Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Do porodu jeszcze ponad dwa miesiące, ale właśnie zdałam sobie sprawę , że oprócz wózka i paru drobiazgów dla malucha typu nożyczki do paznokci czy aspirator do noska, to mam już prawie wszystko. Tak po troszku zbierałam, aż się uzbierało 🙂 Cieszę się, bo łatwiej kupować po troszku niż wszystko na raz...zastanawiam się tylko co będę robić do porodu , skoro wyprawka prawie gotowa 🙂
Cieszę się, że od września zaczynają się różne programy rozrywkowe i nowe sezony seriali, bo mam już dosyć po 100 razy tych samych w filmów tv!

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Yenefer- cudna ta wanienka ja tez taka pierwszy raz widze 🤪 🤪. a powiedz mi jakie ona ma wykonczenie w srodku?????
A co do seriali to ja tez juz nie moge sie doczekac wrzesnia-tym bardziej ze ide juz na zwolnienie wiec bede mogla ogladac i ogladac 🙂

Co do porodu moje kochane to akurat teraz jak sobie o nim pomysle to nie boje sie w ogole wiem ze bedzie bolalo ale dla tej chwili kiedy maluszka klada ci na piersi warty jest kazdy ból!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak w ogole to nie moge sie juz doczekac- bo chcialabym miec Maje po drugiej stronie- ale niech jeszcze siedzi w brzucholku i rośnie 😁 🙃 😁 🙃.

A co do wysławiania sie to u mnie jest podobnie zaczynam o czyms mowic w polowie zapominam co j mialam dodac. do tego brak słow powoduje ze ciezko sie za mna gada 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

dzisiaj bylam w odwiedzinach u kolezanki i jej 5 tygodniowego synka- normalnie takie malenstwo powiem wam wzielam go na raczki i tak spokojnie sobie lezal normalnie do schrupania 🙂 🙂wazy juz 5 kg 🤪 dodam ze waga porodowa byla 4190!!!!!! 🤪 🤪. a moj maz mowi: ide sobie popatrze bo juz nie dlugo taki maluch u nas bedzie- az mi sie mi tak miło zrobiło 🙂 🙂

Ide wykapac synka zrobic kolacyjke i wracam

Ale jeszcze troche

• Mamusia
Ta wanienka w środku to coś takiego jak materiał do robienia dmuchanych basenów dla dzieci czy materacy do pływania, ale jest dużo grubsza i ma taki dopinany materacyk dmuchany dla noworodka, który z czasem można odczepić.Nie będę musiała trzymać maluszka na dłoni, a przez to nie będę się bała , że mi się np. wyśliźnie z rąk. Wiadomo tylko , że to wanienka raczej na kilka pierwszych miesięcy, chociaż na opakowaniu jest napisane , że do 24 mieś.

• Mamusia
A ja obiecałam Shelby, że dodam zdjęcie tego co obecnie wyszywam.
No więc jest to obraz pt. "Dzikie koty" (mówiłam już, że jestem kocią mamą, a takiego kotka też bym chciała 🙂 )

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/843/coricamo.png/][IMG]http://img843.imageshack.us/img843/4646/coricamo.png[/IMG][/URL]

Ja jestem dopiero na tym etapie.... 🤨

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/710/img2070y.jpg/][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/4914/img2070y.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Dziękuję dziewczynki 😆 cieszę się że wam się podoba.
To mój trzeci obraz tego formatu wcześniej wyszywałam jakieś malutkie. Jeden wisi u rodziców- domek zimową nocą 🙂 drugi mam nieoprawiony jeszcze- kosz z owocami, a ten zaczęłam w grudniu ale wyszyłam tylko kawałek grzywy i osądziłam, że odkładam bo jak mnie wciągnie to pracy magisterskiej nie napisze 😁 😁
Więc dopiero w lipcu zaczęłam wyszywać, ale nie codziennie tylko tak jak mi się przypomni i jak mam czas. Ale jak już usiądę nad tym to tak wciąga, że z trzy godziny siedzę dopóki mi kręgosłup nie zacznie napierdzielać.
Do tego trzeba mieć anielską cierpliwość i dobry wzrok, bo te krzyżyki są malusieńkie. Ja to po prostu uwielbiam robić i tyle 😜

