Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
babolki pokazcie swoje brzucholki 🙂 a te, ktore mialy/beda mialy USG w najblizszych dniach niech wstawia fotasy bobasow...
Czy ktoras z was mysli o jakis wakacyjnych podrozach??? Ja mysle o Turcji pod koniec czerwca... Musze zlapac slonecznej energii... 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kukunari napisał(a):
babolki pokazcie swoje brzucholki 🙂 a te, ktore mialy/beda mialy USG w najblizszych dniach niech wstawia fotasy bobasow...
Czy ktoras z was mysli o jakis wakacyjnych podrozach??? Ja mysle o Turcji pod koniec czerwca... Musze zlapac slonecznej energii... 🙂

Ja idę jutro na badanie ale poprosze lekarza o nagranie filmiku, nie wiem tylko czy będe umiała wstawić.
Mój mąż bardzo namawia na wakacje, bardzo miło wspominamy Majorkę z podróży poślubnej i mogę polecić wszystkim. Ja jednak się bronię przed dalekimi podróżami w najbliższe wakacje.

• Mamusia
Kukunari, Ja też za tydzień w czwartek mam badania genetyczne i troche się boje, bo skończyłam już 35lat a w tym wieku zagrożenie jest większe 😞 a jeśli chodzi o książke "W oczekiwaniu na dziecko" to przeczytałam od deski do deski i też polecam 🙂

• Mamusia
Kukunari dobrze, że już u ciebie lepiej, ja będę miała w poniedziałek usg genetyczne to wstawię zdjęcie. Na razie u mnie wielkie przygotowania do urodzinek, jakoś tak trochę ciężej w ciąży.

• Mamusia
zuzannaa35, jeszcze tydzien temu był mniejszy. Teraz pewnie będzie rosnąć i rosąć 🙂 Ale cieszę się , że jest już widoczny 😁

kukunari, my wybieramy się początkiem lipca na mazury. Myślimy jeszcze o pieninach, ale zobaczymy jak nam zdrówko dopisze. Póki co jest dobrze, mdłosci nie mam i ogólnie czuję się fajnie. Czasami szybko się złoszczę, no ale to normalne 🙂 Póki co promyki łapie na ogródku, słoneczko już fajnie opala. Oczywiście brzusio przykrywam, ale i tak dłużej jak godzinke na słonku nie wytrzymuje 😁 bo mnie nosi, ostatnio bardzo aktywna jestem, i nie chce mi się spać 🤨

• Mamusia
lala89 napisał(a):
zuzannaa35, jeszcze tydzien temu był mniejszy. Teraz pewnie będzie rosnąć i rosąć 🙂 Ale cieszę się , że jest już widoczny 😁

kukunari, my wybieramy się początkiem lipca na mazury. Myślimy jeszcze o pieninach, ale zobaczymy jak nam zdrówko dopisze. Póki co jest dobrze, mdłosci nie mam i ogólnie czuję się fajnie. Czasami szybko się złoszczę, no ale to normalne 🙂 Póki co promyki łapie na ogródku, słoneczko już fajnie opala. Oczywiście brzusio przykrywam, ale i tak dłużej jak godzinke na słonku nie wytrzymuje 😁 bo mnie nosi, ostatnio bardzo aktywna jestem, i nie chce mi się spać 🤨

lala89 - piekny brzusio - rosnie, rosnie i poki co nie przestanie 😉 Ja jestem zdania, ze nie trzeba koniecznie przykrywac brzuszka scisle przed sloncem. W poprzedniej ciazy wygrzewałysmy sie (ja z Mia w brzuszku) na Fuercie przez dobre 4 miesiace. Oczywiscie omijajac najmocniejsze slonce okolo poludnia i przewaznie w ruchu nie lezac. Ale musze przyznac, ze nie stronilam od slonka i wrocilam przed porodem bardzo opalona - jak balonik peknął - i skora brzucha sie zbiegła to dopiero brzuchol zrobil sie mocno brazowy/czarny 😉. Najlepiej jednak uzywaj kremow z wysokim filtrem, przeznaczonych dla dzieci. polecam produkty z Ziaji i Vichy. Jesli chodzi o plamy na skorze hormonalne o ktorych czesto sie mowi, ze wystepuja w ciazy pod wplywem slonka to musze przyznac, ze pare niewielkich plamek mi wyskoczylo na czole ale byly prawie niewidoczne i po porodzie zeszly razem z opalenizna. Faktem jednak jest, ze buzi nie oszczedzalam i na slonko wystawialam...

