Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
'chory' facet to koszmar 😠 😁
Ciekawe jakby sobie ta SILNA płeć poradziła z porodem 😁 😁 😁

Wiola dobra to fota z budzikiem 😁

AgaK Bartuś wygląda jakby machał 😁 i fajnie pożera portfel 😉

A j dalej obolała 🤢

A JA ZROBIŁAM SOBIE WYPAD WIECZORNY DO ZNAJOMEJ 😜 😜 😜

WERONIKA TAK MOJA MAMUSIA MIAŁA NA IMIĘ I JA PRZY BIERZMOWANIU BRAŁAM TO IMIĘ 🙂

WIOLKA BUDZIK NIEZŁY 😁 ALE NIE CHWALĄC SIĘ TEŻ MAM TAKI 🤪 🤪 😜 😜 😜 😜

PANNONIKT GRATULACJE DLA BRATA 🙂

• Mamusia
Holoł kobietki 🙂

Umnie masakra,przeleciałam przez forum,ale nie odniose się do postów bo nie pamiętam 😞 nie mam siły 😞
Jedynie złoże życzenia PannieNikt.Kochana wszystkiego najlepszego pociechy z córeczek i męża oraz duuużo miłości 😘

Wycieczka do bani,a wszystko przez....... DESZCZ 😠 😠 lało masakrycznie i właściwie nic nie zwiedziliśmy.Dzieciaki tylko msze zaliczyły.Ja wróciłam z kałużą w butach i spodniami mokrymi do kolan 😮 a to przebieranie dziewczynek w te sukienki w taką pogode,koszmar,czuje że poniedzieli połowa klasy będzie chora.
A jaksię stęskniłam za Emilą 😲 tak mi przykro było jak rano wychodziłam a ona się tak słodko śmiała 😞

No nic dziewczynki zmykam,bo jetem przemarznięta i zmęczona.
Do jutra mamusie dobranoc 😘

NO TO FAKTYCZNIE PRZEKICHANE MIELIŚCIE MITTKO 😞 OBY CIEBIE I IŚKĘ ŻADNE CHORÓBSKO NIE DOPADŁO 🤢 😮 🥴
IDŹ WYPOCZYWAJ 🙂

MAMUSIE JA TEŻ MYKAM BO WAS NIE MA 😞

DOBRANOC 😘 😘 😘 😘

WITAM KOBIETKI

WYBACZCIE, ŻE WCZORAJ NIE POKAZAŁAM WAM JAK MOJA NIUNIA WYGLĄDA W CZAPECZCE, ALE KOLEŻANKA DO MNIE PRZYJECHAŁA Z NIEZAPOWIEDZIANĄ WIZYTĄ, ZASIEDZIAŁA SIĘ.. POTEM JUŻ KĄPAŁAM LENKE,SAMA MUSIAŁAM SIĘ WYKĄPAĆ, OGARNĄĆ KUCHNIE I TAK JUŻ CZASU BRAKŁO ALE ZARAZ POWSTAWIAM FOTKI.

NOCKA OK. JA SIĘ OBUDZIŁAM O 7 A LENKA JESZCZE ŚPI 🙂

MITTKO WSPÓŁCZUJE. NO I MASZ RACJĘ, PO CO ONI KAZALI SIĘ DZIEWCZYNKOM PRZEBIERAĆ W TE SUKIENKI W TAKĄ PASKUDNĄ POGODĘ??
U MNIE TEŻ DZIŚ LEJE OD SAMEGO RANA 😠
A Z KIM ZOSTAWIŁAŚ EMILKE??
JA DZIŚ JAK SIĘ OBUDZIŁAM TO PATRZYŁAM NA LENUSIĘ JAK ŚPI I TAK SOBIE POMYŚLAŁAM ŻE JAK BĘDĘ JĄ MIAŁA PIERWSZY RAZ Z KIMŚ ZOSTAWIĆ TO CHYBA UMRĘ Z ŻALU. WE WRZEŚNIU MAMY ZAPROSZENIE NA SLUB I CHYBA WTEDY PIERWSZY RAZ BĘDZIE BEZ MAMUSI. WIEM, ŻE JUŻ BĘDZIE MIAŁA 9 MIESIĘCY, ALE I TAK NIE MOGĘ TEGO PRZEŻYĆ. ZA MIESIĄC TEŻ MAMY ZAPROSZENIE NA ŚLUB ALE NIE IDZIEMY, BO NIE WYOBRAŻAM SOBIE JESZCZE JEJ ZOSTAWIĆ NA CAŁĄ NOC, TYM BARDZIEJ ŻE ONA TYLKO PRZY CYCUSIU ZASYPIA 😞 ECHH... MOJA MALEŃKA...

