Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mamuśki chyba Was nie ma... a musze zapytac o coś bardzo ważnego: czy decydowałyście sie na jakieś znieczulenie przy porodzie? ja musze wypełnic taką ankiete i oddac ją do piątku do szpitala gdzie bede rodzic a nie mam pojęcia czy wybrac Periduralanasthesie (PDA) czy też Spinalanasthesie, w słowniku medycznym pl-niem-pl nie ma tłumaczenia, może któraś z Was zna łacine i coś jej to mówi?
bede wdzięczna za pomoc

naleśniki już usmażone :P

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emmax tez wlasnie jestem zla ze nr tel nie wzielam bo teraz bysmy sie nie martwily 😞
ech na pewno wszystko jest ok moze jej net padl albo cos...musimy czekac...znalazlysmy z kolezanka kilka nr tel bo znamy jej nazwisko ale dwa nr nie odbieraja jeden pomylka a ten ostatni to pan mowi ze Madzia jest w holandii wiec to nie ta Madzia ktorej szukamy...
no ja tez o tym myslalam choc ja jeszcze 20tygodni :P Wy to juz coraz blizej fajnie Wam 🙂
zawsze ze szpitala moge napisac z telefonu hehe :P
Ech jakbyscie cos wiedzialy zajrzyjcie na pogaduchy albo luty2010 i dajcie znac prosze 🙂
Pozdrawiam Was i Wasze Pociechy 🙂

Aniu ja jeszcze jestem i wpraszam się na naleśniki 🙂

we Wrocławiu nie ma żadnej moźliwości znieczulenia, jedynie środki rozkórczowe, które jak mnie lekarz uświadomił nic nie dają więc nie mam wyboru, ale jak się czyta o znieczuleniach to wcale nie jest takie dobre, a boleć i tak pewnie trochę będzie, ale jak znam siebie i miałabym wybór to bym się zdecydowała 🙂

• Mamusia
No właśnie chyba najwyższy czas wymienić się numerami telefonów w razie czego!

Jak Skórka do nas zajrzy to damy Wam znać 😉

Aniu te nazwy nic mi nie mówią, a że u nas nie mamy takiego wyboru więc nawet się nad tym nie zastanawiałam czy bym się zdecydowała.

Emmac jak wrócisz zdaj relacje jak było 😉

• Mamusia
anijka moja szwagierka jak rodizla z zzo to czytala ksiazke bo nie czula skurczy dopiero jak bylo pelne rozwarcie to polozna siedzial przy monitorze i mowila kiedy ma przec bo nie czula nic ino potem nie miala czucia w nogach przez jakis 12 godzin no i ta igla jest troche oslizgla:laugh: ale za to nie boli i wiele matek sobie to chwali jak nei chce nic czuc przy poordzie ja bede meic cesrake i rozwazam meidzy zzo a narkoza calkowita 😮

• Mamusia
Hej dziewczynki i mężu Akompf :P

Zaraz będę nadrabiac zaległości z ostatnich 2 dni..... :laugh: to wam poodpisuję, postaram się szybko :laugh:

Dzisiaj byłam u lekarza, malutka ma 1900gr, wszystko w porządeczku, rozwija się jak trzeba, tatuś był zachwycony jak zobaczył Majkę, aż się zapatrzyłam na niego heh. ja w tym miechu tylko 1kg do przodu więc gitara gra, kupiliśmy też parę rzeczy dla małej z kosmetyków ale mąż wrzucił na wysoką półke i nie mam jak foty strzelić 🤢

Odezwę się jak nadrobię 🙂

Hej laski 🙂 🙂 I mężu Akompf 🙂 🙂 🙂

Kurcze a mnie coś lenistwo chwyciło :P Nawet nie miałam ochoty przed kompem siedzieć:laugh:

A ja też dziś miałam pierogi ruskie oczywiście roboty mojej teściowej :P

Fredeczka przepraszam kochana ale zapomniałam pochwalić Twoje zdobycze i oczywiście są prześliczne :laugh: :laugh: :laugh:

Tak piszecie o numerach telefonów a żadna nie chce podać :laugh: :laugh:
Persy mój już ma 🙂 🙂 A dla reszty o to mój 783-213-846 :P :P

A co do porodu to się bólu nie boję tylko całej akcji jak i co będzie wyglądać 🙂 🙂 🙂

Mittka to czekam na fotki 🙂

Oj dziewczynki, ogarnęłam całe mieszkanie! Dobrze, ze obiad już wczoraj zrobiłam, bo bym chyba umarla na świeżo umytej podłodze!

Skórka napewno zalatana jest 😁 nasza fredeczka tez sie odzywała codziennie po 100 razy a teraz 2-3 posty w ciągu dnia 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Uciekam, bo zaraz bede miała gości... od wóch więcej niż się spodziewałam 🤪 ale bedą jaja :d mam tylko ciastka 🙂 hahahaha

Do wieczorka!

Persy ciuszki śliczne. My najbardziej lubimy krewetki te średniej wielkości najpierw podsmażane na patelni z przyprawami: ostra papryka, pieprz i dodajemy je do ryżu, który najpierw podgotowujemy a jak wystygnie i zrobi się taki sypki to wrzucamy go na wok i prażymy. Do tego podsmażana papryka, kukurydza z puszki i wszystkie warzywa jakie się chce.

Skórka gdzie Ty jesteś? Bo i teraz ja zaczynam się martwić 🙂

Megulka teraz to już uzbroiłam się w cierpliwość. Wcześniej bardziej mi zależało na poznaniu płci, a jak dziewczyny wstawiały ubranka to szkoda mi było, że nie mogę kupować już konkretnych ubranek typu: bojówki albo słodkie sukieneczki 😉

Ja dziś również wybyłam na zakupy. Kupiliśmy szczotkę, cążki, nożyczki, patyczki do uszu, chusteczki nawilżane, waciki, dla mnie wkłady poporodowe, pieluszki tetrowe i jeszcze jakieś tam drobiazgi.
Mężowi spodobał się termometr w smoczku, ale wybiłam mu z głowy, bo nie wiadomo czy dziecko będzie ssało smoczka (córka nie ssała 😉)

Mittka chwal się zdobyczami

Fredeczka Ty też wrzucaj fotki 🙂 Gratuluję dobrych ocen 😉

Anja ta druga nazwa ze spina coś tam w nazwie to kojarzy mi się ze znieczuleniem w kręgosłup, ale postaram się sprawdzić jeszcze. A poród to na pewno wielkie przeżycie i masz prawo się bać, ale zobaczysz, że wszystko będzie ok i jak już urodzisz małego to zapomnisz o tym jakie obawy w Tobie się tliły 🙂