Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ach już wiem... Odnośnie ćwiczeń! Ja próbowałam rowerek ale po pół godz tak mnie rana po cc napieprzała że odpuściłam. Robiłam brzuszki i ćwiczenia na uda i bioderka ale rana mi się otworzyła, tzn delikatnie mi krwawi, kilka kropeczek na majtkach, z miejsca gdzie miałam dziurę w szwie jak mi to świństwo wypływało podczas infekcji. Myślę sobie że jeszcze mi się rana w tym miejscu nie zabliźniła a ćwicząc ją naderwalam więc wolę odpuścić ćwiczenia

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewo jeżeli masz czapeczkę która przylega do główki to napewno zrezygnuj z tej bawełnianej.
Ja np: wkładam tylko body, bluza, rajstopki, skarpetki, spodnie a na to kombinezon. No i oczywiście czapa jeszcze zimowa i rękawiczki. I tak wkładam Antka do wózka przykrywam kocykiem i nakładam osłonkę. I to wszystko

Ewo, to mnie uspokoiłaś w takim razie 🙂 Dziękuję!!!

U nas jest temepratura 9-11 stopni tak od 1,5 tygodnia i ubieram małą tak: rajstopki,body,sweterek,spodnie i kurteczka. Jedna grubsza czapa i rękawiczki i cienki kocyk polarowy. Ja wieje od morza, to zakładam folię na gondolę lub fotelik.

W ogóle to z gondoli niedługo mała wyrośnie 😲

• Mamusia
Wow Wiola to Maja niezły popis dała 🙂 No to gratuluję Ci tak zdolnej córeczki!

To w zasadzie macie tyle samo warstw ubrań oprócz czapki. No nie wiem mi się wydaje, że to za grubo bo Piotrek jest spocony jak go rozbieram. Będę próbowała zakładać mniej, tylko żebym go nie przeziębiła 🤢 ehhh bądź tu mądra babo!

No Piter też już ledwo się mieści w gondoli 🤪

• Mamusia
wypluskalam sie no i jestem :P

Wiolka tak jak pisalam dopoki pierwszy raz nie cwiczylam to tez cholernie ciezko bylo sie za to zabrac hehe ale jak juz zaczelam to poszlo z gorki 🙂

Kajtucha mam nadzieje ze minie Szymkowi ...

Ewa naprawde jak schudne jeszcze 10kg to nic zlego sie nie staniei bede zadowolona i nic wiecej nie bedzie mi potrzebne 🙂 tylko te sflaczale cycki siegajace do pepka.... :/ no i rozstepy na bokach sa straszne ale zauwazylam ze im ciemniejsza jestem po solarium tym mniej je widac. hmm...

• Mamusia
hehe Wiolka no widzisz 😁 zdolna Maja 😁

A moja Wiki wlasnie na mnie krzyczy ZNOWU. co ona sie tak na ta matke uparla? :P heheh 🙂

lece sie ogarnac bo recznik mam na glowie hehe no i w szlafroku jestem a musze sie oliwka nasmarowac bo mam sucha skore po solarium bo wczoraj mi sie nie chcialo hehe.

Wiola widzisz, zdolna Twoja córcia. Mój leniuszek jeszcze się nie przekręcił.

Fredeczko no popatrz, nasze dziewczyny coś się uparły, bo na mnie Marika też krzyczy :laugh:

A teraz zmykam po Majkę do przedszkola... Ciekawe ile będę musiała stron nadrabiać, bo ostatnio duuużo piszecie 😁

Witam Kobietki 🙂

Mały właśnie wcina cyca i przysypia 😉

Noc średnia dzisiaj budził się co 2 godziny.

WIOLA GDYBYM MOGŁA SIĘ TELEPORTOWAĆ TO ZROBIŁA BYM TO I WYŚCISKAŁA ZA TĄ PODPOWIEDZ ZE SZTUCZNYM MLEKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Do tej pory pierwsza kupa była około 3 w nocy i do tej godziny to potrafił ze 4-5 zrobić! A dzisiaj jak na razie tylko jedna była rano i to jaka 🤪 żółciutka rzadka jeszcze ale bez śluzu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIĘKI CI DOBRA KOBIETO 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Mój Kamilek leń nie przekręca się jeszcze nawet głowę marnie trzyma 🤨 🥴 😞

Mam nadzieje że i na niego niedługo przyjdzie kolej w akrobacjach 😉

Od dłuższego czasu ubieram Kamilka tak na dwór: body, pajac, skarpetki, czapeczka grubsza, rękawiczki, kombinezon welurowy z kapturem i przykrywam go grubszym kocykiem i zakładam ochraniacz. Jak bardzo wieje zakładam folię przeciwdeszczową.
Ja już mam małego we wózku spacerowym bo tamten był ciężki jak cholera i nie dawałam rady z nim latać na 1 piętro.

