Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marinel piękniasty brzuszek..... Taki kobiecy, lekko ciążowy..... 🙂

Ja też chcę taki 😜 (mój to taki bamboszek - tłuścioszek) 😁

Linki co do wyborów wózków zapisuje ale póki co wstrzymuję się od zakupów - jeszcze trochę poczekamy....

p.s. Jupi jupi kupiliśmy i zamontowaliśmy dziś u nas lampy (w końcu nie żarówki 🙂), akcja meble - przyszły tydzień 🤪 ( ja chcę wyspać się na łóżku a nie na materacu )

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny co myślicie o tych urzeczeniach alarmujących gdy dziecko przestaje oddychać. Montuje się je w łóżeczku (chyba) i jak by coś się dział to jest alarm sygnałem dźwiękowym. Trochę to kosztuje czy która z was myśli o zakupie czegoś takiego??

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Dziewczyny co myślicie o tych urzeczeniach alarmujących gdy dziecko przestaje oddychać. Montuje się je w łóżeczku (chyba) i jak by coś się dział to jest alarm sygnałem dźwiękowym. Trochę to kosztuje czy która z was myśli o zakupie czegoś takiego??

hej,

ja z mężem zamierzamy kupić coś takiego. Głównie dlatego, że nasza Fasolka od początku będzie miała swój pokój i od początku będzie w nim spała. Wole mieć takie urządzenie i funkcjonować spokojnie....

• Mamusia
Cherry napisał(a):
14A11 napisał(a):

hej,

ja z mężem zamierzamy kupić coś takiego. Głównie dlatego, że nasza Fasolka od początku będzie miała swój pokój i od początku będzie w nim spała. Wole mieć takie urządzenie i funkcjonować spokojnie....

Tez o tym myślimy Jakbyś trafiła na coś ciekawego to proszę o jakiegoś linka

• Mamusia
14A11 napisał(a):
Cherry napisał(a):
14A11 napisał(a):

hej,

Tez o tym myślimy Jakbyś trafiła na coś ciekawego to proszę o jakiegoś linka

Jak tylko znajdę coś sensownego to na pewno 🙂 właśnie szperam w necie 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂

wiecie co- chyba poczułam pierwsze ruchy maluszka 😆 😆 dzis jak sobie usiadłam w pracy to tak po lewej stronie cos sie poruszylo i strasznie pogilgotało od srodka- az musiałam sie pomasowac w tym miejscu 😁 😁 Tak zdarzylo mi sie kilka razy w ciagu dzisiejszego dnia !!!!!! 🤪 🤪Myslicie, ze to juz dzidzius??? Jakos nie mam odwagi nacisnac na brzuszek boje sie ze cos moze sie stac 😮 😮 ale wytrzymam jeszcze 8 dni i USG 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Co do urzadrzednia monitorowania oddechu to tez myslalam o tym, poniewaz pamietam jak przy pierwszej ciazy wstawalam co jakis czas i obserwowalam czy dzidzius oddycha. A majac takie urzadzenie mozna spac spokojniej 🙂 o ile dzidzia da pospac 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Marinel super masz juz brzusio 😆
Cherry- u Ciebie tez fajny ciazowy brzuszek jest!!!!!!!
Dziewczyny powiedzcie mi jak wyglada wasza dieta teraz- bo dzis doszlam do wniosku, ze za mało nabiału spozywam- ale na prawde cos ostatnio nie mam ochoty i chyba nie ma sensu sie zmuszac co?? 🤔

• Mamusia
Słuchajcie nie wiem co mam robić. Dostałam biegunkę już mnie pogoniło 3 razy do ubikacji.... Nie wiem co jest grane.... Mam jechać do szpitala? Czy przeczekać noc i jak wtedy nie przejdzie to jechać do szpitala? Martwię się.... 😞 Mam nadzieję, że to dzidziusiowi nie zaszkodzi... Boję się.

Miałyście coś podobnego? Co robić ?

• Mamusia
dziewczyny niania z monitorem oddechu jaka my posiadamy to AngelCare Baby Monitor http://www.angelcare.pl/ac401-opis.htm - polecam choc mimo iz mamy monitor oddechu to i tak wstawalam patrzyc czy mala oddycha bo to przeciez tylko urzadzenie... Ale jestesmy generalnie zadowoleni bo mimo wszystko nasz sen byl spokojniejszy. Jak mia miala 13 miesiecy odlaczylismy monitor oddechu i zostawilismy sma nianie jak wieczorem siedzimy w salonie to nasluchujemy czy z naszym nicponiem ok 😉 ...monitor - ktory m jest plytka sensoryczna wklada sie pod materacyk dziecka - jest tak czula, ze czuje oddech dziecka przez gruby materacyk. Najgorzej jak sie zapomni wylaczyc monitorka, kiedy sie wyciaga dziecko z lozeczka, bo wtedy jako ze nie czuje ruchow oddechowych zaczyna ryczec, ze pol klatki zbudzi 😉

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Słuchajcie nie wiem co mam robić. Dostałam biegunkę już mnie pogoniło 3 razy do ubikacji.... Nie wiem co jest grane.... Mam jechać do szpitala? Czy przeczekać noc i jak wtedy nie przejdzie to jechać do szpitala? Martwię się.... 😞 Mam nadzieję, że to dzidziusiowi nie zaszkodzi... Boję się.

