Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ochhh cherry - jeszcze chwileczke, jeszcze momencik i rozpakujesz slodki prezencik 😉

Moja mala tycia Tia nawet ładnie spi - karmie co 3-4 godzinki...
siostrzyczka Mia w kazdej wolnej chwili podchodzi i caluje mlodsza siostre i do tego jest taka delikatna, ze siem i wierzyc nie chce, ze 2-latek potrafi taki byc... Jedyny problem polega na podzieleniu sie z siostra lezaczkiem-bujaczkiem :P ale pracujemy nad tym 🙂

A teraz zagadka:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/338/siostrzyczki.jpg/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/9940/siostrzyczki.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Nagroda głowna buziak od obu siostr 😉

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czy podobna do mnie?? Heh troche na pewno ale z tego co ludzie mówią to zależy kto patrzy jedni mówią że do mamy inni że do taty... Usta ma moje... 🙂 Strasznie mi się to zdjęcie zpodobało dletego się nim pochwaliłam... 🙂
Cherry trzymam kciuki 😘
Kukunari dziewczynki śliczniutkie i bynajmniej moim zdaniem strasznie do siebe podobne...

• Mamusia
a ja obstawiam tak: lewa Mia, prawa Tia 🙂 czyli odwrotnie niż Ela! 🙂 🙂 🙂

Shelby! aż się zarumieniłam na Twoje słowa... i powiem Ci, że bardzo mile zostało połechtane moje ego... nie wiem do końca czy zasłużyłam na taki pozytyw, ale w każdym razie dziękuję Ci bardzo 😘 😘 Strasznie potrzebuję takich słów, wiesz? I jaka byłam z siebie dumna jak udało się dwa razy z rzędu przeczytać Bolka i Lolka mojemu Maćkowi! Zwłaszcza teraz, bo trzeci już dzień jestem sama, a moja połowica buja się na Pacyfiku...
A to, że u młodych mamuś jest chaos, to akurat norma! Każdy musi sobie ustalić swój własny rytm dnia, działania i znaleźć czas, żeby ogolić nogi hihihi

U nas bez spaceru dzisiaj, bo leje i wieje.. za to mam czas na forum, pranie (dzisiaj razy 2), obiadek, gdy Filip śpiocha 🙂

• Mamusia
i Shelby! pamiętaj, ze musisz dobrze zjeść i wartościowo i pić dużo płynów, wtedy pokarm będziesz miała cudny! i dobrze, że Maksiu już przybiera na wadze jak trzeba!!!

A! Cherry! trzymaj się tam dzielnie! i pozdrów od nas Wanilię! Chyba Sandra wykrakała, że się spotkacie na oddziale 🙂 W razie kryzysów/zwątpień/szczęścia pisz smski! może być ich nawet 600 😁 😁

I jak fajnie dostać bony świąteczne z pracy 🙂 Można szaleć na zakupach podchoinkowych 🙂

• Mamusia
Paula gratuluje i dużo zdrówka dla Was!!!

Ella1, Gosia734 i Kukunari Wasze księżniczki są śliczne!!!

Cherry Powodzonka!!!

A mój mały praktycznie za każdym razem siusia podczas przebierania!!! Czasem ledwo co założona i jeszcze nie zapiętą pieluchę obsika, albo ciuszki i cały przewijak 😠 Normalnie aż zaczynam się stresować podczas przebierania, bo nie nadążam z praniem ! Podobnie jest z karmieniem, bo albo się krztusi, albo troszkę zwróci, albo mu się nie odbije! Normalnie terroryzuje mamę!!!
A i sprzątam dziś po troszku, bo jutro przychodzą koleżanki z pracy w odwiedziny 🙂

• Mamusia
A i zapomniałam dodać, że mały non stop puszcza bączki 🙂 Ale to akurat mnie śmieszy 🙂

Cherry właśnie powodzona dla Wanilii również! Fajnie, że jesteście razem na oddziale, szkoda, że nie w tej samej sali, bo zawsze byłoby raźniej 😉

• Mamusia
Yen, mój też sika przy zmianie pieluchy 🙂 ale mam patent po Maćku: odpinam pieluchę, ale trzymam ją ręką na siusiaku, czekam chwilkę aż się zrobi cieplutko, wtedy zdejmuję, podkładam następną, zakrywam siusiaka, nakładam maść i zapinam 🙂 i prawie zawsze mi się udaje złapać siusiu nie na siebie 🙂

Sandra! koniecznie podaj wyniki quizu 🙂

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Wanilia od godziny na porodowce takze 3majcie za nia kciuki!

