Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

witam wieczorowo

ja pracowity dzien miałam, posprzatałam,poprasowałam, obiadek zrobiłam i ciasto upiekłam, haha nawet mi wyszło.

Ewa ale mi narobiłas ochoty na pizze.

ja spineczki moge zapinać od urodzenia, ale chyba pierwszy raz zapiełam jak Lenka miała 3 tyg.

cos mi brzuszek szwankuje

poklaskałam trochę i uciekam.

kajtucha Szymek rzeczywiście się zmienił, zdjęcie z marchewą świetne.

Pannonikt świetne te wyrazy Majki, usmiałam się.

picasso, ale posta walnęlaś, hihi

no nic dobranoc babeczki

• Mamusia
w końcu mogę wejść.. wcześniej mężu okupował kompa. Maluszek mój zasnął o 21, zjadłam kolacyjkę i siedzę na brzuszku ale cóz... chyba sama...
PannoNikt, Twoja Majka jest de best!!! jeny te teksty mnie rozwaliły!!! spisujcie to co mówi i jak dorośnie to jej pokażcie, niesamowita pamiątka!!! moja ciotka spisywała od początku słówka córci jak zaczynała mówić i teraz mają z nich niezły ubaw, no a teksty Majki po prostu... zajebiaszcze!!! w ogóle ona jest zajebiaszcza 🙂 śliczna, słodka i taka zabawna! skarb 🙂

haha Lech został mistrzem Polski 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 mój mąż przyjął tą wiadomość ze stoickim spokojem, mimo że on prawie Warszawiak jest więc za Legią stoi. Powiedział tylko, że za rok Legia będzie mistrzem 🙂 cycek jeden....
właśnie oglądamy jakąś komedię na tvn, myślałam że to będzie coś ciekawszego no ale...
kurcze mężu kupił kropeki do nosa i o niebo lepiej!!! tylko... jak nie zapchane zatoki to leci jak z kranu, ale wolę jak leci niż jak nie mogę oddychać...

nie wiem co więcej napisać... nudzi mi się...

• Mamusia
aaa, no i ciekawe jak tam u Fredeczki na chrzcie 🙂 kurcze i Asiula nie napisała co u gina...
a Aga84 dziś się odezwała? hmm... nie mogę sobie przypomnieć... siedzę i myślę...

kocham bawić się z moim synkiem, kocham spędzać z nim czas i tak mi trochę smutno jak śpi...

• Mamusia
nie było mnie tyle godzin, a tu tylko 4 strony 😮 nieładnie!!!

No schudłam, ale i tak jestem za gruba, przez ciążą się mocno roztyłam 🥴

PannoNikt świetne teksty! Musicie mieć z mężem niezły ubaw 😁 😁 😁

Kajtucha to fajnie, że możecie polatać na golasa 😁
Zazdroszczę Wam tych filmików!!! Ja nic nie nagrywałam jak Piotruś był taki malutki i teraz mam przez to doła 😞 😞 😞 Zdjęć też ma mniej, dopiero jak skończył miesiąc to zaczęliśmy dużo pstrykać. Jakoś w grudniu nie mogłam się ogarnąć i nie myślałam żeby nagrywać mojego skarba 😞

Emmax jakie ciasto upiekłaś??

AgaK fajnie, że brzusio już lepiej 😉

Pewnie już śpicie a ja właśnie wsuwam kolację 😉

Ewo pewnie jesteś chuda jak patyczek, ale zbyt krytycznie do siebie podchodzisz! A co do filmików i zdjęć, to też nie mam za dużo z pierwszego miesiąca 😞
Kajtucha ja też tak mam... Lubię spędzać czas z dziećmi i jak śpią za długo to po prostu mi się za nimi tęsknię!
Wiolu od początku mówimy do Majki po polsku, przyjechalimy tu gdy Maja miała rok i 10 miesięcy, mówiła wtedy już trochę, ale angielski jest dla niej łatwiejszy... Pewnie z czasem jej się to wyrówna i będzie dobrze posługiwała się dwoma językami... Teraz muszę znaleźć coś na temat nauki pisania i czytania, bo ona chce już się uczyć i w sumie nie chcę jej mieszać. Zwłaszcza, że w sierpniu idzie do pierwszej klasy 🤪

Wyobraźcie sobie, że moja Marika mówi mama... i to tak w miarę świadomie! Gdy ma dość męża to zaczyna mówić mama. Muszę ją kiedyś nagrać!

