Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jakie ranne ptaszki 🙂.

Pogoda ładna, u nas 16 stopni i mgła...

Ta pozytywka to świetna sprawa i nie aż tak bardzo droga... Jak patrzyłam w sklepie na karuzele to głowa bolała bo kosztowały ponad 200 zł. Muszę zrobić rekonesans w internecie.

Paula cieszę się, że dobrze. Trzeba się szanować!

• Mamusia
paula super ze czujesz sie lepiej. A powiedz mi czy ty kiedys bylas w prosektorium ze wiesz jaki tam jest zapach?????
Ja nie znosze zapachu szpitala- tzn zalezy od oddzialu na jakim jestesm. Pamietam jak chodzillam do szpitala do mojej mamy( bidulka czesto chorowala) to nie moglam nic przelknac 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
Mój mężuś przekonuje mnie, że kupimy laktator jak będzie taka potrzeba.

Czasami taka potrzeba bywa szybko.

Ja też bym chciała iść w kwietniu do pracy i wtedy taki zakup chyba będzie potrzebny.

Nie podjęliśmy decyzji, również jeśli chodzi o sterylizator. Są to spore wydatki.

A jak z niańkami, kupujecie z funkcją śledzącą oddech?

• Mamusia
nigdy nic nie wiadomo, jak to naprawdę będzie, a kupić, żeby leżał - szkoda pieniędzy - najlepiej wstrzymać się z zakupem do czasu, kiedy przekonasz się, że naprawdę jest potrzebny - wtedy kupisz i nie będziesz żałować, albo nie kupisz i oszczędzisz pieniądze na coś innego; w końcu laktatorów nie zabraknie w sklepach 🙂

ale mam kochanego męża - wyszedł z pracy i kupił dla mnie leki 🙂 żebym się lepiej poczuła 😉

• Mamusia
Lala89 - super teksty 😁
Ja laktator miałm kupiony jak byłam w szpitalu po pierwszym porodzie - najtańszy w sklepie i zdał egzamin - przydatny przy nawale pokarmu, albo jak maluda nie chce ciągnąć piersi.
Nianie mam "zwykłą" - mi wystarcza, a uzywam do teraz żeby mieć nasłuch co wieczorem sie dzieje u dziewczyn..

• Mamusia
Shelby napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):

A jak z niańkami, kupujecie z funkcją śledzącą oddech?

ja będę z bobasem ciągle w jednym pokoju więc to też chyba sobie odpuszczę

Podobnie bedzie u mnie malenstwo bedzie mialo lozeczko w naszej sypialni. Ale nianie juz mam - tylko bez funkcji sledzacej oddech.

• Mamusia
dziewczyny jak pomysle o karmieniu piersia to mnie to przeraza 🤢 🤢 🤢
w pierwszej ciazy tak mnie to bolalo krew mi z sutkow leciala. Normalnie maly jadl a ja plakalam.
Nie wiem co zle robilam. I wtedy moje karmienie sie zakonczylo na 3 tygodniach.
Teraz chcialabym karmic dlugo. Mama nadzieje ze sie uda 😮

• Mamusia
cześć dziewczynki! ja używałam laktatora i nie jeden raz mi życie uratował. Zaliczyliśmy nawet dwa wesela na wyjeździe (ale pojadłam bigosku....). Poza tym przydał się cholernie, bo Maciek obraził się na pierś po drugim miesiącu i wolał modyfikowane (dawałam mu na noc, bo bardziej się najadał i lepiej spał-3 godziny heheh). No i uparłam się i ściągałam z piersi, a potem najczęściej karmił mąż, co też ma dobre strony! I wiecie co?mój upór się opłacił, bo Maciek "przeprosił się" z piersią po 3 tygodniach! Wróciliśmy do naturalnego karmienia na 2 miesiące....
Z Maćkiem miałam taką zwykłą niańkę, z podsłuchem, ale był w innym pokoju. Teraz sobie odpuszczę, bo Bąbel będzie z nami, a ucho po porodzie się wyostrza 😜
Za karuzelką już się rozglądam, bo będę puszczać brzuszkowi 🙂

• Mamusia
Cześć BrzuChatki 🙂
muszę się wam pochwalić, że moje maleństwo dziś w nocy pukało do swojej mamusi 🙂
chyba z 6 czy 7 razy tak wyraźnie 🙂 cudownie 🙂 a teraz chyba fikołki strzela bo nie czuję gdzieś w jednym miejscu tylko takie wibracje jakby w brzuszku 😉

• Mamusia
Cześć BrzuChatki 🙂
muszę się wam pochwalić, że moje maleństwo dziś w nocy pukało do swojej mamusi 🙂
chyba z 6 czy 7 razy tak wyraźnie 🙂 cudownie 🙂 a teraz chyba fikołki strzela bo nie czuję gdzieś w jednym miejscu tylko takie wibracje jakby w brzuszku 😉