Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja wpadłam poczytać co u Was, by nie mieć potem zaległości.

Dzisiejszy dzień spędziłam poza domem, więc na nudę dziś nie narzekałam 😉

Agnieszko super, że Bartuś jest już ułożony prawidłowo.

A co do terminu, to ja chciałabym najwcześniej urodzić 1go grudnia 😉

Jestem 😁 wykąpana, umyta i pachnąca! zaraz dołączę do mężunia, ale musialam sprawdzic co naskrobałyście... i tylko 2 strony! 🙂 Coś się grudniówki nam rzeczywiście pochowały 🙂

AgnieszkaW - tez sobie na jutro zaplanowałam taki obiadek 😁
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Dobranoc Mamusie!

• Mamusia
Rety dziewczynki ja dopero zostalam wypuszczona ze szpitala od 18 do 23 porazka ale z dzidzia wszystko ok mam tylko zapalenie czy cos tam znalezli w moczu ale mowia ze to normalne w ciazy co do brzuch to jest twardy bo jest durna opieka bylam podlaczona przez 2h do pasa ktory sluchal serduszka mojej kruszynki czasem skakalo nawet do 187 ale polozna powiedziala ze to dlatego ze maluszek byl wtedy na etapie boksowania w brzuszku wiec skakal i kopal ale pozniej zmienilo sie na 150-160 no i jak znow zaczal kopac to w ogole nic nie pokazywalo 🤨 och te dzieciaczki nie chca siedziec w miejscu.. Ja nie wiem ile moja dzidzia wazy bo ostatnie USG mialam w 24tyg wtedy maluszek wazyl 600gram wiec tyle wiem a co do kolejnego USG to nie wiem czy bedzie poza tym tu mnie nawet polozna nie wazy... OPIEKA W ANGLII JEST DO DUPY...
Co do brania facetow w obroty to ja mojemu jeszcze nie dalam spokoju jakos przez cala ciaze mi sie chce co mojego meza bardzo cieszy tylko od 7miesiaca uwazamy ze sperma. I jak to Aga pisala wczesniej mozna sie znow kochac "do konca" od 9 miesiaca bo w 7 i 8miesiacy trzeba uwazac...
Kurcze ale sie rozpisalam... Dobranoc kochane brzuchatki 😉 😉 🙃

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Ten samochod mnie strasznie denerwuje bo Marcin teraz caly czas przy nim siedzi 😠

Anja pozycje to na boku jeszcze chyba :P

http://nasza-klasa.pl/profile/18129533/gallery/album/3/80 znajoma synka urodzila, ale slodziak!! 🙂

No Julia ja mam troche gorzej bo moja Gin mi zabronila wrecz 2 mies temu bo szyjka mi sie skrocila i mialam rozwarcie ale od tego czasu sie nie pogorszylo i grzybica mi juz po 3 dniach zanikla i wogole wiec jak Marcin mi zrobil pobudke w nocy to nie moglam mu odmowic 😁 :P

Anja milego dnai w pracy 😉 ja tez niedlugo musze sie zbierac i wychodzic juz bylam z pieskiem na spacerku wiec wiem jak zimno jest.... brrr!! :P

Dzień dobry dziewczyny 🙂

Weszłam tylko na chwilkę bo jestem u szwagra na kompie :P

Jejku nocka koszmarna przez niewygodne łóżko 😠
Fakt faktem nic mnie nie boli ale w nocy co chwilę się budziłam i jestem nie wyspana :P

Teraz uciekam 🙂 Może później wejdę jak mi się uda 🙂 🙂
Miłego dnia brzuchatki 😉 :laugh:

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

A mnie mój mąż sygnałkiem dzisiaj nie obudził i zaspałyśmy 🤪 ale dałyśmy rade 🙂 chociaż moja strasznie kaszle a tam dzisiaj tak zimno 😲 teraz patrze na pogode a jutro śnieg 😲 brrrr zimno

Gosiag widze że szalejesz z bodziakami,śliczne są a cenowo to strasznie dużo kobietko zapłaciłaś 😉 🤪

Ja musze się wybrać z córką na zakupy i cieplejsze rzeczy pokupować no i siebie nie mam w co ubrać 😠

• Mamusia
hej dziewuszki!

