Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
(....) ale bym zjadla pączka.... mmm
Lanymamo a kiedy Ty sie dowiedzialas ze bedzie córcia? w którym tyg bylo to juz pewne?

Wiesz co, u nas dosyć wcześnie, około 15-16 tyg. Byłam pewna, że będzie chłopak, bo dużo gorzej znosiłam początki ciąży niż z Leną, więc nie dowierzałam. Ale gdy 3 niezależnych lekarzy potwierdziło, to już nie miałam wątpliwości 🙂 A złe samopoczucie, różniące tę ciążę od poprzedniej chyba mogę zwalić na wiek, mam 37 lat, z Lenką miałam 33, a to niemała różnica. I nie mówię, że 37 to dużo, ale w drugiej ciąży wszystko przychodzi mi znacznie trudniej, szybciej się męczę, ciężej mi się ruszyć, z Lenką do końca byłam aktywna i właściwie na porodówkę mogłam wieźć się sama - czego w tej ciąży raczej na pewno nie doświadczę...

• Mamusia
Shelby napisał(a):
my wszystkie urodzimy w 15 minut 😁 i będziemy śmigać zaraz po porodzie 😁 a karmienie nam się uda! i wszystko będzie git 🙂

Shelby obys okazała sie wróżką
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪. Normalnie ja to bym cie chyba po stopach wycałowała 😉 😉 😉 😉 😉 😉

Ale zescie sie rozpisały 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃.
Lenymamo- super zdjecie 🙂 🙂 🙂 z miła checia przesle ci troche norweskiej aury a w zamian troche slonca i upałów bym poprosiła 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Manaloa -super brzusio. 🙂 🙂 🙂
Kurde dizewczyny jak patrze na wasze brzuszki to zaczynaja sie wam z pod piersi a u mnie tak od srodka. Nawet dzisiaj przyrownalam brzuch do kolezanki ktora ma termin w sierpniu i ona przy koncu ma brzuch wyzej niz ja. Czy myslicie ze to moze Maja tak sie ułożyła??!!!

A co do porodow to moj brat wazyl 4800 gram a ja niecale 2500- bo bylam wczesniakiem i urodzilam sie miesiac przed terminem 🙂 🙂
Ciekawe jak to u mnie bedzie- pierwszy babel 3750 gram i 51 cm

• Mamusia
ale Maja mi skopała brzuszek kurde czadersko i caly czas boksuje z prawej strony 🙂 🙂
A wczoraj moj maz pierwszy raz zobaczyl jak brzuszek faluje jak mała szaleje. I mowi kurde ale fajnie, ale gdy zaczal mowic cos to mała sie uspokoiła 😁 😁 😁 😁.

Cherry napisał(a):
jakby co to zapraszam na cieplutkie naleśniki z dżemem truskawkowym 😜

Tak pychotka na deszczowy wieczór 😜

p.s. to właśnie dlatego oszczędzałam się z jedzeniem całyyyyyyyyyyy dzień 😜 😜 😜

Cherry ja juz patrze na rozklad lotów Kraków - Wrocław 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):

dawaj dawaj Maleńka bo wystygną ! 😁

Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):

dawaj dawaj Maleńka bo wystygną ! 😁

😜 😁 no tak nie lubię zimnych 🙂

strasznie dawno nie jadlam dżemu truskawkowego.
Chyba pojde po dżemik i mleko do sklepu.
Jakaś ocięzala sie dzisiaj czuję. Ale chetnie bym te nalesniki wsunela 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
strasznie dawno nie jadlam dżemu truskawkowego.
Chyba pojde po dżemik i mleko do sklepu.
Jakaś ocięzala sie dzisiaj czuję. Ale chetnie bym te nalesniki wsunela 🙂

Czasmi trzeba sobie życie osładzać....

Byłam dziś w sklepie textil market czy jakoś takoś i mają tam bodziaki po 5,99 ! Nowiutkie, śliczniutkie i jaki wybór! Mąż nie pozwolił nic kupić.... Hahaha ale jak naładuje ten akumulator to tam podjadę 😁 Opłaca się no nie ?

mąż mi właśnie zakomunikował że musi zostać dłużej w pracy. Myśłałam ze będzie się do kogo przytulic podczas oglądanie Szkoły Uczuć na wypadek gdyby jakies łeżki popłyneły.
A wiecie mój mąż zapytał "Co tam u naszej Księżniczki? czyżby ten 1% go przekonywał że jednak dziewczynka? :0

Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
pewnie że się opłaca, a czemu nie pozwolił?

bo jeszcze czas bo to bo tamto.... 😁 😁 😁

I że jak coś to on będzie przepłacał.... ! Ale samochody to już oglądał ! 😁

Jakbym słyszała swojego męża. Efekt taki że nawet jednej skarpetusi nie mam dla dzidzi.

