Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witamy 🙂
Widzę że temat alergii My też zmagamy się z delikatną skazą u Małego. Wysypka nie jest duża - tylko śladowe ilośći. Pijemy mleko HA i jest dobrze - jeśli ja nie jem nabiału ( bo karmię jeszcze piersią) to jest dobrze. Nic ze słoiczków Małego nie uczula.Jak narazie !
U Nas też nikt aleergii nie ma i nie miał no a Mały ma i też nie wiadomo skąd.

no ale nic nie poradzimy musimy się zmagać z tymi przeszkodami 🙂

• Mamusia
hej
Klaudia a jakie mleko HA - dobrze pamiętam - nan??

qurcze wiecie co przykro mi bo się zawiodłam - pisałam wam o tej dziewczynie której pomogliśmy znależć pracę i mieszkanie itd do tego u nas sprząta i dobrze jej płacimy, mąż dał dla jej dzieciaka zapas pieluch pampers na pół rku i chusteczek pampersa też a ona tak byle jak sprząta że szok :/ próbowałam jej dzisiaj delikatnie zwrócić uwagę ale ciężko... esz...

Hej hej 🙂

Troszkę nas nie było 🙂
U nas w sumie spoko 🙂 Mała marudka się zrobiła, mnie ząb już nie boli w pt myślę, ostatnia wizyta 🙂
Zrobiłam nowe sobie nowe tatuażyki hehe ..3 nowe 🙂 🙂

Robię właśnie obiadzio, zaraz doczytam co tam u Was 🙂

• Mamusia
Aaana ja daje bebilon pepti 1, 2 jkę zaczne od 6 miesiaca, mam 3 pudelka pepti 1 wiec musze go zuzyc.

A tak wogole to mialam dzis niespodzianke jak o 7.30 zadzwonil kurier ze to 11 ma dla mnie paczke.
Przyszla rama wozka i nowe kola, rama tez nowa , ze skurzaną rączką , aż swieci nowoscia, mam zupelnie nowy wozek , SUPER, i jeszcze mi dali czesc do parasolki ktora mi sie ulamala z mojej winy 🙂
wiec dzis oczywiscie spacerki trzeba bylo nadrobic 🙂 potem u sąsiadki na ciachu, i tak dzien zlecial,
terraz czekam na M, az wroci i jade do CARREFOURA po obiadki dla malej i pampersy.

Glowa mnie boli od wczoraj 😞 to przez to cisnienie beznadziejne esz 😞
zamowilysmy obraczki , zaraz Wam wkleje jak wygladają, w rzeczywistosci biale zloto lśni i zupewlnie inaczej niz na zdjeciu . Buzka mamuski
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia

• Mamusia
dzień dobry 🙂
Ruszamy na szczepienie na 11, mam nadzieje ze bedzie ok wszystko 🙂
Mała ma jakas chropowatą skórę na pupci , tam gdzie smaruje kremem na odparzenia i wyzej tez, musze zapytac co to.

Potem pewnie ruszymy na male zakupki, i poczte i do domu bo pada u nas caly czas.
Zycze Wam milego dnia

Dzieńdoberek 🙂

mimo szczerych chęci mała nie dała mi wczoraj nic napisać ;-)

aaana w ten deszcz nie ruszam się nigdzie dalej niż po mojej dzielni, od sklepu do sklepu jakoś daę radę ;-) mała zbunkrowana w wózku i w folii ja trochę moknę ale co tam 🙂
Mam jakąś paranoję bo mama miała w pon imienieny i jeszcze cukierki zostały..jem je co chwilę i tak się właśnie boje że jak nie będe wychodzić na spacery to przytyję..dlatego chodze nawet jak jest armagedon na zewnątrz 🙂

aa i zapomniłabym włączcie sobie dziś jakoś tak 12;10 czy coś na tvp2..kurde pokazują tam trzy metody wychowywania dziecka i jedna z tycn metod jest tak popier.. ze głowa boli..dziecko o 19 w łózku (3dniowe) i do 7 rano nie możesz go ruszać..nić dotknąć nawet..nawet jak płacze ma tam leżeć samo..w dzień tak samo go nie przytulasz, wystawiasz np na dwór na dwie godziny i samo sobie tak lezy i marznie..kurde myslalam ze wejde w ten tv i zabije ta glupia babe od tej metody...ach normalnie dzis drugo odcinek ciekawe co wymysli..mam ochote pojechac do UK i ja znalesc hehe

Dodi piękne obrączki!!!!!!! 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej hej 🙂
melduję że jeszcze żyję, powoli wracam do siebie, ale naprawdę powoli 😞

kurcze właśnie przeczytałam ze była dziś druga część tego programu o wychowaniu niemowląt a ja myślałam że będzie za tydzień i nie oglądnęłam , szkoda 😞

Dodi Ty to się masz z tymi lekarzami a jeszcze ja tacy mądrzy jak ta baba ostatnio to nie zazdroszczę ale będzie dobrze , cierpliwości życzę 🙂

