Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ewa a jak dzidziuś się urodzi, to zobaczysz, że ulubione dla nich miejsce to będzie wózek lub łóżeczko 🙂
Pamiętam kota mojej mamy jak wiecznie wskakiwał do wózka siostrzeńca 🙃

Hej dziewuszki!

Tez nie mam co na siebie włożyć, wczoraj ubrałam sie w sweter ale widocznie za licho bo coś mnie boli... krocze... chyba przeziębiłam bo boli cały czas, w nocy przy obracaniu tez mnie rwało ;/musze isc z tymi moimi wynikami moczu do lekarza, bo czuję, ze nie przeszło mi, a wyniki to potwierdzają. Wizyte u gina mam za tydzień we wtorek, wiec nie wiem czy czekać, czy sie wybrac do internisty. Ten urosept mi nie pomaga 🤨
Wracając do ciuchów to komplenie nie mam czego założyć na siebie. Zaczynając od bielizny skończywszy na kurtce. Wczoraj przymierzałam w biedronce XL i ledwo się w brzuchu dopinałam! A co dopiero za dwa miesiace?! Mittka - polary też sa w biedronce, na mnie wszystkie za małe ;/;/;/;/
fredeczka - powaliłaś mnie tekstem z fasolką bretońską 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Mittka - dasz rade! Koniecznie sprawdz co sie dzieje.
Skoro Ty Fredeczka nie możesz dac oklaska to ja naszej Agusi wręczę 😁
PannaNikt - 100 lat dla córci!!!!!
Też wczoraj kupiłam frytki - zawsze je wkładam do piekarnika - ile grudniówek tyle sposobów 🙂
Ewa - heheh, super pomocnicy!!! 😁

Musze się ubrac bo w domu chlodniej sie zrobiło, zalożę jakies grube skarpetuchy i nie wynurzam się z domu! O!

Tak sobie myśle, ale ten czas szybko leci, niedawno poznawałyśmy się na forum, czekały aż miną 3 msc a teraz juz niebawem rodzic zaczniemy, najgorsze jak macierzyński tak szybko zleci i wolę nie myśleć co będzie po, bo niby z kim miałabym mała zostawić 😞

• Mamusia
PannoNikt tego się właśnie boję, z resztą cały czas się zastanawiamy z mężem czy podjęliśmy słuszną decyzję zostawiając kociaki w domu. Tylko, że po prostu nie mamy serca ich oddać... Zobaczymy jak to będzie jak urodzi się Piotruś, wiadomo że jak będą go drapać albo mały będzie miał alergię to się ich pozbędziemy 😞 W końcu dziecko najważniejsze!

Akompf może idź do internisty bo przez tydzień to jeszcze coś gorszego może Ci się przypętać, może lepiej nie ryzykować. Z resztą zobaczysz jak się będziesz czuła.

Aga84 trzeba zrobić śledztwo kto tu zaczyna zawsze smaka robić...:P

• Mamusia
Wrocilam! 🙂

a ja mam ochote na ziemniaczka takiego smazonego w ognisku mmm 🙂 ale frytkami tez bym nie pogardzila 🙂

PannaNikt ok wypluwam te slowa :P a sny dzisiaj to nie tylko Ciebie dreczyly 🙂

Ewa jakie kociaki slodkie!! 😁 😁 🤪

Ja dzisiaj na obiad znowu mam fasolke po bretonsku jeszcze jutro bedzie 😁 a wczoraj mialam chinszczyzne a pozniej sobie gofry zrobilam mniam mniam 🙂

A ja zakupilam body rozowe z dlugim rekawem, spodenki dresowe takie szare slodkie 🙂 i 2 bluzeczki :p

I.... laktator 😉 ale nie wiem czy dobrze zrobilam bo wlasciwie to w ciemno go kupilam chociaz jak rozpakowalam to wyglada na solidny, i ma silikonowa koncowke i samemu sie ustawia sile ssania a do tego 2 butelki gratis hmm...
moze ktoras z was slyszala o firmie akuku?

• Mamusia
ja ogolnie rozmawialam juz ze slawkiem czyli moim szefem i ogolnie wracam do pracy po roku czasu na 3/4 etatu a do tego czasu jak bede w pracy bedzie maly z tesciowa dmaian pozniej bedzie nas odbieral.. boshe, rok mi sie wydaje bardzo malo ale wiem ze bez pracy nie da sie zyc i trzeba za cos zyc... a wychowawczy juz jest nie platny tym bardziej ze ja inaczej zarabiam do reki inaczej na umowie wiec na l4 i na maciezynskim jestem stratna ponad 1000 zl 😞 bo tak jest na umowie...

Akuku ... nic mi nie mówi ta firma... Fredeczko a ile kosztował ten laktator?? Ja się zastanawiam nad laktatorem Aveta , tylko że one są troszku drogie, ale znajome chwalą...

AgaK co się podziało z Twoim zdjęciem z profilu??

Akompf ja tez mam bakterie w moczu, chyba Wam wczoraj pisałam, że dostałam na to antybiotyk 😞 może właśnie od tego boli Cie krocze.. hmm, moja gin powiedziała, że od bakteri może się zrobic zapalenie pęcherza i dlatego mam brac ten antybiotyk.

A ja to nie wiem co bym zjadła... na śaniadanko miałam twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem, a na obiad to chyba zupke chińską ugotuje haha bo mam lenia dziś.

Aaaa już wiem co jeszcze chciałam napisać 🙂
Moje drogie koleżanki 🙂 a nie myślałyscie o pampersach DADA z Biedronki?? Powiem Wam , że moja szwagierka używa i jest bardzo zadowolona i mówi, że oprócz ceny to one się niczym nie różnią od Pampers 🙂

Aga moja siostra też ich używa i tez jest zadowolona, i ja na pewno spróbuję czy małej się nadają, ale do szpitala i na sam początek kupuję oryginalne 🙂

W ogóle to coś mnie ostatnio myśli nachodzą, że lekarz się pomylił i że to jest chłopiec a ja mam tyle rzeczy różowych i jak on będzie w szpitalu wyglądał w różowych ciuchach, a na ostatniej wizycie prosiłam o potwierdzenie i mi powiedział, że się nie pomylił, ehhh chyba mam schizy :laugh:

• Mamusia
Fredeczko nie znam tej firmy zresztą wogóle nie znam się na laktatorach bo nie używałam i teraz też jak na razie nie zamierzam sobie kupować :P

A ja pieluchy napewno z tipa wypróbuje jeśli mała nie będzie uczulona to takich będę używała przez dzień a na noc oryginalne pampersy tak robiłam przy córce po te z tipa są dużo tańsze,z biedronki nie wiem nie znam tych pieluszek ale napewno warto wypróbować cos tańszego bo nas zjedzą te pieluchy 🤪 oby tylko dzidzia nie miała uczulenia.

ja dostanę od siostry laktator, ale u mnie w rodzinie to niestety z karmieniem raczej problemy bywają, ciekawe jak ze mną będzie bo cyce wielkie a ciekawe czy coś warte, zobaczymy, chociaż przyznam się wam, że zawsze bardzo mi się podobało jak się dziecko butlą karmi i zawsze mówiłam , że nigdy nie będę cycem karmiła, ale teraz bym chciała:P