Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieńdoberek ;-))

My wczoraj zasnęłyśmy razem na fotelu oglądając TzG, spałyśmy tak godzinkę potem małą rzuciłam do łóżeczka a siebie na kanapę i dalej kima tak do 5 😉 potem szybki cyc i spanko do 6, pospałabym dłużej ale na badanie krwi musiałam iść aby potwierdzić lub wykluczyć to zapalenie jelit. babiszon źle mi się wkuł i ręka mnie boli 🤨

Mam problem z małą bo nie chce zostawać z moją mamą tzn. zostanie tak pół h a potem sobie przypomina że mnie nie ma i krzyczy to nie jest płacz nawet tylko przeraźliwy wrzask, rzuca się do tego na rączkach aż sina się robi, do póki ja jej nie wezmę, u mnie na rączkach 5sek i jest spokój. Kurde nie mogę przez to nigdzie wyjść sama. Jak ją tego oduczyć?

Anitek współczuję teściowej a Mariuszowi mamy! Dobrze, że się trzymacie razem i nie przejmujecie nią!
wczoraj wspomnialam Mariuszowi na temat plastyki pochwy ale mial mine 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
choc dodal ze co z drugim dzieckiem 😜 bo przeciez nie ma sensu robic nic jak bede jeszcze miala rodzic dziecko...
i tu jest problem dziecko chce bardzo ale rodzic nie 😞
ja nie chce już ani rodzić ani mieć dziecka! Jedno starczy! No może za 10 lat jak mnie najdzie to zaadoptuję bo o porodzie mowy nie ma.
Jai_ho no to Ci Victorek prezencio zrobił!! Słodziak z niego!
Na jakiejś fotce Victorka kiedyś czytałam komentarz o "kąciku pijackim" hehe czy czymś w tym stylu. I teraz jak patrze na Twoje fotki to szukam alku w tyle hehe..przepraszam ale to silniejsze ode mnie ;-)))) mmm ale teraz tak myślę, że u Anitka na szafce w kuchni też coś wypatrzyłam.. Boże muszę się napić bo zwariuję 🙃
Nikoś dzielna kobieta z Ciebie!!!!!!! respect!!! ;-)))
Cruella super fotki Amelki ;-))) w ogóle Twoje zdjęcia są takie "czyste" wyraźne bardzo. Co masz za aparat? 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

CMonka bardzo dziękuję, a aparat faktycznie boski, dostałam od męża na urodziny to sony alfa ileś tam 🙂 Adrian wie ile hihihihi. Ale zdjęcia robi boskie 🙂

A z dziećmi to ja też już chyba zakończę, ale mogę rodzić za Was 🙂 nawet sobie możecie dzień wybrać 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
HEJ 🙂
ja jakas nie dospana dzis ,ale nie jest źle 🙂
mała załatwila 3 pampery od 8 he he .
Dzis jak sie obudzilam i zajrzałam do lózeczka to spała w poprzeg.
Pytalyscie o pieluchy,ja uzywam premium care od poczatku,mam jedna paczke active baby,ale jej nie pasowaly chyba przez ten pschnacy aloes, jutro ide dolekarza na 8.30wiec popytam czy to moze byc wina pieluch.

Cruella pytalas czy nie mam problemow ze spaniem, generalnie nie 🙂 ale tylko czasem tak spi dlugo, przewaznie na dworzu, a takto normalnie spi, za to kladzie sie pozno,ostatnio około 24-1 w nocy 😞

U nas przepiekna pogoda dzis 🙂

Jai_ho słodki Viktor zrobil mamusi prezent 🙂 super ,jak Julcia tak podnosic zacznie to bede szczesliwa 🙂

Anitek Olaff wymiata, taki jest fajny z tymi swoimi minkami i pozycjami, a widze ze juz w spacerówce 🙂 ale on duzy jest chlopak 🙂
A powiem Wam ze Julka juz ledwo w gondoli sie miesci he he

CMonka
Wspolczuje ze Nadi tak krzyczy, musisz jakos ja przyzwyczaic ze Cie nie ma, wiem ze moze byc trudno, ja z Julka wojowalam tydzien zeby zaczela spac w lozeczku, ale juz jest luuuzik 🙂

• Mamusia
hej kobietki,u nas noc do bani,myslałam o mamie...jeszcze nie mam wiadomosci,chyba trwa operacja 😞 zauwazyłam pewna rzecz...jak mam stresa to cycki mi produkuja duzo mleka..dziwne bo z Nadia ze stresu akurat mleko straciłam (zasługa teściowej:angry 🙂
musiałam sie dzis w nocy nieco wydoić 😜
dzis bez specjalnego planu,mała na obiad chce naleśniki i dobrze bo mało roboty zatem pół dnia spędzimy na podwórku z ciotkami sąsiadkami 🙂 (wszystkie "bezmężowe" jak ja 😞)

Nikoś w całym tym nieszczęściu chociaż masz kogoś kto Cię rozumie 🙂
A z mamą na pewno będzie wszystko ok 🙂

Ja do mojej nie wracam, niestety ale mój szef teraz na macierzyńskim szuka aby mnie zwolnić, palant jeden. Natomiast pójdę na urlop wychowawczy a może coś na pół etatu znajdę.
Miałam jeszcze pomysł aby wziąć do domu do opieki jakieś dziecko, miałabym dwójkę a przy tym mogłabym z Amelią siedzieć bo nie wiem czy zarobię na tyle aby wynająć opiekunkę.

