Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherrry wyglądasz ekstra.

Ja się zmierzyłam i w pasie 107 🤪

Padam ze zmęczenia... a jeszcze obiad trzeba zrobić.

Dzisiaj obowiązkowo masaż kręgosłupa i bioder od mężusia wieczorem z olejkiem migdałowym.

Jeszcze napiszę, że my od kilku miesięcy mamy 0 baraszkowania, nie pozwolili, ale lekarka powiedziała że od 36 tygodnia koniec wstrzemięźliwości, ja już odliczam dosłownie, a mój mąż mówi ale jak to teraz, przecież on już wszystko słyszy. Będę musiała go jakoś przekonać. Będę płakać, że już chcę urodzić, że już nie mogę 😉, a to pomaga i on nie chce mi pomóc.

• Mamusia
Aż z ciekawości sama się zmierzyłam i u mnie 105 cm 🤪

lala89 podziwiam Cię za to baraszkowanie, bo u mnie też ostatnio posucha...mój Kochany się śmieje, że niedługo zapomni co to sex 🙂 Nie to, żebym nie lubiła...ale nie potrafię się wyluzować teraz w ciąży i jakoś to mnie zniechęca...mój Kochany na szczęście jest bardzo wyrozumiały i nie ma do mnie o to pretensji...w każdym razie pod koniec ciąży, chyba też wypróbuje sexu jako przyśpieszacza 🙂

• Mamusia
Hejka Brzuchoooolki 🙂 🙂 🙂 🙂

No co do pomiarów to u nas całe 109 cm dzisiaj- Matko jakie gabaryty 😁 😁 😁 😁 😁
Ale tylko sie cieszyc ze dzidziusie nasze zdrowe- dzis tak sobie pomyslalm ze tyle kobiet chciałoby byc w ciazy a nie moze 😞 😞 😞 😞 😞. ach......... człowiek czasem nie docenia tego co ma.... nie wiem co mnie tak wzięło... pewnie hormony 🤔 🤔 🤔 🤔 🤔.

dziewczyny a ja sie dzisiaj tak do bani czuję jakos mi słabo rano mnie brzuchol bolał nie wiem normalnie calkowity brak energii- jakas wypompowana jestem!!!!!! A co do baraszkowania to ja jakos nie mam ochoty- czuje sie jakas nie atrakcyjna, ale mezul wyrozumiały!!
a teraz przez to pobolewanie brzucha to juz na pewno sobie odpuscimy do 38 tyg.

a ja zapomniałam ze dzisiaj dzien faceta ☺️ ☺️ Złożę mojemu zyczonka jak wróci a Waszym Mężczyznom Życzymy z Mają Wszystkiego Najlepszego!!!!!!
W ogole koncentracji brak co ja to miałam pisac...... aaaaaaaaaaaaa juz wiem
Cherry- superaśnie wygladasz!!!!!!!!!!! Śliczny brzusio 🙂 🙂 🙂 🙂
Shelby mam nadzieje ze nie dlugo trafi sie twojemu mezulkowi inna oferta i na pewno lepsza!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!

• Mamusia
Hejka 🙂
Wpadłam na chwilkę napisać, że u mnie wszystko w porządeczku... no może poza zmęczeniem, bo jednak ten remont i przeprowadzka dały mi trochę w kość. Za to teraz już zamawiam łóżeczka, wózeczki i zaraz będę prawie przygotowana na przyjście na świat córeczki 🙂

Na wizycie okazało się, że też wszystko dobrze. Żelazo już w normie po połknięciu kilku tabletek, Ninka waży ok. 1800g i ślicznie pokazała, że jest dziewczynką 🙂

Na razie nie mam nawet kiedy za bardzo tu zerkać, ale kiedyś muszę przysiąść i poczytać, co tam u Was 🙂

• Mamusia
Dziekuje 🙂 Coraz bardziej pepek mi wychodzi 😉 W tygodniu ide do przychodni wybrac sobie polozna srodowiskowa. Ciekawe ile razy przyjdzie po porodzie. Na laptopa pobralam juz dokumenty, ktore beda mi potrzebne po porodzie do pracy o macierzynski i do UM o becikowe.

mdg87 a skąd pobrałas te dokumenty, bo ja się jeszcze w tym nie odnajduję. Mogłabys podesłac link.
Byłam na zakupach, kupiłam 16 ciuszków dla mojej małej modelki. Wszystkie takie cudne że żal było nie kupić 🙂
Kupiłam tez łagodny płyn do mycia ciała i włosów Johnson&Johnson bo na szkole rodzenia położna mówła że na oddziale kąpią tym płynem, więc ja będę kontynuować. W rossmannie jest taki płyn 500ml w promocji za niecałe 14zł a normalnie ponad 18zł.

Cherry ale cudnie wyglądasz! Taka promienna mamuśka 🙂
Mdg87 Twój brzuszek też ladniutki, taki okrąglutki jak piłeczka.

Chyba też muszę zrobic zdjęcie na pamiątkę bo ostatnie mam z 22 tygodnia...

mdg87 napisał(a):
http://www.becikowe.com/ - po lewej wzory pism
A wnioski o urlop macierzynski sciagnelam z http://www.egospodarka.pl/ ale tam mam konto.
Jak w googlach wpiszesz to znajdzie ci te wzory.

dziękuję 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 🙂

juz kolejny dzień staram się spakować do szpitala, ale mi to jakoś nie wychodzi... 🤨 w sumie to najpierw muszę podskoczyć do szpitala i zorientować się co jest mi potrzebne!!! 🙂
dziś mam "orzechowy" dzień, bo od rana orzechy laskowe zagryzam włoskimi 😁 😁 i popija colą 🙂 ale mieszanka!

byłam w aptece i aż się zszokowałam bo kupiłam aby Nystatyne, żelazo (Sorbifer) i taki antybiotyk na te moje bakteryjki w moczu i zapłąciłam... 97 zł!!! ale muszę się wyleczyć żeby moja Kryszynka też była zdrowa 😉

pozdrawiam serdecznie wszystkie 🙂 🙂

jeszcze 33 dni... 😮