Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
bob napisał(a):
Hej mamuśki 🙂

Monka przyznam że ja będę pewnie straszną teściową( nie ma co ukrywać, nie ma dobrych 😁) ale mimo to Misiek też składa swoją kandydaturę 🙂, stawiamy na urok osobisty

[URL=http://img695.imageshack.us/i/p4190195.jpg/][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/9061/p4190195.jpg[/IMG][/URL]

alllle słodziak 🙂 Bób a jaką ma grzyweczkę 🙂

dopiero teraz nadrabiam posty z weekendu i wyczaiłam Michasia 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej wlasnie wrocilam 😜
kupilam piersi z kurczaka zrobie je na parze 🙂 razem z marcherwka groszkiem i mala kukurydza i cous cous 🙂 a co tam jak dieta to dieta 🙂 zdrowa zywnosc gora hahaha ciekawe jak dlugo 😉
Maly wlasnie wykrzykuje cos w kolysce bo pewnie na raczki chce 😜
pogoda sie zrypala kropi deszcz 😠
uciekam robic obiadek 🙂
Moj Mezus tez na diete przeszedl od dzisiaj wiec nie jestem sama 😉 prosze trzymac kciuki hehe 😉
Dodi pisalam Ci o tych zielonych pampersach? moja siora mi zostawila kilka sztuk i bylam zadowolona rowniez 🙂 a na pewno sa tansze niz premium care 🙂
teraz mamy active fit i jestem bardzo zadowolona ale mamy "4" bo 3 nie maja siateczki wiec nie polecam.

• Mamusia
No i ja tez juz po spacerze 🙂
Kupiłam małemu 3 komplety na lato z krótkim rękawkiem i spodenkami, bluze, body, 2x skarpetki, 2 kaftaniki i zapłaciłam 71 zł 🙂 hy hy 🙂 Kocham takie zakupy 🙂

Mąż juz spi bo biedny na 4tą rano teraz musi chodzić 😞 Eh a ja znowu sama z Małym ani ciut odpoczynku nie ma 😞 i jeszcze pies na głowie 😞

no nic uciekam bo dziś nie jestem ogarnięta :/

• Mamusia
Dodi ja bym nie dokarmiała, jeśli oczywiście masz wystarczająco mleczka. Choć samej zdarzyło mi się dokarmić, ale miałam kryzys laktacyjny. Zwłaszcza jeśli masz problemy z kolką u Julci. Chyba mycland pisała,że musiała przestać karmić piersią, bo jak zmieszała butlę z piersią, to córcia dostała kolki.

Mona z tego co pamietam to MyCloud przeszla na butelke wlasnie dlatego ze Nelcia miala kolki...
I cokolwiek Ona zjadla to Mala plakala...
Ja uwazam ze dokarmianie jest ok ale trzeba dobrac odpowiednie mleczko wiec Dodi moze lepiej zapytaj lekarza jakie mleczko mozesz podac Julci 🙂

• Mamusia
cruella nie wierz że kupisz coś tak fajnego za taką $$ jak Klaudia bo ona ma jakieś magiczne zdolności i nie sposób jej przebić w zakupach...
Anitek właśnie też namówiłam męża na dietkę ale nie odchudzającą tylko taką bardziej zdrową..no i bez słodyczy (lody to nie słodycze!!)
a ja dzisiaj wyrobilam plan w 110% i teraz siedzę padnięta z coronką w ręku i się relaxuję 😜 prawiwe jak za dawnych czasów 😉
spokojnych przespanych nocek kochane!

hej
u Nas znowu ciężki dzień - Igor od rana do wieczora popłakiwał takim "me,me" jak stado baranków 🙂 nic mu dziś nie pasowało, teraz w końcu zasnął, w co przez chwile nie wierzyłam, że się uda.
No i wielkimi krokami zbliżamy się do chrztu - garniturek jest, koszula i mucha też 🙂 w sobotę wszystkie panny będą Igorka 😜 A mamcia Marta poraz kolejny przysmażyła pupę na solarium 🙂

