Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Shelby napisał(a):
dzisiaj normalnie dzień żelazka 😁 wszystkie prasują 😁 hehe!

Cherry, jak tam proszek? sprawdził się, czy jeszcze nie używałaś?

Wysłałam męża do auchana pojechał do tesco... 😁 😁 😁 Kupimy jutro jak jeszcze bedzie 🙂 🙂 🙂
Nawet za ta pomyłke nie byłam zła 🙂 🙂 🙂 jestem z niego i tak bardzo dumna że tak pomaga i się troszczy 🙂 🙂 🙂

jemu biednemu też się ciąża udziela 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Cherry napisał(a):
Shelby napisał(a):
dzisiaj normalnie dzień żelazka 😁 wszystkie prasują 😁 hehe!

Cherry, jak tam proszek? sprawdził się, czy jeszcze nie używałaś?

Wysłałam męża do auchana pojechał do tesco... 😁 😁 😁 Kupimy jutro jak jeszcze bedzie 🙂 🙂 🙂
Nawet za ta pomyłke nie byłam zła 🙂 🙂 🙂 jestem z niego i tak bardzo dumna że tak pomaga i się troszczy 🙂 🙂 🙂

jemu biednemu też się ciąża udziela 🙂

Pewnie tak 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Gosia734 co do twoich rozstępów to nie poddawaj się i smaruj! Napisałaś, że masz je od kilku dni i jest ich coraz więcej. Ja też od czasu zauważenia pierwszego w trzy tygodnie miałam cały brzuszek w prążkach. Może spróbuj tego olejku Eucerin, który polecała Madzia. Ja smaruję się nim już trzeci dzień i albo mam zwidy albo rozstępy stają się mniej widoczne. Tylko jest jeden minus- jego cena, kosztuje około 40 zł.
A i chciałam cię znaleźć na NK ale jakoś mi się nie udało. Możesz podać mi swoje namiary jeszcze raz? Albo zaproś mnie do znajomych: Żaneta Szczygieł, Tłuczań.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki, szczególnie te "prasujące"- też dziś zamierzam się tym zająć 😁

• Mamusia
Cherry napisał(a):
Madzia_m3 ja tez jadę jutro do Ikei - muszę krzesło oddać do reklamacji - lakier się łuszczy ! 😮 😮 😮
ide prasować dalej 🙂 🙂 🙂

To się może spotkamy 🙂 Będę Cie wypatrywać 😎 Tyle że my pojedziemy pewnie w najgorszych godzinach, popołudniu jak wszyscy...

• Mamusia
Hejka Brzuszki 😉 🙂 🙂

Ale dzisiaj pospałysmy- za wszystkie czasy ale co tu robic jak 6 stopni na zewnatrz i leje 🥴 🥴.
Dziewczyny coś Krusyna sie nie odzywa a miala dać znac po weekendzie co tam u niej zadecydują??!!! Ma któraś numer telefonu do niej?????

u nas dzis na obiadek barszczyk czerwony 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 mniaaam

• Mamusia
zania napisał(a):
Gosia734 co do twoich rozstępów to nie poddawaj się i smaruj! Napisałaś, że masz je od kilku dni i jest ich coraz więcej. Ja też od czasu zauważenia pierwszego w trzy tygodnie miałam cały brzuszek w prążkach. Może spróbuj tego olejku Eucerin, który polecała Madzia. Ja smaruję się nim już trzeci dzień i albo mam zwidy albo rozstępy stają się mniej widoczne. Tylko jest jeden minus- jego cena, kosztuje około 40 zł.
A i chciałam cię znaleźć na NK ale jakoś mi się nie udało. Możesz podać mi swoje namiary jeszcze raz? Albo zaproś mnie do znajomych: Żaneta Szczygieł, Tłuczań.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki, szczególnie te "prasujące"- też dziś zamierzam się tym zająć 😁

oj w aptece szybko nie będę dopiero w czwartek... Ale przerzuciłam się dzisiaj na oliwkę dla dzieci może będzie lepsza...
Co robicie na obiad??

