Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja kontakt ze swoim mężem miałam chyba ostatnio w 18 tygodniu... to sobie wyobraźcie....mam miękką szyjke od 21 tygodnia i lekarz powiedział, nie ma mowy, dopiero powiedział, że jak się skończy 36 tydzień to możemy wtedy ile się nam podoba.... i nigdy ale to nigdy nie zaserwuje mojemu takiego rysunku po takiej przerwie bo wiem co będzie 😉, że skoro on tyle czasu czekał to on jeszcze poczeka...

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja kontakt ze swoim mężem miałam chyba ostatnio w 18 tygodniu... to sobie wyobraźcie....mam miękką szyjke od 21 tygodnia i lekarz powiedział, nie ma mowy, dopiero powiedział, że jak się skończy 36 tydzień to możemy wtedy ile się nam podoba.... i nigdy ale to nigdy nie zaserwuje mojemu takiego rysunku po takiej przerwie bo wiem co będzie 😉, że skoro on tyle czasu czekał to on jeszcze poczeka...

Kochana gdybym ja wiedziała że on znajdzie ten rysunek.... to bym schowała przed nim te segregatory.... A on wziął te segregatory ezd i przeglądał sam i dopatrzył sie tego.... ależ byłam wtedy zła....

• Mamusia
To widzę, że Twój jest bardzo ciekawy 🙂.

Mojemu wszystko muszę pod nos do czytania podsuwać. Wczoraj mu mówię kochanie poczytaj o pierwszej fazie porodu którą spędzimy w domku i weź przeczytaj jeszcze drugą i trzecią. Pytanie po co? Bo mówię, że jak moja mama nie dojedzie, a mieszka 45 km za Gdańskiem, to chcę żebyś był ze mną. Ta minka niezastąpiona...

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
To widzę, że Twój jest bardzo ciekawy 🙂.

Mojemu wszystko muszę pod nos do czytania podsuwać. Wczoraj mu mówię kochanie poczytaj o pierwszej fazie porodu którą spędzimy w domku i weź przeczytaj jeszcze drugą i trzecią. Pytanie po co? Bo mówię, że jak moja mama nie dojedzie, a mieszka 45 km za Gdańskiem, to chcę żebyś był ze mną. Ta minka niezastąpiona...

Mój czytac średnio lubi ale oglądać owszem... a jak w wc zostawę gazetke jakąś dla Mam to i poczyta.... niemniej jednak obrazki trafiają do niego bardzoooo

• Mamusia
No te obrazki. Mój uwielbia oglądać moje gazety tylko dla zdjęć. Fotografia to jego pasja i ma oko naprawdę i nawet nie wiecie ile razy są błędy 😉 , za chuda talia itp.

Ok, ja zmierzam do kuchni, na 18 usg więc dam znać na pewno czy mój Kubuś taki duży jak mu prognozowali 🙂.

• Mamusia
Madzia zapomniałam napisać że miałaś rację z tym prądem. Dodzwoniłam sie do energetyki i mamy niedopłatę 60 PLN uffffffffffffff.... czyli do 100 zł zużywamy miesięcznie przy tym sprzęcie.... i mojej ciągłej obecności w domu.....

hura indukcja nie jest taka zła jak mi sie ubzdurało 😁 😁 😁

• Mamusia
Cherry ja widzę same plusy, woda zagotowana migiem, jak zresztą cała reszta. Mogę spokojnie dotknąć płyty i się nie poparzyć. Ważne przy dzieciach. No i utrzymanie czystości jest b. proste, wystarczy przelecieć środkiem do szyb i czyste !

Oki lecę te szaszłyki robić !

