Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No U nas z kasą jest ok,ale same wiecie jakim kosztem 😞 Jednak na razie rewolucji nie ma wszystko idzie na komunie,ale mam nadzieję potem się odkujemy.A też tylko z jednej wypłaty wszystko.Ja to pewnie w domu z Emilą to do 3 lat będę siedziała do póki nie pójdzie do przedszkola...

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry,

Wąż dzisiaj zapomniał wyłączyć sygnał w telefonie i alarm obudził nas obie o 7 😠 i szybko się zmył do pracy, chyba widzial, że byłam zła jak osa.

Wiola to mój robi herbatę i przynosi mi półmisek z owocami obranymi codziennie. Hmmm to może nie jest jeszcze z nim tak źle jak myślałam. Ale do innych robótek jest leserowaty. A może ja już za dużo wymagam, ale w końcu w domu 160m2 jest zawsze co robić.

Miłego weekendowego odpoczynku.

CZESC KOBIETKI

NASZA NOC W MIARE.. POBUDKA O 1.30, POTEM O 5 I JUZ KONIEC SPANIA ... CHYBA MUSZE ZACZĄC KŁAŚĆ LENE PÓŹNIEJ , CHOCIAZ ONA ZASYPIA O 22 TO JA NIE WIEM DLACZEGO TO DZIECIE NIE CHCE DŁUŻEJ SPAĆ...

MUSZE KOŃCZYC BO LENKA MNIE WOŁA HAHAH

• Mamusia
Cześć dziewoje!

My też juz dawno na nogach, moje dziecko o 4 się juz wyspało i urządziło sobie nocne rozmowy :laugh: :laugh: :laugh: ja piernicze ale jestem niewyspana 🤢 a jeszcze dzisiaj bede miała piesia mojego kochanego i musze go doprowadzic do porzadku bo jest zamiast biała to czarna ale co się dziwic jak ciągle lata jak szalona! Nie wiem jak ja to zrobie jak Maja nie bedzie spała.

Marta to znaczy ze wcale nmie jest z nim tak zle jak myslisz heh, spokojnie to tylko facet, trzeba go sobie wychować :P :laugh:

U nas z kasą jest dobrze ale co z tego jak męża w domu nie ma, wolłabym mieć te 13zł w portfelu i męża na codzień niż byc słomianą w dową. Chociaż powiem wam, że takie życie też ma swoje ogromne plusy!

Miłego weekendu. Musze posprzatac w koncu bo syf jak stad to Gdańska!

HEJ MAMUSIE 🙂

U NAS NOCKA W MIARĘ 😉 POBUDKA O 1 A POTEM O 6 🙂 I SPANKO JESZCZE DO 7.30 A POTEM KONIEC SPANIA 😁

LECĘ CHAŁUPKĘ OGARNĄĆ BO SIOSTRA Z MĘŻEM I CÓRKĄ PRZYJEŻDŻA Z POZNANIA 😉

• Mamusia
Hehe Ewa to podobnie jak ja.Ostatnio koleżance się żaliłam że siedze taka sierota brzydka i wogóle,bajzel w domu a ona pyta w domu siedzisz i bajzel masz a ja jej no właśnie dlatego ze siedze w domu to bajzel mam 🤪

A tak ogólnie to nienawidze syfu gonie tą moją laske jak tylko się da bo ona to dopiero bałaganiaraa 😲 szok
Dzisiaj sprząta swój pokój ciekawe jak jej to wyjdzie.

• Mamusia
Ja zawsze miałam porządek w domu. A teraz....czasu na nic nie ma. A mój Krzysiek lubi nieład artystyczny. Hehe

Co prawda w temacie opieki nad Madzią nie mam co narzekać.Dużo mi pomaga jak ma wolny dzień.

Ale ogólnie jestem zdołowana. Nie mamy jak się załadować z pakunkami coby pojechać do Legnicy. Przeraża mnie ilość rzeczy - wózek, fotelik i ciuchy dla całej trójki na dwa tygodnie. I to wszystko do pociągu zabrać.

JA TEZ UWIELBIAM PORZADEK. NIESTETY CZASEM PRZY LENCE NIE DA SIE POSPRZATAC, ALE STARAM SIE CHOC ,,Z GRUBSZA'' OGARNIAC MIESZKANKO.

CO DO KASY TO TEZ NA SZCZESCIE NIE NARZEKAMY,ALE TO TEZ KOSZTEM ZMECZENIA MOJEGO MĘZCZYZNY.

WIOLU A JAKIE SA PLUSY TEGO ZE MEZA NIE MA?? :laugh: :laugh:

A JA OKLASKA DAJE PERSY 🙂

WIECIE CO ZAUWAŻYŁAM U MOJEGO DZIECKA ŻE JAK LEŻY NA ŁÓŻKU A JA SIEDZĘ W POKOJU BĄDŹ COKOLWIEK ROBIĘ W POKOJU TO MOJE DZIECKO JEST GRZECZNIUTKIE ALE JAK JUŻ ZNIKNĘ MU Z POLA WIDZENIA TO JEST WIELKI PŁACZ :laugh: :laugh: OJ PRZYZWYCZAIŁO SIĘ DZIECKO TYLKO DO MAMUSI :P :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
kajtus dzieki za oklaska...

wlasnie troche posprzatalam na polkach i spakowalam do wora ciuszki malego 56,62 i niektore juz 68 i wyszlo prawie 3 worki duze na smieci 🤪

moj maz chyba poczul ze sie zle dzieje i dzis posprzatal mieszkanie wiec troche dychlam...