a ja nie moge cos spac 😮 wszyscy chrapia a ja nie 😮 ogulnie jestem jakas do d ...
chyba przez ta pogode bo tylko pada i niie moge wyjsc z malum nadwor 😲
chcialam wyslac posta a tu mi tylko kropka wyskoczyla 🤢 a potem mi komp sie wylaczyl 😮
nie smiejcie sie z mojego posta 🤨 kazdemu sie moze zdazyc 🤔
kajtucha szymek bardzo sie zmienil ... calkiem inaczej wyglada ale nadal jest slodziutki ... a ja zdjecia z marchewka nie widzialam 🤢 cos sie nie chce wyswietlkic ... na NK jest a tu niet 😮
pannanikt - udana jest ta twoja cora 😁
a ja tez nie mam zdjec jak byl malutki ... dwa ze szpitala jak plakal a reszta to jak skonczyl miesiac ... odglosow tez nie mam .... smutno mi ze macie jakas pamitake ja mam ale troszke spozniona ... a jak liczylam zdjecia do druku z ostatnich 5 miesiecy to wychodzi 100 - inni maja o wiele wiecej

dobra uciekam

CZESC DZIEWCZYNKI

ŻYCZĘ WAM MIŁEJ NIEDZIELI 🙂

MY Z LENKĄ DZIŚ POSPAŁYŚMY DO 8.20 , TO BARDZO DŁUGO JAK NA LENKE I TAK JUŻ KOLEJNY DZIEŃ Z RZĘDU 🙂

NIE ROZPISUJĘ SIĘ BO DZIŚ NIEDZIELA I MAM MĘZA W DOMKU WIĘC MUSZĘ SIĘ NIM NACIESZYĆ 🙂

POZDRAWIAM WAS 🙂

• Mamusia
hej laseczki

ale tu pusto... no, jak mam kompa do wyłącznej dyspozycji to nie ma z kim pisać...
u nas noc do d... nie mogłam spać bo z nosa mi tak ciekło że szok... jak spałam ze 2 godziny łącznie to huk! poza tym o 4 mały jak gdyby nigdy nic zaczął się śmiać i koniec spania do 5. Byłam zła jak cholera bo ledwo na nogach stałam, tak fatalnie się czuje a mężu sobie leżał w najlepsze w łóżku tylko patrzył co robie ale dupy nie podniósł... no i jak mały padł o 5 to spał do 8 ale ja już nie spałam... więc jestem dziś na niezłym wstecznym...

ja jeszcze nagrywałam brzusio jak mi się mały wiercił, jak byłam na ktg w szpitalu to mam nagrane serduszko Szymka 🙂 a zdjęć mam 1,5 albumu czyli jakieś 300 zdjęć, no ale wiem że niektóre z nas tu mają ich więcej 🙂

pogoda do bani, ja do bani a na zakupy trzeba jechać... męża samego nie puszczę bo mi wszystkiego nie kupi znając jego a sporo potrzebuję więc musimy jechać razem, no i po pieluchy do biedronki, musimy kupić rozmiar 4 bo jakieś małe te Dada są jeśli chodzi o rozmiar 3... pampersy 3 są w sam raz i jeszcze długo posłużą, a Dada już po pół godzinie przeciekają... na szczęście moja psiapsióła jest w ciąży więc jej opyliłam 1 całą i drugą prawie całą paczkę Dada bo tak to by były do wyrzucenia... nie byłoby komu dać...

no dobra, to ja spadam... może mały zaśnie to i ja się położe póki mąż jest bo dziś wieczorem już urlop mu się kończy więc sami zostaniemy więc musze wykorzystać pomoc 🙂

a no i w nocy prawie zawału dostałam... nie spałam a tu 2.50 a ktoś drzwi od domu otwiera... zerwałam się na równe nogi, lecę do drzwi a tu brat... miało go nie być... poszli po meczu na stary rynek bo tam była imprezka i miał spać u kumpla ale ten się gdzieś upłynnił i zniknął, no a szczęscie w nieszczęściu że niedaleko kolega z naszej wiochy miał 18tkę w lokalu i poszedł tam i miał transport do domu bo inaczej to pewnie by dzwonił żeby po niego przyjechać... dziś tata napisał mi smsa czy młody wrócił trzeźwy czy wypity 🙂 🙂 🙂 oczywiście przecież że go nie wsypię...chociaż jak na moje oko to już zdąrzył wytrzeźwieć, bo pewnie nieźle sobie dał, w końcu on jest w tej wiarze Lecha i przygotowywuje oprawę na mecze, te transaprenty i całe inne napisy rysunki itp na meczach więc dla niego to osobisty sukces że Lech jest mistrzem.
dobra, lecę, do potem 🙂

• Mamusia
dzien dobry...

w koncu sie udalo od 3 dni ie moglam napisac posta... moglam Was czytac ale nie moglam odpisywac.. nie wiem dlaczego...

pogoda straszna.. pada caly tydzien... masakra...

robie obiad a po poludniu jedziemy na 4 latka chrzesnicy...

zycze Wam milej niedzieli.. buziaczki...

DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂 🙂

NOCKA DO BANI 😞 BARTEK SPAŁ ALE MNIE ZNÓW BRZUCH BOLAŁ I BOLI DO TERAZ 😞 JUTRO IDĘ DO LEKARZA 😞

A MNIE MÓJ DZIŚ TAK WKURWIA ŻE MASAKRA 😠 😠 😠 TO ZNACZY ON CHCE TEGES A JA NIE BO TEN BRZUCH MNIE BOLI I CZUB NIE MOŻE ZROZUMIEĆ ŻE NIE MAM OCHOTY 😠
TERAZ TO SIĘ OBRAZIŁ I POJECHAŁ Z MOIM BRATEM NA BUDOWĘ 🤔
I WIDZICIE JEDNEGO DNIA TO DO RANY PRZYŁÓŻ A DRUGIEGO TO Z SIEKIERĄ NIE PODCHODŹ 😠 I WEŹ TU KUŹWA ZROZUM FACETÓW 😠 😁

KAJTUCHA BRAWO DLA LECHA POZNAŃ 🤪 🤪 🤪 SIOSTRA MIESZKA W POZNANIU I TEŻ BYŁA WARIATKA (15 TYDZIEŃ CIĄŻY) NA RYNKU I DZWONIŁA DO BRACIAKA I PRZEZ TELEFON DAŁA MU POSŁUCHAĆ JAK POZNAŃ ŚWIĘTUJE 😁 😁 😁

haja ponownie 🙂
faktycznie nikogo nie ma a myslalam ze w weeken i to w taka pogode to kto tu zawita ....
mam pytanko bo mam gazetke z biedronki i tam sa pampersy z huggies premium po 20zl ... czy ktos ich uzywa ... mam dada i sa fajne ale te beda tansze ...
kajtycha czyli teraz bedziesz uzywac dada maxi ja nadal jestem na midi i sa dobre - jakas mala ma ta puke i mnie nie przeciekaja nawet po calej nocce 😆
ma ktos jeszcze ta gazetke ?

AGAK1601 moj to by chcial trzesienie ziemi codziennie 🤢 ale ja jakos nie mam ochoty i zmeczona jestem ale jakos tego nie rozumie .... eehhh ci faceci

Witam 🙂
U nas spokojnie chociaz jestem zmeczona...to chyba przez te deszcze 🥴
Mam internet tylko dzis i jutro a potem klapa!!! Czasem zajrze z telefonu 😞 😞 😞 😞

AgaW sniłaś mi sie. Opantentowałas w Polsce nowy sposób karmienia 😁 😁 😁 😁 😁 Nie wiem jednak jak to karmienie miałoby wygladac 😁 😁 😁

AgaK nikt nie zrozumie facetów. Moj spi i nie mozna go obudzic 😠

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

U nas niby nocka standardowa a ja sie czuje jak na jakims mega kacu 🤔 🤔 🤔 🤔 😮 😮 😮

Młodej sie znowu odwidzialo jedzenie z butli, nawet podczas snu 🤢 🤢 🤢

AgaK mam nadzieje, że to nic poważnego a mężowi przejdzie, czym Ty sie przejmujesz.

Kajtucha obyś szybko do zdrowia wrocila! Dobrze ze leci a nie masz zatkany bo to dopiero jest makabra!

Miłej nioedzieli!

WIOLU SAMA WIESZ JAK MĄŻ CIĘ WKURWIA TO NOSI CIĘ NIE MIŁOSIERNIE 😞 U NAS RZADKO SA KŁÓTNIE ALE JAK JUŻ TO KONKRETNE I MNIE WTEDY NOSI I MAM OCHOTĘ MU PRZYWALIĆ CHOĆ STARAM SIĘ OPANOWAĆ ZE WZGLĘDU NA MALUCHY 🙂 KIEDYŚ TO OD RAZU PŁACZEM WYBUCHAŁAM A TERAZ TO ALBO WYKRZYCZĘ ALBO ZAMYKAM SIĘ W SOBIE I MAM GO GDZIEŚ 😠 ALE DZIŚ TO CZUB PRZEGINA 😠 😠 😠