Ja mialam pare razy w poprzedniej ciazy - nie przejmuj sie pewnie zjadlas cos co ci zaszkodzilo.... Pij duzo wody i zjedz marchewe!! Nie przejmuj sie nie zaszkodzi to twojej dzidzi.
Jak chcesz pozniej zacytuje ci co jest napisane w ksiazce " W oczekiwaniu na dziecko" chyba, ze sama ja posiadasz to poczytaj!

• Mamusia
Cherry napisał(a):

Cherry mysle, ze spokojnie mozesz poczekac do jutra i obserwowac, Na pewno cos zjadlas co moglo ci zaszkodzic. Ja na twoim miejscu wstrzymalam bym sie z lekarzem do jutra . 😉 😉 Tylko psmietaj pij ogromne ilosci wody przy biegunce!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Cherry napisał(a):
No kochana niby nie ma jak to na swoim, ale kredyt spłacać trzeba.... Jak spłacimy kredyt ja będę miała 56 lat a mężuś 59.... Przerażające no nie.... 🤨

Co racja to racja 🙂 U nas jest podobna sytuacja 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Mój mąż mówi, że to przez to że nie mamy jeszcze lodówki i zjadłam coś co leżało przez noc w zbyt wysokiej temperaturze... (było w pojemniku które nie przepuszcza powietrza ale jednak stało w temp. pokojowej). Mam nadzieję, że przejdzie...

• Mamusia
ella1 napisał(a):
Cherry napisał(a):
mam w domu takie elektrolity w płynie które podaje się dzieciom lub dorosłym w przypadku biegunki - myślicie, że mogę to wypić?

Szczerze to ja bym raczej tego nie piła.

mysle ze cos typu Smecta lub Enterol moglabys zazyc nie szkodzac malenstwu, szczegolnie, ze sa to leki stosowane juz u malutkich niemowlat. wlasnie znalazlam info o Enterolu - nie wskazany w ciazy 😞 ale Smecte na 100% moga zazywac kobiety w ciazy. http://www.docsimon.pl/towar/smecta-saszetki-10-ks

Witajcie mamusie!
Fajnie się ogląda te wszystkie akcesoria dla dzieciaczków 🙂 Jeszcze fajniej będzie je mieć!
Ja chyba od wakacji zacznę kupować. Ceny tez nie sa niskie. Znacie jakies sklepy z odzieżą dla kobiet w ciązy poza H&M? Byłam w Mothercare a tam same ciuszki dla dzieci.
Miłej niedzieli!

• Mamusia
Cześć Kochane,

póki co jest w porządku... chyba przeszło i mam nadzieję że tak pozostanie 🤔 Rano bolały mnie tylko jelita - taki skręt jakby był a później spokój. To na pewno były jelita bo było to znacznie wyżej niż Dzidzia mieszka.... Wypiłam bardzo dużo wody i cały czas zastanawiam się nad tym elektrolitami. Nie ma nic napisanego o kobietach w ciąży ( jest to środek spożywczy przeznaczenia medycznego przeznaczony w celu uzupełnienia płynów i składników mineralnych - podawany jako płyn przy biegunkach).

W razie "W" smecte zakupię - Kukunari dziękuję Kochana za pomoc 🙂

A wam dziewczynki za wsparcie i porady 🙂

• Mamusia
Taką kolekcję - napewno spodni posiada KappAhl - poluj na przeceny - latem na pewno będą mieć (podczas studiów pracowałam tam).

Miłe zaskoczeniem była dla mnie tez kolekcja ubrań ciążowych na dziale odzieżowym w markecie Auchan 🙂

Ja najczęściej po prostu kupuję tuniki o rozmiar za duże i patrzę ile mają jeszcze zapasu hihi 😁
🤪

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Witajcie mamusie!
Fajnie się ogląda te wszystkie akcesoria dla dzieciaczków 🙂 Jeszcze fajniej będzie je mieć!
Ja chyba od wakacji zacznę kupować. Ceny tez nie sa niskie. Znacie jakies sklepy z odzieżą dla kobiet w ciązy poza H&M? Byłam w Mothercare a tam same ciuszki dla dzieci.
Miłej niedzieli!

w niektórych galeriach handlowych są sklepy "Happy mum", ale tam jest drożej niż w H&M, dopiero przy okazji przeceny (ostatnio widziałam 50%) da się w ogóle patrzeć na te ceny 😉

oprócz tego, co mnie ostatnio zdziwiło, znalazłam spodnie z pasem w Orsay`u, ale wiadomo - to sporadyczna akcja 🙂