Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Shelby napisał(a):
i gospodarna! moja droga! gospodarna! idealna żona i mama 😁[/quote

jasne 😜 😜 😜

do idealności mi sporo brakuje....

przynajmniej mój nie stęka że znó coś kupiłam sobie 😁 😁 😁

moja gospodarność widac po liście zakupów na dziś hahahaha 😁 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej Dziewczyny, ale naskrobałyście od wczoraj 🙂 U nas nocka przespana, ale ból głowy nie ustępuje nadal 😞
Co do płci, to mimo, że miałam dwa razy potwierdzone, że będzie chłopiec, to nadal się bałam, że może mnie spotkać niespodzianka, bo śniło mi się , że urodzę dziewczynkę...dlatego też starałam się te początkowe ubranka wybierać w uniwersalnych kolorach, choć nie ukrywam, że mam całą masę typowo chłopięcych również, ale ciut większych 🙂 Jednak po ostatnim usg, które miałam tydzień temu, już nie mam wątpliwości, mały tak jajka prezentował, że lekarz sam stwierdził, że nie ma mowy o pomyłce 🙂

Paula -jot no nie zazdroszczę teściowej i ja po takich słowach nic bym od niej nie przyjęła...wiem, że należy wybaczać, ale takie słowa w ogóle nie powinny były paść z jej ust, no jestem w szoku!!!

A co do zakupów, to ja się uspokoiłam, ciuszków mam już na rok do przodu...dopiero na święta jak tu będą mega wyprzedaże w pierwszy czy drugi dzień świąt , zamierzam udać się do nexta, bo wtedy tam mają mega niskie ceny 🙂
Ale nie ukrywam, że czasem wpadnie mi w oko jakiś drobiazg , któremu nie mogę się oprzeć, ostatnio na zakupach znalazłam to...i musiałam zakupić 😉

• Mamusia
ioooooooo''''''' Pewnie, że przezyję, tylko tak mi smutno, ze do mniejszego mieszkania własnie teraz. A z drugiej strony to zaoszczędzimy 2 tys zł miesiecznie, więc może to nam osłodzi gorycz.
Najgorsze jest to, ze jest tam niewyposazona kuchnia i własnie teraz zamawiamy meble i agd. Ciekawe ile zajmie jej urzadzanie. Świetny momernt, prawda?
Zupełnie jak powódź u Marinel 🤔

metrów przestrzeni. no i martwię się o moje koteczki, one ta\

m nie będa miały balkonu tylko taka jego namiastke.

• Mamusia
Shelby napisał(a):
ja mam 3 komplety pościeli - ale jak to mówię - gdyby nie promocja, to pewnie nie miałabym żadnego 😁

niebieski - z ochraniaczem i haftem - zaszalałam za 108 złotych chyba!

zielony - z pepco za 19,90zł i żółty z kauflanda za 9,9 zł 😁

także prawie uniwersalnie wyszło 😁

Shelby, pokaż koniecznie zdjęcia!

• Mamusia
dzień dobry!
jak o mnie pamiętacie.... naprawdę miło mi niezmiernie 🙂 Od wczoraj humor raczej tępawy, ale już nie tak nerwowo. Porodu ani widu, ani słychu! Już 1,5 tygodnia temu to miałam chociaż jakieś skurcze, a teraz to nic, cisza, pustka... kawałki czopa jeszcze ze dwa razy może wyleciały ze mnie (takie mniejsze), ale nic się nie dzieje, poza stawianiem brzucha i bólami okresowymi (rzadko jakoś?). Niestety. I masz babo, jak chciałaś urodzić szybciej, to przenosisz! Ale powoli zaczyna mi to chyba zwisać, kiedy godzina P wybije. Będzie, to będzie i tyle.
Madziu! jak fajnie, że Ci czop wypadł! no i odstaw ten magnez 😉
Paula! Ty chudzino! przy Tobie wyglądam jak wieloryb błękitny! A pokoik cudny! i ile ciuszków!
Ja z zakupami też musiałam się hamować, bo dużo mam po Maćku, ale jeszcze poszaleję 🙂
Dzisiaj krupnik dla starych i pierogi z truskawkami dla młodego (kupne, nie ślińcie się...), a na kolację sałatka. Ciężka i niezdrowa, ale mamy ochotę i tyle 🙂

• Mamusia
No przykłądowo, za takie najprostsze 3 pajacyki - biale i niebieski, płaci się 89 zł, takie łądniejsze są już za 105 zł. Kombinezon zimowy ok 160 zł.
Dlatego staram sie unikac tego sklepu 🙂 Ostatnio udalo mi sie kupic kombinezonik, na allegro, od dziewczyny, która kupiła go w angli za 60 zł, nowy z metkami..

