Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mnie nie piersi, ale brzuch swędzi czasem 🤪 a piersi to w ogóle tak jakos mało mi urosły, ogólnie mam małe piersi noszę 75 B i zastanawiam się czy jeszcze coś urosną bo jak do tej pory nie potrzebowałam wymieniac staników , no może czuję że są troszkę bardziej opięte, ale nie aż tak by kupować nowe ... 😲

Mnie nie piersi, ale brzuch swędzi czasem 🤪 a piersi to w ogóle tak jakos mało mi urosły, ogólnie mam małe piersi noszę 75 B i zastanawiam się czy jeszcze coś urosną bo jak do tej pory nie potrzebowałam wymieniac staników , no może czuję że są troszkę bardziej opięte, ale nie aż tak by kupować nowe ... 😲

DZIĘKUJE DZIEWCZYNY. W PONIEDZIAŁEK IDĘ DO DOKTORKA WIĘC JEGO TEZ SIĘ ZAPYTAM. BYNAJMNIEJ NIE PRZYPOMINAM SOBIE ABYM TAK MIAŁA W PIERWSZEJ CIĄŻY OWSZEM NA POCZĄTKU TEŻ MNIE BOLAŁY I SWĘDZIAŁY ALE TO PO PROSTU ZADRAPAĆ SIĘ IDZIE.

• Mamusia
hej hej. z siusianiem mam identycznie jak Wy, a będzie coraz gorzej ponoć.
agnieszkaw ja mam usg 3d/4d 28 lipca czyli jak będę w 21/22 tygodniu. Nie mogę się już doczekać. Jak wrócisz z usg to może wkleisz nam fotkę swojego maleństwa??
zgryz -gratuluję ruchów 🙂
emmax to dziwne, że nie dał Ci zwolnienia, ja też chodzę na NFZ a ze zwolnieniem nie mam problemu i usg mam super robione. To jednak wszystko zależy od dobrej woli lekarza.
Trzymajcie się w ten upalny dzień 😉

• Mamusia
hej dziewczyny ktos kiedys pisał o piciu napoi gazowanych.... ja sie dowiedziałam ze jak sie pije napoje gazowane w ciązy to dzidzia moze miec kolke nie wiem czy to prawda ale od tamtej chwili nie pije samą mineralną 🙃 a smaka mam na bąbelki 🤪

No jasne że wkleję zdjęcie z usg 3d 🙂
Jak do tej pory to miałam dopiero dwa razy w ciąży robione usg zwykłe. Raz w 6 tyg - potwierdzające ciąże, a drugi raz w 11 tygodniu (o ile dobrze pamiętam) i na razie wszystko ... teraz dopiero 3 sierpnia i to usg 4d - na własną rękę. Moja lekarka jest zdania , że 4 usg przez całą ciązę wystarczą - no chyba że ciąza jest zagrożona to robi się częsciej
ale zwolnienia daje , troche marudzi że ciąza to nie choroba, ale ja praktycznie od początku ciązy nie pracuję 🙂 (nie chodzę prywatnie do lekarza) jakaś leniwa się zrobiłam w tej ciązy 🥴

Moim zdaniem jak masz ochotę na bombelki to sobie wypij szklaneczkę - przeciez nie musisz wypijac od razu całej butli coli czy wody gazowanej... jak byśmy patrzyły na to czego nie wolno w ciązy to nic bysmy nie mogły jeść i pić. Myślę ze w ciązy można jesc i pić wszystko na co jest ochota (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku) bo jak zaczniesz karmić piersią to wtedy będziesz musiała duzo sobie odmawiać 🙂
Dla mnie tabu w ciązy są jedynie papierosy i alkohol 🤢

