Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Będzie dobrze Agus 🙂
Ja tez ostatnio jak odebrałam wyniki to się przeraziłam, a moja gin na to że wszystko ok kazała mi tylko urinal brać na bakterie w moczu 🙂

A mi chyba dupa do fotela przyrosła bo juz od godziny siedze i nie wstaje haha

Wiolka łóżeczko śliczne. Lubię takie ciemne kolory mebli.

Emmax a moja mama 3 ciąze przeszła rewelacyjnie. Ostatnio z nią na ten temat rozmawiałam i mówi , że nie pamieta żeby ją coś bolało. Zdziwiona była jak jej powiedziałam, że mała moja ma czkawkę , a ona na to skąd wiem... tak że czas naprawde działa na nasza korzyść, kiedys kobiety mało były oczytane i uświadomione. Wiedziały , że noszą dziecko w brzuszku i na tym często się kończyło.

• Mamusia
Hej! neta nie mialam :/

Emmax mysle,ze to z przemeczenia te kostki mi tak puchna :/

AgaK ja te wieksze w kartonach mam posegregowane 🙂

mittka ja jutro bede podgladac moja mala :P a na cmentarz przed wszystkimi sweityi albo po chodzilismy tez zawsze w przedszkolu i w podstawowce... i raz nawet w gimnazjum ksiadz powiedzial,ze nie chce mu sie lekcji prowadzic wiec na cmenatrz ppojdziemy :P

DagiM spokojnie, napewno sobie poradza 🙂 za to Marcin powiedzial, ze na ten czas co ja bede w szpitalu on bedzie mieszkac w Złotowie :/ nie podoba mi sie to! bo juz sie poumawial z kumplami ,ze "obleja" i pewnie dlatego... ehh :/

Akompf ja przed ciaza na siebie znalesc stanikow nie moglam a teraz to poczta z Angli mi przyjdzie stanik :P czerwony haha 😁

Emmax mi tez sie robi slabo. tak duuuszno i w glowie sie kreci :/

Wiolka sliczne lozeczko! 🙂 i fajnie, ze wasza kruszynka bedzie spac w tym samym lozeczku co tatus 🙂 a na 3 zdj to nawet Twoja psina sie zalapala 🙂

Mialam isc do tego lumpka ale ja jeszcze w szlafroczku siedze ... :P ale chyba zaraz sie ubiore i pojde. Przy okazji zajde jeszcze do babci pozyczyc torbe bo wiem ,ze ma jakas mniejsza a nie taaaaaaka wielgachna. Zalatwil mnie ladnie brat z ta torba 😠 jeszcze musze zadzwonic do kolezanki sie spytac co jej chlopak musial miec przy porodzie rodzinnym bo rodzila w tym samym szpitalu w ktorym ja mam rodzic. Ja nie wiem ,ten moj Marcin tak chyba nie jest podekscytowany tym,ze bedzie przy mnie a ten jej chlopak to byl taaaaaaki podjarany :P tygodniami sie przygotowywal hehe :P moze dlatego,ze Marcinowi Ci kumple nasciemniali 😠 a ta kumpela zemdlala w trakcie porodu i jej chlopak pomagal poloznej przy niej i widzial jak juz byla nacieta i glowka wychodzila... i nawet to go nie zniesmaczylo 😉

• Mamusia
nooo i Wiolka Ty juz masz 9 mies 🙂

ja jakos nie czuje wogole ,ze to 8 mies i wogole ,ze malenka juz niedlugo bedzie z nami... tak jakos ... dziwnie :P
moze dlatego,ze NADAL niektorzy nie widza,ze jestem w ciazy?

Wczoraj bylam u kolezanki w sklepie i z nia gadalam i taki kumpel byl i ja juz wychodzilam i ona mowi,ze jakbysmy sie juz do porodu nie widzialy to zyczy powodzenia itd a ten kumpel taaaaaaaakie oczy i mowi "a Ty tez w ciazy jestes?" . Chociaz osobiscie musze powiedziec, ze juz brzuszek jest :P tylko zalezy jeszcze co ubiore. Pozniej moze cykne jakas foteczke to same zobaczycie ,ze jest i to nie maly!! 🙂

Fredeczko ja juz mojemu męzowi zapowiedzialam ze jak mnie nie będzie to niech robi co chce, niech opija , baluje itd a jak ja wróce do domku z malutką to ma byc posprzątane, ciepło i ma pachnieć 🙂
Juz sie boje tego okresu, bo wiem na pewno, że jego brat (pijak) nie omieszka nie skorzystać z okacji zeby nie przyjść do Adama a ten oczywiście nie odmówi... chociaż wcale imprezowy to on nie jest ;/
Swoja drogą to co za głupek wymyslił zeby opijac dziecko;/ moim zdaniem lepiej iśc do kościoła się za nie pomodlic a nie nachlać się jak menel jakiś , wrrr , nie cierpie alkoholu...

A ja wciąż nie mam łóżeczka , jestem strasznie niezdecydowana ....
Zastanawiam się nad tym http://allegro.pl/item793144872_24_klups_lozeczko_radek_vii_teak_materac_gryka.html
nad tym co Mittka kupiła http://allegro.pl/item791152743_klups_lozeczko_safari_ecru_orzech_nowosc.html (plus materacyk i przesyłka to wyjdzie około 300 zł) zobacz Mittka jak cena rośnie 🙂
I jeszcze jedno mam upatrzone w sklepie u mnie w mieście.. tylko ze ono kosztuje 360 zł z szufladą jest , bez materaca ale naprawde śliczne.

