Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

cześć dziewczynki 🙂

u nas ok, nadal czekamy na wynik z wycinka, już 3 tygodnie i nadal nie ma, ale przeciwciała cytomegalii nam spadły, więc przejęła je ode mnie, we wtorek dermatolog.

Ja na bioderka nic nie dostałam ze szpitala i nie wiem co teraz z tym zrobić, pediatra ma dać czy jak, a może nie jest potrzebne, ale pediatra kazała mi ją pieluszkowac.

dziewczyny nie polecam pampersów premium care, fakt, że są bardzo delikatne ale przeciekają, nam dzisiaj kupa wyleciała do stóp:laugh: moim zdaniem lepsze sa zwykłe pampersy i ok 10 zł tańsze.

a my szczepienia za ok 1,5 tygodnia bo dzisiaj kończymy 5 tygodni, ale musimy otrzymać zgodę na szczepienie od dermatologa no i musimy kupić szczepionkę skojarzoną.

a teraz uciekam prasować, zajrzę później, paaa

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂

AgnieszkoW Lenka cudowna,śliczne foteczki 🙂 a tatuś wystroił córunie rewelacyjnie :laugh:

Pikasso nie dostałam nic na usg bioderek,wszystko zostało wpisane w karte.

U nas nocka wróciła do normy czyli jezonko i spanko 🙂
Wczoraj kupiłam inchalator więc bez problemu teraz będziemy się inchalować 🙂

Słoneczko super że zajrzałaś do nas,powinnaś częściej.Pozdrawiam Cię gorąco 🙂

• Mamusia
AgnieszkoK Bartuś słodziutki 🙂

Emmax nie martw się wynik napewno będzie dobry,wszystko idzie w dobrym kierunku i Lenka widać rośnie zdrowiutko 🙂

A moja lalunia właśnie zasnęła 🙂
[img size=344]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1290107.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Ale z Emilki piękna panienka 🙂 Super sukieneczka 🙂

Słoneczko dziękujemy za komplementy. Miło, że zajrzałaś 🙂

Emmax ja skierowanie na usg bioderek dostałam dopiero jak byliśmy na szczepieniu 3 dni temu.

AgaK wiem co czujesz przed szczepieniem bo ja też trzęsłam porami :laugh:

Elkka nawet nie wiesz jak czas szybko zleci i już będziesz tuliła swoje maleństwo 🙂

Miłego piąteczku mamuśki!

• Mamusia
Cześć moje kochane pyszczki!

Majka obudziła się w nocy tylko raz jak zasnęła o 23 tak spała do 4, do 5 marudziła ale w końcu zasnęła i spała do 9!Hihihi życ nie umierać :laugh: :laugh: :laugh:

Marta co do tego uczulenia na laktozę to też o tym myślałam i rozmawiałam z moją piediatrą, stwierdziła ze to nie to. Maja dalej robi na zielono raz ciemniej, raz jasniej ale jednak.Wyniki z labolatorium sa super, zadnych bakterii ani wirusow. Teraz mam jej przed kazdym karmieniem dawac 20ml kleiku ryzowego a jak to nie pomoze to w poniedzialek znowu 50km do lekarza. Jak nie urok to sraczka 🤢 🤢 🤢

Słoneczko babolu czemu częściej nie zaglądasz, jak fajnie Cię tu widzieć!!

AgaW padłam jak zobaczyłam te rajstopki na głowie :laugh: :laugh: :laugh:

Mittka Emilka wyglada slicznie!

A ja dzisiaj na szalenstwo zakupowe, musze sobie w koncu kupic jakis ciuch bo wszystko albo jeszcze za male albo juz za duze i tak łaze w dresie....sesesesese!

Moja miska piska 😁 [img size=469]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1010473.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Wiolka i mittka wasze dziewczynki prześliczne i też mają niezłe fryzurki, jak moja lala:laugh:

Ewa dobrze, że napisałaś o tym skierowaniu na bioderka, to ja pewnie też dostanę nieco później, a już myślałam, że coś przeoczyli w tym natłoku badań Lenki.
A ja za 2 tygodnie do gina się wybieram i aż mnie ciary przechodzą, gdyby nie zaświadczenie o becikowym to bym nie poszła na razie, ale co jak trzeba to trzeba 😠

a my w poniedziałek mamy wizytę teściowej 😠 , jeszcze nie była u wnuczki, co tam się spieszyć, ciekawe czym nas zaskoczy:laugh:

• Mamusia
Ha Wiola Majeczka ma super minke 🙂

Ja do gina ide w czwartek,z tego co pamiętam 9 lat temu pierwsza wizyta u gina nie była tak straszna jak pierwszy raz z mężem :P No a teraz na męża będę musiała sobie poczekać 🤔

Emmax to teściowa rzeczywiście się nie spieszyła 🙂

AgniezkoK ten króliczek to pierwsza laleczka mojej Emilki :laugh: teraz ma jeszcze jedną-wróżke 😆

Witajcie

Moja noc taka sobie..niby ok, ale i tak nie jestem wyspana 😞
Lenka teraz lezy w swoim bujaczku , juz jakies 15 minut i jest grzeczna,a ja jestem w szoku !!! ale daje jej jeszcze 3 minuty bo juz zaczyna marudzić :laugh:

Ami no ja juz się przyzwyczaiłam do imienia Lena, ale też było mi smutno że jednak nie jest Anią 😞

oooo i juz beczy:laugh:

Lena też nie lubi się ubierać w szczególności po kąpieli i na dwór, ale rano jak ją przebieram z piżamki to o dziwo nie wyje 🙂

kurna zapomniałam co miałam jeszcze napisać przez ten płacz mojej latorosli;/

śliczne są nasze grudniowe dziewczynki 🙂 chłopaczki zresztą też 😘

No mój czupurek już doi cyca i zadowolona...