I JESZCZE JEDNO PYTANKO. CHODZI O PŁEĆ DZIECKA. CZY JESTEŚCIE PEWNE CO DO USG ŻE JEŻELI LEKARZ POWIE WAM PŁEĆ TO SIĘ SPRAWDZA. JA JESZCZE NIE WIEM CO BĘDĘ MIAŁA ALE ZNAM PEWNĄ HISTORIE ZNAJOMA MOJA BYŁA JUŻ W 3 CIĄŻY I LEKARZ POWIEDZIAŁ ZE BĘDZIE MIAŁA CÓRECZKĘ. ONA BARDZO SIĘ UCIESZYŁA BO MIAŁA JUŻ DWÓCH SYNÓW. NA KUPIŁA TYLE CIUSZKÓW DLA DZIEWCZYNKI, POKÓJ PRZYGOTOWAŁA TEŻ DLA DZIEWCZYNKI I JESZCZE W DNIU PORODU LEKARZ POTWIERDZIŁ NA USG ŻE TO DZIEWCZYNKA A GDY URODZIŁA OKAZAŁO SIĘ ŻE MA TRZECIEGO CHŁOPAKA.

hahaha 🙂 dobre naprawde 🙂 ale się usmiałam - bez urazy oczywiście.

Chyba na takim usg jak lekarz powierdza płeć to jest jakies 90% pewności, ze urodzi się chłopiec lub dziewczynka , widocznie Twoja znajoma znalazła się w tych 10%.

Moja dzidzia jest moim pierwszym dzieckiem, więc jest mi bez różnicy czy będzie to chłopiec czy dziewczynka...

Kocham Cię mój maluszku 🙂

Dziewczyny, poczytałam wątek założony przez Wiolkę o piwie bezalkoholowym, ale tam awantura:laugh:

dzidzia co do napoi gazowanych to ja wręcz uwielbiam sprita i colę, ale soczki tez piję, tylko nie kubusie bo te wcale mi nie smakują, ja uważam, że wszystko w ramach rozsądku można pic i jeść, jak będziemy karmić to pewnych rzeczy trzeba będzie sobie odmówić 😉

Co do kolek u dziecka mi się wydaje, że to są predyspozycje danej osoby a nie to co pijemy, często też jest to zależność rodzinna.

DLATEGO TEZ JEŻELI LEKARZ POWIE MI ŻE BĘDZIE DZIEWCZYNKA BARDZO SIĘ UCIESZĘ ALE NIE BĘDĘ WARIOWAĆ PO SKLEPACH I WYKUPYWAĆ WSZYSTKIEGO CO RÓŻOWE BO TO BEZ SENSU, A JEŻELI POWIE ŻE TO CHŁOPAK TO JESZCZE BARDZIEJ SIĘ UCIESZĘ BO POŁOWA ROBOTY ZA MNĄ. PO MOIM STARSZYM SYNKU I SZWAGIERKI POZOSTAŁO TYLE CIUSZKÓW CO JEDYNIE WYPRAWKA DO SZPITALA ZOSTANIE DO KUPIENIA. POZDRAWIAM WAS W TYM GORĄCYM DNIU.

A nie myślałyście żeby robic sobie same kompociki?? Ja kupuję sobie np pół kg truskawek, innego dnia wiśnie, innego jabłka, lub mieszam owoce... zalewam wodą, dosypuje troszkę cukru do samku i gotuję około 5 litrów kompociku, jest pyszny, zdrowszy niz te napoje ze sklepów... a z lodówki jak samkuje w te upalne dni :P pychotka

• Mamusia
hej hej
ja też uiwazam ze wszystko w ramach rozsądku, oczywiście nie polecam alkoholu i paierosów, ale piwo bezalkoholowe to przcież nic złego, ja akurat nie piję bo nie lubię. Wybieram wodę min nie gazowaną , ale tez nie widze peoblemu jeśli maiłabym ochote na colę, bez przesady..
Fredeczka co do piersi to u mnie też jest juz siara 🙂 troche wczesnie
EmaX jestem w szoku ze nie dostałaś l4, ja juz od 2 miesięcy, trzeba mówić ze sie zle czujesz, ze nie możesz wysiedziec w pracy ze plecy bolą, siusiu się chce i słabo... 🙂 wszystko to przecież prawda 🙂
Ide na basen z moją małą jak zwykle, narazie!