Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂

fredeczka gratuluję córeczki 🙂 Cieszymy się, że wszystko w porządku, ale jak mogłaś trzymać nas tak długo w niepewności!!!

Ja byłam rano na glukozie, jak dla mnie koszmar!!! Naprawdę ledwo się powstrzymałam żeby nie zwymiotować 🥴 Mąż stał nade mną i powtarzał żebym wytrzymała bo inaczej będę musiała to pić znowu. Po prostu okropieństwo. Już podczas picia miałam 3 razy odruch wymiotny. No, ale było mineło. Na szczęście mam to już za sobą. Tylko troszkę mi słabo bo 3 razy mi pobierali krew. No, ale już nie przynudzam :P

Co do płaczu to też bez powodu lecą mi łzy i w ogóle łatwiej się wzruszam na filmie czy jak coś czytam. Łatwiej też wpadam w szał i to bez konkretenego powodu.

Znowu zapomniałam co jeszcze miałam napisać....

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszka za to ja jak sie zdenerwuje to zaraz tak szybko pisze ,ze sie myle i czuje jak zyly mi pulsuja 😁 a mnie dzisiaj czeka samotna noc 😞 aaaa zapomnialam wam wczoraj napisac,ze marcin wczoraj skonczyl wczesniej prace a mnie nie bylo w domu a on klucza nie mial i czekal pod domemm ponad godz :P

a te oklaski jakies dziwne troche sa. zawsze jak komus dam to jeden mi zabiera :|

Co za męski tupet 😠 😠 😠 Mężu Akompf choćby to z pod maszyny dopiero co wyszło to trzeba wyprać aby maluszek nie dostał żadnego uczulenia, no i Fredeczka też ma rację. Ciuszków dotykają przeróżni ludzie a niech ma na sobie jakąś groźna bakterie 😠 😠 😠 Aż mnie ciarki przeszły jak sobie pomyślę 😠 😠 😠

ło jesuuu! mój mąż wcześniej na brzuszku niż ja!!! Kurde, poszliśmy wczoraj na kompromis jak Miitka zaproponowała :P:P:P:P ale widze, że już sie mu odmieniło. Fredeczka - święta racja a tym bardziej, ze są rzeczy, które przed dzidziusiem musza być... buteleczki, kosmetyki itd...

Ehhh widzicie co mam!? Bunt mu się załączył i tyle... pewnie przejdzie 😉 za niedługoo 🙂

Dziewczynki! Nie denerwujcie się, choć wiem, ze się krew w żyłach gotuje ale nie warto i tak przewalcze swoje - CHYBA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

DZIEKUJĘ ZA WSPARCIE! A pewnie i mój mąż zaraz bedzie gadał "trzeba kupić to, bo dziewczyny na brzuszku już kupują" skoro juz teraz wchodzi na forum wcześniej niż ja 🙂 🙂 🙂 🙂) 🙂

Jejku Fredeczka - zapomniałam na śmierć z tych nerwów! GRATULUJĘ CÓRECZKI!!!! :*:*:*:* Obiecałam sobie, ze jak bede miała córeczkę to nie bede kupowała różowych ciuszków! Ale teraz to bym tylko różowe kupowała - oczywiście gdyby nei mój mężulek - bo nie kupuję jeszcze nic 😜

• Mamusia
Mąż akompf ale kobiety moga miec na dloniach resztki moczu jak nie myja rak po wyjsciu z ubikacji i pozniej dotykaja tych ubranek i moga zostawic na nich ten mocz. Ostatnio zbadali jakies orzeszki ziemne ktore staly na ladzie w jakims barze w Warszawie i byly na nich resztki moczu kilku osob. Wyobrazacie to sobie?
Tylko 3 na 10 mezczyzn myje rece po wyjsciu z wc a 3 na 10 kobiet sobie to odpuszcza! czasami az sie brzydze komus reke podac, fuuuj!

Tak, dziecka rzeczy nie powinno sie prac w takich zwyklych proszkach i plynach bo to moze je uczulic, sa specjalne dla dzieci. moze nawet nie wiesz, ze do paznokci dzidziusia tez trzeba miec specjalne nozyczki z okragla koncowka?

No tak trzeba prać i to w specjalnym proszku dla dzieci i płukać też w specjalnym płynie, a to dlatego, że w sklepie ciuszki przechodzą przez wiele rąk, a one muszą być czyste i zmiękczone więc dlatego 🙂
mnie się wydaje, że MążAkompf się z nami droczy, więc nie denerwujcie się dziewczyny tylko pomóżmy Akompf zabrać go na te zakupy, bo warto 🙂

• Mamusia
Kurde... Słuchajcie Panie od noszenia małych ludzików! Też kupię różowe skarpetki, te okrągłe nożyczki (co to kurde jest?!!! - dowiem się;p) i te rajtuzy w biedronki i te płatki bebe do prania ręcznego... Ale po co teraz?!!!

