Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj te weekendy daja o sobie znac. Hmm jutro do pracy...ale mi sie nie chce juz nie moge sie doczekac 10grudnia az pojde na zwolnienie:P :P :P
A tak ogolnie to nie ma co robic mam totalnie luzik przez caly dzien mezusiek wszystko dzis za mnie robi...nawet kolacje
WILEKI BUZIAK DLA NIEGO 😘 😘 😘 😘 😘 😘
Moj kochany

Agnieszko piękny komplecik.

Julio, każda z nas ma jakieś obawy, ale najważniejsze to nie dać się ponieść nerwom, panika nie jest wskazana.
Ja czuję się jak pierworódka, bo wszystko dla mnie tak na prawdę będzie nowe jeśli będę rodzić naturalnie

• Mamusia
no ja tez tak mam wszystko jest dla mnie nowe bo to pierwzse malenstwo... jestem zielona jak zaba w tym temacie ale jak to moja mama mowi macierzynstwo rodzi sie wraz z dzidzia wiec powinno byc dobrze 😉
Ale porodu i tak sie panicznie boje, bo chce naturalnie tylko nie wiem jeszcze jakie znieczulenie bo napewno bez to sie tam nawet nie wybieram 🤢

No to fakt PannoNikt bo tak na prawdę cesarka to żaden poród tylko zabieg chirurgiczny pomagający wydostać się maleństwu na świat jeżeli mamusia nie może urodzić naturalnie 🙂

Ja nie miałam cesarki ale jakoś do niej mi się nie spieszy, tylko w ostateczności o nią poproszę bądź lekarze sami zdecydują jeżeli będzie taka potrzeba 😉

Julio tylko tak jak PannaNikt piszę nie wpaść w panikę a wszystko będzie dobrze 🙂

• Mamusia
A ja jestem ciekawa jakie będą wasze wspomnienia 🙂 ja już mniej więcej wiem jak to będzie wyglądało boje się oczywiście bo po takiej przerwie to będzie takie przeżycie jak Wasze,ale już nie moge się doczekać jak będziecie opowiadały wrażenia
po porodzie 🙂
Strach był jest i będzie zawsze 🙂 ale tak jak napisała PannaNikt nie panikujmy dziewczynki 🙂

Julio z tego co tu jest proponowane to w sumie najbardziej polecam gas&air, jest najbardziej bezpiecznym znieczuleniem, choć nie jest bardzo silnym.
Epiduraj, czyli znieczulenie w kręgosłup, znieczula Cię od pasa w dół, nie czujesz nic, położna musi intstruować Cię kiedy przeć, ale... takie porody często kończą się użyciem kleszczy lub cesarką 🤨
Morfina jako kolejne znieczulenie... wiele matek nie poleca jej ze względu na to, że bardzo wpływa na dziecko. Po porodzie przez parę dni jest ospałe, ma problemy z ssaniem cysia itd.

AgnieszkoK. A no właśnie... Ja wiem tylko co to skurcze, które zaczęły się już 2 tygodnie przed porodem. Cesarkę robiono mi wtedy dopiero kiedy skurcze przybierały na sile, bo lekarz stwierdził, że im większe rozwarcie tym szybciej zacznę się oczyszczać. Ale rozwarcie nie chciało postępować 😞
Więc tak na prawdę nie wiem co to skurcze parte, nie wiem jak to jest przeć.

Powiem Wam, że najgorzej szkoda mi dziewczyn u których poród nie postępuje, bo najpierw męczą się wiele godzin niczym dojdzie do cięcia a po cięciu wiadomo człowiek czuje się okropnie i o wiele dłużej do siebie dochodzi ☺️

• Mamusia
Cześć dziewczyny widzę że temat porodu poruszony to ja wam napisze tak ważę 44 kg mam 158 cm i Kamilka i Damianka urodziłam w ciągu 3 godzin tak więc nie martwcie się nie będzie tak źle.Ups sory że się tak wtrącam ale nie zawsze poród strasznie długo trwa.