Mona ja też karmię piersią, i mam 3 staniki namioty, piersi ohydnie w tym wyglądają ale jest wygodnie. Mam również zwykłe staniki, z usztywnianą miseczką i też zdają egzamin. Poprostu odpinam ramiączko, zaginam miseczkę w pół i karmię 🙂

CandyMonka, może przesadziłam, że Dada śmierdzi chińszczyzną ale napewno jakimś sztucznym tworzywem. Dziś kupiłam Pampersy Sleep&Play i są również do niczego. Nie mają elastycznych zapięć. Tak więc wracam do normalnych Pampersów activ baby. A najchętniej używałabym premium care, ale jak pisała Dodi, cena ich jest powalająca.

Dobrej nocki
Idę lulu, bo oczka mnie bolą ze zmęczenia.

Poranne uśmieszki mojego Szkraba 🙂
[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-04/068928d9.jpg[/IMG][/URL]

Oki, teraz już naprawdę uciekam spać, padam ze zmęczenia.
Spokojnej nocy

• Mamusia
Witamy Mamusie!!!
ja dziś po przeglądzie, w środku już wszystko ok 🙂 a cytologia, wyniki za 2 tyg.
ale dzisiaj był upał, bez klimy bo jazda z małą mi na to nie pozwoliła, no i okna też nie otwierałam bo spociła się jak szczur, a do tego nie wzięłam letniej czapeczki, a nie odważyła bym się jej nie ubierać czapy, bo o zapalenie uszy nie trudno, no a przecież jest tyle cieniutkich czapeczek, a uszy muszą być zakryte, bo takie małe uszka są bardzo wrażliwe, i nie rozbierajcie jeszcze tak bardzo swoich maluszków, bo ta pogoda jest zdradliwa, a malce bardzo szybko wytracają ciepło
słodkich snów mamy i maleństwa
Bób Michaś jest śliczny, uwiedzie nie jedno damskie serce 🙂
zresztą wszystkie maleństwa na brzuszku są super 😁

• Mamusia
Martuś Igorek powalający! jaki uśmiech - qurcze zastanawiam się czy dobrze wybrałam narzeczonego dla Domi 😉 .... chociaż pozycja kochanka nadal nie obsadzona... 😜
a ja głupia zamiast iść spać siedzę w necie i zastanawiam się co tu dalej robić skoro do "worka" nie mam jak wrócić... :/