zuzannaa35 napisał(a):
Kukunari, Ja też za tydzień w czwartek mam badania genetyczne i troche się boje, bo skończyłam już 35lat a w tym wieku zagrożenie jest większe 😞 a jeśli chodzi o książke "W oczekiwaniu na dziecko" to przeczytałam od deski do deski i też polecam 🙂

kobietko nic sie nie przejmuj 35 to nie jest jeszcze tak zle, ja mam 31 - wiec nie wiele mniej - mysle, ze wszystko bedzie dobrze - no bo przeciez inaczej byc nie moze 🙂

queen napisał(a):
Kukunari dobrze, że już u ciebie lepiej, ja będę miała w poniedziałek usg genetyczne to wstawię zdjęcie. Na razie u mnie wielkie przygotowania do urodzinek, jakoś tak trochę ciężej w ciąży.

tylko sie nie przemeczaj kochana - w ciazy nie musi byc wszystko dopiete na ostatni guzik (tak jak lubimy) w koncu brzuchy rosna i sie dopiac nie da nawet ubran 😉 Zycze powodzonka i jesli to twoje urodzinki to wszystkiego naj !!!oraz duzo zdrowka dla Ciebie i brzusia !!!

• Mamusia
Sieeeemanko 🙂
Wczoraj bylam tzn. "bylismy" 🙂 sobie poplywaci po powrocie takie zmeczenie mnie dopadlo, ze nie mialam sily juz tutaj zajrzec.Ale za to mialam co czytac dzisiaj 🙂

AniaDP i Wanilia- witamy Was serdecznie w naszym gronie i wielkie gratulacje!!!!!!!!!!

My z mezem od 10 czerwca mamy 3 tygodnie urlopu juuuuuuuuuuuuuuuuuupi, juz nie mozemy sie doczekac 🙂)))) Wybieramy sie do PL w odwiedzinki do rodzinki 🙂 🙂 🙂 😉

Lala89- piekny brzusio i bardzo ladna kobitka z Ciebie 🙂 Psiunia tez fajny 🙂

A co do witamin to lekarz kazal mi brac zelazo bo mam maly niedobor i do teg o co wieczor lykam tran 🙂 🙂- dobrze, ze w tabletkach bo tego w plynie to bym nawet nie ruszyla okropienstwo 😲

Dobra lece troche popracowac 🙂 🙂
Pa

• Mamusia
zuzannaa35, słyszałam że jak brzusio rozchodzi się na boki to na dziewczynke, a jak pnie się do przodu to na chłopczyka 🙂 ciekawe ile w tym prawdy 😁 Mój brzuś też poszedł troszeczke na boczki, właściwie to od 12 tygodnia stał się już takim małym brzuszkiem ciążowym. Nie umiem doczekać się naszego maleństwa 🙂
We wtorek usg! będę miała już filmik.

Kukunari, brzuszek przykrywam bo do konca pierwszego trymestru wole byc przezorna, no i na słonku wylęgiwałam się w samo południe. Ale nie wyobrażam sobie, żeby na mazurach latać z reczniczkiem na brzusiu. Uważam, że dzidziuś powinien tez złapać troszku witaminki D 😁 nie przesadzając oczywiście 🙂

Uważajcie na siebie laleczki, dziś 13 piątek :*

lala89 a ja ostatnio czytałam, że kształt brzuszka zalezy od mięśni brzucha 🙂 zalezy to tez od tego czy przed ciązą byłyśmy aktywne fizycznie i wzmacniałyśmy mięśnie brzuszka 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
lala89 a ja ostatnio czytałam, że kształt brzuszka zalezy od mięśni brzucha 🙂 zalezy to tez od tego czy przed ciązą byłyśmy aktywne fizycznie i wzmacniałyśmy mięśnie brzuszka 🙂

zgadzam sie! Zalezy rowniez od budowy ciala.... Ja z pierwsza corcia mialam brzuch bardzo do przodu - wygladalam jakbym polknela arbuza 😉 z kolei moja bratowa "poszla" na boki do 8 miesiaca nei wygladala w ogole jakby byla w ciazy i 5 miesiecy po mnie urodzila rowniez zdrowa corcie 🙂 Tak wiec nie ma sie co sugerowac...
Apropo plci to mialam dzis sen : urodzilam babaska i tym razem znow byla dziewczynka 🙂 W poprzedniej ciazy snilo mi sie, ze rodzilam chlopca a a tu mala babeczke mam 🙂 hmmmmmm czyzby na odwrot interpretowac sny ??
Zaraz leca z corcia na baseniki sie popluskac a Wam zycze milego dnia :*

Byłam dziś u lekarza, ale nie miałam USG, bo za 2 tyg mam iść po zwolnienie a wtedy dzidzia będzie większa i wtedy będę miała USG. Hmmm a tak się nastawiłam, że zobaczę dzisiaj swoje Słoneczko. Jedna z pań w poczekalni bardzo zachwalała usg 3D 🙂 będę musiała pomyslec o takowym przy większym przypływie gotówki.

