Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie brzucholki 🙂

Ale sie dzieje na tym forum... mamma mia 🤪

Pannanikt to ja poprosze o szklanke soku pomarańczowego (a coś do jedzonka jest? np. kanapki z pastą jajeczną 😁 )
i zaczynam:

Fredeczka serdeczne gratulacje córy!!!! mi też sie podobają takie opaski na główke dzidzi i jak jeszcze mała ma kolczyki w uszach 😉

co do Akompfów... po części sie zgadzam, z Panem Akompfem, że nie trzeba wcześnie kupowac wyprawki ale to "wcześnie " to jest 8 czy 12 tydzień ciąży a nie 6 miesiąc! Mój M tak samo nie chciał nic kupowac bo po co to przekładac, jeszcze sie zakurzy pare razy itp ale go urobiłam :P jak wracał z pracy i pytał co tam na brzuszku to mu mówiłam, że Fredeczka już dostała łóżeczko które zamówiła, że Akompf kupiła fajne śpiochy i foty pokazywałam i on wczoraj po tej naszej sprzeczce pyta: to może i my sie za czymś już rozejrzymy? 🤪 i znależliśmy cały zestaw na allegro i wylicytowali 🙂
szkoda tylko, że przyjdzie do mojej mamy a ja ją odbiore w pozdzierniku dopiero 😞 bo przesyłka do Wiednia to by wyniosła tyle co paczka 😠

łóżeczko, pościel, materacyk już wybrane tylko pojechac ikupic a wózek to będzie na końcu, dla mnie najważniejsze bedzie przed porodem fotelik samochodowy i nosidełko.

panna nikt polej jeszcze 🙃

• Mamusia
dzieki Aga, jeszcze tylko kosmetyki i jestem gotowa, do szpitala dla Bartka nic nie biore bo nie trzeba-tylko ubranka na wyjscie a dla siebie to jeszcze nie wiem co trzeba, koszule i majtki są od szpitala także takie drobne rzeczy jeszcze ale to kupimy w PL w pazdzierniku jak przyjedziemy bo tu ceny są kosmiczne 🤢 i chyba wtedy też tą paczke od mamy odbiore- no chyba, że już nie wytrzymam i każe jej wysłac 🙃

Pół godziny poświęciłam , aby nadrobić Wasze gadulstwo, ale warto było 🙂

Po pierwsze Fredeczko gratuluję córeczki 🙂 od samego początku czułam, że będziesz miała córcię i sie nie pomyliłam , więc chyba mam jakieś zdolności jasnowidzenia 🙂

Męzu Akompf widziałam, że upominasz się o oklaski. Dam Ci nawet 40 jak w końcu pójdziesz z tą swoją biedną żonką i pozwolisz jej zaszeleć 🙂
Swoją drogą to mój mąz ma identyczne podejście do Twojego ;/ jak bym na niego patrzyła, to bym zimą w sandałkach biegała ;/
No i udanej zabawy weselnej Akompfy 🙂 Ja z męzem byliśmy 2 tyg temu na weselu u znajomych 🙂

PannaNikt ja poproszę wodę gazowaną z cytrynką 🙂

A teraz idę robić gołąbki. Obiecałam wczoraj męzulkowi na obiadek, może do 17 się wyrobię.

Będę tu zaglądać.

aaaa wstałam o 11.20 ;/ byłam w mieście po mięsko mielone do gołąbków i ryz. I u mnie za oknem też sajgon, kosić im się trawe zachciało jak ja śpie ;/ jak oni tak mogą 😞

• Mamusia
No to ja dziuekuje wszystkim za gratulacje 🙂 Moja Wiki az skacze w brzuszku hehe 🙂

Dziewczyny ja osobiscie uwazam, ze nie mozna wszystkiego na ostatnia chwile zostawiac cczy ostatnie dwa miesiace bo to zabraknie, tamto zabraknie o czyms sie zapomni pomimo listy itd itp wiec wiecie same jak to jest. Ja juz szukam butow na jesien i na zime i za kurteczkami sie rozgladam bo ciezko bedzie cos dostac :/

Ci faceci sa straszni co stopuja z zakupami...

Masz absolutna rację Fredeczka. Ja bym musiała zrobić listę czego mi brakuje bo jak tak patrzę co mam a czego nie mam to dużo mi jeszcze brakuje ale to już na koniec zostawię bo to nie jest jeszcze aż tak pilne żeby już mieć 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
No tak przesyłka droższa od śpioszków takie coś rozbraja 😠 ja to też musze się wziąść za te rzeczy bo masakra 🤪 ostatnio nawet za pampersami się zaczełam rozglądać i wiecie co nie ma 😠 obchodziłam wszystkie hipermarkety i tych najmniejszych brak normalnie masakra 🤨 patrzyłam bo chciałam online zamówić i też nie ma produkt chwilowo niedostępny i tak myśle że zaczne już kupować i składować bo jak tak będzie jak się mała urodzi z dostępnością to będzie szok 😲

• Mamusia
Witam,
Nie było mnie 24 godziny i 40 stron do nadrobienia:p
Ja dzisiaj o 12.30 wstałam , ale się wyspałam za wszyskie czasy:p

Fredeczka, serdecznie gratuluję córeczki :-)

Emmax, fajnie że u Ciebie i Maleństwa wszystko oki , to najważniejsze przecież. A i jak będziesz w tej swojej przychodni to zapytaj się czy tylko ta szkoła rodzenia w takiej cenie jest dla pacjentek tejże przychodni?

Ja na razie też nie mam za dużo ciuszków: 2pary bodów na długi, 2pary na krótki rękaw, 2 pary spodenków ze stopkami ,jeden pajac,czapeczka,3 pary skarpetek,bluza z kapturem i spodenki, 2 pary łapek i chyba wszystko jak na razie.

Ja właśnie nie wiem czy u nas trzeba mieć te ciuszki do szpitala? Bo np. na Dyrekcyjnej potrzebne są tylko na wyjście.Dziewczyny z Wrocławia wiecie coś może na ten temat?

A ii... witam Pana Akompf na Brzuszku:-)

Zrobiłam kopytka, ktoś chce?
No i polewam dalej specjały 😉

Tylko zmywać garów mi się nie chce i chyba nastawię zmywarkę :P

Narobiłyście mi smak na coś słodkiego. W torebce czai się na mnie Twix... 😁

• Mamusia
Noniby tak fredeczkaa moja na szczęście nie miała chociaż huggisów nigdy nie używałam jakoś mi nie podpasowały.No ale gdzie tu potem biegać i szukać tych pieluch no żeby w takich wielkich sklepach nie mieli to już jest szok,ale wypatrzyłam na allegro 🤪

Mnie też właśnie tak ciągnie do coli :P Najlepiej takiej lodowatej z lodem 🙃

Ja używałam jedynie Pampersa, dla mnie były najlepsze. Za to chusteczek do pupy z firmy Pampers użyłam jedynie raz, bo mała dostała po nich uczulenia. Nawet bambino ją uczulały. Dopiero chusteczki z lidla, takie w żółtym opakowaniu okazały się trafione:P