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂

dzisiaj mialam dzien z gatunku : wszystko do dupy! 😠 😞 i dopiero teraz jak ochlonelam to przyszlam sie tu wyzalic.o! bo juz sama nie wiem czy to ja jestem nienormalna ( jak to T. dzis stwierdzil! 😠 🤢 ) czy moze jednak nie.
1. rano okazalo sie, ze moj lekarz po urlopie nie wrocil, bo mial zawal i nie wiadomo kiedy wroci. Wiec T. aby nie marnowac wolnego dnia zabral mnie do zaprzyjaznionego lekarza. Juz po wejsciu do gab. chcialam uciec, w najgorszej polskiej przychodni jest chyba nowszy sprzet i jest czysciej!! fotel gin. nawet nie fotel tylko jakach lezanka wygladala jak sredniowieczne narzedzie tortur, k...wa mnie az otrzepalo. Ale z nadzeija, ze moze przynajmniej fachowiec ( wg. T. jego ex zona byla zadowolona) zostalam, bo potrzebuje tabletki anty, no i zbadac sie, bo czuje, ze cos jest nie halo w pipie, o tabletkach dla karmiacych PanNibyDoktor nigdy nie slyszal a przeciez innych mi nie przepisze, bo szkodza dziecku, no i on mi zalozylby najchetniej spirale. Bez badania stwierdzil, ze to bedzie najlepsze a jak cos bedzie nie tak to sie ja wyjmie.!!! No idiota!! Qwa na fiucie niech sobie sam spirale ,,3 minutki" zalozy. Zbadal mnie, bo chcialam znowu cos na ta infekcje, na szczescie dal cos bez problemu, ale jak mi wkladal wziernik, to sie balam, ze przenosi mi na nim wszelkie mozliwe bakterie! dopadla mnie juz psychoza! (poza tym jestem nauczona juz do jednorazowych wziernikow!). Victora nawet nie dalam ogladac ani nawet mierzyc czy wazyc! No i pierwsza awantura z T. po wyjsciu!! Bo to ja jestem ndwrazliwa i sie woze i chcialam byc madrzejsza od lekarza!!! rece mi opadly.
2. pozniej moj dentysta, tu jak zwykle milo i pieknie, tylko mi dziaslo opuchlo kolo jednego zeba, a dokladniej implanta, wiec juz jestem ,,posrana" ze strachu. Antybiotyk zapobiegawczo.
3.Pozniej na poprawe nastroju mielismy isc na zakupy mile( jakies ciuchy, cos do domu, obiecane kwiaty dlla mnie) skonczylo sie na tym, ze 3 godz. siedzialam z dzieckiem w jego kancelarii zanudzona na smierc a pozniej zakupy skonczyly sie na jego ubraniach, bo maly zaczal juz zmeczony kwekac i mi mleka lecialo po brzuchu!! No i znowu awantura! i znowu ja jestm cudak i sie czepiam. Kwiatow nie dostala oczywiscie nawet zdechlych!!

4. aby nakarmic dziecko, wyciszyc je troche, przebrac itd. wpadlismy do dosc dobrych znajomych, ktorzy jeszcze Vict. nie widzieli. Milo, fajnie do czasu zanim siostra tej znajomej, ok. 60 letnia, nie wziela Victora na rece i zaczela nim tak bujac, ze maly az zbladl ze strachu, my go nie bujamy i on tego nie zna i sie bal!! a ta pizda glupia dalej, mi juz sie wlosy zjerzyly ale jak zaczela mu smoka na chama wpychac a jak ten plu to tak mu go przytrzymywala reka na sile, az dzieciak siny z wkurwy to mi nerwy puscily i zabralam dziecko, zwracajac jej uwage, ze tak sie dziecku nie robi!! no i znowu awantura!!1 Ze jak moglam zwrocic starszej osobie uwage, jak ona 3 swoich wychowala i iles wnukow! a ja w dupie mam jej dzieci i jak ona je chowala, moim nie bedzie sie bawic!! No i znowu, ze ja jestem nadwrazliwa i upierdliwa!!! W drodze do domu 3 razy sie zatrzymywalismy na mojego papierosa, bo inaczej bym go chyba zatlukla w tym aucie!!!

5. No i w domu, wiadomo, najpierw dziecko pozniej my! otoz nie dzisiaj dzis od progu , mimo, ze mlody marudny jak nigdy, chyba wyczuwal moje zdenerwowanie, pytanie co na obiad?? i tluczene sie garami!! jakby tydzien nie jadl i nie mogl zaczekac!!
skonczylo sie, ze on gotowal, a ja z dzieckiem, w kuchni rozpizdziaj stoi do tej pory! Ja mam juz w du... 🙂
I to ja jestem nienormalna??? 🥴 🥴

Ale sie napisalam!!!
Dziewczyny wybaczcie, ale jakos musialam to wyrzucic z siebie, a troche pozno, aby dzwonic do kolezanki i marudzic! 🙂)
Zycze spokojnej nocy!! buziaki!!

A WSZYSTKIE LUTOWE DZIECIAKI SA NAJLADNIEJSZE!! 😉 🙂))))))

Jutro juz bede soba pewnie, zadowolona i pozytywna.