• Mamusia
Hej laseczki 🙂

U nas nocka super katarek nie przeszkadzał już właściwie się kończy 🙂
AgnieszkaW mnie wczoraj zmobilizowała i od rana ze ścierą latałam dopiero co sobie usiadłam.Nie wchodziłam wcześniej bo jak bym do Was weszła to nic bym nie zrobiła 🤪

Wiolu super Majeczka to zdolniacha 🙂

Fredeczko teraz już Dominika będzie miała tą sukienke ptrzecież już ją kupiłam 🙂

Co do ćwiczeń to mnie chybva wołami nie zaciągną :P

A co do ubrań to przeważnie zakładam body z długim śpiochy albo pajaca i na to wkładam takie ciepłe spodnie ze stupkami i kurteczke z kompletu i tylko jedną czapke.Niestet Emila wyrosła z kombinezonów :P tyle ich miałam a teraz już wszystkie za małe.

• Mamusia
A ja daje zdj . ostatnio jakos chudziej wygladalam hehe moze dlaczego ze nie obrocilam ale grubasek jeszcze ze mnie ale co tam jak ktos mnie pokocha to bez wzgledu na to jak wygladam a i tak dalej chce schudnac i robie to dla SIEBIE a nie dla tego idioty a ze jemu przy okazji gul skoczy to tylko na + jest hehe.

Asiula jak sie cieszymy ze kupki ok !! 🙂

• Mamusia
moge z tesciowa ale lukasz jest za maly, nie pojde do pracy.. chyba bym tylko w niej plakala... az mi sie plakac chce a uzgodnilam z szefem ze rok jestem w domu z malym a teraz takie cyrki...

trudno.. zwolni mnie.. maly wazniejszy...

poza tym ja pracuje od 9 i koncze gdzies kolo 18 wiec po dziecko u tesciowej bylabym po 18 a w domu o 19 kapac i spac...

nie wytrzymalabym...

• Mamusia
kurcze jakie male zdj teraz mozna tylko wstawiac!! kiedys dalo sie wieksze a teraz co? ;/

Aga84 skoro tak pracujesz to szczerze mowiac tez bym nie wytrzymala! [img size=232]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/grubas.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
No i wezmę z Was przykład Asiu i Mittko i też tak dzisiaj ubiorę Piotrka bo jednak za dużo mu tego wkładam!
Kombinezon mam bo Piotrek dostał od ciotki rozmiar 68 😉

Asiu super, że kupka już lepsza 😉

Aga84 nie dołuj mnie bo ja muszę Piotrka zostawić, nie mam wyjścia 😞

aga84 ja wybrała bym dzieciątko, tyle godzin w pracy jeszcze o matko 🥴

My z mężem utrzymujemy się z jego pensji i mojego macierzyńskiego i jest krucho 🤨 A chcemy jeszcze wynająć mieszkanie bo z teściami nie da się mieszkać 🤢 🤢 🤢 😠 Jak się skończy macierzyńskie to idę na kuroniówkę więc przez ten rok jeszcze z mojej strony kasa będzie ale to wszystko na wynajem pójdzie 🤨 Oj ciężko to widzę ale już na teściów patrzeć nie mogę 😠 😠 😠

Fredeczko super wyglądasz! Ja 76 kilo ważę 🤪 ☺️ 😞

• Mamusia
Asiula strasznie sie ciesze, że sie poprawilo!!!!

Fredka wygladasz swietnie laska!

Aga84 ja tez postanowilam nie isc do pracy jeszcze w tym roku mimo zajebistej oferty jaka dostalam bo musialabym juz w kwietniu Majke zostawic z tesciowa a ona nawet nie potrafi jej uspokoic 🤢 😮 poza tym to robota z wyjazdami wiec chyba bym umarla!

Wlasnie kupilam bilety do polski dla siebie i Majeczki! Lecimy 30 lipca a wracamy 27 sierpnia! Ale sie ciesze!!!!!!! W koncu cywilizacja hehehehehehhehhehe.

Wlasnie sie mala siluje i siada mi na kolanach :laugh: :laugh: :laugh:

FREDECZKO ODDAJ MI POŁOWE SWOICH PIERSI :laugh: :laugh:

PANNO NIKT MOJA LENKA TEZ MIAŁA TAKĄ PLAMKE KILKA DNI I JEJ ZNIKŁO...

KURDE, WYBACZCIE DZIEWCZYNY ALE NIE MOGE NIC WIECEJ NAPISAC BO STRASZNIE MI NIEDOBRZE..... ZAŁAMIE SIE JAK SIE OKAZE ZE NAPRAWDE JESTEM W CIAZY 😞 TO JUZ PRZESTAJE BYC ZABAWNE 😞