Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

cześc dziewczynki 🙂

witam po świętach, u nas zleciały dobrze i szybko, a teraz wracamy do codzienności 😠
Lenka ok, tylko strasznie mi sie męczy przy zasypianiu, no i codziennie wstaje ok 6 rano, masakra 😠

Dla wszystkich chrzczonych w świeta dzieciątek wszystkiego dobrego 🙂

zdjęcia dzieciaczków super 🙂

miłego dnia

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

WITAJCIE MAMUSIE PO ŚWIĄTECZNIE 🙂

NOCKĘ MOGĘ ZALICZYĆ DO PRZESPANYCH 🙂

BARTEK JEDYNIE ZROBIŁ SOBIE O 4 NAD RANEM POBUDKĘ I NIE SPAŁ DO 5 ALE POTEM ZASNĄŁ I SPAŁ DO 8 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki.

A ja mam dziś meeeeeeeega doła jak stąd i na koniec świata.Właśnie pożegnałam się z mężem i ryczymy z iśką obydwie 😞 eh chyba długo tak nie damy rady wytrzymać...

Święta mineły ekspresowo bo wiecznie gdzieś biegaliśmy.

Wszystkiego dobrego dla wszystkich ochrzczonych dzieciaczków i Błogosławieństwa Bożego 😘

• Mamusia
hej.

mój Misiek też chce tylko siedzieć bo inaczej ryk okrutny. nie siedzi sam tylko u nas na kolanach.

mittko współczuję Wam 😞 może czas pomyśleć o pracy na miejscu skoro tak Wam ciężko...

fajnie, że chrzciny się Wam udały 🙂

Piter znów od rana marudzi - w sumie już się przyzwyczaiłam, teraz dziwi mnie jak się śmieje bo jęczenie jest już dla mnie normalne 🤢

ewa ja pisałam to jak zwykłe podanie, jakies 2 zdania, ale juz nie pamietam dokładnie jakie bo pisałam to zaraz po przyjsciu do domu za szpitala tylko z data majowa 🙂

DLA MNIE NORMALKA ŻE MOJE DZIECIĘ PRZEBUDZA SIĘ O 1-2 W NOCY POTEM O 4 ALE DOSTAJE CYCA I ŚPI DALEJ DLATEGO MÓWIĘ ŻE NOCKI SĄ OK 🙂

A MNIE COŚ LEWA RĘKA BOLI 😞 OD NADGARSTKA DO KCIUKA 😞 NIC ZŁAPAĆ NIE MOGĘ 😞 NAWET MOJEGO SMYKUSIA NA RĘCE NIE MOGĘ WZIĄĆ 😞

Witam Kobietki 🙂

U nas nocka średnia 3 pobudki o 2:15, 4 i 5:30 🤨 przy ostatniej wzięłam go do łóżka bo nie chciało mi się już siedzieć 🥴
Mam pytanko do dziewczyn karmiących piersią jak karmicie dzieci przed snem i przekładacie do łóżeczka i ile wam śpią w nocy dzieciaczki? Zawsze robimy te same czynności o tych samych godzinach kąpanie i kładzenie spać i zazwyczaj pięknie usypia tylko te wstawanie w nocy już nie mam siły czasami się zwlekać z łóżka 🥴

Aż się wzruszyłam czytając pamiętnik dzidziusia w brzuszku 🤪

Kiełbasę takiemu małemu dziecku ja pierdziele te wszystkie mamusie i teściowe to takie walnięte że szok są teraz czy zawsze były? Moja szyneczkę chciała dać 🤢 🤢 🤢

ASIU U MNIE SĄ TAK ZWANE POBUDKI O 1 LUB 2 POTEM O 4 I POTEM 7 ALBO 8 RANO ALE JA GO MAM PRZY SOBIE W ŁÓŻKU WIĘC DOSTAJE CYCA I DALE ŚPI 🙂 A WIECZORKIEM TO KĄPIEMY GO MIĘDZY 19 A 20 A ZASYPIA MI OKOŁO 21-22 🙂

• Mamusia
No a my śpimy z naszym bąblem w łóżku, co tydzień obiecujemy sobie, że od poniedziałku uczymy go spać w łóżeczku no i tak mijają tygodnie 😁 W końcu i tak musimy go wyprowadzić z naszego łoża 🤪 😁
Piter zasypia ok. 21 i w nocy budzi się ok. 3 i ok. 6 no i później śpi jakoś do 8-8.30

mittko głupio palnęłam z tą pracą, nie gniewaj się 😘

AgaK to co Ty tą ręka robiłaś? Może sobie nadwyrężyłaś albo źle spałaś?