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
dzięki wszystkim za miłe słowa odnośnie Michała 🙂
Jai Ho jeśli chodzi o kołysanie to dobrze Cię rozumiem, kiedyś poszłam do swojego sklepu na zakupy, stoję przy stoisku mięsnym i podchodzi stała klientka ( taka właśnie po 60tce) i za rączkę od wózka, zaczęła nim szarpać aż myślałam że amortyzatory połamie 😠 ja do niej że nie płacze i po co to robi, a ta na mnie spod byka patrzy i mówi "że co ze mnie za wyrodna matka"
no co za baba, nie dość że by mi dziecko obudziła i zepsuła wózek to jeszcze morały prawi, gdybym jej nie znała to by chyba dostała ode mnie mięsem które właśnie kupowałam 😠 😠 😠
ja się chyba nie chcę zestarzeć

• Mamusia
Cześć Mamuśki 🙂
U Nas nocka spokojna - pobódka o 1,30 i 5,30 🙂 Wiec nie ma tragedii jestem wyspana 😁
Dziś mam nadzieje że przyjdzie moja suknia ślubna 😁 hy hy
i mam nadzieje ze się wmieszczę w nią :P
Lece dziś do Netto bo promocja na pampersy jest za 39,99zł 🙂 Wiec kupie odrazu 2 paczki 🙂 Pozniej lece do apteki kupić taki podgrzewacz (termoopakowanie) do butli które samo podgrzewa i trzyma 2 godziny 🙂
*

cruella napisał(a):
Klaudia gdzie można tak tanio kupować??
Może coś dla dziewczynek jest?? pewnie gdzieś u Ciebie, to może będziesz nam robić zakupki i przesyłać hihihi 🙂

Cruella nie ma problemu 🙂 Mogę robić Tobie zakupki dla Córuni. A tam tyle ślicznych ciuszków dla dziewczynek jest i jakie czapeczki fajne za 3zł :/ SZOK ! Jak ufasz mojemu gustowi to nie ma problemu 🙂 Napisz tylko co Ci potrzeba 🙂 Zaraz Wam wkleje to co kupiłam 🙂

• Mamusia
ooojojo Jai_Ho widzę ze ciężki dzionek był wczoraj ! PRzeczytałam wszystko co napisałaś i po 2 punkcie zastanawiałam się co jeszcze się stało.. Normalnie wciągnęła mnie twoja opowieść niczym książka 🙂 Stwierdzam że jesteś w pełni normalną i dobrą Matką dla Victorka. Zadna baba nie będzie wstawiać Ci przepisów no i Twoj też. Wychowujesz dziecko tak jak Ty uważasz za stosowne.Tego się trzymaj. A kwiatki dostaniesz napewno na przeprosiny 🙂 🙂 Trzymaj się i nie martw bo JESTES NORMALNA !! 🙂

Bob tez bym mieskiem jej walnęła i to pewnie tym mięskiem z ust też 🙂

• Mamusia
Oto wszystkie ubranka jakie kupiłam wczoraj 🙂
Bluza, body, 3x komplecik z krótkim rękawkiem i spodenkami (spodenki będą nieco za duże),2 kaftaniki,2x skarpetki,2x czapeczka, stanik do karmienia 🙂

[URL=http://fotoo.pl/][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/files/2010-04/e131c3d2.jpg[/IMG][/URL]

Jai Ho współczuje fatalnego dnia. Z Huśtaniem Cię rozumiem, nasza buja się w huśtawce ale nie na rękach, u nas walki z teściową którą ją ciągle huśta a ja się wściekam. ostatnio stanęło że raczej się nie będziemy śpieszyć by do niej jechać 🙂

Klaudia bardzo Ci dziękuję za chęci 🙂
Nie wiem co jest w tym sklepie, może jakaś ładna spódniczka?? czapeczka taka lżejsza też by była fajna.
Nie wiem czy ciuszki są wiosenne czy letnie bo od tego zależy rozmiar 🙂