• Mamusia
Witam Mamusie!!!
u nas leje już od rana 😞 kiedy będzie pięknie ☺️
mała zasnęła wczoraj o 21 pobudka ok 5 i spanko do 9:30 🙂 ale i tak jakaś zamulona jestem, ale to chyba przez pogodę 😞
Amelka zaczyna być oszczędna bo pieluchy ma jeszcze od soboty, jeszcze 4szt. , a w paczce są 64 szt.a mleczko ostatnio miała 8 dni

• Mamusia
dziękuje Monka,później doczytałam 🙂 za poprzedniego też dziekuję darczyńcy 😘
ja finansowo nie jestem zmuszona iść do pracy ale nie po to się uczyłam,żeby papier leżał w szufladzie.Poza tym chcę zaimponować mojemu R,pokazać ,że mogę być niezależna,że zarabiam (a mam w planie zarabiać więcej od Niego hehhehe) bycie z dzieciakami w domu jest fajne ale każda mama powinna mieć kawałek tylko swojego świata bo dzieci dorosną ,pójda swoją drogą a my zostaniemy w wielkiej pustce...poza tym mama i żona aktywna zawodowo wzbudza większy szacunek u domowników

nikoś2010 napisał(a):
dziękuje Monka,później doczytałam 🙂 za poprzedniego też dziekuję darczyńcy 😘
ja finansowo nie jestem zmuszona iść do pracy ale nie po to się uczyłam,żeby papier leżał w szufladzie.Poza tym chcę zaimponować mojemu R,pokazać ,że mogę być niezależna,że zarabiam (a mam w planie zarabiać więcej od Niego hehhehe) bycie z dzieciakami w domu jest fajne ale każda mama powinna mieć kawałek tylko swojego świata bo dzieci dorosną ,pójda swoją drogą a my zostaniemy w wielkiej pustce...poza tym mama i żona aktywna zawodowo wzbudza większy szacunek u domowników

Nikoś za te słowa za 95 minut dostaniesz ode mnie oklaska 🙂

Nikoś ja tam bym mogła być na kogoś utrzymaniu naprawdę ;-))) Ja nie mam niestety żadnego papierka i do pracy na kasie w cale mi nie spieszno ;-)

Cruella właśnie nie za bardzo mam 🤨 Myślałam nad żłobkiem ale po pierwsze jakoś nie jestem do niego przekonana a po drugie kosztuje on ok1000zł, więc nie wiem czu uda mi się zarobić tak aby coś jeszcze z tego mieć bo pracować na sam żłobek mija się z celem 🤨
Moja mama mogłaby zostawać z mąłą popołudniami, gdyby udało mi się znaleźć pracę np od 17 do 22 ale nie wiem czy tak da radę. Może jakiś Mc albo KFC by na to poszło.
Kurcze aż normalnie nie chce mi się myśleć o tym wrześniu 🥴

• Mamusia
Cruella to od razu dziekuję 🙂 takie mam zdanie...
ponad to...od kilku lat robiłam wszystko co w mojej mocy by mąż rozwijał sie zawodowo,wychowywałam dzieci,zrezygnowałam ze swojej pracy bo przeprowadzałam się 4 razy za pracą męża...z miasta do miasta.Mój R to niesamowicie inteligentny facet,wykształcony,nie blokuję Go w żadnym stopniu,studia,szkolenia -mówię "jedź,ja tu wszystko ogarnę" bo wiem ,że osiągnie dużo,ja wymyśliłam sobie,że skoro jestem w domu to nie moge na tym tracić dlatego robiłam studia mgr ,potem podyplomowe i mam jeszcze w planie ...ale to już nieco póxniej.Zmierzam do tego,że nie mogę i nie chce być gorsza od męża,chcę by był ze mnie tak samo dumny jak ja z Niego.

CMonka współczuję Ci bardzo, jeśli mogłabym Ci jakoś pomóc to daj znać.
Masz tu numer do mnie 602 378 041, gdybyś coś potrzebowała to pisz.
Pracy co prawda ci nie dam ( na razie bo może firma mego męża akurat się rozwinie to Cię weźmiemy do Kraka ) może w jakiś inny sposób 🙂

Nikoś jestem przekonana że Twój mąż jest z Ciebie cholernie dumny, nie za dyplomy ale za to że ejsteś jego żoną, wspaniałą dzielną kobietą a przede wszystkim za to że dałaś mu cudowne dzieciaki. Jestem też przekonana że tak pracuje w dużej mierze dla Was 🙂

Alimenty to podstawa, należą ci się przepraszam za określenie ale jak psu buda, i nie zastanawiaj się nad niczym tylko walcz. To dla Twojego dziecka, niech ponosi odpowiedzialność

Cruella dziękuję 😘 😘 trzymaj oklaska. Kochana jesteś!!!!!! 😘 😘 😘 😘

Nikoś:
Monka na Twoim miejscu walczyłabym o alimenty,bo bez tego to lipa....to co zarobisz to wydasz na żłobek

Czekam teraz na rozmowę z prawnikiem aby się poradzić jak pisze się taki pozew itp. Muszę w końcu z tym ruszyć