Ja w miarę wyspana i czuję się ok 🙂 Co do seksu to się właśnie zastanawiam czy mogę bo moja gin nic mi nie powiedziała, a ja nie spytałam. Niby te tabletki co brałam wcześniej i teraz luteina to po to żeby się Szkrabik nie urodził za wcześnie więc powinnam uważać hmmm. Muszę spytać na najbliższej wizycie.

Julia dobrze, że wszystko w porządku u Ciebie i dzidzi.

Gosia znowu znalazłaś super body za taką cenę 🤪

Fredeczko pobawi się, pobawi i się znudzi, faceci uwielbiają zabaweczki typu samochód więc musisz to po prostu przeczekać 😉

• Mamusia
Hej Mamusie, co u Was słychać. Weszłam dziś na forum...i co zobaczyłam 160 stron do nadrobienia 🤪 😉
Niestety dopadło mnie przeziębienie...a w piątek wyruszam na kolejne 4 dni koncertowe. Tym razem zaatakujemy południe Polski.
Jutro chyba się wybiorę do lekarza...a poza tym strasznie bolą mnie ręce...puchną paluchy, drętwieją, normalnie jakby mi ktoś "naciągał" kości... szczególnie w nocy jest to uciążliwe...

Wyprawki jeszcze nie mam... i jestem tym faktem coraz bardziej przerażona.

A co u Was słuchać? Napiszcie, proszę 🙂 🙂 🙂

Hej Persy :laugh:

U nas bez zmian oprócz tego że co raz mniej czasu nam zostało o brzuchy co raz grubsze :laugh: :laugh:

A ja dostałam się do domku i spokojnie mogę sobie posiedzieć dziś z Wami 🙂

Persy kochana uważaj na siebie i spakuj tę torbę bo z Twoim zawodem to nie sądzę abyś dotrzymała do terminu ale chociaż bardzo tego Tobie życzę 😉 😉

Mittka mój też nie poszedł do zerówki dzisiaj bo zakatarzony jest i kaszle 😞 😞

• Mamusia
Persy no witaj 🙂

To się ładnie zaprawiłaś a tu znowu wyjazd,ale jedziesz do mnie to wpadnij ja Cię podlecze 🙂

U nas w miare spokojnie na szczęscie na razie w miare wszystkie zdrowe niektóre mają problemy ze spaniem,ale to już też normalne 🙂
Nie martw się ja też jeszcze wyprawki nie mam,tylko że ja siedze na tyłku w domu a ty bidulko podróżujesz.Dużo dziewczynek już zakupiło limuzynki dla swoich pociech 🙂
No i chyba tyle ogólnie na razie dzieciaczki siedzą spokojnie u nas i rosną 😁

Witajcie Mamuski!

Kurcze, znowu spałam do 10:00!! Aż się zaczynam bać, czy do karmienia niuni bede w stanie wstawać w nocy 😁 😁 😁 😁 😁

Mam nadzieję, ze mi przejdzie :P a najlepsze jest to, ze walcze ze sobą cały czas bo z jednej strony jak nie teraz to kiedy? a z drugiej strony jak sie przyzwyczaję to później bedzie mi trudno 😁 ehhhhhhh Ale człowiek ma problemy! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Gosiag - bodziaki śliczne a ile kasy kosztowały 🤪
za te pieniądze to i krótki rekawek może być 😁 Teraz szukaj kaftaników 😁 😁 😁 😁
Mittka - mój bratanek tez chory i do szkoły nie poszedł. Jakiś wirus chyba sie zadomowił ;/

Dziękuje dziewczynki, w imieniu męża, za pamięć :P Niedługo dni, w których nie będziemy świętowali to tylko dzień dziadka i babci 😁 😁 😁 hehehehe

