Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej, my po lekarzu. Faktycznie pani dr wyczula zmiany w cycyszku, skierowanie na usg piersi, usg narzadow rodnych i badanie hormonow z krwii, cholora 3 inne terminy, jeden dopiero na 30 go lipca, oprocz tego malej sie powiekszyla znowu źrenica i jeszcze okulista do tego, i szczepienie 29, i ciagle tylko po lekarzach, i jeszcze fajnie by bylo zaczepic o gastrologa w zwiazku z tą krwią w kupce i zapaleniem jelitka i ulewaniem. Kurde i pewnie sie okaze ze wszystko ok a tyle czasu trzeba stracic na tych lekarzy. Ale jak mus to mus.

Ja padnieta po tym upale, potem byla burza, ni jeszcze kropi u nas,.
Pocielam sie z M. o mecz, juz 3 tygodnie siedzi codziennie z glowaw tv ..ile mozna ..
a wogole tak sie na mecz spieszyl od lekarza, ze nie chcial sie nawet zatrzymac w sklepie z butami na moment zebym tylko luuknela 😞 w koncu sie zaytrzymal, ale nie bylo rozmiaru. Jutro poszukiwan ciag dalszy, czy tak trudno wyprodukowac biale szpilki ??? nigdzie nie ma nic fajnego, a jak juz jest to 300 zl albo brak rozmiaru .

zaraz nadrobie Wasze posty.

p.s kupilam nowe zaslony i firany do supialni, teraz mam w kolorze kremu , zrobilo sie tak fajnie jasno w oknie 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej,
my też po lekarzu, dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego. pani doktor powiedziała żeby lepiej sprawdzić co z jajeczkami mojego Synka.

Dodi tak to już z chłopami jest, jak mecz to mecz, reszta świata się nie liczy.

Kikos, nasz "rozkład" jedzenia wygląda bardzo podobnie jak u Was.

Uciekam spać
Dobrej nocki !

• Mamusia
kikos uwazam, ze bardzo dobry masz rozklad posilkow, zreszta po mojemu to nie jest az tak wazne kiedy i w jakiej kolejnosci je dziecko, grunt, ze zjada ilosci w normie i przybiera w normie 🙂)
U nas udalo sie unormowac jedzenie narazie do popoludnia, pozniej dalej wolna amerykanka:
5-6 mleko
9-10 mleko
12-13 kaszka
15-16 obiadek lub deserek ( dwoch stalych w ciagu dnia nie chce)
a pozniej to juz tylko mleko , no i duzo pije miedzy posilkami 🙂)

iwiokej i tu sie z Toba zgadzam w 100%, mnie karmiono zupkami na miesie i kasza manna na tlustym mleku prosto od krowy a na dziasla jak zaczely sie zeby dostawalam gruba skore z chleba... i bylam mniej wiecej w wieku Victora, zdrowa jak rydz bylam, zszargalam zdrowie jak juz doroslam 🙂)) 😉

Dodi wspolczuje tej lataniny i lekarzy, ale dla swietego spokoju warto. A co do butow to moze jakies delikatne w granacie lub niebieskim bedzie latwiej znlezc? O ile szukasz pod katem tego kosiumu 🙂 Na szczescie zostal juz tylko jeden mecz! 🙂)))))

Martus, ale to sie Igorkowi zrobilo od tego, ze on sie scisnal za jajko? 😲 biedny. ale mama zadba o sprzecior i bedzie git na wiele wiele lat 🙂)

• Mamusia
u nas rozkład jedzenia wygląda tak : pobudka między 8 a 10 mleko 180ml. później sen między 13 a 15 zupka 200ml między 17 a 18 mleko 120 ale to różnie zależy czy śpi czy nie bo jak nie śpi to mleko jest częściej, i jeszcze ok 20 mleczko na dobranoc
Dodi współczuję latania po lekarzach i męża lubiącego mecze, mój na szczęście nie lubi piłki nożnej 🙂 teraz doceniam jakie mam szczęście

• Mamusia
Dodi a jaki masz rormiar? ja powinnam mieć gdzieś jeszcze moje ze ślubu - białe skórzane klasyczne firmy ryłko rozm. 36,5 - 37 ubrane na ok 4 godz.. jej ile latania po lekarzach z Julką a i tak jestem pewna że wszystko będzie ok- dobrze chociaż że $$ nie musisz bo masz abonament

Martuś biedny Igorek - myślałam że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi

