Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
madziu ja tez mam liste... ma 4 strony 🙂
jak moj mezulek ja zobaczyl to za glowe sie zlapal 🙃
wrocilam z zakupow... nic nie kupilam dzisiaj... jakos nie mialam ochoty - nie wiem - wszystko albo rozowe, albo blekitne... nic ciekawego nie bylo w kolorach uniwersalnych 😞

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dziewczyny 3 godziny chodzenia po galerii nie przyniosly zadnych rezultatów. Nie kupiłam dla dzidzi nic. W Mothercare odrębne ściany dla Dziewczynek i Chłopców więc od razu wyszłam, w H&M juz nic na promocji dla takich maluszków nie ma, w C&A uniwersalne tylko zielone pajace, którego to koloru nie lubię. Do ReKidsa to juz nawet nie weszłam. W 5 10 15 znalazłam jedne białe body ale jakos mnie nie przekonaly, pozostałe ciuszki też raczej przypisane płci.
Dopóki się nie dowiem kto mieszka w brzuszku to chyba nic nie uda mi się kupić. Pójdę jeszcze do entliczka bo tam mieli fajne rzeczy ale to w przyszłym tygodniu.
Ugotowałam obiad i jestem mega zmęczona. Wszystko mnie boli. Kondycja juz nie ta sama, ale jutro odpoczywam 🙂

cygnee napisał(a):
madziu ja tez mam liste... ma 4 strony 🙂
jak moj mezulek ja zobaczyl to za glowe sie zlapal 🙃
wrocilam z zakupow... nic nie kupilam dzisiaj... jakos nie mialam ochoty - nie wiem - wszystko albo rozowe, albo blekitne... nic ciekawego nie bylo w kolorach uniwersalnych 😞

no to tak jak u mnie Cygnee. A Ty tez nie znasz płci?
Zawsze to łatwiej sobie wyobrazisz jak moja córcia by w tym wyglądała, lub jak synek w czymś innym, a tak to nawet wyobraźnia nie działa.

• Mamusia
Ho ho cztery strony, ja mam w Excelu jedną stronę pisaną 10, ale ja na urodzinki dostałam ciuchy w prezencie. Z ciuchów tylko kombinezon.

Uważam, że biały jest kolorem uniwersalnym i pasuje dla chłopca i dziewczyny, ja mam sporo rzeczy białych, mimo, że chłopak. Jak będę kupować kombinezon to na pewno kupię uniwersalny, bo chciałabym mieć z niego ewentualnie pożytek.

• Mamusia
marinel....
niby znam plec - dziewczynka... ale po pierwsze to nie jest na 100%, pani doktor dala max 60-70%, a po drugie ja mam przeczucie dziwne, ze to jednak chlopak 🙂 wiec nie chce ryzykowac, bo glupio chlopca w rozowe ciuszki ubrac 🙂 chyba by mi tego nie wybaczyl 🙂
poza tym ja nie cierpie rozowego koloru 🤢

dlatego wole kupic cos uniwersalnego na poczatek 🙂
a z bialych ciuszkow - coz nie widzialam nic co by mna wstrzasnelo 😞

Cygnee a kiedy będziesz miała kolejne usg?
Ja tez mam jakies dziwne przeczucie że będzie chłopiec ale naprawde to może byc zawodne, dlatego żałuję że lekarz nie mógł zobaczyc i pokazac tak wyraźnie jak w przypadku Gosiaq czy Cherry.
Dlatego doskonale Cię rozumiem, ta niepewność jest okropna.

• Mamusia
Ja też miałam miałam przeczucie że chłopak, byłam nawet tego pewna.. a wyszła nam 100% dziewczynka. Chociaż te 100% to lekarzowe, moje jest 99% 😉 jakoś nikt nie przekona mnie w 100% 😁

Mam pełno uniwersalnych rzeczy : żółtych białych błekitnych zielonych itd.. nawet niektóre mam czarne w jakieś paseczki itp.. a wszystko to wynalazłam w lumpkach 🙂 wyprawke mam całą, brakuje mi tylko nowych kaftaników i kombinezonu. Chciałabym dorwać jeszcze rajstopki bo znajome polecają do maluszków.

