Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A Gosiu musimy jeszcze troszke wytrzymać 🙂 Czas leci niesamowicie musze się pożądnie wziąść za kompletowanie wszystkiego,tylko męża potrzebuje bo komode trzeba by zamówić i przemeblowanie jakieś zrobić a tu dupcia blada :P

aniusiaa mam nadzieje że te nasze dzieciaczki nie będą takie uparte i się przekręcą ja pewnie gdzieś za tydzień będę dopiero podglądała moją małą

A ja troszkę sobie jeszcze pospałam 🙂

No właśnie musimy jeszcze troszkę pocierpieć z naszymi kręgosłupami i biodrami 😉

GosiaG bodziaki super :P

No jeżeli moje maleństwo nie jest ułożone tak jak powinno to ma jeszcze dwa tygodnie na to choć pamiętam że Kamil jeszcze w 36 tygodniu był pośladkowo ułożony dopiero w 38 ułożył się główką w dół a tydzień później go urodziłam 😉 😉

Hej dziewczynki 😁

Coś ostatnio dużo śpię! 10-11 godzin! A wstaję bo mi wstyd, ze tylko w łóżku można mnie zastać 😁 😁 😁

Mittka i Aniusia - napewno się ulożą dzieciaczki jak powinny tylko potrzeba im więcej czasu 😁 Moja Basieńka niby juz główką w dół, ale chyba sie bawi w berka bo czuję ją wszędzie 🙂

Gosiag - bodziaki ,śliczne i jakie tanie! Tylko ta wysyłka znowu jakaś zawyżona!

Asiunia - jestes z Wielkopolski... a zdradzisz skąd konkretnie?

A ja sie nie mogę doczekac tego łóżeczka, ale nie kupię w tym miesiacu bo mi ten pie...y ZUS nie wypłacił jeszcze pieniędzy! Ehhhhh... 😞 Jest prawie połowa miesiąca a ja nadal wypłaty nie mam 😞

Witajcie.
Wstałam siusiu, wróciłam do łóżka i... włączyłam laptopa.
Od dzis córka zaczyna 2 tygodnie ferii, więc możemy sobie leniuchować :laugh:

Ja łóżeczka nie mam, ale chciałabym do końca października kupić.

Gosiu, słodkie body 🙂

Cześć dziewczynki

Zjadłam śniadanko 🙂

Gosia i Mittka moja noc też koszmarna 😞 biodra, nogi, plecy... achhh ..

Co do porodu, to ja staram sie o tym nie myśleć, bo przecież dzidzię i tak trzeba urodzić i co mi to da że będę sie bać...
Jedno jest pewne - kazdy ból , strach i stres wynagrodzi nam kruszynka, którą położą nam na piersi 🙂 🙂 juz się nie moge doczekać tej chwili i tak samo jak Ewa leżę i marzę .... o pierwszych świętach mojej córeczki, o pierwszych ząbkach, o tym jak Ania zacznie siadać, potem chodzić... a wczoraj jeszcze rozmawialiśmy z męzem, że roczek nasza niunia będzie juz miała w nowym domku 🙂

Łóżeczko tez mam upatrzone, ale czekam na wolny dzień męża, bo sama go do domu nie przytargam.

A w tym tygodniu czekam na 6 paczek z allegro 🙂 kapcie do szpitala, koszulka, dresik dla niuni, golf dla mnie, jakieś śruby dla męzunia i najważniejsze - limuzyna dla Ani 🙂

Miłego dnia grubaski 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Przyszłam się przywitać bo dawno mnie nie było. Pochwalę się tylko, że pokój dla malutkiej już wygląda w miarę normalnie 🤪 mamy dywan, zasłonki i komodę, łóżeczko wstawiamy do naszej sypialni 🙂 Powiedzcie mi co myślicie o tym, żeby od razu kupować pokój z łóżkiem piętrowym, mój mąż wpadł na ten pomysł bo stwierdził, że i tak będziemy mieć jeszcze 1 dziecko za niedługo (wariat :laugh: :P ) i po co mamy wtedy wymieniać sypialnie.... nie jestem co do tegoprzekonana ale może to dobre wyjście? Jak myślicie?