• Mamusia
Cześć mamunie 🙂
Nareszcie można się tu dostać! Trzy dni przerwy, trochę dużo 🙂
U mnie dobra wiadomość. Okazało się, ze moje cukry są ok. Alarm odwołany. Jestem po teście na tolerancję glukozy, piłam 100 ml (!) i pobierano krew godz., dwie i trzy po wypiciu. Wyniki prawidłowe. Uffff. Ale słodyczy postanowiłam dalej nie jeść. Dzisiaj nadrobię, to co ostatnio naprodukowałyście, bo do tej pory nawet nie było jak.
W Polsce podobno jakieś niesamowite upały? dajecie radę? Ja już powoli nie trawię tych katarskich temperatur, zaczyna mnie to męczyć i irytować.
Miłego dnia!

• Mamusia
no właśnie, jakaś weekendowa abstynencja dla nas tu była, co? a się nazaglądałam! hihihi
Lenymamo, po naszych upałach już tylko wspomnienie, dzisiaj mamy 15 stopni, ale słonecznie. Postanowiłam kupić w tym tygodniu dla siebie wyprawkę szpitalną, czyli podkłady po porodzie, majtki jednorazowe, wkładki laktacyjne (bo czasem już przeciekam). Bo coś mnie uczucie nawiedza, że jednak wcześniej się rozpakuję.... a może to tylko taka normalna obawa przed porodem? Na dodatek sprawdzałam, co oznacza imię Filip. Oczywiście już tego nie pamiętam, ale ma imieniny 22 października, a to dzień śmierci mojego taty. A kiedyś powiedzenie brzmiało: kiedy się dziecko urodzi, to takie imię sobie przynosi.... Więc jakoś mi się to składa 🙂 Ale Filip sam zdecyduje, kiedy zrobi ze mnie ewakuację 🙂 Teraz często i mocno kopie, a ja coraz bardziej zmęczona, bo słabo śpię i jakoś się szybko męczę. Czuję się zresztą jak wieloryb, więc to pewnie dlatego. Buziaki!

• Mamusia
ojej wkoncu cos sie ruszylo.. 😁
lenymamo no ostatnio bylo nie za ciekawie z tymi temperaturami, jednak u nas wczoraj gdzies kolo godziny 16 zrobilo sie chlodniej i wieczorkiem juz bez sweterka nie dalo sie wyjsc.. tak wiec mam nadzieje ze sie troszke utrzyma ta pogoda.. 🙂 pozdrawiam serdecznie i wracajcie kochane brzuszki do nas 🙂

aa u nas hmmm maluszek zrobil sie wiercipietka potrafi cala noc buszowac po brzuszku, wszystko poza tym w najlepszym porzadeczku, wizyte mielismy miec w czwartek jednak nam sie przesunela na piatek tak wiec dowiem sie dokladniej co u niego slychac 🙂

• Mamusia
Już nadrobiłam, a na forum dalej nikogo 🙂 Pewnie nie dajecie wiary, że już działa 🙂
Yenefer, jaką piękną wannę kupiłaś! Ja też chcę taką.Tylko tu pewnie mogę o niej pomarzyć. Zacznę robić już jakieś zakupy, bo dalej nie mam NIC. Zania podziwiam wytrwałość i widzę ile to kosztuje pracy! Trzeba mieć nie lada cierpliwość..... potem jak znalazł..... przy dziecku 🙂

• Mamusia
Cześć Kochane,

Po upale już nic nie zostało, 16 stopni. Nad morzem pewnie już tak będzie.

Mam do Was pytanko czy walczyłyście kiedyś z molami spożywczymi, ja po powrocie od rodziców i nieobecności zastałam tego cholerstwa pełno w domu. Już mnie coś przed wyjazdem zastanawiało, więc kupiłam takie lepy, otwieram szafkę, a tu kilka przyklejonych, myślałam, że zemdleję. Wywaliłam wszystko z mężem, szafki są puste. Rozsypałam ziele angielskie, wkleiłam nowe pułapki, parę niedobitków w domu zabiłam. W nocy oczywiście mi się robale śniły. Sprwdziłam wszystko i naprawdę nie wiem gdzie one siedzą. Może macie jakieś lepsze, swoje sposoby... Najbardziej mnie to dziwi bo nie mam brudu w kuchni. Teraz wiem, że wszystko muszę popakować w szczelne pojemniki.