U nas nadal nic :-(

Akurat kukłam z ciekawości... a tu takie wieści 🤪
Jasne, że trzymamy i za Ciebie też 🙂 🙂 🙂
Jak coś to daj też u nas, na grudniówkach znać 🙂
A ja pozwolę sobie skopiować Twojego posta dla naszych żądnych wiedzy brzuchów 😉
😘 😘 😘

• Mamusia
Hej. mam pytanie dotyczące przesiewowych badan słuchu u noworodków podczas pobytu w szpitalu. Czy któremuś z waszych dzieciątek badanie nie chciało wyjśc - chodzi mi o to ze uszka nie chcialy sie badac?

Prosze o odpowiedz, to dla mnie bardzo ważne. Mój synek urodził sie 17 listopada i podczas pobytu w szpitalu przesiewowe badanei słuchu nie chciało wyjśc z powodu by może zalegajacej mazi płodowej badz dlatego ze byl niespokojny.
Martwie sie tym troszkę a nastepna kontrol mamy dopiero 8 grudnia i wtedy badanie bedzie robione po raz kolejny.

Może któraś w Was miała podobne doświadczenie, jak ono sie skonczyło.

Wiem ze jesli badanie przesiewowe zle wychodzi dziecko jest kierowane do poradni audiologicznej w celu zdiagnozowania byc moze wady słchu ( chcoiaz mam nadzieje ze nas to nie bedzie dotyczy ) Wierze w to mocno i bede sie o to modlli z całych sił !!!

Buziaki Wiola

• Mamusia
Wiolcia100!
Wszystko zależy również od tego czy Twoje Szczęście jest wcześniakiem! być może wówczas uszka nie do końca są rozwinięte. A badania powtórkowe po ok. 4 tygodniach są rutynową procedurą 🙂 Mów do Maluszka z lewej i prawej strony, obserwuj, jak reaguje na głos (czy np. próbuje zobaczyć kto mówi, klaska, mlaska, gwiżdże). Wierzę, że badanie wskaże na prawidłowy słuch 🙂 I my się pomodlimy za Was 🙂

• Mamusia
A Sandra to dostanie ode mnie w tyłek! JA CHCĘ ROZWIĄZANIA ZAGADKI!!! I BUZIAKI OD DZIEWCZYNEK 🙂
Nasza nocka pod tytułem: "ja się kręcę, jęczę, a Ty przychodź do mnie, mamo!" więc nie pospałam, ale co tam! jeszcze siły mam! zaraz startuję z prasowaniem, bo Filip właśnie zasypia, a Maciek ogląda bajki (ma dzisiaj słodką sobotę czyli słodyczy, ile da radę zjeść i bajki na dzień dobry).

Inka zaparzona, więc do roboty!

• Mamusia
Wiolcia100 ze mną w sali leżała dziewczyna której synek miał jedno uszko ok a drugie chyba zatkane więc miała się zgłosić z małym na powtórkowe badania za dwa tygodnie do poradni. Nie denerwuj się niepotrzebnie z pewnością będzie wszystko dobrze.

A moja Emilka od wczoraj męczy się i pręży nie może zrobić kupki. Wczoraj w końcu zrobiła i spała potem jak aniołek zdążyłam w tym czasie umyć okno w naszym pokoju wyprasować firanki i je powiesić. Dziś w nocy znowu powtórka i do tej pory nie zrobiła kupki. Wiem że niektóre z Was też przez to przechodziły. Yenefer chyba twój Oskarek nie mógł zrobić kupki. Proszę o radę jak mogę jej pomóc. Dodam że karmie tylko piersią.

Cały czas myślę co tam u Cherry i Wanilii..

• Mamusia
O widzę że Cherry napisała. Kochana trzymamy kciuki żeby wszystko poszło jak najszybciej. Ale ten twój Kacperek jest uparciuch, no ale gdzie mu będzie lepiej jak pod serduszkiem mamy??

Wanilia gratulacje!!!!!!!!!!!!! 🙂

• Mamusia
Cherry test to tylko test, sama miałam. Zdarzają się przypadki, że kogoś ruszy w nocy po teście.
Będę trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze. Dzisiaj już 3 grudnia, może wytrwasz do mikołajek 😉.

U nas różnie, czasem mały ma dni, że non stop płacze. Wczoraj byłam na poradzie laktacyjnej, Kubuś waży po 2,5 tygodnia 4 kg. Spi przy mnie bo sam nie chce, smok nadal jest fee. Muszę go przyzwyczajać do spania samemu. Położna się śmiała, że on wszystko już kuma i wykorzystuje sytuację.

Miłego dnia 🙂