Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No właśnie fredeczka, co ty taka mało aktywna jesteś?
A waga się nie przejmuj, ja teraz to się nawet cieszę że nie mam jeszcze brzucha, bo w te upały to masakra, tak ledwo dysze jak wejdę do domu z dworu a z brzuchem to już w ogóle.

• Mamusia
aaaaa jakos nie chcialo mi sie przed komputerem siedziec :P i troche zajeta bylam... czwartek i piatek za tydz pewnie wogole sie tutaj nie pojawie bo bede kroic salatki, pic ciasta itd :P bo bede sie przygotowywac do urodzin.

Jakos zle i ciezkie dni mam ... caly czas smutna chodze... dopiero jak moj kochany przyjezdza z pracy i mnie przytuli i da buziaka to sie jakos lepiej poczuje i usmiechne a tak to smutas jakis 😞

No u mnie wogole brzucha nie ma ;/ jest mniejszy niz w 4mies ;/ (zdj przy moim profilu)

Z tego co sie zorientowałam to mamy urodzinki dzień po dniu (tylko ja niecooo starsza od ciebie 😉 , i twój facet i mój chyba tez jakoś blisko siebie mają, he, he raczek i lew mieszanka wybuchowa (z mojej strony oczywiście):laugh:

Witajcie Kochane 🙂
Fredeczka jeśli lekarz Ci powiedział , że wszystko jest w porządku, że dzidzia się dobrze rozwija, płyn owodniowy w normie to nie masz się czym przejmować, że nie masz brzuszka, jeszcze Cie tak wystrzeli, że nie będziesz mogła chodzić 🙂 🙂 🙂
Mój brzusio jest widoczny 🙂 przytyłam od początku ciąży 5 kg.
Dziś rano jak się obudziłam to czułam już znacznie bardziej wyraźne ruchy niz do tej pory - i tak leżałam jak wariatka - sama bo mąż w pracy i śmiałam się sama do siebie 🤪
Ja mam przeczucie że będzie synek, okaże się 3 sierpnia bo wtedy mam usg.
I ostatnio spodobało mi się bardzo imię Zosia-więc jeśli jednak będzie dziewczynka, to chyba tak dam na imię, a dla chłopczyka jak już wcześniej pisałam - Bartuś.
Kupiłam sobie dwie pary spodni ciązowych na allegro , są świetne i naprawde niedrogie były bo 39.90 za parę plus przesyłka.
Szperajcie dziewuszki na allegro, bo tam można naprawde fajne i tanie ciuszki dostać, a na te 9 miesięcy to raczej sie nie opłaca płacić za spodnie 150 zł... no chyba że kogos stać na to 🙂 ja wolę ciuszki dla niuni kupować 😆
Uciekam jeść śniadanko bo niedawno wstałam.
Całuski i miłego dnia grubaski 🙂
Ps. wczoraj na TRWAM oglądałam program o ciązy, lekarka się wypowiadała na temat przyrostu wagi. I tak - kobieta z niedowaga powinna przytyć do 18 kg, kobieta z wagą normalną do 12 kg, natomiast kobieta z widoczną nadwagą tylko do 6 kg 😲 szkoda że to się nie sprawdza w praktyce. Moja znajoma jest własnie w 9 miesiącu ciązy, waga przed ciązą 60 kg (168 cm wzrostu) obecnie waży ponad 90 kg.
Buziolki

NO NO FREDECZKA WIDZĘ, ŻE SZYKUJĘ SIĘ NIEZŁA IMPREZKA :laugh: AŻ POZAZDROŚCIĆ TYCH 18 LAT :P PEWNIE U WIĘKSZOŚCI Z NAS BYŁO TO BARDZO DAWNO 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Agnieszka i Gosia -dziękuję za zaproszenie 🙂 Obydwie macie ślicznych synków 🙂

bti gratuluję chłopca 🙂

PannaNikt daj znać jak wrócisz z usg.

fredeczka nie stresuj się, doczekasz się brzuszka, czas tak szybko leci, że nawet się nie obejżysz a będziesz chodziła z wieeeelkim brzucholkiem 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