Też myślę o pakowaniu torby do szpitala, ale nie mam nawet torby 😁 😁 😁 😁 no i 9 zł w portfelu !!! NIENAWIDZE ZUSU!!!!! ehhhh

Akompf co do spania to się nie martw po porodzie instynkt Ci się tak uaktywni że mała nawet jeszcze nie zdąży dobrze zapłakać a Ty już przy łóżeczku będziesz stać :laugh: :laugh:

A co do Zusu to faktycznie popierdolona instytucja 😠 Sorry za to słowo ale już człowiek nie wie jak to coś nazwać 😞 Bardzo Ci współczuję 😞

Pewnie tak! Instynkt postawi mnie na baczność 😁 To mnie pocieszyłaś 😁 to nie będę się bronić przed spaniem do 10:00 😁

A co do ZUSu to faktycznie popierdolona instytucja! Jak mają dac kase to trzeba spełnić milion warunków i wypełnic milion papierów i czekac w nieskończoność ale jak oni pobierają to masz 3 dni ( z weekendem włącznie) 😠 😠 😠 Dobrze, że wszystko popłaciłam juz na początku miesiaca. Teraz tylko opał musimy kupić, bo już sie kończy, a zimno, ze ho! ho! zapowiadają!

Doskonale Cię rozumiem Akompf 🙂
Ja może nie mam problemu z Zusem ale męża firma potrafi w kulki sobie lecieć z wypłatami 😠 Owszem wszystko wypłacają tylko w dwóch ratach i to nie jest powiedziane w jakie dni ona będzie przelana na konto 😠 Wczoraj zostało nam przelane 500 złotych z czego 300 poszło na rachunki jakie już powinnam dawno opłacić no i zostało 200 jeszcze ale nie wiem do kiedy ma mi to starczyć bo możliwe że reszta wpłynie dopiero pod koniec miesiąca 😞 Więc jak tu bytować do końca miesiąca? 😉

Hej dziewczynki

A cóż to za święto ma Pan Akompf, bo nie w temacie chyba jestem, choć posty nadrobiłam 😞

Akompf ja tez mam taki problem jak Ty haha śpie do 10 i też jak się budze to zastanawiam się jak to będzie z karmieniem ... ehhh a jak tam gołąbki? Ja własnie się wybieram do warzywniaka po kapustę 🙂

Gosia bodzie wspaniałe 🙂

Fredeczko Ty to się masz z tym swoim, jak nie imprezy to samochody.. ale z dwojga złego chyba lepiej juz zeby siedział przy aucie niz ma gdzieś się szwędać 🙂

A co do pakowania torby to ja nawet jeszcze nie myślę, choć wyprawke już mam całą. Brakuje mi tylko łóżeczka.
A dziś czekam na wózek bo kurier ma przywieść - dostałam maila 🙂 jupiiii 🙂

Dziewczyny a dziś mi się śniło , że poszłam na zakupy ciuchowe dla siebie i nic nie mogłam znaleść , wszystko za ciasne buuuu 😞 😞 hahahaha

Miłego dnia kochane 🙂bede do Was zaglądać w trakcie robienia gołąbków 🙂

• Mamusia
No miejmy nadzieję, że lada dzień wypłacą Ci kasę Akompf. Ja dostałam wypłatę w terminie, ale tak poszaleliśmy z mężem, że mam w portfelu niewiele więcej od Ciebie a do wypłaty jeszcze 2 tygodnie :laugh:

Najbardziej wkurza mnie to, że muszę zrobić obowiązkowe badania (według mnie są obowiązkowe bo są wpisane z tyłu karty ciąży i każdy szpital ich teraz wymaga przy porodzie) a muszę za nie zapłacić. Muszę teraz zrobić toksoplazmozę i cytomegalie (czy jakoś tak) i będzie mnie to kosztować 140zł! To bardzo dużo jak dla mnie. Co jak co, ale badania dla kobiet w ciąży powinny być darmowe!