Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam!

Wiolka, pewnie zanim zdarze sie przyzwyczaic znowu bedzie w lozeczku na noc 🙂 dzisiaj np tez bedzie w lozeczku na noc 🙂

Wiolka myslalam ,ze wiekszy masz ten brzucholek 🙂 aaa kobietki a ja jednak cos tego brzucha mam, tylko ze sama tego nie widze ale jak wczoraj przechodzilam obok lustra i tak odruchowo spojrzalam i zobaczylam jak mi brzuszek juz wystaje to az sama sie zdziwilam 🙂

Dzisiaj 21tc! 🙂 ale jak na 21 to i tak maly brzuch...

• Mamusia
Witam!

Wiolka, pewnie zanim zdarze sie przyzwyczaic znowu bedzie w lozeczku na noc 🙂 dzisiaj np tez bedzie w lozeczku na noc 🙂

Wiolka myslalam ,ze wiekszy masz ten brzucholek 🙂 aaa kobietki a ja jednak cos tego brzucha mam, tylko ze sama tego nie widze ale jak wczoraj przechodzilam obok lustra i tak odruchowo spojrzalam i zobaczylam jak mi brzuszek juz wystaje to az sama sie zdziwilam 🙂

Dzisiaj 21tc! 🙂 ale jak na 21 to i tak maly brzuch...

ALE DZISIAJ POGODA 😠 😠 😠

NO WŁAŚNIE FREDECZKA JA TEŻ UWAŻAM ŻE TE SUWACZKI ZA SZYBKO POKAZUJĄ NAM TYGODNIE. MI JUŻ W PIĄTEK POKAZAŁO 21 TYDZIEŃ A TERMIN MAM NA 7 GRUDNIA A TO WYPADA W PONIEDZIAŁEK WIĘC JA DOPIERO ZA DWA DNI POWINNAM WCHODZIĆ W 21 TYDZIEŃ.

Czesc dziewczynki!

Wiolka - śliczny brzusio!

Jak szłam do lekarza to uśmiech od ucha do ucha, wychodząc raczej już nie. Na wizycie wyczekiwanej przeze mnie od 3 tygodni nic sie nie dowiedziałam. Zbadała mnie, wpisała w kartę, zważyła i pozegnała! Nie zrobiła USG a juz myślałam, że zobaczę moje maleństwo i zobaczę co tam się mi chowa, Potem poszłam kupic bluzkę bo potrzebuję jakąs na ślub za tydzień, Wszędzie mi mówili: "Na pani stan? Teraz? Nie, nie, zapraszam po ciąży" i dupa, nic nie kupiłam. Weszłam do sklepu z odzieżą używaną nawet, też zero... Ale za to kupiłam śliczny kombinezonik za 10 zł dla maleństwa - nówka! Zdjecie wkleję później. Jeszcze po drodze użądliła mnie pszczoła... Jakiś ten dzień pechowy. Na szczęście nie muszę sprzątać w domu, bo mój mężunio ukochany wczoraj zrobił porządek w calym doku. Ufff !

USG bede miała dopiero w 23 tygodniu, zapisana jestem na 1 wrzesnia. a wcześniej jeszcze kontrolna wizyta 11 sierpnia.

Miłego dnia Brzusie!

• Mamusia
Akompf głowa do góry 🙂 jutro będzie lepiej.

Ja to coś dziś bojowy dzień mam,jescze na męża nakrzyczałam bo wszystko w domu mi się psuje a jego nie ma 😞 eh nienawidze takich dni.Idę do znajomej na ciacho muszę się odstresować :P

• Mamusia
Ale tu pusto... a mnie dzisiaj znowu czeka jednak samotna noc 😞 coraz ciezej mi z tym ;/

Wlasnie wcinam salatke grecka, nie wiem czy mozna nam fete ale... 😉

za chwile ide ogladac nianie... moze mi sie jakos humor polepszy bo mam podly...

Milego wieczorku brzuszki.

