Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Madzia_m3 i Kukunari gratuluję studniówki!!!
My noc przespaliśmy ale wstałam bardzo niewyspana.
Zapomniałam wczoraj napisać że lekarz powiedział, że nawet gdyby panie w laboratorium protestowały to moge wypić nawet colę 0% z cytryną po glukozie, więc wezmę sobie butelkę mineralnej z cytryną 🙂
W moim mieszkaniu musimy wymienić instalację elektryczną i jestem przerażona takim remontem, kucie ścian na kable i gniazdka a potem malowanie całego mieszkania. Nie wyobrażam sobie tego bałaganu i sprzatania 😞 W dodatku muszę wyjechać na czas tego remontu do rodziców, co tez mi się nie podoba, bo chciałam od przyszłego tygodnia badac dzieciaki do pracy magisterskiej i kończyć pisanie 😞 Kurcze nie wiem co zrobić, bo życie z ciągle wybijającymi korkami i palącymi się gniazdkami też nie jest łatwe, a jak będzie już na świecie Emilka to musi być wszystko sprawne. Jednym słowem załamałam się !

• Mamusia
dzien dobry brzuszki 🙂
a wiec zdaje relacje z krzywej poszlam do tego laboratorium podali mi ten plyn w mniejszej dawce wypilam go i zadnych wczesniejszych objawow, no moze lekko krecilo mi sie w glowie ale przez pierwsze 10 min, po poludniu odebralam winiki i poszlam na wizyte do lekarza cukier mam dobry niestety inne wyniki mi pospadaly mam zaczac brac zelazo i wapn oraz 20dkg ciemnego miesa dziennie, nastepnie odbylo sie badanie i niestety odrazu skierowanie do szpitala moj maluszek jest ulozony do wyjscia, polezalam pare dni w szpitalu i dzisiaj wyszlam, zalecenia: lezec lezec i jeszcze raz lezec, nie nosic wsumie nic ciezszego i lezec. wiec zaczynamy sie oszczedzac w 99%.
brzuszki gratuluje 100dnioweczki!!
a ja wkoncu ide zjesc sniadanko bo w szpitalu nie dostalam 😮.
zycze wszystkim milego dnia!

• Mamusia
Jadwiga a robili Ci usg ? Jesteś teraz w 29 tygodniu, mały już nie może zmienić pozycji? No i czy jest rozwarcie ? Mnie też już straszyli przedwczesnym porodem, ale to tylko po konsystencji szyjki. Przepraszam za ciekawość.

Cherry mam takie pytanko, jaką masz gofrownicę i jaką moc? Bo wydaje mi się że to jest sekret dobrych gofrów. Większość gofrownic ma słabą moc i wychodzą z nich bardziej cienkie wafle niż gofry?

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Madzia_m3 i Kukunari gratuluję studniówki!!!
My noc przespaliśmy ale wstałam bardzo niewyspana.
Zapomniałam wczoraj napisać że lekarz powiedział, że nawet gdyby panie w laboratorium protestowały to moge wypić nawet colę 0% z cytryną po glukozie, więc wezmę sobie butelkę mineralnej z cytryną 🙂
W moim mieszkaniu musimy wymienić instalację elektryczną i jestem przerażona takim remontem, kucie ścian na kable i gniazdka a potem malowanie całego mieszkania. Nie wyobrażam sobie tego bałaganu i sprzatania 😞 W dodatku muszę wyjechać na czas tego remontu do rodziców, co tez mi się nie podoba, bo chciałam od przyszłego tygodnia badac dzieciaki do pracy magisterskiej i kończyć pisanie 😞 Kurcze nie wiem co zrobić, bo życie z ciągle wybijającymi korkami i palącymi się gniazdkami też nie jest łatwe, a jak będzie już na świecie Emilka to musi być wszystko sprawne. Jednym słowem załamałam się !

Marinel remont remontem - starch ma wielkie oczyska.... Siup siup i po kłopocie będzie 🙂 Więć głowa do góry. Dasz radę 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cherry mam takie pytanko, jaką masz gofrownicę i jaką moc? Bo wydaje mi się że to jest sekret dobrych gofrów. Większość gofrownic ma słabą moc i wychodzą z nich bardziej cienkie wafle niż gofry?

No właśnie Madzia_m3 ja też tak myślałam.... moja gofrownica to nic innego jak sandwich ze zmienianymi wkładkami (takie do użytku domowego)... 🙂 🙂 🙂 więc nic specjalnego...ale te które robiłam wczoraj były naprawdę extra - poprzednie fakt przypominały wafle niż gofry.... Te wczorajsze były dość grube - chociaż nie aż tak jak te kupne ale na wierzchu chrupiące w w środku miękkie... Może to za sprawą gęstego bardzo ciasta - co mnie bardzo zdziwiło...

• Mamusia
Kurde !

Mam problem! Pomóżcie!

Mój brat miał prześwietlenie metodą PET dziś... Po wyjściu powiedziano mu że ma zakaz kontaktu z kobietami w ciąży bo jest bardzo napromieniowany ! Powiedzcie czy ja mogę dziś jeździć autem w którym on spędzi pół dnia? Gdzie ja mam tego sie dowiedzieć ? Ale mam stresa i stracha !

• Mamusia
Bosheeeee zadzwoniłam do Dolnośląskiego Centrum Medycyny Nuklearnej i powiedziano mi że to pacjent jest źródłem promieniowania i nie przekazuje go dalej. Jeśli nie pozostawił w autce wydzielin typu ślina, wymiociny itd. wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Myslicie że to prawda ?

Jadwiga-roza jestesmy w Wami, niech Maluszek jeszcze poczeka, dużo odpoczywajcie! Mi lekarz tez wczoraj powiedział, żadnych schyleń, noszenia itp. w końcu jestem w ciązy i mam dużo odpoczywac, nawet wtedy jeśli wszystko jest w porządku!
Cherry Tobie życzę dużo siły, bo stres na pewno nie służy dobrze!
Wszystko mi leci z rąk, nie ma dnia zebym czegoś nie upuściła a potem mam tylko sprzątania więcej 😞 Aż mi się płakac chce z tej bezsilności 😞

• Mamusia
ustaliłam z mężem że ten samochód weźmiemy jutro przed sama podróżą bo po co mam sie stresować!

Te promieniowanie schodzi do 20 h od badania. Więc dla świętego spokoju akurat do wyjazdu minie te 20 h a ja nie będę sobie nic wmawiać... I poprostu tak będzie dla nas lepiej... 🙂 🙂 🙂