Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie!

Dawno nie pisałam ale czytuję w miarę regularnie 🙂

U nas przeprawa z Basią ciąg dalszy. Już było dobrze, ale dziś w nocy znów wysypało jej calutką buzię i biedna się męczyła, bo musi ją to bardzo swędzieć. Morfologia i badanie moczu wyszły ok, miała robione testy alergiczne, ale podobno do 4 roku życia nie dają wiarygodnych wyników.

Wpadałam w doła przez samopoczucie Basieńki i żeby nie zwariować postanowiłam o siebie zadbać 🙂 Od poniedziałku trening mięśni brzucha dwa razy dziennie, mój M jako że trudnił się kiedyś jako trener nadzoruje mnie profesjonalnie 🙂

Moja Basia skończyła już 4 miesiące, a jeszcze nie ma rozszerzonej diety. Alergolog kazała zaczekać aż troszkę uporamy się z tą alergią. Dziś kolejna wizyta. Śmieje się to moje dziecie na potęgę, najbardziej kiedy ćwiczę brzuch. Sadzam ją w bujaczku obok siebie a ona zaśmiewa się w głos obserwując co mama wyczynia 🙂

Czytałam o ubieraniu dzieci na spacer, ja od dłuższego czasu zakładam Basi tylko: body krótki rękaw,bluzeczka bawełniana, rajstopki i kombinezon. Czapa już bardziej wiosenna niż zimowa i polarkowe rękawiczki. nóżki nakrywam cienkim kocykiem. Kiedy ją rozbieram jest cieplutka na całym ciałku, a buzię ma taką rześką, zawsze wychodziłam z założenia,że lepiej troszkę zmarznąć niż się spocić.Teraz zamierzam przejść na wiosenną czapeczką i cieńszy kombinezon.

A co do oklasków to nie wytykając, ja mam dopiero mało 🤪 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HEJ KOBIETKI 🙂 MY PO SPACERKU 🙂 MAY JEST TERAZ PRZY CYCU ALE JAK SIĘ NAJE TO Z POWROTEM DO WÓZKA WRACA BO TAKA PIĘKNA DZIŚ POGODA ŻE SZKODA SIĘ KISIĆ W DOMKU :P :laugh:

A JA PRANIE ROBIĘ I WIESZAM JE NA DWORZE, JEST CIEPŁY WIATEREK WIĘC SUPER SCHNIE 🙂

A JA TAK UBIERAM BARTKA: BODY DŁUGI RĘKAW, RAJSTOPKI, BLUZECZKĘ I SPODNIE NA TO KOMBINEZON CZAPKI 2 JEDNA BAWEŁNIANA A DRUGA Z CIENKIEJ WEŁNY I WSIO A I JESZCZE DO TEGO KOCYK, OKRYCIE NA WÓZEK I WSIO 🙂 A W GONDOLI TO SIĘ JESZCZE MIEŚCI 😉

FREDKA JA TY ZAJEBIŚCIE WYGLĄDASZ 🤪 🤪 JA MAM TAKĄ OPONĘ Z BRZUCHA ŻE MOGŁOBY SIĘ NADAWAĆ JAKO ZAPASOWE KOŁO DO SAMOCHODU :laugh: :laugh: 🤢 🤢 ALE CYCOLE TO TY MASZ 🤪 😁 :laugh: 😆

WIOLU TO SUPER ŻE MASZ JUŻ BILETY 🙂 NO I MAJA TO SUPER ZDOLNIACHA :laugh: :laugh: :laugh:

AGA 84 DZIECKO JEST NAJWAŻNIEJSZE ALE Z DRUGIEJ STRONY TO SZEF CIĘ OSZUKAŁ 😞

• Mamusia
My też z jednej pensji żyjemy no i teraz macierzyński doszedł ale tylko dlatego że ciotka mnie na niby zatrudniła u siebie, a jak macierzyński się skończy to będę próbowała L4 załatwić u takiego jednego lekarza psychiatry na depresję poporodówą. 200zł na miesiąc chce za zwolnienie ale zawsze mam prawie 500zł z zusu za chorobowe. Mam nadzieję że do tim czasu ten lekarz będzie świadczył jeszcze swoje "usługi"

jejku dziewczyny jestem na spacerze, jak pięknie... Ubrałam małego w spioch kroliczek na podgrzewanym polarku przykryłam kocykiem, a i dodatkowo mam taki śpiwór ortalionowy w wózku, nie za gruby, podszyty polarkiem. No i dziś podarowalam sobie rękawiczki u maluszka. Jest tak cieplutko.... Upał!!! Sama mam długi rękaw i polar na to. Ha i w końcu założyłam moje ukochane balerinki 🙂

• Mamusia
Dziewczyny jesli o cycki chodzi to mi tak zmalaly ze ja piku !!! 😁 kupilam sobie kiedys bez jmierzenia stanik i byl baaaaardzo za maly a teraz mialam go na zdj zalozony i jest ok tylko jeszcze ten wiekszy cycek lekko wychodzi ale i tak sie ciesze 🙂
a co do brzucha to nie jest tak zle ale jak siedze to sie opona robi :/

a Wiki teraz lezy w body na krotkim rekawku na dywniae :P kocyk jej rozlozylam iszaleje a ja juz rosolek wstawilam.

