Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was dziewuszki!
Niedawno wróciłam z miasta, bo byłam u lekarza, żeby dał mi skierowanie na posiew moczu, bo wyszły mi bardzo liczne bakterie i białko w moczu i muszę to sprawdzić.
Niedawno u nas otworzyli niewielki sklep gdzie jest wszystko dla dzieci i dzisiaj weszłam tam z moją mamą no i zaczełyśmy szaleć... Kupiłam kocyk, rękawiczki niedrapki, termonetr do wody, pieluchy tetrowe białe i kolorowe i pudełeczko na smoczek i za wszystko zapłaciłam niecałe 50 zł i to wszystko z firmy Canpol i Baby Ono, także taniutko... Jutro biore męża i robimy tam całą resztę zakupów, łącznie z kosmetykami dla dzidzi.
Na obiadek mam bigos z cukini, a teraz robie ciasteczka francuskie ze śliwką i muszę powiedzieć, że są pyszne i bardzo łatwe do zrobienia...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej dziewczynki.

Wy tu o jedzeniu a mnie mdli i to cholernie 😞
Nawet cola nie pomaga, mam tak już drugi dzień, pewnie dzidzia mi uciska.
Może któraś z Was ma takie uczucie jakby jej się zaciskał przełyk albo jakby w nim coś stało??

Anusia ja też lubie cole, ale w ciązy łącznie to może z 5 litrów wypiłam, więcej nie... mąz mnie pilnuje haha w coli jest kofeina poza tym duzo cukru i w ogóle to tak jak ze słodyczami są pyszne ale nie dostarczają dzidzi zadnych wartości, a co do Twoich wyników, to ja też miałam liczne bakterie w moczu i dostałam na to antybiotyk ale nie pamiętam nazwy.

Mittko ja tez uwielbiam pomidorówke z ryżem. Wczoraj miałam ale z makaronem bo mi został z niedzielnego rosołu i szkoda było wyrzucać 😞

PannoNikt ja tak miałam jakiś czas temu ale tylko pół dnia mnie tak męczyło nawet zdarzyło się że wymiotowałam i bardzo podobne było do dolegliwości jak na początku ciąży, wszystko mi nie smakowało i zapachy mi przeszkadzały 😞 😞

PannoNikt ja tak miałam jakiś czas temu ale tylko pół dnia mnie tak męczyło nawet zdarzyło się że wymiotowałam i bardzo podobne było do dolegliwości jak na początku ciąży, wszystko mi nie smakowało i zapachy mi przeszkadzały 😞 😞

Współczuję kochane tych dolegliwości... Ja oprócz zgagi to raczej w przełyku nic nie czuję, a i ta się rzadko ostatnio pojawia - juhuuu!!!

Persy - jeszcze 15 minut i możesz pobuszować 😁

Idę w końcu się zabrać za te gołąbki! 🤔

Akompf moje gołąbki juz pachną w całym domku, od jakiś 30 minut się duszą 🙂

PannoNikt czasem tak jest ze w 3 trymestrze powracają dolegliwości z I trymestru 😞 ja tez ostatnio miałam mdłości 😞

Mittka coś ta Twoja córeczka chorowitka 😞 zyćz jej dużo zdrówka od grudniówek 🙂

A ja piję sobie kawkę rozpuszczalną, brat do mnie przyjechał na ploty, poszedł zapalic na balkon 🙂

Kurcze a wózka nadal nie ma 😞

• Mamusia
witam ponownie 🙂

brrr... ale zimno! dziś chce ponownie wykorzystac mojego M-musi zdjąc kartony z zimowymi rzeczami a ja już sie boje, że niewiele bedzie na mnie pasowało 😞

dzięki za komenty na n-k, limuzyna kupiona pod kolor naszego autka- taka oliwka

dziewczynki w co sie pakujecie do szpitala? torba podróżna, walizka czy jakaś reklamówka? ja musze zabrac tylko rzeczy toaletowe dla siebie bo całą reszte zapewnia szpital- łącznie z koszulą, ubrankami i kosmetykami dla maluszka 🙂

mittka zaraz sie zjawie na tą pomodorówke-to moja ukochana zupa- i też lubie ze świderkami lub nitkami ale ostatecznie moge zjeśc też z ryżem :P

A ja tak późno robię ten obiad ze względu na szwagra, będzie jeszcze jedną nockę spał u nas więc dziś znów do teściowej na noc się wybieramy 🙂 🙂

A u mnie pogoda taka do duszy raz deszcz leje a teraz słońce świeci a za chwilę znów będzie lało bo takie czarne chmury znów idą :P :P

I jak tu człowiek ma mieć dobre bio ???