A i ten tort zrobię na chrzciny 😉

http://mojewypieki.blox.pl/2011/10/Bialy-tort-kokosowy-z-czekolada.html?ref=nf

Gosiu zadzwon koniecznie do szpitala. To juz ostatnie dni ciązy nie wiadomo co to się dzieje z Tobą...

ja specjalnie pokazalam męzowi ten obrazek Cherry bo mi spokoju nie daje od dluzszego czasu. Moze się odczepi 🙂 🙂

• Mamusia
Witam
Ja po wczorajszej wizycie znów jestem w szpitalu, szyjka się znów skróciła i skurcze do tego więc mój prowadzący kazał mi jechać do siebie do szpitala i tym razem dostałam kroplówkę na przyspieszenie rozwoju płuc ale porodu już żadnymi lekami wstrzymywać nie będzie. Kazał leżeć do końca przyszłego tygodnia a potem mam pozwolenie że mogę już robić co chcę bo dziecko duże, mówi że w terminie na 100% dobije do ponad 4kg więc po 36 tyg jak chce wychodzić to on zaprasza na porodówkę. Więc zobaczymy co będzie ale chyba jednak listopad 🙂. Chyba że mi mała żart zrobi i po tej całej walce ostatecznie przenosze haha

Gosiu tak sobie mysle ze moze w Twoim przypadku porod nie bedzie taki książkowy bo w medycynie wszystko mozliwe i moze nie ma co czekac na regularne skurcze czy odplyniecie wody płodowej skoro tak zle sie czujesz. Daj znac koniecznie co powiedza w szpitalu

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Gosiu zadzwon koniecznie do szpitala. To juz ostatnie dni ciązy nie wiadomo co to się dzieje z Tobą...

ja specjalnie pokazalam męzowi ten obrazek Cherry bo mi spokoju nie daje od dluzszego czasu. Moze się odczepi 🙂 🙂

Gosiu a co się teraz dzieje...?
Marinel... widzę że masz zgoła odwrotny problem 😁 😁 😁 😁 😁 pozazdrościć 😁 😁 😁 😁 😁

Bulhakova napisał(a):
Marinel napisał(a):

Gosiu a co się teraz dzieje...?
Marinel... widzę że masz zgoła odwrotny problem 😁 😁 😁 😁 😁 pozazdrościć 😁 😁 😁 😁 😁

o tak jest odwrotnie ale dla mnie to nie problem. Zastanawiam sie czy po połogu wrócę do normalności 🙂 czy ta sfera pozycia malzenskiego pozostanie mi obojętna 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
o tak jest odwrotnie ale dla mnie to nie problem. Zastanawiam sie czy po połogu wrócę do normalności 🙂 czy ta sfera pozycia malzenskiego pozostanie mi obojętna 🙂

No widzisz - a ja i Cherry chyba jesteśmy nadpobudliwe 😁 😁 😁 😁 😁 😁 albo mamy z mężami spore różnice temperamentu 😁 😁 😁 😁 😁

madziek84 napisał(a):
czesc Dziewczyny 🙂
ja wpadłam sie przywitac,bo jak tak dalej u mnie pojdzie to chyba zostane listopadowka 😉 😉

Jak wasze samopoczucie?szykujecie sie juz pomału do powitania kruszynek 😉

Witaj madziek84
masz jeszcze 4 dni więc może zdążysz? A kiedy ewentualne wywoływanie?
u nas jedne się spieszą do porodu a inne starają żeby go nie przyspieszyć 🙂

• Mamusia
madziek84 napisał(a):
czesc Dziewczyny 🙂
ja wpadłam sie przywitac,bo jak tak dalej u mnie pojdzie to chyba zostane listopadowka 😉 😉

NO cześć Koleżanko :-)
u nas dziś na tapecie pikantne tematy 😁 😁 😁 😁 może w Twoim przypadku właśnie sex by pomógł? Słyszałam, że jest zalecany w takich przypadkach...

• Mamusia
madziek84 napisał(a):
czesc Dziewczyny 🙂

Madziek witaj 🙂

Ja juz czekam i czekam i doczekac sie nie moge...... 😁 😁 😁

A u Ciebie zadnyh objawów porodowych???