No ja pierdziuuuu moja tata znowu ja wzial a tak cicho siedziala!!!!!!!!

• Mamusia
Aga84 po macierzyńskim idę jeszcze na miesiąc zwolnienia. My niestety nie utrzymamy się z jednej wypłaty 😞 Jedna wypłata to nam na opłaty i kredyt nie starcza a co dopiero życie.
Jak pomyślę o powrocie do pracy to już chce mi się ryczeć, no ale nic nie poradzę.

Mogę iść na 60 dni zwolnienia, ale wtedy do końca roku nie będę mogła iść na ani jeden dzień zwolnienia na Piotrka. Tylko co zrobię jak zachoruje? No chyba, że wtedy będę brała zwolnienia na siebie...

Wiola to super, że masz już bilety 🤪

Ami ale się cholerstwo przypałętało... 😠
No i gratuluję mobilizacji do ćwiczeń 🤪

Laski wczoraj pediatra mi powiedziała, że na następnej wizycie wypisze mi receptę na mleko dla Piotrka... Jakoś nie dopytałam i teraz się zastanawiam czemu mam mieć mleko na receptę? Nie wiecie o co kaman?

Dzięki za odpowiedzi dot. ubierania 😉

• Mamusia
Ojjj Kajtucha zapach wiosny to najpiękniejszy zapach na świecie 🙂 🙂 🙂 🙂 Właśnie otworzyłam okno i też mi tak zapachniało i od razu humorek lepszy 🙂 Szykuję się na spacer bo naprawdę szkoda w domu siedzieć.

Pójdę chyba do żłobka dowiedzieć się co i jak.

• Mamusia
Kurcze my dopiero po obiedzie naspacerek pojdziemy ale bedziemy lazic chyba z 3 godziny 😁 bo jest naprawde pieknie !! 🙂 moze kolezanke tez namowie na spcaer jesli dzisiaj korepetycji nie daje :/

A mi pachnie rosolkiem a nie wiosna ale uwielbiam ten zapach hahaha 😁

• Mamusia
Kurcze też bym poszła na spacerek tylko żeby ten katarek się nie nasilił po nim.Może jeszcze dziś sobie odpuszcze,po za tym mała już sporo śpi i może się obudzić na mleczko bo zbliża się pora 🙂
A może potem się wybiore 🙂

• Mamusia
hej Mamusie, a ja wczoraj dałam Madzi bananki ze słoiczka...hehe ale miałam wykrzywionego paszczaka na początku. Oczywiscie dałam jej tylko posmakować... 🙂
U nas pogoda brzydka, poza tym jestem przeziębiona i Madzia też ma mały katarek więc boję się iż po spacerku może się rozchorować. Tym bardziej ze spacery z nią to szamotanina. a teraz nie mozemy pozwolic sobie na chorobsko bo za tydzien jedziemy do Legnicy. jestem przerazona podroza.

PERSY TO WPADAJ NA DOLNY ŚLĄSK BO U NAS JEST PRZECUDNIE 🙂

I JA NIE MOGĘ DAĆ JESZCZE OKLASKA BO DAŁAM ZGRYZ OBIECAŁAM GOSIG ALE CHYBA DAM TOBIE GOSIA SIĘ NIE OBRAZI CHYBA NA MNIE ALE DOPIERO PO 16 TOBIE DAM 🙂

No to ja dam Persy 😁 A po godzinach dam Ami 😉

Ja już po dwóch spacerach.. Na trzeci się nie wybieram :laugh:

Wiola super, że masz już bilety
AgnieszkoW rób ten test wreszcie :P
Fredeczko podrzuć tego rosołu trochę, koniecznie z domowymi kluseczkami :P

U nas tylko jak na razie mąż pracuje, więc rewelacji niestety nie ma 😉 Więc ja tylko czekam na to, by w końcu udało mi się coś znaleźć. Zaczynam szukać w sierpniu, Maja idzie już wtedy do pierwszej klasy 🤪