Iwiokej ja nie jestem "może trochę przewrażliwiona" ja jestem na 100% baaaardzo przewrażliwiona hehehehe 😜 🙃

co do jedzenia - ja dostawałam już w 1wszym tyg sok zmarchwi i w kolejnych zupki tak jak wy dziewczyny i jakoś żyję... 😁

• Mamusia
dzien dobry a raczej srednio dobry przeziebilam sie ze masakra w nocy az majaki mialam na szczescie Marcelina spala do 8.30 ale tez cos kicha 🤔 czyzby pierwsza wizyta u lekarza? (oczywiscie z powodu jakiejs dolegliwosci) ja ledwo na oczy widze ale na szczescie na caly dzien jade do mamy to mi troche pomoze

jesli chodzi o jedzenie to ja sie nie trzymalam tego co na puszce napisane, jak karmilam ja jak tam to wygladala jak sumo 😜 teraz daje jej tak jak ona chce i co ja uwazam
rano ok 8-9 mleko 150; ok 12-13 mleko 150; ok 15 deserek 1/2 sloiczka - wiecej nie wcisne;i roznie przed 19 mleko 150ml i w lozku zupka z misiowym ogrodkiem (kaszka) ok 120 ml - tez calej nie zje - tak jest od 2 dni ; a wczesniej bylo rano mleko w poludnie mleko po 150 ml miedzy tym a nastepnym karmieniem bylo na zmiane albo deser albo zupka 1/2 sloiczka nie dawala rady wiecej i na noc ok 20 mleko z kasza 150 ml. jak zaczelam ja "odchudzac" - rada lekarza to bylo 4x mleko 150 ml ale z 4 miarek + 1/2 sloiczka; teraz zupki jej sama gotuje wiec nie wiem ile tego wychodzi jesli chodzi na proporcje sloiczkowe i zageszczam tym misiowym ogrodkiem-ale to zakrecilam 😜

Dodi dzis jade do rodzicow to zapytam tate i napisze ale chyba dopiero jutro rano

dobra ja zmykam sie szykowac bo musze jeszcze ciuch przeprasowac

milego dnia

• Mamusia
Dobry 🙂

Biedna Dodi i Julka z tymi lekarzami ale mam nadzieję ze wszystko szybko załatwisz i że juz wyczerpałaś limit na wszystkie dolegliwości a teraz już będzie wszystko ok 🙂

JaiHo dobrze Ci się wydaje ze Misiek coraz bardziej blondynowaty( na szczęście bo już sie bałam czy mi go w szpitalu nie podmienili bo wszyscy za dzieciaka byliśmy albo łysi albo blond a tu taki mały włochaty i czarny:huh 🙂

• Mamusia
a jesli chodzi o rozkład dnia i karmienie to my na razie bazujemy na mleku i kaszce z niewielką ilością owocków bo Misiek nie za bardzo jest za poszerzaniem jadłospisu a łyżeczka to wróg największy i jak zje troszkę jabłka czy brzoskwinki to jest dobrze, choć nie powiem banany Mu zasmakowały bardzo( no i truskawki, ale niestety nie wolno dawać dzieciom truskawek 😞)

• Mamusia
hejka
u nas nocka wspaniała obudził sie o 6:00 zjadł mleczko i dalej spał az do 8:30
no i teraz poległ mam chwilke na net 🤪
kurcze musze wybrac sie na zakupki ale mi sie nie chce wybieram sie tak od poniedziałku i nie moge sie zebrac

aaa tak wogóle ide w piatek na Shreka 😎 seans jest na 21:30 specjalnie tak pozno bo mały bedzie juz spał i babcia sie zgodziła posiedziec z nim przez te 2h 🙃 boze jak ja sie ciesze ostsnio w kinie byłam przed porodem 🙂

a tak wogole w sobote to idziemy na pierwsza lekcje pływania ciekawe czy bedzie lubił basen 😜

• Mamusia
Dodi to Ty sie nachodzisz z Julka po tych lekarzach
mojej siostry malutka to tez była o okulisty bo malutka z bliska nie widziała zabawek tylko z daleka no i ma astygmatyzm i to dziedziczne po mojej siostrze

oooo własnie dzis mecz Niemcy Hiszpania
bedzie trzeba obejrzec 😆

• Mamusia
a oto zdjecia Dawida
[URL=http://img42.imageshack.us/i/narcyz.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/7958/narcyz.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img94.imageshack.us/i/usmiechp.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/3485/usmiechp.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
HEJ, udalo sie zalatwic okuliste na jutro, zobaczymny co powie lekarz o tych nie rownych zrenicach.
Znowu dzis nie znalazlam butów, ani bialych, ani niebieskich czy granatowych, w koncu kupie czarne i bedziew spokoj, zostal tylko jeden sklep w okolicy.
u nas dzis wiaterek lekki, chociaz idzie odetchnac od upalu.