PANNO NIKT TO SUPER , ŻE RODZINKA WAM SIE POWIĘKSZA 🙂

EWUNIU JAK TAM TWOJA PIERŚ?? PRZESTAŁO BOLEĆ??

EMMAX ŚLICZNIE TWOJA LENUSIA WYGLĄDA W CZAPECZCE 🙂 A JAK SOBIE DUMNIE LEZY NA BRZUNIU 🙂

ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI POMIMO TEJ WSTRĘTNEJ POGODY.

TERAZ WAM POKAŻE ZAKUPY Z TEJ AUKCJI, CO WCZORAJ WAM MIAŁAM WSTAWIĆ ZDJĘCIA http://www.allegro.pl/item1030636839_szydelkowa_czapeczka_opaska_wielka_promocja.html

LENUSIA W OPASCE
[URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc07261640x480.jpg/][IMG]http://img263.imageshack.us/img263/6109/dsc07261640x480.jpg[/IMG][/URL]

LENUSIA W CZAPECZCE
[URL=http://img249.imageshack.us/i/dsc07260640x480.jpg/][IMG]http://img249.imageshack.us/img249/6265/dsc07260640x480.jpg[/IMG][/URL]

A WCZORAJ U LENECZKI BYŁA JEJ KOLEŻANKA MICHASIA STARSZA O 4 MIESIĄCE
[URL=http://img405.imageshack.us/i/dsc07248640x480.jpg/][IMG]http://img405.imageshack.us/img405/754/dsc07248640x480.jpg[/IMG][/URL]

A TAK SOBIE LENKA LEZY NA BRZUSZKU, BARDZO JEJ SIĘ TO OSTATNIO SPODOBAŁO. NIE MAM MOWY O LEŻENIU NA PLECKACH 🙂
[URL=http://img404.imageshack.us/i/dsc07243640x480.jpg/][IMG]http://img404.imageshack.us/img404/391/dsc07243640x480.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

U nas nocka ok mała coś dziś wcześnie wstała.

Ale Lenusia śliczna w tej czapeczce i opasce,moja też non stop przewraca się na brzuszek chyba taki okres 🙂 i jakąfajną koleżanke ma Lenka 🙂
AgnieszkoW Emilka została z tatusiem 🙂 ale i tak ciężko było wyjść i co troszke dzwoniłam 🙂

A u nas jak na złość dzisiaj nie pada i zaczyna się rozpogadzać,nie mogło tak wczoraj być eh

• Mamusia
Hej dziewczyny!!

Kurcze, nie moglam wczoraj wejsc w pisanie posta :/ a mialam troche czasu wieczorem i chcicalam cos naskrobac ahh....
no trudno, napisac zbyt duzo nie moge no i nie pamietam szczerze mowiac :P
nadrabiam co jakis czas zaleglosci 🙂

zaczne od tego ze dzieciatka ktore mialy "urodzinki" od cioci Karolinki i Wiktorii maja najlepsze zyczenia! ;*

Dzisiaj mamy chrzest! Boje sie strasznie :P wczoraj bylam u spowiedzi pierwszy raz od trzech lat ..... ulzylo mi !

to ze ten duren bedzie miec drugie dziecko to wam juz pisalam... a teraz wam napisze ze szkoda tego dziecka bo zadne nie zasluguje na takiego ojca no i dziewczyny tez szkoda bo glupia naiwna zakochana i slepa... ona w ciazy a ten do niej ze pokoj bedzie musiala pomalowac bo on nie bedzie miec czasu! ehh

albo ostatnio szli i spotkali jakiegos kolesia z ktorym ta jego narzeczona spala jak z nim nie byla a on zaczal tego kolesia wyzywac i szarpac a do niej powiedzial "idz dziwko do samochodu" .

a moja Wiki to istna kuchara! wszedzie dobarze ale w KUCHNI najlepiej! zwlaszcza jak jest kilka "kucharek" i ktos tluczkiem rozwala schabowe ( w przerwach miedzy stukaniem ona krzyczy na cala ulice 😁 ) , albo jak sie smazy czy kroi. ona to uwielbia!

ciagle marudzi :/ kciuk do buzi , apetyt slaby 😞 idą zęby.... ciekawe kiedy pierwszy.

