Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jeśli jutro będzie ładna pogoda to wybiorę się do entliczka zobaczyć co mają i jakie ceny. Nie wiem czy kupowac na allegro czy lepiej zobaczyć w rzeczywistości.
Chyba musze iść do fryzjera bo moje włosy juz nie chcą się układac. Nie obcinałam od pół roku i wyglądają fatalnie. Ech na przekór wszystkim przesądom 🙂

Shelby napisał(a):
a jaki jest przesąd o włosach? bo ja znam tylko ten maturalny :P

że się dziecku życie skróci. Chyba tak samo głupi jak ten, że nie wolno jeżdzić tyłem do kierunku jazdy bo się dziecko odwróci pośladkowo. Pozostaje mi stać w autobusach 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja materacyk mam po starszym Kubusiu- super stan ale szczerze to nie mam pojecia z jakiego materialu jest 🙂.
Musze sie wam pochwalic ze mam juz czesc zakupow za soba a wiec mamy:
* wózek w koncu zdecydowalam sie na firme Solaris kolor fioletowy- przesliczny 🙂
* podrzewacz
* niania
*butelki Avent
* sterylizator butelek
*smoczki i przybory higieniczne
*śpiworek
*odciagacz do mleka Avent
i wynalazlam wyobrazcie sobie w Rossmanie skarpeteczki z duzymi gwiazdkami na paluszkach piekne 🙂 🙂 🙂
I do tego 4 worki ciuszkow od 0 do 6 miesiecy od bratowej 🙂 🙂 🙂
W pierwszej ciazy szalalam z zakupami dopeiro przed samym porodem ale teraz mieszkajac daleko od PL zdecydowalam sie na wczesniejsze szalenstwo 🙂.

• Mamusia
Dziewczyny ja materacyk mam po starszym Kubusiu- super stan ale szczerze to nie mam pojecia z jakiego materialu jest 🙂.
Musze sie wam pochwalic ze mam juz czesc zakupow za soba a wiec mamy:
* wózek w koncu zdecydowalam sie na firme Solaris kolor fioletowy- przesliczny 🙂
* podrzewacz
* niania
*butelki Avent
* sterylizator butelek
*smoczki i przybory higieniczne
*śpiworek
*odciagacz do mleka Avent
i wynalazlam wyobrazcie sobie w Rossmanie skarpeteczki z duzymi gwiazdkami na paluszkach piekne 🙂 🙂 🙂
I do tego 4 worki ciuszkow od 0 do 6 miesiecy od bratowej 🙂 🙂 🙂
W pierwszej ciazy szalalam z zakupami dopeiro przed samym porodem ale teraz mieszkajac daleko od PL zdecydowalam sie na wczesniejsze szalenstwo 🙂.

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Shelby napisał(a):
a jaki jest przesąd o włosach? bo ja znam tylko ten maturalny :P

że się dziecku życie skróci. Chyba tak samo głupi jak ten, że nie wolno jeżdzić tyłem do kierunku jazdy bo się dziecko odwróci pośladkowo. Pozostaje mi stać w autobusach 🙂

eeee głupoty 🙂

• Mamusia
ella no to świetnie! ja wpisałam wózek solaris na allegro http://allegro.pl/wozek-bebetto-solaris-2w1-supercena-gratisy-plonsk-i1684447314.html i takie cus wyskoczyło, fajny nawet mi sie bardzo podoba 🙂 ale jednak nie ryzykowalabym z takim kolorem bo kto wie.. urodzi się chłopak wiec nie bardzo bedzie wyglądał w różu 🙂 My chcemy taki wózeczek dośc uniwersalny żeby ewentualnie kiedyś przydał się do drugiego dzieciątka..

u nas dalej króluje ten: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-quatro-makalu-3w1-nowwosc-i1684305832.html zielony. Mimo że wiemy że będzie córcia 😉

mi siostra zaproponowała wózek po swojej córce ale w fioletowo-rózowym kolorze więc tylko jak będzie dziewczynka. Jak będzie chłopczyk to mamy czarno-biały w kratkę. pomyślalam że na pierwsze 3 zimowe miesiące wystarczy mi fotelik do samochodu i stelaż z wózka który mamy wiec na razie nie patrzę za wózkami. Za to rozglądam się za łóżeczkiem.

• Mamusia

a to z naszego wtorkowego usg.

a to efekt dzisiejszej pogody. Mało co widac bo zdjecie z tel. Jak dorwe baterie do aparatu to pokaże brzuszek i wyrazniej te literki..

ojj mała kopie i kopie, ale tak mocno i długo jeszcze nie kopała 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 Ja mam dziś chyba jakiś zły dzień;/
Ktoś pytał o materacyk Pani w sklepie powiedziała że najlepsze są gryka-pianka-kokos a ceny w sklepach są takie same jak na allegro tylko, że tam macie + przesyłka, a tu dotkniesz zobaczysz.