Ale śliczne jest to łózeczko safari 🙂 A to z gwiazdkami zawsze mi sie podobało... ale ja czekam aż mi męzulek z braciakiem przywiozą to, które za małe pieniązki odkupujemy...
ciekawa jestem jak wygląda...

Fredeczka - czekamy na foty, ciekawa jestem jak wygladasz w całości 😁 😁 😁 😁 bo niezła babka z Ciebie! 😁

Wiolka - łóżeczko cudne! I jak fajnie, ze ma dodatkową wartość sentymentalną!!!! Urocze!!!! Psiunia wymiata 😁

• Mamusia
AgnieszkoW no rośnie cena,a ja mam nadzieję że wreszcie dostane bo jak nie to niech się wypchają zamawiam u kogo innego :P czekam do piątku na wiadomość 🙂 na szczęście pojawiło się ich troche na allegro to nie będzie problemu z kupnem.

Emmax ja już na Emilce kończe kariere :P za to będę z niecierpliwością śledziła Wasze losy i czekała na kolejne dzieciaczki 🤪 Ciekawe która pierwsza będzie miała drugie hihihihi

Ja tez planuje mieć dwoje dzieci i koniec.
Dlatego Mittka , nie zdziw się jeśli to ja jako pierwsza spełnie Twoje przepowiednie co do drugiego bobaska...nawet nie zamierzam się specjalnie zabezpieczać ...
Chciałabym po 30 w końcu zacząć gdzieś pracowac normalnie, bo jak do tej pory to zmieniałam prace jak rękawiczki ....

• Mamusia
Ja juz po obiadku i teraz sobie zrobiłam prawdziwą sypaną kawę bo tak mnie naszło, że nie moge sie powstrzymać.

U mnie dzisiaj 22 stopnie dlatego niedługo idę sobie posiedzieć nad morzem 🙂

Dzięki za komplementy dot. łóżeczka i oczywiście mordy mojej kochanej, która wciśnie się na każde zdjęcie heheheh :laugh:

Fredeczka no pracujemy nad tym ile się da, powiedzmy, że dzisiaj dłuuuugi spacer a później będę molestowac męża :laugh: nie wiem co tam jescze można wymyślić :laugh: Dawaj foty 🤪

• Mamusia
AgaW no wlasnie o to chodzi,ze to cale "opijanie" to mi sie zabardzo nie podoba... powiedzialam mu,ze 2-3 tyg po tym jak urodze moze sobie kolegow zaprosic, pochwalic sie coreczka i wypic piwko a nie ,ze sie uchleje 😠

A łozeczka oba sliczne!! 🙂 ja kupilam takie najzwyklejsze, najprostsze i teraz zaczynam troche zalowac :P

Akompf laduja sie baterie od aparatu :P a wygladam fatalnie... ostatnio sie kolezance poplakalam ,ze patrzec na siebie nie moge 😞 a ona mowila,ze mam sie nie przejmowac itd itp...

Mittka mi Marcin zapowiedzial, ze on nie chce drugiego dziecka bo nie jest w stanie znosic moich humorow! ale mysle,ze jak zobaczy nasza kruszynke to nastepne tez mus ie zamarzy a o moich humorach pozapomina poprostu 🙂

Wiolka przejedz caly dom na kolanach ze szmata 😉 masuj brzuszek itd :P

Emmax powiem Ci, ze moja siostra nie planuje poki co dzieci ( ma 27 lat :/ ) i ja cos czuje,ze ona bedzie miec problemy z zajsciem w ciaze... bo od wielu wielu lat lyka tabletki do tego chce dopiero jak doktorat skonczy ( a dopiero go zaczela czyli jeszcze 3 lata ) i powiedziala,ze jeszcze po doktoracie chce popracowac z 2-3 lata zdobyc doswiadczenie i uzbierac spora sume pieniedzy zeby w Angli kupic dom... :/ mi sie ta wizja wogole nie podoba. ja tez chce byc ciocia! :P a brat to nawet nie ma z kim miec dziecka :P

A ja bylam w lumpku i kupilam spodenki nowe, wogole nie uzywane, bluzeczke next tez z metka , 3 bluzeczki ale takie wieksze na 2-3 latka i 2 czapusie 🙂 🙂 🙂 ajj ale jestem zadowolona!!! 🙂 ide wstawic makaron i pozmywac naczynia, aparat sie naladuje to wstawie fotki :P

• Mamusia
ja bym chciala dwojke a moze nawet... trojke? ostatnio tak pomyslalam,ze trojeczka bylaby wspaniala 🙂 ale tylko jesli bysmy mieli odpowiednie lokum... ja pamietam jak mialam 4-5 lat i w 5 osob na 2 pokojach , kuchnii i lazience sie cisnelismy. Co prawda pokoje duze ale siostra szkola srednia, uczyla sie w lazience bo ja wredota bylam i zawsze ja zaczepialam ,przeszkadzalam itd. Kazde dziecko musi miec swoj pokoj. Moze byc maly, ale wazne zeby swoj 🙂

ja też brałam tabletki kilka lat ale odstawiłam chyba 3 lata temu i zabezpieczaliśmy się inaczej, :laugh:

a myślałyście nad antykoncepcją po porodzie bo ja nie mam ochoty łykać tabsów a ryzykować tez nie chcę, i niby mi spiralka zostaje 🤪