Aaana ja onbecnie szukam butkow do kostiumu na chrzciny, tego granatowo bialego w paski, na slub buciki sobie kupie jakies, a nawet jakbym chciala to moje kopytko to 39 😞
dzis pewnie nie wpadne wieczorem bo moj M.jest wielce obrazony za siedzenie w necie, wiec wole nie wywolywac wilka zLlASU HEHE

• Mamusia
KIKOS ale super fotki Dawidka 🙂
a co do jedzenia to moja je jak chce , chodzi o godziny, mniej wiecej co 3 h, czasem troche wczesniej niz 3.
Takze cyc , cyc, i cyc 🙂:P noi drugie karmienie z rana raz dziennie bebilon pepti zeby sie przyzwyczajała.

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!! 🙂
Kikos Dawidek jak widac urodzony komputerowiec!!! 🤪 Slodziak!! 😁
Moj wlasnie usypia na moich kolanach 😉 Nie lubi hustania go woli spokojnie sam zasnac 🙂 Grzeczny chlopczyk 😜
My wczoraj wiekszosc dnia na dzialce a dzis od rana ze szmatami i wiadrami bo nam piwnice zalalo no i jak sie okazalo boiler sie spieprzyl wiec moj D.wlasnie pojechal do sklepu za nowym no i jak pech chcial znowu dobre pare setek uero ucieknie z konta i to jeszcze akurat jak wybieramy si do Polski 😮 🤢 To sie nazywa pech ☺️ Echhhh
Znowu sie zaczely upaly 😎 Ide polozyc malego bo zasnal 😉 🙂

• Mamusia
hej,
my dzisiaj prawie cały dzień na plaży - było suuuuuper! 🙂 mała też szczęśliwa a teraz padła ze zmęczenia 🙂
właśnie robię miecho na grilla bo teściowie przychodzą zaraz na "szkolenie" z wieczornej obsługi dziecka 🙂

Hej
my dziś cały dzień poza domem, ciągle gdzieś 🙂
Mały już smacznie śpi, a ja mam chwilę dla siebie. M. pojechał do kolegi po coś, nawet nie pytałam co to takiego 😉
JaiHo, Igor ścisnął sobie jajeczka w zeszłym tyg, a jakiego miał n=banana na twarzy przy tym 😜 byłam dwa razy u lekarza, jest lepiej ale nie wiele, także lecimy jeszcze z tym do chirurga, tak dla świętego spokoju 🙂

• Mamusia
hej porannie,
Martuś biedny Igorek z tym jajeczkiem chociaż z tego co piszesz to jemu raczej to nie przeszkacza
robiłam hamburgery więc mięso mielone mocno doprawione - ja daję co mam pod ręką teraz czzosnek cebulę majeranek i węgierską przypr do kuraka

Hej
my dziś ranne ptaszki 🙂 zakupy zaliczone, 2 pralki prania, a teraz szykujemy się na spacerek z koleżanką poznaną w szpitalu 🙂
Dzień zapowiada się upalnie, uff.. już czuję duchotę 😞

Miłego dnia mamusie, papa!!

• Mamusia
Dzien dobry!! Wy juz tyle zrobilyscia a my niedawno wstalismy 😜 Juz 3 noc z rzedu w ktorej maly budzi sie 1 raz na jedzonko!!!! 🤪
A u nas na dzis kiepskie plany. Przychodza do mnie dzieci mojej siostry i beda tu do 17.00 🥴 wiec dzien w tylku. Przynajmniej cos w domu sprzatne 😁 U nas tez dzis upal 😎 ale niestety plazy w poblizu brak a szkoda 😎 🙂
Milego dnia laski 🙃 😎

hej hej ;-))

my też na plaże lada chwila ;-))) ladę chwilę...kurde zamieszałam się ☺️
koleżanka z Norwegii przyleciała na urlop do PL nie widziałyśmy się 3lata 😁 no to będzie gadane hehe

aaana mój smrodek chyba zaraził się od Twojej mruczy, warczy i stęka od wczoraj..złośnica.. ;-))))) but i don't now why... zwariowac idzie ;-))))

milego dnia:**********