• Mamusia
Witam wszystkie listopadowe Mamuśki 😁

właśnie się zapisałam do szczęśliwego grona... 🙂

Przewidywany termin porodu to 24-11-2011 😁 Jestem już po 3 USG. Następne mam czerwca... już nie mogę się doczekać 🙂 Podczas ostatniego moja doktor prowadząca poinformowała mnie o możliwości USG przezierności karkowej. Cały czas się zastanawiam... Z jednej strony chciałabym wiedzieć, że moja Fasolka jest zdrowa a z drugiej wyniki mam rewelacyjne i obraz USG również w porządku więc brak większych przesłanek ku temu badaniu... A Wy decydujecie się wszystkie?

Jutro wchodzimy w 13 tydzień...

p.s. jak u Was z brzuszkami? jeden przepiękny już widziałam 😁 Widać coś u Was ? U mnie nic a nic.... Sama tylko wyczuwam, ale to pewnie dlatego, że jestem przyszłą mamką wagi cięższej 😉(mój rozmiar to 44/46). zapewne długo n ie będzie nic widać.

Pozdrawiam i życzę dobrej nocki 😆

• Mamusia
wtamy "wisienko" 😉
wiekszosc z nas bedzie maiala chyba robione badania genetyczne nieiwazyjne (badajace przeziernosc miedzy innymi) Czesc z nas z tego co mi wiadomo ma tkaie badanie za darmo niektore zas musza slono zaplacic - ja bede placic niestety i to w euro 🤨 Ale jestem juz po 30 i mysle, ze powinnam... Duzo mlodsze kolezanki mysle, ze moga sobie odpuscic 🙂
Ja juz nie moge sie doczekac wlasnie tego badanka - mam w przyszly czwartek....
pozdrawiam
Ile nas tu 😁
1.Ella1 - 03.11 - Majka lub Kacper
2.Mdg87 – 05.11
3.Fewka1 – 05.11
4.LastUnicorn - 04.11/09.11 Mirek lub ???
5. Angelcia - 08.11
6.GosiaQ – 10.11
7.Emilka9 – 11.11 Klaudia lub Mateusz
8.Pupi19 – 11.11
9.Bejbi – 12.11 Blanca lub Kacper
10.Magdalenka85 – 13.11
11.14A11 – 14.11
12.Coriana - 14.11
13.Karolina8587 – 15.11 - Zosia,Amelia,Oliwia lub Bartosz, Kuba
14.Martusiap - 15.11
15.Sicha - 18.11
16.Kukunari - 19.11 - Coral, Amber lub Diego??
17.ManaLoa- 19.11
18.Queen - 21.11 - Jan Jakub
19.Lala89 – 23.11 - Maja albo Kubuś
20.Cherry - 24.11
21.Kerini – 25.11
22.Mia7 - 25.11
23.Nataszap - 25.11
24.Asyana - 26.11
25.Monica – 28.11
26.Zuzanna35 - 29.11
27.Marinel 29.11

P.S.
Co dzis tu takie pustki - leniuchujecie mamuski??? na slonku zapewne 😉

• Mamusia
Witaj, masz termin zaraz po mnie 🙂 Mysle, że pewnie termin porodu jeszcze się zmieni przy okazji kolejnych badan usg. Dzisiaj znow słoneczko świeci. Tak sobie myśle, że może tak na basen bysmy dzisiaj z moim mężulkiem pojechali. Mam ochote popływac troszku. Buziaczki dziołszki i miłego dzionka!

• Mamusia
Witajcie ponownie 😆

ja dzisiaj dzień spędzę chyba w domu. Mój mąż od samego rana wędkuje więc mi pozostają porządki domowe 🙂 Póki co z energią nie jest źle ... w sumie to samopoczucie się znaczenie poprawiło bo jeszcze 2 tygodnie temu była czasami masakra! Od potwornego bólu głowy przez zawroty i takie mdłości, że szok. Najbardziej drażnią mnie smażone potrawy. Jak ktoś smaży kotlety to uciekam z domku... 🤔 Okropność

Całe szczęście, że pozostały tylko dwa tygodnie. Dwa tygodnie do przeprowadzki do naszego mieszkanka. Znów życie we dwoje a może właśnie we troje 😜 nabierze smaku. W końcu troszku prywatności... 🙃

Pozdrawiam 😁

No tak cicho i pusto się tutaj robi 🙂
Ja dziś sprzątam i porządkuję szafy po zimie, ale zaraz musze się wziąć za naukę bo kolejny egzamin w poniedziałek. Ładna pogoda, więc korzystajcie 🙂

• Mamusia
Hej Brzuszki!!!! Co do wczesnego spanie to ja o 20 leże już w łóżeczku wykapana i gotowa do spanka. Zwykle zaczynam oglądać jakiś film ale często go nie kończę.
Byłam wczoraj na pogrzebie i ktoś się bardzo zdziwił że na pogrzeb w ciąży przyszłam, Doczytałam później, ż eto jakiś głupi przesąd, ale straszny, a wy co myślicie o przesądach??? Czerwone kokardy i te sprawy??