Czy ktores grudniowe dzieciatko ma juz pierwszego ząbka? 🙂

U nas na chrzcinach bedzie z Wiki 18 osob.
1. Wiki
2.Ja
3. Babcia
4. Dziadzia
5. Chrzestna ( moja siorka)
6.Chrzestny ( moj brat)
7.Narzeczony chrzestnej
8.Tata narzeczonego
9.Mama narzeczonego
10. Moja chrzestna
11.Mąz chrzestnej
12.Corka chrzestnej
13.Syn chrzestnej
14.Sandra (marcina siostra)
15.Sandry chłopak
16.Moja babcia
17.Moja babka
18.Mój dziadek

🙂

Wogóle to zaczyna mnie martwic, ze Wiki jeszcze nie siada sama. byl taki okres ze usiadla a teraz cisza.... podnosi sie, ale nie usiadzie. mowi sie,ze 6 miesieczne dziecko powinno prawidlowo siedziec a u nas cisza a za 2 tyg 6 mies.... za 15 dni dokladnie!! kurcze jak ten czas zlecial!

Ktoras z dziewczyn pisala, ze nie wyobraza sobie zostawic jeszcze malej, ze dopiero we wrzesniu na wesele.
A ja wam dziewczyny powiem,ze ostatnio dosyc czesto wyjde gdzies wieczorem 🙂 tzn czesto. od tego jak pojechalam na wesele z panem policjantem 😉 wyszlam juz z 5 razy 🙂 a w poniedzialek jade z kolegą do drugiego kolegi i mala tez zostaje 🙂

ajj jak ja zazdroszcze tym ktore karmia jeszcze piersią ... kto tu jeszcze na samym cycku jest?

czasami chcialabym polozyc sie obok Wiki dac jej cycka, poglaskac po glowce... ehh.

No i mam problem z usypianiem Wiki.... ciagle placzy, marudzi... nie chce spac....

wczoraj usnela jak polozylam ja na brzuszku na moim brzuchu, wlaczylam glosno muzyke i klepalam ja w rytm muzyki po pupie.

Miłego dnia dziewczyny 🙂 ;*

FREDECZKO WYDAJE MI SIĘ ŻE JESTEŚ W BARDZIEJ KOMFORTOWEJ SYTUACJI JESLI CHODZI O ZOSTAWIENIE WIKI BEZ CIEBIE, BO MIESZKASZ Z RODZICAMI I ONA WIDZI DZIADKÓW NA CO DZIEŃ I NIE JEST JEJ AZ TAK CIĘZKO KIEDY TY WYCHODZISZ NAWET DO SZKOŁY. MOJA LENKA JEST CAŁE DNIE TYLKO I WYŁĄCZNIE ZE MNĄ, MĄZ JEST WIECZORAMI W DOMU, A BABCIE WIDZI RAZ NA 2 TYGODNIE PO 2 GODZINY WIEC DLATEGO BOJE SIĘ JĄ ZOSTAWIĆ SAMĄ Z KIMKOLWIEK.

CYCEM JESZCZE KARMIMY 🙂 JA KARMIĘ, PANNA NIKT, EWA, ASIULA, KAJTUCHA, AGAK - PRZEPRASZAM JESLI O KIMS ZAPOMNIAŁAM 🙂

ZYCZĘ CI UDANYCH CHRZCIN

hej laseczki 🙂

u nas noc ok, mała obudziła się 1 raz ale póxniej chciała zasnąć tylko przy moim cycu, bo jak podmieniłam na sztuczny to się wierciła, więc spała juz do rana z mamusią 🙂

Aga w Lenusia przeslicznie wygląda, mała dama 🙂
No i ja jeszcze karmię piersią 😜

Fredeczka udanych chrzcin 🙂

mittka rozgrzej się za wczasu jakimś rumem 😉

u nas na razie nie pada i mam nadzieję, że do popołudnia się nie rozpada bo chcę iść na spacer, a teraz muszę chałupke ogarnąć no i obiad zrobić 🙂

więc miłego, ciepłego i słonecznego dzionka wam życzę i do później 🙃