• Mamusia
Hej,

Wlasnie zuwazylam, ze robi mi sie kresa. Dziewczynki macie juz? Brzuszek mi ostatnio bardzo sie zwiekszyl... nie wiem jak to pozniej bedziebojest strasznie duzy... az maz siepyta czy jestem pewna ze nie ma tam dwojki :0 hehe... sama czasami mam takie wrazenie ale moja droktorka nic nie mowila... no chyba, ze dzidzius taki duzy rosnie nam...

• Mamusia
Dzien Doberek 🙂

Lala cuuudne zdjecie 🙂 Ja to moge patzrec i patzrec na zdjecia naszych maluchow. 🙂 😎 😎

Cherry ja jeszcze krechy nie mam, ale brzusio tez rosnie i rosnie.
A co do tematu wozkow dziewczyny to ja najpierw tylko na allegro patrzylam ale pozniej postanowilam pochodzic po sklepach pojezdzic wozkami dotknac pomacac i powiem Wam, ze czasem material wykonczenie i kolor wozka odbiega od zdjec z allegro- 😉 😉 Dlatego jak macie mozliwosc przejdzcie sie rowiniez do sklepu - po co pozniej mamy byc rozczarowane i niezadowolone z zakupu 😉 Mnie bardzo uzekl ten wozek- zobaczymy jak to bedzie w uzytkowaniu. Nawet moj 4 letni Kubus bez problemu go pcha i skreca.
Nasz Maja wczoraj tak kopala wieczorem, ze mowie wam. A teraz pewnie sobie smacznie spi bo nic nie czuje 🙂 😆
A wy jakie plany na weekend macie???
Pozdrowionka

Ella1 ale ten czas leci. Mi zostało 152 dni więc jak nic prawie 5 miesięcy!
Cherry ja mam jeszcze taki malenki ten brzuszek ze sie zastanawiam gdzie się miesci taka prawie 20 tygodniowa dzidzia, która ma około 20 cm po wyprostowaniu? W pasie przybyło mi tylko 7 cm, ale ludzie zauważają już małą piłeczkę i np. ustępują mi miejsca na przystanku. W H&M pan w przymierzalni kazał mi iść na początek kolejki "bo pani jest w ciązy" 🙂
Dzidzia kopie bardzo mało.
Idę dziś pooglądać rzeczy dziecięce w entliczku, ale postaram się nic nie kupować.
Lala89 cudne te literki, chyba tez coś takiego zrobię w końcowych miesiacach jak już będę się mało ruszać.

• Mamusia
Kochane,

Znowu chmury i deszcz.

U mnie brzuszek jest z tych średnich, wiem, że dziewczyny w tym miesiącu potrafią mieć większy. Krechę mam już od kilku dni.

Ja od dwóch dni zaczęłam odczuwać coś innego, wcześniej czułam takie wibracje, myślałam, że to kopniaki. A teraz nie potrafię tego opisać ( aż wczoraj krzyknęłam z wrażenia dwa razy wieczorem)...

• Mamusia
ella1, właśnie dlatego wózek makalu u nas króluje, bo moja kumpela go miała więc mogłam sobie pomacać, dobrze się nim skręca i jest lekki. Cena nawet w miare 1200zł 3w1, tak jak w zwykłym sklepie u nas. Dziś boli mie trochu brzusio, a jak kichnełąm to masakra 😉 Jakaś pogoda u mnie inna, nie pada ale jest wietrznie i mokro po nocnej ulewie.. więc dupa dupa. W taką pogode najlepiej spedzic popoldnie w domciu, ale dzis tesciowa odprawia urodziny, a wieczorem mamy zaplanowanych znajomych.

• Mamusia
ajaj zapomniałam, mnie też się kreseczka robi, na brzusiu jest lekko widoczna, za to na wzgórku łonowym dość pokaźna. Pewnie z biegiem czasu bedzie sie ciemniejsza robic 🙂

na początku myślałam że to może getry mi się odbiły, ale po czasie kapłam się że te akurat tam szwu nie mają ;D

• Mamusia
hej mamusie, u mnie kreska jest już od jakiegoś czasu, ale nie jest jakoś specjalnie mega widoczna 😉
ja jadę do mamusi na urodzinki - pociągiem - zobaczymy, jak się uda tym razem 😉

Marinel - a mnie się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś nas w jakiejś kolejce puścił 😉

• Mamusia
14A11 napisał(a):
dziewczyny miałam wczoraj usg połówkowe Z moją kruszynką wszystko dobrze Będzie Kuba a termin porodu przesunoł się na 7.11.2011 jestem szczęscliwa i po pierwszej nocy u teściów

no to spora różnica w terminie 🙂

• Mamusia
U minie kresy nie ma, ale nie jest też powiedziane, że na 100% będzie bo raz miałam i to bardzo ciemną a drugi wcale.
Co do przepuszczania w kolejce to zdarzyło mi się raz - przepuściła mnie pania z rocznym dzieckiem - miała to na świeżo w pamieci 🙂