A ja już 2 razy się kochałam z męzem,za kazdym czułam sie jak dziewica, ale ogólnie było fajnie, na poczatku troszkę jak by ciasno:laugh: ale potem ok.

Witam. Dziekuję dziewczyny za komentarze na nk 😘 😘 😘 Maja bardzo przeżywa fakt posiadania okularków 🙂

AgnieszoK Bartoszek rośnie jak na drożdżach
Mittko Emi pięknie prezentuje się w sukienusi 🙂
Wiola minka Mai jest tak słodka, że tylko całować, całować i tulić.

Marika pierwszą szczepionkę ma w środę.

Właśnie karmię więc jeśli gdzieś zrobiłam błąd to wybaczcie.

• Mamusia
Ewo nie chciałam Cie nastraszyć 🙂
AgnieszkaW dobrze to ujeła będzie ciaśniej 🤪 :laugh:
I może źle się wyraziłam,bo nie było tak strasznie w trakcie tylko sam fakt żeby się w końcu na to zdecydować :P
A teraz boje się jeszcze bardziej bo przerwa będzie dłuższa 😮

Ewo nie bój sie, ja też się bałam i niepotrzebnie 🙂 przeciez mąż na pewno będzie delikatny i wszystko będzie dobrze 🙂
A jak taki seks po tylu tygodniach zbliża... 🙂

• Mamusia
Hej Dziobaki 🙂 Moja Basia właśnie zasnęła w łóżeczku wpatrzona w kolorową papużkę. Żadne karuzele,żadne lampki z projektorem, nic nie interesuje jej tak jak papużka, drzewo namalowane na ścianie i telewizor 🙂

Denerwuję się, bo jak już pisałam od kiedy 3 tyg temu dostałam okres, to mam ciągle, miałam już takie skąpe plamienie a tu dziś znowu powódź. Mój lekarz dopiero w pon przyjmuje. 7 tyg po porodzie miałam wymrażaną nadżerkę i może coś tam jest nie tak...albo hormony wariują po pigułkach. Tak czy inaczej trzeba to sprawdzić

Śliczne wszystkie nasze dzieciaczki. Basia dziś rano obdarowała nas taką porcją swoich słodkich usmiechów,że nie mogliśmy wyjść z podziwu i dumy 🤪

Ja swój pierwszy poporodowy raz miałam zaraz po wizycie u gina czyli po 4 tygodniach, bałam się, ale wypiłam mocnego drinka i poszło 🤪 tak jak powiedziała Agnieszka było jakby ciaśniej, ale nie bolało 🙂 A teraz po 10 tyg jest rewelacyjnie:laugh:

AMI MI SIE WYDAJE ZE TO PRZEZ PIGUŁKI. JA TEZ KIDYZ ŁYKAŁAM, A JAK ZACZYNAŁAM TO PLAMIŁAM PRZEZ MIESIĄC. PO PROSTU TAK ORGANIZM REAGUJE, ALE TO SIE UNORMUJE. JEDNAK DLA SWIETEGO SPOKOJU WYBIERZ SIE DO GINA :laugh:

He mamusie 🙂

My już po szczepieniu 🙂 Owszem płakał ale tylko chwilkę 😉
Ale wiecie ile mój bzibziołek przytył przez miesiąc 1,9 kg i ważu teraz 6.300 🤪 Kawał klocka z niego:laugh: :laugh: :laugh:

Ami mi też wydaje się że to przez tabletki krwawisz i też radzę abyś poszła do lekarza 🙂

No i gratuluję nowych planów na jesień 🤪 🤪 🤪
Z niecierpliwością czekamy na wieści :laugh: :laugh: :laugh:

A co do tych spraw to teraz to rewelacja 🤪
Nic nie przeszkadza, żaden brzuch i różne pozycje można stosować:laugh: :laugh: :laugh:

hehe, co do "przyjemności" z mężem to ja jakaś dziwna jestem, nie mam najmniejszej ochoty, nawet nie lubie jak chce mnie przytulić i modlę się , żeby te 6 tyg połogu trwało jak najdłużej, zresztą sama wizyta u gina przysparza mi ból głowy, tez jakoś sobie tego nie wyobrażam, żeby ktoś mi tam coś robił, bleeeee ale jak trzeba to trzeba, a mąż pewnie jeszcze będzie musiał poczekać, aż będę gotowa:laugh: :laugh: :laugh:

Ami ale decyzja, podziwiam i gratuluję, i trzymam kciuki żeby szybko poszło 🙂

• Mamusia
Ja pierd...o matko, ja sobie nie wyobrażam seksu po... W ogóle o tym nie myślę. Dziwne... Ja, wiecznie rozochocona teraz nawet o tym nie myślę 🙂 a to numer...
Ami podziwiam Cię za ta decyzję! Ja bym się nie odważyła ale tylko dlatego że znam z autopsji jak to jest mieć dwójkę dzieci rok po roku. Moja kuzynka przez to przeszła a ja jej pomagałam kiedy tylko mogłam i widząc to co się tam działo, ja poczekam trochę jeszcze z następnym dzieckiem 🙂
właśnie wróciliśmy ze spacerku. Dziś byliśmy 45min,pogoda super,słoneczko świeci,aż szkoda było wracać do domu.

PannoNikt ja Cię nie mam na naszej klasie 😞 czy moglabys mi podać link do swojego profilu to bym wysłała Ci zaproszenie? Ja jak zwykle na forum przez tel wchodzę więc nie mogę wstawić linka do swojego profilu, albo wyszukaj mnie- Kasia Kosowska Swadzim 🙂