Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja nawt nie zamierzam nadrabiać zaległości bo chyba predzej urodziłabym niż bym was dogoniła wiec wbijam sie na chama 😁 mąż w pracy na 2 zmianie wiec wieczór samotny i postanowiłam zrobic wyjątek od zasad i pije puszke pepsi troche mam wyżuty sumienia ale taki miałam smak ☺️
co do ciężaru to chyba ja jestem najwieksza grudniówka bo 19 do przodu i 87 kg wiec jestem duża choć ja teraz jeszcze tego nie widze szymek narazie ma 2950 i nie wybiera sie jeszcze na ten świat chociaż ja bym juz chyba chciała a z drugiej strony troche mamy nieciekawy okres na te nasze porody bo ta grypa mnie przeraża 🤪

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bti7 fajnie że zaglądnęłaś do nas bo też dawno Cię nie było 🙂

Ale laski weekendują bo takie tu pustki że szok 😆

Bti7 wcale nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia bo wypicie 1 puszki coli na pewno nie zaszkodzi jedynie możesz dostać zgagę i ochrzan od dziewczyn że im smaka na tą pepsi robisz :P:P:P

• Mamusia
Bti7 w końcu się pojawiłaś, ty się tam tą wagą nie przejmuj wogóle, moja siostra przytyła w ciąży 25 kilo a teraz jest chuda jak patyk, tylko dupa jej została :laugh: :laugh: ale taka ładna, murzyńska :P Damy radę, nikt za nas nie urodzi hehe, a szkoda 😉 ja sobie popijam dosyć dużo coli ostatnio bo mi na zgage pomaga jak nic innego więc luz blues, pij póki możesz bo jak będziemy karmić to sama woda i suchy chleb jak dla konia :laugh: :laugh: :laugh:

A dzisiaj to osiągnęłam apogeum lenistwa, przez cały dzień starłąm aż kurze i wyprasowałam 2 body 🤢 :laugh:

• Mamusia
Agnieszko84 ja to wyjątkowo dzisiaj tak leniwo, aż wstyd ☺️ Poza tym ostatnio mam wrażenie, że mi się mała próbuje przeciskać między koścmi miednicy i naciska mi na krocze, że aż boli 🤔 może W końcu próbuje zejść troszkę niżej.
Też macie takie wrażenie jakby wam dzieci po kościach grały?

Wiola Ty się nie przejmuj że lenistwo osiągnęło apogeum bo wkrótce będziesz marzyła choćby o 1 dzień słodkiego lenistwa ale tu będzie dupa bo dziecko nie da Tobie odpocząć :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

wyspałam się, obejrzałam brzydulę i jestem, ale chyba mi sie nogi przemęczyły przy myciu podłogi bo tak mnie lewe udo boli że masakra, no i jeszcze prawa łydka po tym wczorajszym skurczu, więc chodzę jak kaczka:laugh:

co do picia gazowanego, ja mam czyste sumienie, bo wczoraj z położna rozmawiałyśmy i powiedziała, że można pic do woli bo to nie szkodzi, tylko w pierwszym trymestrze nie powinno sie pić coli bo cos tam do płodu przenika, więc ja sobie popiję, bo później to nie wiadomo kiedy nam się zdarzy taki rarytas:laugh:

Wiolka mi mała kopie po lewych żebrach, juz mam takie wrażliwe, ale po innych kościach to nic nie czuję, mam tylko wrażenie że mnie gdzies na nerki uciska, bo mnie pobolewają, a wyniki moczu mam dobre.

Agnieszko tak samo i mój mały ma coraz mniej miejsca bo tez więcej się rozpycha niż kopie i nawet to bardziej boli bo jak się rozciągnie to po jednej stronie czuje dupę a po drugiej nogi więc wychodzą takie lekkie wypukłości a najbardziej je czuje jak leże na lewym boku 🙂

• Mamusia
obejrzałam brzydule i ide kroic warzywka na leczo :P
mam jeszcze w planach maluszkowe prasowanie bo wszystko już poprane, ale nie wiem czy sie zmobilizuje 😉

ja też mam takie uczucie, że mały wygina śmiało ciało a nóżki prostuje i w sam raz pod żebra mi wkłada, już sie przyzwyczaiłam do tego bólu...

Jestem!

Oj Fredeczka to sobie możesz na ta wypłatę poczekać.... Nie przemęczaj się przy tym remoncie, nie noś ciężkich rzeczy bo jeszcze odklei Ci się łozysko albo co innego złego sie stanie!!!!!
Widzę, że wszystkie zajadacie się rybnymi przysmakami 😁 Ja ostatnio obżeram sie smazoną rybą z octu, no i makrelą wędzoną mniam 😁
Mittka - ale masz wesoło z ta córcią! I jak ich nie kochać?!
AgnieszkaW - jak tam plendze wyszły? 😁 😁 😁
Julia - chciałabym mieć wyjściową wagę taka jak Ty aktualną 😁
Bti - nie wolno pepsi ani coli pić! 😁 ostatnio mi ksiądz w konfesjonale kategorycznie zabronił 😁 😁 😁 😁 Na szczęscie nie mam zachcianek w tym kierunku. Ale zabilabym za czekoladę!!!! Najlepiej białą! Poza tym ja nadal jestem najwiekszą grudniówką! hehehhe 91,5 kg 😁 ale tylko 13,5 na plusie (z wczesniejszym schudnięciem - bo od wyjściowej to aż 10 kg) :P MASAKRA!!!! no i trochę dlużej do porodu musze czekac, wiec pewnie jeszcze urosnę 😁
A synek to spory już facet!
Agnieszka84 - wszystkiego najlepszego już dziś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A o bólu krocza nie wspominam, bo sobie o nim przypomne i znowu będę umierać!
A Basieńka to juz czasami przegina 😁 Ostatnio po jednej i drugiej stronie brzucha miałam wypukłości 😁 A jakie uczucie przesłodkie!!!

Ewa - jesli jetes zainteresowana to sprzedaję: http://allegro.pl/item809957499_body_nikon_d70s_stan_idealny_gratisy.html ale niestety bez obiektywu, który mogłabyś dokupić bez wiekszego problemu...

A teraz odkładam kompa, bo mi się dupsko z sofą zaczęło zrastać 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

A ja juz wykapana.
Dzis miała bardzo pracowity dzien. Posprzatałam całe mieszkanko, pomyłam podłogi...
Upiekłam ciasto, zrobilam ogórkową i placki ziemniaczane.
A nawet posprzatałam klatkę schodową (oczywiście tylko na naszym pietrze haha) bo niestety sprzataczki u nas brak.

A teraz czekam na Mam talent i czytam co naskrobałyście.

Jaśli juz tak narzekamy, to mnie strasznie boli wewnętrzna strona ud, tuz przy kroczu. Poza tym biodra (ale to już od około 5 miesiąca) , kość łonowa i kręgosłup 😞
A biodra to mnie tak bolą, że jak śpię za długo na jednym boku to ból mnie budzi...

Ostatnio budze się w nocy tylko dwa razy na siusiu. Czasem potem udaje mi się zasnąc od razu, a czasem nie... przedostatniej nocy wstałam o 4 nad ranem do WC i potem nie mogłam zasnąć do 7 rano... wyobrażacie to sobie??

Moja maleńka też sie tak wyciąga, rozciąga.. nóziami mnie smyra pod żebrami , cudowne uczucie 🙂

Idę sobie zrobić herbatki i popatrze na allegro za jakims sprzętem do tarkowania ziemniaków na placki 🙂