Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
I po śniadanku... teraz długie czekanie na następny posiłek... 😉

Moje rozstępy się zmniejszyły 🙂 Jeszcze widać czerwono-fioletowe plamki, ale już są dużo mniej wyraźnie. Smarowanie kremami i oliwkami jednak czyni cuda 😜

Marinel, Twój skarbek na pewno tylko pomoże Ci zdać. W razie czego kopnie, żeby przywołać do rozsądku. Co dwie głowy, to nie jedne 🙂
Ale te Wasze opowieści o litrach Tigera i coli z kawą straszne są... Moją podstawową zasadą przed egzaminami, zaliczeniami było... wyspać się... Jakaś taka nietypową studentką byłam 🙂

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

madzia_m3 napisał(a):
Ja właśnie zjadłam i coś mi dokucza jakieś kłucie pod lewym żebrem, mało przyjemne. Chyba w nocy krzywo spałam.

Ja czułam wczoraj coś takiego po zjedzeniu duzego jogurtu. Pomyślałam że to żebro 🙂

Ja zapisałam w takim prywatnym pamiętniczku ciązowym 🙂 W karcie ciązy może wpisywać cokolwiek tylko lekarz. Przynajmniej tak mi sie wydaje ale ostatnio po usg nic mi tam nie wpisał tylko wydrukował na kartce co i jak 🙂

• Mamusia
a nic nic się nie stało 🙂
Nie wiem, czy też tak macie, ale mój maluszek bardzo aktywny ostatnio jest, łaskota i kopie mój bąbelek mały. Ale cudowne uczucie!

Ja szukałam na necie, takiej tabelki coś w stylu dzienniczka ciązy żeby zapisywać tam swoje takie odczucia ''pierwsze kopniaczki''itd, ale chyba nie ma czegoś takiego.

• Mamusia
Dziewczynki zauważyłyście może, ze np po kolacji czy też innym posiłku wasze Dzidziuńki są bardziej aktywniejsze? Bo u mnie jakieś 20 min po posiłku zaczyna się istne szaleństwo 🙂 Na bank są to kopniaczki 🙂 ale jakie energiczne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Dziewczynki zauważyłyście może, ze np po kolacji czy też innym posiłku wasze Dzidziuńki są bardziej aktywniejsze? Bo u mnie jakieś 20 min po posiłku zaczyna się istne szaleństwo 🙂 Na bank są to kopniaczki 🙂 ale jakie energiczne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

mój bąbel też tak robi 🙂 mama sobie poje to i szkrab się robi aktywny 🙂 zresztą wieczorkiem lubi sobie poskakać, jak już leżę w łóżku. to chyba dlatego, że wtedy trochę wolniej czas spędzamy 🙂 no i lubi słońce i światło, bo jak odkrywam bluzkę lub siedzę/chodzę w słońcu to jakby częściej mnie kopie. strasznie to lubię i uśmiecham się do tego fikania...

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
Cherry napisał(a):

mój bąbel też tak robi 🙂 mama sobie poje to i szkrab się robi aktywny 🙂 zresztą wieczorkiem lubi sobie poskakać, jak już leżę w łóżku. to chyba dlatego, że wtedy trochę wolniej czas spędzamy 🙂 no i lubi słońce i światło, bo jak odkrywam bluzkę lub siedzę/chodzę w słońcu to jakby częściej mnie kopie. strasznie to lubię i uśmiecham się do tego fikania...

Ze słoneczkiem to nie próbowałam... 🙂 Ja zawsze się śmieję, że małe dzieci powinny wcześnie chodzić spać a mój Fasol zaczyna wariować najczęściej tuż przed 24.... Czasami dotrwam - stąd też wiem, że jest to dość regularne ale czasami padnę i pewnie jak mamka śpi to maluch też wariuje 🙂 Lub jak energicznie lub szybko się poruszę...

W sierpniu jadę do Holandii i wydaje mi się, że skuszę się na wcześniejsze zakupy.... tam wszystko jest takie tanie - jeśli chodzi o odzież.... W zeszłym roku kupiłam tam dla siebie parę naprawdę świetnych i ładnych tunik - niektóre kupowałam nawet za 1 Euro !!!!

Już wiem dlaczego moja doktorka wysyła mnie na te usg 3d po 22 tygodniu - to ma być tzw. usg połówkowe - ona może nie mieć na tyle dobrego sprzętu - wielokrotnie sama to powtarzała... Chcę się zapisać tak na 15 lipca 🙂

• Mamusia
Fajna ta kołyska, ale typowo dla dziewcznki 🙂

Mój dzidziol fika różnie, czasem jak coś zjem to faktycznie po pewnym czasie czuje kopniaczki. Czasem nie muszę nic jeść i maleństwo daje znać o sobie ;D Ale kiedy np. wieczorem chciałabym poczuć te kopniaczki i specjalnie zjem coś np. słodkiego to maluch słodko śpi 😁 pewnie sobie myśli ''nie ze mną mamuś te numery'' 🙂

• Mamusia
lala89 napisał(a):
Fajna ta kołyska, ale typowo dla dziewcznki 🙂

Mój dzidziol fika różnie, czasem jak coś zjem to faktycznie po pewnym czasie czuje kopniaczki. Czasem nie muszę nic jeść i maleństwo daje znać o sobie ;D Ale kiedy np. wieczorem chciałabym poczuć te kopniaczki i specjalnie zjem coś np. słodkiego to maluch słodko śpi 😁 pewnie sobie myśli ''nie ze mną mamuś te numery'' 🙂

No właśnie 😁 hehehe

Ja w środę wybrałam się na zakupy (bez śniadanka) i tak zleciało mi do 13 a moja dzidzia chyba głodna była bo od 11.30 salwa energicznych kopniaków w stylu : plizzzzzzzzzz mamo idź zjeść 🙂
uspokoiły się po zjedzeniu tym razem hihi 🙂

• Mamusia
Jedzenie też na aktywność mojej kruszynki wpływa, ale własnie nie po jedzeniu, a w trakcie. Szczególnie wtedy, jak wcześniej dłuższy czas już nie jadłam. A tak poza posiłkami to różnie jest, nie potrafię wyczuć czy ma ustalone jakieś pory na sen czy nie 😉

Narzeczony właśnie w Holandii jest i będę chciała go poprosić, żeby się rozejrzał kiedyś za czymś ciekawym. Po pierwsze to może taniej niż u nas coś znajdzie, a po drugie coś innego, czego u nas nie ma 🙂

Kładę się spać, bo już ledwo siedzę dzisiaj... Dobranoc 🙂

• Mamusia
Ojej, ale dziwnie się czuję... Jakoś strasznie mi się w głowie kręci, pobolewa mnie głowa, a od 4:30 spać nie mogę... A nie mogę sobie dziś pozwolić na siedzenie w domku...

Cherry, byłoby miło 🙂 W razie gdybym ja wcześniej znała przybliżone ceny, to też napiszę 🙂

Idę coś zjem, może lepiej mi się zrobi...

• Mamusia
Dziewczyny, jeśli chodzi o wystawianie brzuch na słońce też to zważyłam. Jednak pamiętajcie, że Wasza pociecha odczuwa każdą temperaturę i osobiście uważam, że to znak,że jest za gorąco i mama ma się przykryć. Zauważyłam prawidłowość, że jak się przykrywałam. Ruchy stawały się spokojniejsze i ustawały.