• Mamusia
Witam kobiecinki 🙂

U nas zapowiada sie pogodny dzionek, chyba sie wybierzemy na rodzinny spacer 🙂

Yenefer - miseczka przecudna zdradz gdzie ja trafilas moze i mi sie tutaj uda 🙂

paula_jot - czy ty sie spodziewasz szescioraczkow?? 😉 Ja to mam 1/4 twoich zapasow i wiem, ze to w zupelnosci wystarczy, chyba ze ty tam masz rozna rozmiarowke nie tylko na noworodka...
Co do podania o indywidualny tryb studiow.. napisz ze prosbe swa motywujesz zaistnialymi problemami rodzinnymi. Krotko zwiezle i na tema,t a o co ze szczegolami chodzi, nikt nie bedzie dopytywal, bo nie wypada 😜 wiec sie tlumaczyc nie bedziesz musiala. 😉

madzia - wlasnie chcialam ci napisac, zebys sobie odpuscila ten magnez a i z nospa tez pauzowala troche nie mozesz w nieskonczonosc tlumic skurczow.... moze te bole to wlasnie oznaki zblizajacego sie rychlym krokiem porodu a ty je tlumisz tymi tabletkami... Z przykroscia stwierdzam, ze niestety przecierpiec swoje musisz aby ujrzec slodkie bobo na swojej piersi 😉 Trzymam jednak kciuki aby bole byly do zniesienia!! Mam przeczucie, ze to juz niedlugo w twoim przypadku 🙂

• Mamusia
Domini2011 napisał(a):
No przykłądowo, za takie najprostsze 3 pajacyki - biale i niebieski, płaci się 89 zł, takie łądniejsze są już za 105 zł. Kombinezon zimowy ok 160 zł.
Dlatego staram sie unikac tego sklepu 🙂 Ostatnio udalo mi sie kupic kombinezonik, na allegro, od dziewczyny, która kupiła go w angli za 60 zł, nowy z metkami..

Poka kombinezonik!
Ja mam od nich taki na zimę biały z misiem i kaczką w szare kropeczki.

• Mamusia
Domini 2011 u nas komplet tych 3 pajacyków ze zdjęcia kosztuje 15 funtów,no to nawet jeżeli funt stoi teraz ok 5 zł, to tylko 75 zł, a nie ponad 100....a w porównaniu do zarobków tutaj, to są ceny takie jak w innych sklepach...dlatego jestem w szoku, że w Polsce jest tak drogo!!! A kombinezon na zimę to tak średnio od 22-28 funtów!

• Mamusia
kukunari napisał(a):
gosiaq - humor lepszy????dzis?? i jak samopoczucie?? 😆

Sandra! może jeszcze forma nie najlepsza, ale "staramy się cały czas do przodu" 🙂 Się wydarzyła niezła kłótnia z mamą, ot co! a że uparta jestem jak osioł, to nie wiem czy szybko przejdzie... na razie foch z mojej (i jej) strony na całej linii. Do tego stopnia, że rozważamy mój wychowawczy lub nianię do Filipka. Serce i dusza zraniona bardzo, ale zbieram te puzzle i układam powoli.
Dziękuję za pamięć! 😘

• Mamusia
Yenefer, no to zazdroszcze 🙂 i dlatego szukam okazji na allegro. A to kombinezonik, który właśńie upolowałam. Rozmiar 62 wiec pewnie na początku będzie w nim tonął, ale na zime powinien starczyć 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/440/kombinezond.jpg/][IMG]http://img440.imageshack.us/img440/7899/kombinezond.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Hello dziewczynki!
Miałam do nadrobienia 40 stron ale wciągnęło mnie bardzo bo jak zobaczyłam ile napisałyście to pierwsza myśl jaka mi przyszła to "Któraś laseczka musiała urodzić!!!!!!!" 🤪
No ale mój banan na twarzy stopniowo zanikał jak zobaczyłam, że naprodukowałyście te strony nie z powodu nowego bejbika ale Gosi734 😞
Dziś jeszcze się nie odezwała, pomimo tego że również miałam nerwy czytając to co jej radziłyście i że nie spowodowało to żadnej reakcji z jej strony, to martwię się o nią i małą.
Paula mnie też ciekawi czy te ciuszki to wszystko w rozmiarze 1-3 mies? Bo jeśli tak to sporo tego masz 🙂
Ale naszą zakupoholiczkę Lalę nikt nie jest w stanie pobić hehe 😉

• Mamusia
Domini2011 nie ma czego zazdrościć, bo powiem Ci, że ja mam i tak większość ubranek używanych, bo wychodzę z założenia, że dzieci tak szybko rosną, że nie ma co przepłacać, a jak już pisałam wielokrotnie na forum, tutaj mamy takie targi o nazwie carboot, gdzie ludzie wyprzedają wszystkie niepotrzebne rzeczy z domu, w tym masę ubranek, zabawek i akcesoriów dla dzieci, połowa z nich jest w ogóle nowa, bo Anglicy maja manię kupowania i często nawet nie zdążą ubrać dziecku tych wszystkich ciuszków, które mają...dlatego ja tam obkupiłam w większości swojego malucha...po prostu jestem tylko lekko zaszokowana cenami tych samych produktów w Polsce!!!