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Ja skuteczność eucerinu potwierdzam, miałam rozstępy na poczatku teraz nie mam, ale używam regularnie. Też mi go polecili 🙂

kupie sobie w czwartek o ile nie zapomnę... mam nadzieje że pomorze bo te rozstępy to okropność... : 😞
I na piersiach na brzuchu i na udach nawet mam 😞

• Mamusia
poszlam do apteki i kurde godzine mi to zajelo 😮 🤢 teraz to lozko i nawet ruszac sie nie mam zamiaru, bo wzielam no spe forte i nie przeszlo!
maz stwierdzil ze jak nie przejdzie do 15 to zawiezie mnie na szpital i tam juz zostawi.
kurcze za dwie pary majtek tych siatkowych dalam 10 zl czy u was rowniez sa takie ceny ?
bo mialam kupowac przez neta 7 par za prawie 12 zl ale stwierdzilam ze kupie teraz w razie W, mam jakies glupie przeczucie...

• Mamusia
jadwiga-roza napisał(a):
poszlam do apteki i kurde godzine mi to zajelo 😮 🤢 teraz to lozko i nawet ruszac sie nie mam zamiaru, bo wzielam no spe forte i nie przeszlo!
maz stwierdzil ze jak nie przejdzie do 15 to zawiezie mnie na szpital i tam juz zostawi.
kurcze za dwie pary majtek tych siatkowych dalam 10 zl czy u was rowniez sa takie ceny ?
bo mialam kupowac przez neta 7 par za prawie 12 zl ale stwierdzilam ze kupie teraz w razie W, mam jakies glupie przeczucie...

połóż się i odpoczywaj. Może przejdzie a jak nie to jedź do szpitala... Zawsze to fachowa opieka i wiadomo ci się dzieje....

ja za dwie pary dałam 7zł ale w aptece mieli za 5 par 14zł wiec i tak przepłaciłam 🙂 Musze je jeszcze przeprać bo zapomniałam.
Za chwilę wkładam ciasto do piekarnika ale przyznam że roboty co nie miara! Mam nadzieję ze chociaż się uda.
Ja dzisiaj nie prasuję ale za to jutro wybieram się też na zakupy 🙂 Pampersy, wanienka, szczoteczka do włosków... i kremik do buźki. Nie wiem czy ten linomag czy bephanten czy co na tę buźkę kupić?

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Cherry napisał(a):
Madzia_m3 ja tez jadę jutro do Ikei - muszę krzesło oddać do reklamacji - lakier się łuszczy ! 😮 😮 😮
ide prasować dalej 🙂 🙂 🙂

To się może spotkamy 🙂 Będę Cie wypatrywać 😎 Tyle że my pojedziemy pewnie w najgorszych godzinach, popołudniu jak wszyscy...

Kochana my też jak się z domu wygrzebiemy najwcześniej bedzie 14 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Właśnie wróciłam ze sklepu i wstawiłam obiadek 🙂 Dziś kurczaczek duszony z masłem i porą, ziemniaczki i sałata ze śmietaną 🙂 A na deser kupiłam sobie spory kawałek polskiego sernika z polewą toffi...mniam

Poszłam za Waszym przykładem i jednak postanowiłam wyprać ten rożek...a że nie chciałam włączać pustej pralki to dorzuciłam i te ochraniacze...prałam na praniu ręcznym i faktycznie się nie zniszczyło 🙂

A i kupiłam sobie maść z Ziajki na hartowanie brodawek...a Maltan z powrotem dz szuflady i będę używać jak będę karmić piersią...bo jak wiecie mam ograniczony dostęp do polskich leków,a też nie chcę robić nie wiadomo jakich zapasów, bo nie wiadomo jak to wyjdzie z tym karmieniem!

• Mamusia
Mi się wcześniej zdarzało od czasu do czasu zrobić jakieś ciasto...ale teraz do polskiego sklepu przywożą co chwilkę blachy z przeróżnymi ciastami, domowego wypieku i po prostu mi się nie opłaca nic samej piec...choć czasem faktycznie przesadzają z cenami, bo serniczek dość ciężki i sporo zapłaciłam za ten dzisiejszy kawałek...ale cóż w ciąży nie będę sobie odmawiać 🙂