• Mamusia
hej dziewczyny! 🙂

Persy Ty sie bierz kobieto za ta wyprawke bo to coraz mniej czasu 😉

Akompf Ty sie upominaj o ta wyplate! truj dupe ile wlezie a najlepiej jakbys miala jakiegos zaprzyjaznionego prawnika i sie go spytala jak to jest. Albo ksiegowa 😉 moja "tesciowa" jest ksiegowa ale jej to sie pytac nie bede 😉

AgaK u mojego ojca w firmie tez jak byl zastoj to tak bylo ze w 2 a nawet 3 ratach wyplacali i nie wiadomo kiedy i z opoznieniem , ale za to jak zastoj sie skonczyl, to szef zaczal bardzo ladnymi premiami sypac 😉

A ja musze sie pochwalic, ze moj Marcin dostal umowe na stale 🙂 bo tak to mu przedluzali co 2 mies a teraz na stale dostal i sie bardzo cieszymy 🙂

AgaW te imprezy to juz pozniej sama mu pozwalalam chodzic bo chcialam ,zeby wyszalal sie zanim malenstwo sie urodzi ale ten samochod? czuje sie jakby byl wazniejszy odemnie 😠 i dzisiaj rano mu to powiedzialam, a on ze ja bylam , jestem i bede najwazniejsza i ze jak wogole moge sie do samochodu porownywac i ze niedlugo pewnie sie nacieszy i mu sie znudzi i ze mam sie nie denerwowac itd itp :P a jak mu powiedzialam,ze o mnie nawet na samym poczatku tak nie dbal i nie byl mna tak podjarany jak tym aukiem to sie spytal "a skad wiesz?" hmm... wlasciwie to nie wiem ale trudno, mam nadzieje,ze mu szybko minie bo wczoraj jak juz sie sciemnilo to czekal az latarnie zapala zeby czyscic felgi i chromy 😠

Ewa a dlaczego musisz za nie placic? Hmm... musze sie spytac mojej gin przy nastepnej wizycie co i jak , bo mam nadzieje,ze ja placic nie musze... hmm... bo teraz ten remont, samochod...

Mittka a Ty co na tym allegro szukasz? 😉

Aniusiaaa no to udanych zakupow jutro zycze 😁 a cocacola sama w sobie do zdrowych nie nalezy i w takich ilosciach nawet dla kobiet ktore nie sa ciezarne ale dla wszystkich moga miec jakies szkodliwe dzialanie. Ja czasami sobie popije ale jakos niezbyt czesto. I tak sobie pluje w twarz za to ze opijam sie ice tea :/

Anja ja chyba w plecak bo ogolnie to tez duzo do zabrania nie mam bo wiekszosc u nas szpital zapewnia tylko musze miec dla malej chusteczki do pupy.

AgaK u mnie tez taka dupna pogoda :/

A ja kupilam mamo to ja i tam byly kremy ochronne do pupy i wygral oczywiscie sudocrem a na samym koncu listy znalazl sie johnsons :/

Przy biegunce i odwodnieniu polecaja plyn nawadniajacy FLORIDRAL ktory mozna podawac niemowletom ( ok 18zl w aptece 😉 )

u nas dzisiaj tez pogoda do dupy... :/ pada ,slonce, pada,slonce ehh :/ i wieje i jest strasznie zimno, dzisiaj przymierzylam moja kurtke zimowa ktora byla na mnie za duza ale nie wchodze w nia 😞

• Mamusia
u mnie pachnie cannelloni, jeszcze 10 minut i będę je wsuwać 🙂 na deser babeczki, co prawda takie dr oetker z proszku, ale zawsze to coś hehe :laugh:

Ja póki co nie mam dolegliwości żołądkowych i oby tak zostało. Za to tak mnie coś kłuje pod żebrem, że nie mogę wytrzymać.

Aniusia ja piję colę i nikt mnie nie powstrzyma :laugh: Kilka dziewczyn też tak ma więc to chyba w miarę częsta słabość w ciąży heh.

AgnieszkoK u mnie też taka mieszana pogoda, raz słonko, raz deszczyk!

AgnieszkoW widzę, że nie możesz się doczekać wózeczka! Spokojnie, na pewno przyjdzie, tylko nie zapomnij powklejać nam fotek 😉