obiad zrobiony i po obiedzie na dlugi spacer.. damian bedzie sprzatac garaz a ja bede maszerowac.. super sloneczko swieci...

moj maly tez tak ma ze jak widzi ze ktos jest w poblizu to jest psokoj a ja nikogo nie widzi to od razu placz...

a co do kasy to tez ogolnie nie narzekam ale zawsze mogloby byc wiecej 🙂

maly co dzis nie chce spac.. marudzi troche ale pewnie na spacerze bedzie sapc jak zabity 🙂 nie doslownie oczywiscie...

kupilam sobie wczoraj sukienke na chrzciny i bluzke a buty juz mam...

a propos chrzcin bylam u proboszcza zalatwic i ogolnie 1 raz go widzialam bo na kolendzie byl prefekt i wiecie co mi powiedzial bylam 2 tyg temu ze przyszlam za wczesnie bo w ciagu miesiaca dziecko moze jueszcze umrzec i ze on nie bedzie mial ciaglosci chrzic...

normlanie wyszlam z placzem, juz do niego nie pojde jak cos to damian pojdzie bo ja bym go chyba pobila ale wyszlam w takim sozku ze nic sie nie odezwalam do niego... 😠

JA PIERDZIU, ALE POJEBANY KSIADZ. CO ON WYGADUJE ZA BZDURY...
AZ MI SIE PRZYPOMNIAŁO JAK BYŁAM W CIAZY TO MOJA TESCIOWA MNIE ,,POCIESZAŁA" TEKSTAMI TYPU ,,CZSASEM KOBIETY UMIERAJA PRZY PORODZIE" 🤪 🤪 🤪

AGAK MOJA LENA MA TAK SAMO. WSZEDZIE JA ZE SOBA ZABIERAM, NAWET DO KUCHNI OBIERAC ZIMNIAKI , PCHI, CO JA MÓWIE, CZASEM NAAWET DO WC JAK MUSZE SIE PILNIE ZAŁATWIC A ONA BECZY :laugh: :laugh:

• Mamusia
Mój mały też jak jesteśmy razem w pokoju, ja się kręce i wie że jestem, chociażby dlatego że słyszy że chodzę po pokoju to jest ok ale jak tylko cisza nastanie bo wyjde to kaplica...
Teraz jedziemy na zakupki. Mamusia musi sobie kupić buciki do biegania na spacerki buty na chrzest no i może jakiś płaszczyk i portki bo w ciuchy sprzed ciąży jeszcze nie wchodzę, a na chrzest nie ubiore się tylko w sukienkę bez rękawkow... No i małemu coś może kupię 🙂 ach uwielbiam jemu kupować 🙂 szkoda że tak szybko wyrasta...
A tak sobie siedzi w aucie, choć teraz zasnął [img size=240]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0345-9158e62e12b13cdcd7249f492ca1ed84.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Witam Kobietki 🙂

U nas nocka standardowa od kilku dni pobudki co 2 godziny a o 6 już się spać mojemu dziecku odechciało masakra! 🤪
Ale mama i na to ma sposób 😉 włożyłam go do fotelika samochodowego i bujałam przysypiając, nie wiem nawet po jakim czasie się ululaliśmy :P

Kupa żółta ale rzadka, łooooooo matko już mam dosyć z lekka 🥴

Wczoraj byliśmy z wizytą u znajomych którzy mają synka młodszego od naszego o dwa tygodnie 🙂 Chłopaki sobie poprocentowali troszkę a my pomarzyłyśmy kiedy pójdziemy sobie do pubu na piwko i wyszło ze może w przyszłym roku 😁

Mojemu Kamilkowi strasznie pocą się stópki 🤨 Normalnie dzisiaj po spaniu to miał wilgotne skarpetki 🥴

Dziękuję za wczorajsze oklaski 😘 Ja też którejś podaruję 🙂

Co do kasy to ja do końca miesiąca mam 6.50 na koncie 🤢 🤢 🤢 Dobrze że mąż dostaje tygodniówki do ręki bo było by krucho 🤢 A jak coś znajdziemy do wynajęcia to chyba kit z okien będziemy żreć... a i tu też niefart bo okna plastikowe i kitu nie ma 😁 😁 😁

Ja też nie lubię syfu ale czasami po prostu nie mam jak posprzątać, cieszę się że mąż też lubi porządek i jak widzi ze ja nie mogę to się sam weźmie 🙂 😘

Teściowa się wjebała do pokoju i mi Kamila obudziła 😠 😠 😠

• Mamusia
Cześć kochane

Ja się tylko przywitam i mykam dalej myć okna i sprzątać póki Antek śpi.

U nas z kasą też krucho, mój musi po zimie interes znowu odkręcać. Tak to jest jak się ma sezonową pracę. Z9imie gówno a nie robota a latem człowiek nie wyrabia

Życzę Wam miłej soboty

• Mamusia
Aga84 powalony ten ksiądz, nie przejmuj się gadaniem debila 😠 ja bym go normalnie...

Asiula Piotrkowi też się pocą stópki 😠
Co do kitu okien to wolę kit niż mieszkać z rodzicami :laugh:
No, ale nam się fartnęło z mieszkaniem, gdyby nie to też byśmy u rodziców mieszkali 🤢

Aga84 Piotrek miał wczoraj body, półśpiochy i kombinezon i miał całe mokre plecki. Dzisiaj ubieram go w polara zamiast kombinezonu. O ile wyjdziemy bo deszcz pada...

Gosia widzę pracowity dzień 😉