Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Nie ma co nasi mężowie są bardzo wyrozumiali 🙂
Tylko właśnie ja narzekam jak nie ma go w domciu a jak jest to raczej szczędzę mu mojego narzekania bo przyjedzie na 2, 3 dni i jeszcze mam mu narzekać to chyba nie chciałby w ogóle do domu wracać :P

Marto ja sobie nie wyobrażam mieć mniejszego mieszkania bo teraz mieszkam może na 50 mkw i jest tak ciasno że gdzie się nie obrócisz to ściana szafa albo osoba przechodząca obok więc masakra z małymi mieszkaniami 😉

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

Wróciłam od gin, Majka ma 2650gr i wszystko z nią w jak najlepszym porządeczku, obejrzeliśmy sobie jej buźke i juz wam moge powiedzieć, że jest przepiękna 🤪
Niestety co do moich planów wcześniejszego porodu to nie ma szans, gin mi powiedziała, że mam sie liczyc z tym, że urodzę po terminie 🤢 ☺️ 🤨 nie mam zupełnie rozwarcia a szyjka nie skróciła się nawet o milimetr. Pozostaje nam czekać, aż jej się zechce wyjść a tatuś niestety będzie musiał się pogodzić z tym, że maleńką zobaczy na zdjęciach. Zaraz się poryczę.......

Idę nadrabiać zaległości 😘.

Wiola to super wieści związane z Mają i waga tez niczego sobie 🙂 Ale cóż mogę Cię tylko dać buziaka na pocieszenie 😘
Ważne aby Maja urodziła się zdrowa a Ty szybciutko do formy wróciła 😉

OOOoo Marta wróciła! Już się dziewczyny martwiły o Ciebie 😁 Ja tez 😁

Co do powierzchni mieszkania to ja mam do sprzatania sporą kuchnię 16 mkw plus pokój 20 mkw plus korytarz 4 mkw plus łazienka 8 mkw 😁 razem: niecałe 50 mkw 😁 Dla mnie to tak dużo jeśli chodzi o sprzatanie 🙂 🙂 🙂 a tymbardziej w ciąży :P Ale marzy mi się conajmniej 70 mkw nawet jesli sama musiałabym wszystko sprzątać 😁 o większym nawet nie marzę...

Wiolka - ale masz fajnie, widziałaś Majeczki buźkę! Zazdroszczę! Co do porodu to wszystko sie ułoży. Może jak zaczniesz myć podłogi, okna, pić herbatkę z liści malin, o której gadałyśmy dziś na forum to moze sie jednak uda! :P Bądźmy dobrej myśli!

• Mamusia
Wiolu,
Dziewczynki z reguły rodzą sie po terminie, w wielu przypadkach tak jest. Ale nie załamuj się, wszystko się może zmienić w ciągu kilku dni.
U mnie Nati już czeka na rozwarcie, bo głową zatkała kanal rodny, szyjka mi się skróciła, brzuch opadł (mimo że całą ciążę miałam bardzo nisko, ale teraz leży już na nogach), więc jak będzie rozwarcie to pójdzie jak strzała. I co też niby jej się nie spieszyło, a widzisz jak jest.

No i po co Dziewczynki sie martwiłyście, mało Wam zmartwień, głowy Wam poukręcam 😠

• Mamusia
No to nadrobiłam 🤪 :laugh:
:laugh:
Zapomniałam dodać, że następna wizyta 20.11 i dostałam już skierowanie do szpitala w razie Wu.

DagiM trzymam za Ciebie i Twoje maleństwo kciuki, w sumie chyba fajnie tak wiedziec dokładnie kiedy się urodzi dzidziuś, możesz się psychicznie nastawić.

AgnieszkoK i Mittko ja też śnię ostatnio same głupoty, dzisiaj np., że po drodze do szpitala w Gdańsku taksówkarz chciał mnie oszukać na 50zł bo jechał okrężną trasą gdy ja miałam skórcze i myślał, że mu się uda :laugh: A ptrzed wczoraj śniła mi sie maleńka dziewczynka, ale widziałam ja tylko od tyłu z wielką czarną czupryna na głowe, która trzymał mój mąż a ja się na niego darłam, żeby nie zapominał podtrzymywac główki bo sie kiwała.
Co do listy zabobonów, no cóż......