AgaW ja nie wiem czy to pokarm czy co innego, ale od ponad tygodnie mam inne dziecko w domu, płacząco marudzące 😲

Już napisałam ten wniosek o dodatkowy macierzyński -do 4 maja.
W 2012 ma być dłuższy o 6 tygodni 🤪

fredeczko super, że z bioderkami wszystko ok.

WITAJCIE

MITTKO NIE SMUC SIE KOCHANA, MIESIAC SZYBKO MINIE, ZOBACZYSZ.. NIESTETY TAK JEST , CHCESZ MIEC TROSZKE WIECEJ GROSZA TO MUSISZ POSWIECIC CZAS, RODZINE , SIEBIE... ŁAB BUZIAKA NA POCIESZENIE 😘

ASIU JA KAPIE LENE PRZED 20, POTEM CYC , TROCHE ZABAWY I ZNOWU CYC ALE JUZ NA LEZACO W ŁÓZKU. TAK LENKA ZASYPIA MIEDZY 21 A 22. BUDZI SIE ZAZWYCZAJ OKOŁO 2 I OKOŁO 6 CZASEM OKOŁO 4. SPI ZE MNA WIEC WYCIAGAM TYLKO PIERS I KIMAM DALEJ. DO ŁÓZECZKA ZACZNE JA PRZYZWYCZAJAC DOPIERO GDY PRZESTANE JA KARMIC CYCEM BO TAK JEST MI WYGODNIE. NIE WSTAJE I NIE ROZBUDZAM SIE ZBYTNIO.

IDE OGARNAC MIESZKANIE PO ŚWIETACH BO LEKKI BAŁAGAN MAM ;/

WIOLU MOJA LENKA TEZ SIE PODNOSI Z POZYCJI PÓŁ SIEDZĄCEJ I SIADA SOBIE, A JAK SMIESZNIE TO WYGLĄDA JAK TAKI MAŁY CZŁOWIECZEK SIEDZI HAH A JA JEJ NIE POZWALAM I NA SIŁE JEJ OPIERAM PLECKI I GŁÓWKE..ALE SIE WKURZA WTEDY 😁

MIŁEGO DNIA KOCHANE, U MNIE POGODA CUDNA TAK ZE NA SPACEREK PÓJDZIEMY NA PEWNO 🙂

• Mamusia
Ewo nie przejmuj się,niestety takie realia w tej polsce 🤢

Dzięki AgnieszkoW 🙂

A co do dzieciaczków karmionych piersią to normalnie że się częściej budzą,jak byliśmy na święta i tamta mała od grześka brata ma 9 misięcy i jej mama była zdziwiona że spała aż dwie godziny pod rząd bo tak to normalnie co godzine lub pół się budzi jakaś masakra.
A moja już tak ładnie spała i teraz coś jej się poprzestawiało,chyba troche zmian nastąpiło i ona tak reaguje.

A ja pije kawke i dojadam ciasta świąteczne 🙂

AgnieszkoK a to nie są stawy mnie tak nieraz bolały przeważnie właśnie nadgarstek,teraz już się troche uspokoiło.

NO NIE WIEM OD CZEGO MNIE BOLI BO NIGDZIE SIĘ NIE UDERZYŁAM ALE MOŻE W NOCY NIE TAK JĄ POŁOŻYŁAM LUB PRZEKRĘCIŁAM I DLATEGO NO NIE WIEM 🤨 MNIEJSZA Z TYM DAM RADĘ 😉

TERAZ MYKAM NA SPACEREK Z MOI SZCZĘŚCIEM 😜