Za to od przedwczoraj rozpoznam KAŻDĄ markę wózka na ulicy!

• Mamusia
JAcie ale się biedakowi dostało 😁 szkoda że mojego nie ma bo też by mu się przydało troszke powiedzieć do słuchu :P

Jeśli chodzi o ten tekst o dziurze w dziurze to u nas normalka nawet nie wiem kiedy się pojawił ale daaawno 🤪 to jest dobry tekst obronny dla facetów ktzórzy mają córki aprzygryzają im faceci co mają synów :P Chodź nie rozumiem dlaczego bo przecież nie ma nic wspanialszego dla tatusia jak córusia 😁

Byłam u lekarki i kazała psikać tantum verde smarować żelem sachol(będę miała jak znalazł jak Emilka zacznie ząbkować 🤪 ) i dodatkowo płukać buzie w szałwi i rumianku połączonymi eh no i tyle 🤨

• Mamusia
cześć dziewczyny!
Ależ tu dziś ciekawie aż wre 🙂 hih, ale popieram dziewczyny, pewnie ze ciuszki trzeba wyprać, nawet nowe, przecież w sklepie różni ludzie ich dotykali , pozatym mogą BYĆ ZAKURZONE ITD ITP. ja też uważam wprawdzie , że nie należy przesadzać z wypażaniem wszystkiego, gotowaniem itp, bo trochę bakterii też się przyda 😉 ale dla takiego malucha w pierwszych miesiącach wszystko musi być czyściutkie i prane w proszkach dla niemowląt,które nie uczulają

• Mamusia
Ojj dziewczynki spokojnie.....ja do przed wczoraj miałam tylko 3 pajacyki, bez paniki, też jeszcze właściwie nic nie mam i nie będę narazie kupować, poczekam na mężunia, chociaż on w przeciwieństwie do Ciebie Mężu Akompf sam kupił małej pare ciuszków 🤪 Daj się zaciągnać do sklepu bo wszystko na spokojnie ale tak czy siak trzeba będzie kupić wszystkie te pierdołki także nie ma co się buntować i denerwować nasze brzucholki :P 🤪

Fredeczko - o tej końcówce nożyczek to sama nie wiedziałam 🙂

Oklaska dostał ode mnie bo mysłałam, ze go przekabacę jakoś 🙂

nie mam słów już...

A pózniej sie dziwić, że kobiety w ciązy więcej płaczą i histeryzują skoro nas nasi faceci zrozumieć nie potrafią... Swoją drogą jaki to jest problem żeby kupic wszystko wczesniej i miec spokojny sen później?! Miec juz pozałatwiane i spokój, problem z głowy!

Otóż wyprawka to nie tylko rajtuzki, różowe skarpetki i płatki, a do szpitala Akompf musi mieć wszystko naszykowane 🙂
Laski dajcie ta listę niech się zapozna, ja uciekam na zakupy 😉z mężem może coś kupimy dla Alicji 🙂
No urabiajcie go dalej, powodzenia:laugh:

• Mamusia
AA fredeczkaa wiesz co ale ja nie będę używać zaokrąglonych nożyczek :P moim zdaniem są do..... będę tych zwykłych używać jak malutka będzie spała po prostu będę bardzoj uważać bo miałam takie nożyczki dla dominiki i raz jej tym obciełam nie wiem czemu ale mnie nie wygodnie ich używać :P

• Mamusia
Akompf , bo faceci tego nie rozumiją poprostu, jie czują tak jak my, to w końcu my mamy syndrom "wicia gniazda" i nie powinni nam w tym przeszkadzać. Najlepiej wybrać się na zakupy bez męża, albo z koleżanką, mamą. Facetom to i tak obojętne w co bedzie ubrany dzidziuś 🙂

• Mamusia
Mąż akompf ale Ty nie masz ich rozpoznawac tylko pomoc wybrac Agnieszce taki jak jej odpowiada ( bo to ona czesciej niz Ty bedzie go pchac i nosic po schodach, wnosic do autobusu itd) . a czy wiesz ,jaki materacyk kupic? a czy wiesz,ze trzeba kupic chociaz jeden zestaw ciuszkow w rozmiarze 56 zeby chociaz jeden byl jak dzidzia mniejsza sie urodzi?