PannoNikt w ciąży nie wolno przyjmowac żadnych tzw. żywych szczepionek, to wiem na bank, a teraz co zresztą to nie wiem.

Ewa z tymi kotkami to na pewno ciężka decyzja, ja mam pieska, który jest straszną zadziorą i duzo szczeka ale nie mogłabym jej oddać, niestety z kotami jest taki problem, że one Ci sie wszędzie wdrapią. Koleżance kot nasikał na noworodka 🤢

Chciałam dzisiaj kupić tą herbatkę z liści malin ale albo mnie tutaj nie skumali albo jej po prostu nie ma w sprzedaży co jest całkiem możliwe. Kupiłam za to tabletki przeciwbólowe po porodzie, gin powiedziała, że bardzo pomogą a nie wpływają na mleko za to aptekarz, że nie wolno po nich karmić. Zdecydowałam się uwierzyć lekarzowi 🙂 A wy coś kupiłyście?

Ami super, że nie musisz siedzieć w szpitalu i czekać, może maleństwo postanowi wyjść samo do tej pory, bez wywoływania 🙂 nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę.

Pikasso dzięki za linka, jak znajdzie się chwilka to na pewno sobie obejrze.

Mittka mam nadzieję, że masz rację i jednak nam sie uda chociaż wątpię w to bardzo.

Marta ja słyszałam na odwrót, że to dziewczynki rodzą się wcześniej a chłopcy z opóźnieniem, zresztą chyba jeszcze jest za mała, żeby miała sie urodzić, najwazniejsze jest dla mnie zdrowie naszego maleństwa i trudno jeżeli tak wyjdzie a nie inaczej.

Zmęczona jestem strasznie, idę sie walnąć do wyrka.

Do później!:laugh: :laugh:

• Mamusia
ja się zdrzemnęłam bo jakoś kijowo się czułam. Chyba za szybko się cieszyłam, że nie męczy mnie zgaga bo od 2 dni strasznie mi dokucza.

Wiolu najważniejsze, że z Twoją córcią wszystko w porządku.
Fajnie, że zobaczyłaś jej buźkę. Mój Piotruś jest już tak nisko, że nie było widać główki na USG.

Marta cieszę się, że u Ciebie już trochę lepiej.

Dziewczyny nie załamujcie mnie metrażami mieszkań bo ja mam niewiele ponad 30 mkw i żadnych perspektyw na coś większego.

Jadę do jyska, może kupię jakieś pierdółki, które poprawią mi humor.

Witaj Gosiu 🙂

A u Ciebie jak tam samopoczucie???

Gosiu już co niektóre np ja mam już dosyć przez wszystkie boleści 😞 A to biodra mnie bolą a to kręgosłup ale cóż jeszcze troszkę i już będzie po wszystkim :laugh:

• Mamusia
Agnieszko jeszcze troszeczkę i przytulisz maluszka do siebie i zapomnisz o wszystkich bólach i niedogodnościach z czasów ciąży. A u mnie nic ciekawego chodziłam 2 tygodnie do pracy ale już nie chodzę bo nie mogę załatwić sobie papierów trudno znowu będę siedzieć w domu ale mój synek przynajmniej będzie miał częściej mamę. Bo ostatnio wogóle mnie nie widywał chodziłam na 16 do 24 wracałam koło 1.30 szłam spać o 7 pobudka i zaprowadzałam małego do szkoły później znowu spałam i szłam do pracy:laugh:

• Mamusia
A ja pachne waniliowo 🤪 jacie przeprawa z wannąto już istny koszmar 🤨

Dorunia Witaj kochana,gdzieś Ty była??
Gosiu jak miło Cie widzieć,szkoda że z pracą nie wyszło no ale w takich godzinach to może lepiej napewno niedługo znajdziesz sobie coś lepszego 🙂