CMonka szalona kobieta w takim tempie za 5 lat będziesz cała w obrazkach 🤪

• Mamusia
a tak jeszcze a propos tego programu i wychowania metodą lat 50tych to chore jakieś bo przecież po co mieć dzieci jeśli nie można ich przytulić, uspokoić ta rąbnięta baba nie ma swoich dzieci a innych chce uczyć, powinna pracować w oborze i na pastwisku a nie z dziećmi ( zresztą facet który wymyślił tą metodę zaczynał swoją karierę właśnie na farmie z krowami. bo się krowy dobrze chowały to i dzieci trzeba tak traktować:angry 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie!!!!!!!!!!!
jupi już na normalnym necie 😁
kochane więc Dodi piękne obrączki 🙂
CM ty świrusku, mamuśka nowoczesna tatuaży się zachciało 🙂 pokaż lepiej foty swego kolorowego ciałka i nie bój sie o kg 🙂
moje maleństwo od kilku dni je zupkę z indyczkiem i nic jej nie jest, a alergie mała tylko na malinowy soczek, więc nie dostaje go
a alergia pokarmowa jest przejściowa w tym młodym wieku, bo organizm jeszcze nie jest przystosowany na przyjmowanie niektórych pokarmów, ale z czasem toleruje większość potraw
ale sie za wami stęskniłam 🙂 , ale widzę że ktoś mnie nie lubi 😁 bo mi oklaski zabiera, a co tam może anitek z zaświatów 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
hello znalazlam chwile .
MALA po szczepieniu marudna, przed chwila mi cyrk taki urzadzila , plakala byla glodna ale jesc nie chciala, puszczala butle, dalam cyca nawet nie chciala,wkurzala sie, ale padla przed chwilą.

U nas dzis sie rozpogodzilo, jutro pospacerujemy dluzej, a potem usg piersi mamy , zobaczymy co wyjdzie.

Zamowilam malej krzeselko do karmienia z chicco . FAJNE ,jutro Wam wkleje linka bo dzis juz ide spac.

buziaki dobranoc

• Mamusia
dzien dobry
Nocka taka sobie, poszlam spac o 1 , pobudka 3 i 5 i teraz od 9 juz nie spimy.
Pogoda w miare, sloneczko jakies za chmurki wychodzi bedzie trzeba wyjsc nedlugo.
Musze sie ogarnac wogole , paznokcie i wlosy KOSZMAR, wypadają tak ze nie wiem, kupilam jakas odzywke i szampon zobaczymy czy pomoze.

Milego dnia mamusie 🙂

• Mamusia
dzien dobry
u nas noc ok Marcelina spala od 20.30 do 6.30 🙂 i teraz tez spi! a wlasnie mialysmy wychodzic.....
moja na szczescie nie ma uczulenia na nic! wczoraj jadla zupe selerowa z cieleciny ale bardzo srednio jej smakowala wiec dolozylam 2 lyzeczki banana i wtrabila cala butle 🙂
wspolczuje Wam ze musicie mylec co Waszemu maluchowi nie zaszkodzi ja narazie nie mam takiego problemu i jak narazie je wszystko
Dodi jesli chodzi o wlosy... ja przeszlam juz to na szczescie!!!! ale prawie olysialam! teraz stercza mi na glowie krotkie wloski i wygladam jakbym do pradu byla podlaczona!! ale na szczescie juz mi nie przeswituje skora!! przod ladnie zarosl! ja uzywalam caly zestaw a jesli chodzi o "zwykle" szampony przeciwko wypadaniu wlosow w moim przypadku to byla strata czasu! i jeszcze to pogorszylo! przede wszystkim nie farbuj!ja mam odrost juz okropny ale trudno dopiero na wesele zrobie ale to tez tylko "szamponetka" niech odrosna spokojnie, uzywalam i nadal uzywam szampon dermena
http://www.doz.pl/apteka/p4940-Dermena_szampon_zapobiegajacy_wypadaniu_wlosow_200_ml
odzywka WAX - maseczka Wax z tej serii tyle ze maska duze opakowanie trzymalam ja po ok 30-50 min na glowie pod czepkiem foliowym
http://www.doz.pl/apteka/p24843-Wax_Moc_Natury_odzywka_dwufazowa_wlosy_slabe_i_wypadajace_150_ml
spray do wlosow LOXON - ja mialam 5% ale to jest na recepte
http://www.doz.pl/apteka/p6347-Loxon_2_plynna_skore_glowy_60_ml
i tabletki humawit wg uznania ja bralam ze skrzypem i witaminami
( to tylko oczywiscie podpowiedzi co ja uzywalam)
a i tak skonczylam na hormonach ale tamto przynajmniej powstrzymalo i pobudzilo cebulki do wzrostu

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
dzisiaj moja córeczka zjadła 190ml. zupki, ale jestem szczęśliwa, bo dzisiaj to rekordy bije w jedzeniu co 1,5 2 godziny mleko, ale niech je jak ma apetyt 🙂
do spisanka jutro bo dzisiaj zmęczona jakoś jestem
spokojnej nocki

• Mamusia
hej Mamuski 🙂
U Nas nadal trwa turne po gościach aby każdy dostał płytkę wesela i jakoś nie mam na nic czasu 🙂
Z Fifim wszystko ok 🙂 Rośnie , je śpi itd 🙂

Aaana - ja podaje Bebilon HA 1 ale już dziś kupię 2 i zobaczę jaka będzie różnica 🙂 w nasyceniu Filipa 🙂. Szkoda ze zawiodłaś się na tej pani. 😞

Dodi - obrączki bardzo ładne 🙂
Monka- tatoo zajebiaszcze 🙂
Sibi zazdroszcze ze Maluda nie ma alergii bo kurczę jest z tym mały problem no i produktów dla alergików też mało 😞

no nic dziś kolejna ciotka do odwiedzin została 🙂
jutro mamy 1 rocznicę ślubu 😁 hi hi 😁
buuuzka