Idę nadrabiać co żeście naskrobały jak mnie nie było.

Ja śpię w miarę dobrze, czasem wstaję mna siusiu i tyle.

Buziaczki i do później!

• Mamusia
Ja też nie jestem przerażona porodem, bólu się nie boję. Mam zahartowany organizm przez dość bolesne miesiączki.

Też muszę skręcić łóżeczko bo już nie pamiętam jakie są jego wymiary, a muszę kupić materac i ochraniacz. Pościel-wypełnienia mam już zamówioną u babci- jeden wydatek mniej 🙃

• Mamusia
Witam ,
Wczoraj wróciłam taka obżarta za przeproszeniem od rodziców że jak się położyłam to chyba by musieli mnie dźwigiem ściągać z łóżka:P Masakra jakaś:P

Ewa i Emmax, bardzo podoba mi się pomysł ze spacerkiem:-) Ja mieszkam koło Grabiszyńskiej:-) Wcześniej mieszkałam na Gaju .
A na Nowym Dworze moja babcia mieszka 🙂

Lece zaraz popłacić rachunki . Taka pogoda beznadziejna, że szok ale cóż taka pora roku:-(

• Mamusia
Wiola mąż ma troche racji,ale Wam się jeszcze Majka nie urodziła więc chyba troche za wcześnie na to łóżko a jak Wam się po jakimś czasie znudzi,albo spodoba coś innego??
No nie wiem,ja też już myśle o łóżku piętrowym tylko u mnie będzie miał już kto w nim spać na górze córa tylko na to czeka 😁 No ale to potrzebuje męża na dłużej żeby zrobić rewolucje u Iśki w pokoju 🙂

• Mamusia
no ja na szczęście nie muszę myśleć o piętrowcach bo u mnie dzieciaki będą mieć swoje pokoje. Tylko trzeba przejść przez remont, ale to prawdopodobnie na wiosnę mnie czeka. Na razie musimy się pomieścić w dwóch pokojach.
Wiolu może to i dobre rozwiązanie, zależy kiedy planujecie drugiego bobasa.

No przeciez sie da Wiolka, nie pamietasz jak dziewczyny pisały o jakimś przypadku o ciązy w ciązy hahah
a co do łózka piętrowego to też bym się jeszcze wstrzymała...

Mittka a wiesz, że jak byłam mała to rodzice też mówili do mnie Iśka jak do twojej córci, bo mój brat nie umiał wypowiedzieć Agnieszka i mówił Iśka i tak zostało, czasem do tej pory tak na mnie mówią 🙂 🙂

No lece na miasto, deszcz u mnie nie pada, nawet słonko próbuje przebić się przez chmury 🙂 może wstąpie do lumpka 🙂

• Mamusia
No i drzemka skończyła się na tym, że spałam do 11 :laugh:

Wiolu nie wiem sama co z tym łóżeczkiem.

Gosiu fajne bodziaki 😉

Akompf zmartwiłaś mnie tą wypłatą z ZUSu, ja muszę mieć w terminie bo z czego rachunki zapłacę 😞 Chyba, że u mnie w firmie będzie jakoś inaczej z platnościami.

Ewa - jesli Twoja firma zatrudnia powyżej 20 pracowników to ona Ci będzie wypłacać. Ja nie wiem jak moja firma to zrobiła, ale zatrudnia prawie 400(!!!) a i tak ZUS płaci, bo w papierach maja zatrudnionych poniżej 20 ... A pierwsza wypłatę przeciągają bo muszą sprawdzić, czy były składki odprowadzane i akie tam... A mi zostało 15 zl w portfelu!!! ;/;/;/;/;/;/ ale jestem wściekła!

Wiolka - ja bym nie kupowała pietrusa, bo zanim bedziecie mogli z niego korzystac to się jeszcze duzo rzeczy może zmienić. Zresztą po co wstawiać meble na "za kilka lat" ? Przecież wszystko sie szybko zmienia, gusta też 😁 Takie jest moje zdanie, ale zrobicie jak uważacie :P