Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe DagiM ja to juz bym z checia pierniczki piekla 🙂 i tak na swieta pewnie nie wolno karmiacym piernikow jesc? 😞 i wogole ze stolu swiatecznego to ja nie wiele chyba zjem ...? ;/
szkoda... ale dam rade 🙂
za chwile musze sie ubierac i wyruszyc na te zakupy.

A ja jakos ostatnio pecha do tej policji mam :P iweczorem wychodze z Killerem i prosto na mnie radiowoz jedzie. Ale tylko sie spojrzeli i pojechali dalej. Wlasciwie to oni chyba tutaj do brau przyjezdzaja bo ostatnio cos policjanci sie z wlascicielem tego baru wyzywali :P chyba cos przechlapal... albo chodzi o bijatyke w wakacje,ze nieletni sie tam upili i tak pobili takich 2 ze w szpitalu wyladowali. Wlasciwie to pewnie pierwsi sie zaczeli bo oni tacy zaczepni sa ale mozliwe,ze w sadzie powiedzieli,ze tam alkohol kupili i pili i o to mogli sie doczepic.

• Mamusia
oo wisienek w czekoladzie to też nie lubie :P
A przede mną leży czekolada z Wawela Tiki Taki i zamierzam ją zaraz zacząć pałaszować.

Kurcze mam problem z łóżeczkiem jest taki popyt na niego że producent nie wyrabia z zamówieniami i przyjdzie mi jeszcze czekać 😠 oby się do porodu wyrobili :P

• Mamusia
Ojjj AgaK niedobra Ty! zadnych malutkich lyczkow nie ma byc 😉

A ja wlasnie gadalam z kolezanka bo dzownilam sie spytac co marcinowi pakowac do porodu a on apowiedziala,ze NIC. Jedynie cos do jedzenia bo moze byc glodny. W szpitalu dadza mu tam koszule i rekawiczki i fartuch wiec nie mam co sie przejmowac. Dla malej musze wziac tylko lapki niedrapki no i pieluszki do pupy.
Sobie moge wziac zwykle majtasy albo te jednorazowe. Koszule normalna, ludzka daja do porodu i po porodzie tez. Musze wiec wziac szlafrok,kapcie i reczniki.
Nie jest zle 🙂
aaaa i mam spakowac sie w REKLAMOWKE. wiec problem z torba tez z glowy 😉

• Mamusia
no wlasnie u nas w szpitalu nie 🙂 pytam sie tej kolezanki a ona sie zasmiala i mowi, wyobrazasz sobie mojego ubranego w jasne kolory? mowi,ze byl na czarno ubrany tylko poprostu bylo widac,ze czyste ciuchy. a nie jakies wygniecione itd.

sie pytam czy podklady poporodowe brac a ona "aaaa pampersy, niee nie bierz. Daja tylko,ze jak pozniej idziesz w odwiedziny czy cos to majtasy mozesz jakies zalozyc zeby Ci nie wypadl ten pampers " hehehe

Hej hej dziewuchy 🙂

Nadrobiłam zaleglości, ale nie mam czasu odnieść się do każdego postu, bo mama dzis do mnie przyjedzie z bratem i musze lecieć na zakupy, bo chcę upiec ciasto jogurtowe.

Mittko to faktycznie problem z tym łóżeczkiem... może dobrze, że go jeszcze nie zamówiłam, bo pewnie bym dostała jeszcze później niz Ty 😞

Akompf zrób gołąbki 🙂 ale pewnie nie masz kapusty w domu haha

Fredeczko ja tez do szpitala nic nie musze brać dla córci, jedynie dla siebie koszule, podkłady, szlafrok, kosmetyki itd a ciuszki małej na wyjście ze szpitala to mąz przywiezie jak po nas przyjedzie.

Zmykam na razie, potem do Was zajrzę.

Buzka

• Mamusia
No i poleciały gdzieś dziewczynki 🙂
Ja też czekam na córe aż przyjdzie ze szkoły i jak nie będzie padało to śmigamy do miasta,może uda mi się upolować dla niej jakąś czapke i szalik i buty takie na codzień tańsze chciałam jej kupić.Zobaczymy co będzie,no i może czapeczke zimową dla Emilki znajde 🙂

Dzięki dziewczynki za rady odnośnie do obiadu 😁 Kapuste mam pekińską ale gołąbki były ostatnio, dwa razy pod rząd, naleśniki z nadzieniem mięsnym zapiekane też.. Zastanowię sie nad tą zapiekanką ziemniaczaną Wiolki 😁

Albo poprostu zrobię to spaghetti 😁 po bolońsku

Ja jeszcze nie mam torby do szpitala... pomysle z początkiem listopada...

Aj jak mi sie nic nie chce 😁

Fredeczka a Twoj M tez taki wybredny jak mój? 🙂 Mój męzunio za ryżem nie przepada, kaszę tez rzadko - chyba, że z miesem gulaszowym 😁
A ja dziś na obiadek zrobię to:
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/pizza-z-miesa-mielonego

nie trzeba ciasta wyrabiać, choć nie mam pieczarek to powinno wyjśc pyszne 😁 no i coś oryginalnego :P

• Mamusia
Witam ,
Nadrobiłam trochę postów... sporo ich było!
A pewnie będę ich miała jeszcze więcej bo jutro jadę do rodzinki i wracam dopiero w poniedziałek, więc przyjdzie mi nadrabiać z 200 stron:-)

Co do ułożenia dziecka, mój leży główką w dół i pleckami z mojej prawej strony i kopniaki a raczej chyba wypinania się częściej czuję właśnie z prawej strony.