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
pewnie że się opłaca, a czemu nie pozwolił?

bo jeszcze czas bo to bo tamto.... 😁 😁 😁

I że jak coś to on będzie przepłacał.... ! Ale samochody to już oglądał ! 😁

Jakbym słyszała swojego męża. Efekt taki że nawet jednej skarpetusi nie mam dla dzidzi.

ja do wczoraj też nic nie miałam... i sama poszłam... 😁

umówiłam sie z siostrą że w sierpniu idziemy na zakupy. Skopiowałam dzis całą liste co trzeba kupic dzidzi i sobie. Wydrukuję i będę wykreślać co już mam 🙂

Cherry napisał(a):
fajnie ! może jednak ? 😁 😁 😁

Rano mówił do brzuszka Paulinka a ja na to że Emilka, a jak sie okaże że tam jest jednak chłopczyk ? 😲 A my do niego z takimi imionami?

• Mamusia
Pewnie jak chłopczyk to siedzi tam i się śmieje....

hehehe 😁 moi starzy powariowali ! Jaka Emilka... ! Matko jaka Paulinka! To się w głowie nie mieści ! Może im się kiedyś to znudzi... ? Gorzej jeśli nie to jeszcze 4 miesiące takiego słuchania !!! A co będzie jak mama zechce kupić różową sukienusię 😮 O nie ! Niech nie myśli że chociaż na minutkę założę! O nie ! 😮 😲 😮

Cherry napisał(a):

hehehe 😁 moi starzy powariowali ! Jaka Emilka... ! Matko jaka Paulinka! To się w głowie nie mieści ! Może im się kiedyś to znudzi... ? Gorzej jeśli nie to jeszcze 4 miesiące takiego słuchania !!! A co będzie jak mama zechce kupić różową sukienusię 😮 O nie ! Niech nie myśli że chociaż na minutkę założę! O nie ! 😮 😲 😮

Cherry jesteś niesamowita. Ale sie uśmiałam. Kliknę za to bravko bo jesteś boska!!!

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):

Cherry jesteś niesamowita. Ale sie uśmiałam. Kliknę za to bravko bo jesteś boska!!!

😉 😉 😉

Boski to jest mój mąż Adonis jeden!
Odkleił 4 litery z kanapy by zobaczyć jak akumulator.... Patrzy się na naleśniki.... Ja mówię tak:
można kochanie sobie naleśniczka posmarować (do tej pory mu podawałam) i zjeść... a on na to że on nie chce bo jak żonka podaje to mu lepiej smakuje !!! 😁 😮 😁

• Mamusia
Marinel napisał(a):
mąż mi właśnie zakomunikował że musi zostać dłużej w pracy. Myśłałam ze będzie się do kogo przytulic podczas oglądanie Szkoły Uczuć na wypadek gdyby jakies łeżki popłyneły.
A wiecie mój mąż zapytał "Co tam u naszej Księżniczki? czyżby ten 1% go przekonywał że jednak dziewczynka? :0

Jestem pewna Marinel 🙂 że jeśli okaże się, że czekacie na Księżniczkę - kwestią czasu będzie kiedy Król dla niej oszaleje 😉 Innego wyjścia nie widzę 🙂
A jeśli chodzi o powroty męża z pracy, to zdarza mu się tu Al Dauha wracać i o 22. Skandal, bo zaczyna o 7 rano. Dostaję wścieku, ale wpływu na to nie mam żadnego 😞

• Mamusia
Cherry tak trzymaj 🙂.

Ja na samym poczatku powiedziałam, że żadnych różowych sukienek ani ciuszków jak będzie dziewczynka. Na to moja mama mi przypomniała jak sama musiałam koniecznie mieć różową lambadówę i nikt mi tego z głowy nie potrafił wybić.
Mi się wydaje też że dużo wpływ ma otoczenie.

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Marinel napisał(a):
Cherry napisał(a):

😉 😉 😉
Boski to jest mój mąż Adonis jeden!
Odkleił 4 litery z kanapy by zobaczyć jak akumulator.... Patrzy się na naleśniki.... Ja mówię tak:
można kochanie sobie naleśniczka posmarować (do tej pory mu podawałam) i zjeść... a on na to że on nie chce bo jak żonka podaje to mu lepiej smakuje !!! 😁 😮 😁

Buhahaha, też się naśmiałam. Oni mają we krwi łatwość w wykorzystywaniu nas, a my sieroty jedne łatwo się dajemy... ale do czasu 🙂