U mnie spiekota jak zwykle 🤔
Bti gratulacje!!!! No ładnie moja Majka to rodzynek póki co heheh.
Dorunia pozdrawiam serdecznie, dasz sobie radę z mężem, przełóż go przez kolano!!!
PannoNikt czemu Ty się stresujesz, ja tam za każdym razem lecę jak na skrzydłach na USG 🤪!
Mariago może spróbuj zmienić lekarza, jak Ci już dziewczyny radziły albo jedź na pogotowie i siedź tam dopóki czegoś nie zaradzą.
Wczoraj w nocy tak się zdenerwowałam, wręcz przeżyłam kryzys bo mój mąż się nie odezwał od dłuższego czasu, a miał zasięg i nawet jak do niego dzwoniłam to nic, nie odbierał, nie odpisywał na smsy i Wiolka wpadła w panikę. F..ck tak to już jest jak mąż na morzu, wiecie co ja powinnam wziąć rozpęd i walnąć w ścianę bo przecież i OCZYWIŚĆIE nic się nie stało a moja kruszynka się zdenerwowała i tak fikała, że cały brzuch się ruszał ☺️ . 🤨 Do 3 rano nie spałam, na szczęście mój mąż wiedział, że ja panikara to do mnie zadzwonił o tej 3 i wyjaśnił sprawę. Wtedy się poryczałam, nakrzyczałam na niego i poszłam spać w końcu, co za gowniana noc.... ehh wygadałam wam się, jak dobrze 😁

Trzymajcie sie brzucholki kochane!
Agnieszka wysłałam Ci zaproszenie na NK 🙂

• Mamusia
AgnieszkaK u wiolki mnie znajdziesz 🙂 wpisz w znajomych Karolina i tam bede :P

Wiolka, to tak jak ja ostatnio co on sie spoznial godzine a pogotowie jechalo to tez pozniej sie poryczalam i na niego nawrzeszczalam bo siedzialam i ryczalam z telefonem probojac sie do niego dodzwonic a tu wylaczony, a ten znowu sluchal sobie muzyczke i bateria mu siadla :evil: Ci faceci to nas kiedys do grobu zaprowadza ! ale dobrze kochana, ze wszystko jest ok! 🙂

Biedne sie stresujecie na tych facetów. Nie dziwię się! Ja też bym od zmysłów odeszła! Strasznie się denerwuję jak nie wiem co sie dzieje, jak nie dzwoni... Na szczęście mój mężulek jest równie zboczony pod tym względem i on często do mnie dzwoni 🙂 Ależ ja Go kocham!!!! a z pracy wracam pędem do chaty, bo tesknię 🙂 Znajomki mówią, że mi "szajba odbiła" (tzn świra mam) ale przejdzie po kilku latach małżeństwa 🙂 A we wrzesniu mamy pierwszą rocznicę ślubu 🤪

Specjalnie dla Fredeczki wstawiłam się bokiem w galerii brzuszki 5 miesiąć (w niebieskiej bluzce) - sorka za jakoś ale sama sobie telefonem robie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Tak Fredeczka ale u Ciebie to była godzinka u mnie prawie cała noc a mój mąż na drugiej półkuli.....ostatnio byłam tak zdenerwowana jak była Katrina a mój mąż w Zatoce Meksykańskiej........ no na szczęście ten mnie wyczówa chyba i w końcu dzwoni, żeby uspokoić swoją żoneczkę heh.
Coś nie mogłam wejść na brzuszka, znowu cos robią 😠 😠 😠 ??

No fajnie masz Fredeczka, ja w sierpniu kończę 26 lat 😞 ten czas tak szybko płynie, ale pamiętam swoją 18tkę jak by to było wczoraj 🙂 też zrobiłam prywatkę w domku, potem poszliśmy z całym towarzystwem na dyskotekę... fajnie było... cieszę się , że mam sporo zdjęć z tej imprezy i zawsze mogę powspominać 🙂

Dziewczyny pozwoliłam sobie zaprosic co nie które z Was na NK 🙂 Mam nadzięję, że mogłam 🙂
A tych których nie znalazłam serdecznie zapraszam - wpiszcie w wyszukiwarkę Agnieszka -Linowno i pojawi się zdjęcie z motylkiem - to ja 🙂

WIOLKA NIE TYLKO TY NIE MOGŁAŚ. JA TEZ NIE MOGŁAM.
ACH TE LATKA LECĄ I TO NIE UBŁAGALNIE.
A SŁYSZELIŚCIE W WIADOMOŚCIACH ŻE ZGINĘŁA 24 LETNIA CIĘŻARNA KOBIETA 😞 JECHAŁA SAMOCHODEM W CZASIE TEJ NAWAŁNICY I SPADŁO DRZEWO NA JEJ SAMOCHÓD. TAKIE TO SMUTNE O PRZYKRE 😞 😞 😞
CZŁOWIEK NIE ZNA DNIA ANI GODZINY 😲 😲 😲