• Mamusia
Współczuję Wam bo sama się przekonałam jak fajnie jest wiedzieć kto siedzi w brzuszku. Ale nie ze względu na to, że nie wiem jakie ciuszki kupić, tylko na sam fakt, że można już otwarcie gadać do dzidzi po imieniu itp.
I na pytanie: "wiesz już jaka płeć?", nie trzeba tłumaczyć że prawdopodobnie..., na ... %, tylko walisz prosto z mostu, tak- dziewczynka, albo tak- chłopiec 🙂

• Mamusia
ja dzisiaj nawet dobry humorek mam 🙂
ale mi teraz lala dalas... 😞 co 3 tyg ????????????
mysle czy by sie nie wybrac jeszcze prywatnie, tak dodatkowo, ale szczerze mowiac to sa kosmiczne pieniadze 😞 w porownaniu do polski oczywiscie 🙂
ale w sekrecie powiem Wam, ze mysle o jakims wylocie do polski, bo juz mnie tu roznosi, tesknota mnie zabija.... 😞 no i mam zaproszenie do szpitala na darmowe WSZYSTKIE badania i usg 😉 wiec chyba skorzystam 🙂 tylko moj maz jeszcze o tym nie wie 😁

• Mamusia
ja mam co 3 tyg, bo prywatnie chodzę.. każda wizyta 120zł. Jak chciałam iść państwowo to pierwszą wizyte pani mogła umówic mi na lipiec.. a w przychodni byłam w marcu! Więc zostałam przy prywatnych wizytach.. tyle dobrze że lekarz załatwia mi skierowania na badania, wiec nie musze za nie płacić. No i dodatkowy plus, że lekarz do którego chodze przyjmuje też w szpitalu w którym bede rodzić.

• Mamusia
cygnee, ja widziałam mojego Szkraba dwa razy! Więc mnie się tu nie stresuj!
lala, ja też będę kupować rajstopki dla ...(no właśnie, tu powinno paść imię) synusia, ale wyłącznie w sklepie 🙂 w lumpkach u nas takie schodzone mocno. Zresztą, to taki rodzaj ubranek, które kupuję wyłącznie nowe 🙂
A nastrój? U nas dopiero niedawno przestało lać od rana, więc mam za sobą wszystkie gry planszowe i karciane i parę bajek, i robienie korniszonków i.... jestem padnięta. Dobrze, że Maciek właśnie mi zakomunikował, że śpi dzisiaj u babci, więc pyknę jakiś melodramat w tv 🙂

• Mamusia
Czesc brzuszki. Ale mialam stron do nadrobienia.
Wiekszosc czasu przebywam na dzialce i rzadko zagladalam na forum.
19 lipca mialam wizyte u gina ale usg nie zrobil. Zrobil badanie na fotelu i posluchalismy serduszka. Wszystko jest ok. Od poczatku ciazy przytylam juz 7kg. Maly coraz bardziej szaleje w brzuszku.
Mialam robione badanie na glukoze i wyszlo wporzadku.
A to mój brzuchol dzisiaj :

• Mamusia
Ty tez masz fajny 😉 Wszystkie zdjecia co widzialam sa cudne.
Pytałam sie gina ile maluszek moze juz wazyc to powiedzial, ze 700-800 g a w 28 tygodniu juz kolo kilograma bedzie mial.
Mąż narazie siedzi w Polsce i jak sie kladziemy spac to przyklada reke do brzucha. Smieje sie jak maly sie wierci, kopie, bije 😁

• Mamusia
mdg87 napisał(a):
Ty tez masz fajny 😉 Wszystkie zdjecia co widzialam sa cudne.
Pytałam sie gina ile maluszek moze juz wazyc to powiedzial, ze 700-800 g a w 28 tygodniu juz kolo kilograma bedzie mial.
Mąż narazie siedzi w Polsce i jak sie kladziemy spac to przyklada reke do brzucha. Smieje sie jak maly sie wierci, kopie, bije 😁

Bo juz kawałek człowieka w nas się wierci 🙂 Ja już się nie mogę doczekać na mojego M...Za to reakcja Maćka na braciszka! hohoho! Normalnie szczęśliwy! Ściska brzuchol, głaska, całuje... jak miło 🙂

• Mamusia
brzuszek świetny! aż chce sie pomacać 😉
A zdjęcie razem też super! wasza trójka 😉 Co do kg, to gdzie ty masz to 7? 😉

gosiaq, ja też rajstopki planuje kupić nowe, właśnie z takich samych powodów jak ty! Kiedyś kupiłam mojej bratanicy takie słodkie w kropki a teraz nigdzie takich nie ma ;(