Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

AMI JA TEŻ JUŻ DOSTAJĘ NA GŁOWĘ Z MOIM SZKRABEM 😠 JEŚĆ NIE PIĆ NIE SPAĆ NIE NA RĘKACH NIE 😠 😠 NO TO JUŻ WSZYSTKIE POMYSŁY WYPRÓBOWANE A ON NADAL MARUDZI 😠 WYSIADAM, A JAK POPATRZĘ ZA OKNO TO JESZCZE WIĘKSZA KUR... MNIE BIERZE 😠 😠 😠 😠

ja własnie gdzies wyczytałam, ze mozna wprowadzac rybe miedzy 7 a 9 msc, ale najlepiej obserwowac dziecko i podawac według jego wlasnych zapotrzebowan, czyli mozna wczesniej, bo im wczesniej tym lepiej (swoja droga jakos dziwnie to napisali) 😜

a moje dziecko przed chwila złozyło sie na pół i pozerało palce od nóg 😁 😁 😁

• Mamusia
A moja malenka ma goraczke poszczepienna 😞 😞 😞 😞 😞 miało gorączkę któreś z waszych dzieci właśnie po szczepieniu? To ju 38 🤢 jaka ja jestem durna, myślałam, że jest śpiąca i dlatego nie chc jeść ale jak mi zwymiotowała kaszkę to cosik mi nie pasowało. Ja dotykam czółka a tam pożar, termometr i zaraz Panadol. Mam nadzieję, że pomoże. Dario ją uśpił i połozył spać, tak najlepiej, niech to prześpi 😞 😞 😞

Wiecie ile może trwać taka wysoka temperatura?

Szalony maj 😠 Siedze popijam gorącą herbatkę z cytryną jak w grudniu 😠
Mikołaj spi, juz dzis kilka podejsc zaliczył do spania. Marudny ale na raczki do mamy sie pcha.
Ryba ...hmmmm...watpie ze mój synek zjadłby taki wynalazek 😜

Mam pytanie? Czym mozna mixowac zupke jesli nie mam blendera? Wiem, ze głupie ale nie mam pojecia 😮
Słyszalam ze dawno temu gryzli jedzenie dorosli a pozniej dawali dziecku 🤢 🤢 🤢 Mam nadzieje ze mi tak nikt nie dawał jedzenia 😠

WRÓĆ ŹLE ZROZUMIAŁAM PYTANIE 😁 😁

SKÓRECZKO JEŻELI NIE MASZ BLENDERA TO MOŻESZ WYPRÓBOWAĆ TAKIEGO TŁUCZKA DO UCIERANIA MAKU TYLKO NAJLEPIEJ PRZEDTEM PODUŚ TROSZKĘ WIDELCEM 🙂
ALBO PRZEZ SITKO 🙂

Fakt bo jak te warzywa ugotuje to i tak beda mieciutkie i łatwo sie rozciapią 😉 Dzieki Agus
Powoli spróbuje cos wprowadzac, ale jak kiedys dałam kawalek marcheweczki z mojego rosołu to wypluł ja. No ale trzeba próbowac, w koncu ile mozna jesc mleko i jabłuszka 🙂

• Mamusia
Witam

Nadrobiłam co napisałyście a miałam co czytać 😁

Dzisiaj u naszych maluszków dzień marudy Antek właśnie tak marudził że aż usnął 😁

A pogoda do dupy ja od wczoraj pale w centralnym bo muszę wysuszyć ubrania dla Mateusza bo jutro jedzie a wszystkie spodnie mokre.

Agnieszko Łukaszek waży tyle samo co Antoś i lekarka mi powiedziała że do zagłodzonych nie należy 😁

Wiolu jeżeli dałaś Majeczce coś przeciw gorączce i teraz śpi to powinno jej to przejść. My na szczęście nie mieliśmy przebojów po szczepieniu.

Emmax super z Was rodzinka

Mittko śliczne zdjęcia a Dominika jak młoda wyglądała.

No i jeszcze życzenia dla PannyNikt, dużo zdróweczka i pociechy z męża i dzieciaczków 😘

To tak po skrócie bo więcej nie pamiętam 🙃

Witam 🙂

Kochane, dziękuję za życzenia, bardzo mi miło, jesteście Kochane 😘 😘

A jutro zimnej Zośki (czyli imieniny mojej teściowej) dlatego macie chłodno 😜

Wiolu u mnie Marika po ostatnim szczepieniu też gorączkowała :/ Jakoś dwa dni była taka "niewyraźna"
Emmax Możesz zrobić tarciucha, czyli: masę na placki ziemniaczanie pieczesz w blaszce, wysmarowana ma być olejem, no i kapkę do masy możesz dolać 😉 A po upieczeniu możesz sobie podsmażyć na patelni... Palce lizać 🙂

No właśnie... co do paluszków... Marika ssie paluszki niestety... ale jej nie wyjmuję, bo wiem, że robi to dlatego, bo swędzą ją dziąsełka a nie z powodów (że tak powiem emocjonalnych). Zacznę się martwić dopiero wtedy, kiedy będzie traktować ssanie jako formę uspokojenia się, wyciszenia, bo wtedy to już łatwo o nawyk 😉

A i jeszcze dodam 😉

Skóreczko, ja ścierałam warzywka na tarce (na tej stronie gdzie np trze się buraczki)

Co do marudzenia... Marika też marudziła, więc wzięłam ją w nosidełko i wspólnie odkurzałyśmy... odpłynęła 😉

• Mamusia
hej!

PannoNikt wszystkiego najlepszego!!! Dużo miłości i pociechy z rodzinki 🙂

Kajtuszko i Persy szybkiego powrotu do zdrówka dla Waszych dzieciaczków 😉

Mittko Dominika ślicznie wyglądała! Miała piękne ozdoby we włosach 🙂

Wiolu mam nadzieję, że jak Majka pośpi to jej przejdzie!

U nas też szaro i deszczowo 🤢
W nocy przez pomyłkę nakarmiłam Piotrka 2 razy z tej samej piersi i teraz umieram 😞 Już 2 razy jadł z tej drugiej piersi, ale dalej boli jak cholera 😞 Przy każdym ruchu mnie boli i w jednym miejscu jest strasznie twarda. Żebym się jakiegoś zapalenia nie nabawiła 😠

Jak podajecie mięsko? Zmiksowane razem z zupką?

Ewo może spróbuj troszeczkę odciagnąć mleczko... znam ten bół, więc współczuję 😉
A mięsko podawałam z zupką, tyle,że oddzielnie je najpierw gotowałam a dopiero potem łączyłam z resztą i miksowałam lub ścierałam na tarce 😉

Kurcze moja od ponad tygodnia tylko na piersi...

a powiedzcie mi czy miesko mozna razem z warzywkami gotowac potem je osobno zmielic i te warzywka a potem polaczyc ... czy wszystko osobno - bo co z tym wywarem z mieska

Picasso ja na początku Majce gotowałam mięsko osobno, by właśnie nie dawać tego wywaru. Tyle, że ona była alergiczką i wszystko tak ostrożnie wprowadzałam 😉