Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja się staram raz z jednej piersi raz z drugiej dawać, ale czasem się zapomnę i z jednej 2 razy pod rząd daję... A jak zapominam, która była ostatnia, to sprawdzam, która pełniejsza.
U nas czkawka się pojawia, jak Nina troszkę poleży nie przykryta. Ale chyba jej nie przeszkadza, bo nie płacze i nie marudzi. Najczęściej ją przykrywam i po chwili przechodzi 🙂
Zosia przecudowna jest 🙂 Można patrzeć i patrzeć na takie dzieciaczki 🙂

• Mamusia
Witam 🙂

My dzisiaj wyszliśmy do domu na przepustkę mam się stawić na poniedziałek.Okazało się, że termin porodu jest zły i mam nie na 10 lecz na 22 listopada!
W szpitalu dostawałam już doła jak mnie przenieśli z ginekologi na położniczy. Ryczałam bez przerwy. Najgorzej było jak jedna przychodziła rodzic, druga odchodziła, a u mnie nic.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom 🙂 i życzę, żeby Dzidziusie rosły zdrowo 🙂

P.S. Przy nadrabianiu zaległości zaktualizowałam tabelkę 🙂

• Mamusia
ja już po lekarzu.... więc nie rodzę i chyba nie zapowiada się to w najbliższym czasie....

szyjka króciutka ale zamknięta - w sumie to nie byłam badana ale tak było ostatnim razem więc zapewne nic się nie zmieniło. W zasadzie to tylko sobie pogadałam z lekarką i tyle.

Miałam mierzone ciśnienie i tętno i wsio.... Jutro mąż idzie na zdjęcie szwów więc ja sobie pójdę na ktg.
Boli mnie brzuch ale ja przestałam wierzyć że się to w coś rozwinie i zapewne będę musiałą zrobić tak jak wcześniej pisałam czyli 1 grudnia na oddział... Mój Kacperek ma w poważaniu że ja bym już chciała.

Paula ufff ulżyło że coś z tymi terminami pomieszano bo się strasznie dziwiłam czemu Ci lekarze nie podejmują żadnej konkretnej decyzji.

• Mamusia
czesc, brzuszki 🙂
my po spacerze, nieco ponad godzinke 🙂
ja karmie na zmiane, czuc po piersiach, ktora bardziej miekka 🙂 dla odroznienia klade kocyk na poreczy fotela 🙂jak wisi na lewej znaczy, ze lewa reka okrywałam maluszka i cmokal prawa piers 🙂 z mackiem mialam patent na poduszke pod reka. tez sie sprawdzilo 🙂

A najwazniejsze na dzisiaj: witamy na świecie nasze dziewuszki: Maję i Tię!!!! Serdecznie gratulujemy!!! a tak się Sandra denerwowała, ze chodzi i chodzi i chodzi... No i znamy przyczyne milczenia Kasi 🙂
Paula! ja bym sie niezle wkurzyla, gdyby mi powiedzieli, ze wyliczyli zla date porodu!!! to prawie dwa tygodnie! strasznie dlugo!
Shelby! jak wiesz, ciaza to never ending story 😉 urodzita predzej czy pozniej 🙂 oby zdrowo i jak najmniej bolesnie 🙂
A! jeszcze o karmieniu! Filip tez by wisial caly czas przy cycu, ale czopkuje smoczkiem. tym sposobem nauczyl sie ssac co 3 godziny w nocy mniej wiecej i co 2-3 godzinki w dzien. Teraz ma dluzsza przerwe, bo jeszcze spi po spacerze (od 12.30), ale wstanie gloooodny 🙂 Ulewa niestety duzo, ale ma takie pucki, wiec rosnie, rosnie 🙂

• Mamusia
Ja też się bałam, że nic nie idzie do przodu. Na szczęście ordynator jest świetny i to dzięki niemu udało się dojść, do jakichś konkretów 🙂

Wiecie do dziś o 2:01 na IP zadzwonił dzwonek i to nie raz tylko kilka, zanim położne się obudziły i poszły otworzyły to facet się wkurwił i zaczął walić. Słyszę jakieś krzyki, mówię pewnie do porodu... no suuuper a ja nic. A za chwilę Dzidzia zaczęła płakać. Dziewczyna urodziła na IP potem na rękach mąż ją zaniósł na porodówkę!

• Mamusia
Jakaś masakra jednym słowem!!!

idę sprzątać bo mam doła i wqrwa (przepraszam za wyrażenie). Zajmę się czymś to może i przejdzie!!!

😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

p.s. dziś od rana syczałam na męża a wcześniej płakałam!!!

Jeszcze mój Tatinek mnie dobił textem aleś Ty gruba! Ja wiem że on żartował, ale w stanie hormonalnego rozwalenia przedporodowego takie texty wkurzają.

I wiecie co wyłączyłam dźwięk w telefonie bo jeszcze jedne tel, z zapytaniem czy już to wypierdniczę przez balkon 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Wisienko! cieszę się, że jednak jesteś! wiem, że to okropne z mojej strony, bo bardzo chciałabyś już urodzić, ale zostałabym tutaj taka sama 🤨

mąż dojdzie do formy, a potem pojedziecie rodzić, taka opcja może być?

paula - witaj z powrotem! jak można było się pomylić o tyle czasu? aż mi się wierzyć nie chce! dziwne to, ale przynajmniej uspokajające 🙂

gosiaq oczywiście spryciula ma patent na karmienie 😉 ja sobie za wczasu obmyśliłam, że mogłabym zakładać taką silikonową opaskę na rękę i bym wiedziała - zobaczymy w praniu 🙂

moja dzidzia dzisiaj skacze, także już nie ma powodu do zmartwień, że coś z nią nie tak!

• Mamusia
kochana nie zostałabyś sama bo ja nadal by tu była.... a mąż zdrów jak ryba tylko nitki mu z brwi dyndają 😉 😉 😉

A z dzieciaczkami naszymi to tak już jest - nastraszą nas nastrasza a potem skaczą 😮 😮 😮

Mój Tato dziś dotknął brzucha a młody zaraz po tym nogę wyprostował i wszyscy doszli do wniosku że chciał dziadkowi bardzo pokazać że ma nogę !!! 😁 😁 😁