Ja niedawno wróciłam z grila. Pojadłam karkóweczki i boczku, ale zimno kurcze, zmarzłam jak nie powiem co 🙂 więc wskoczyłam do wanny ciepłej wody, myju myju i juz leżę w łózeczku 🙂
Normalne że u nas na forum pusto, w końcu sobota. W poniedziałek znowu będzie nas pełno.
Co do fety to tez słyszałam że nie można w ciązy, ale myślę że jak raz na jakiś czas się troszkę zje to nic się nie stanie...nie dajmy sie zwariować 🙂
Dobrej nocki brzuszki 🙂

DOBRANOC KOCHANE GRUBASKI MIŁYCH SNÓW WAM ŻYCZĘ

Niech plejada gwiazd
i księżyca srebrny blask ,
o Wasze sny się dziś zatroszczą,
błogością i radością ugoszczą,
pięknością napełnią,
czułością obejmą,ciepłem nakryją,
I Wasze sny umilą.
Popatrzcie na gwiazdy na niebie
Każda z nich to pozdrowienie
ode mnie dla Was!
Agnieszka;*
♥» ▬▬ «•*•» ▬▬▬ «•*•» ▬▬ «

• Mamusia
Hej kobietki.

No slyszalam ,ze plesniowych tez za bardzo nie mozna :P a ja lubie ser plesniowy posypac posiekanymi orzechami wloskimi i do piekarnika 180stopni na 15-20min wlozyc i sie wtedy tak fajnie klei mmmm . Ale w calosci ten ser.

Ja wlasnie wcinam marsa liona i popijam cola... super jak na wieczor co ?? ;/ ale tak mnie naszlo ze mmmmm :P musialam tatke wyslac :P a ekspedientka czyli moja ciotka do niego "Renia jest w ciazy?" hehe Renia czyli moja mama :P sie usmialam jak przyszedl i mi to powiedzial 🙂

Dobranoc 🙂

• Mamusia
Hej!!!

Fredeczka przecież weekend jest :P

Dzisiaj mnie o 6 rano obudził taki straszliwy ból pleców po prawej stronie na wysokości nerki i w prawej pachwinie, że myślałam, że orła wiwinę! W życiu nie miałam czegoś takiego, może to od złej pozycji podczas spania, może dzidzia uciska gdzieś, jak myślicie? Nigdy nie miałm problemów z nerkami, tak się przestraszyłam, że coś może się stać...... nawet nie chce o tym myśleć 🤢 .
☺️ 🤨

Dzisiaj jade jak co niedziele na obiad do teściów a później może na plaże ale zobaczę jeszcze bo trochę zaczęło wiać.

Życzę miłej niedzieli!!!!

• Mamusia
Wiolcia tak jak napisałas dzidzia musiała sie ułozyc ze naciska Ci na nerki...w koncu robi sie coraz mniej miejsca w brzuszku 🙂 🙂niedenerwuj i spokojnie odpociwaj 🙂 🙂ja miałam tak z synkiem tyle ze na watrobe koszmar bo trwało to cały tydzien ale dałam rade 🙂

DZIEŃ DOBRY GRUDNIÓWECZKI :laugh: :laugh: :laugh:

WIOLKA A JESZCZE NIEDAWNO PISAŁAM ŻE MALEŃSTWO PO NERKACH BĘDZIE CI DAWAĆ, DŁUGO NIE MUSIAŁAŚ CZEKAĆ :P :P :P

MNIE TEŻ CZASAMI JUŻ UCIŚNIE A W SZCZEGÓLNOŚCI JAK PROWADZĘ SAMOCHÓD, NIE MOGĘ SIĘ WYGODNIE UŁOŻYĆ TYLKO MUSZĘ BYĆ WYPROSTOWANA A JEMU CHYBA TO NIE PASUJE 🙂 🙂 🙂 🙂

NIUNIA90 A KTÓRE SERY PLEŚNIOWE SĄ Z MLEKA PASTERYZOWANEGO???

• Mamusia
Hej mamusie 🙂

U mnie dziś pogoda też paskudna tylko 10 stopni 🤨 mieliśmy ze znajomymi jechać na wycieczke,ale co z tego wyjdzie zobaczymy.

Co do ucisku to na razie cisza,ale wiem jakie to potrafi być bolesne 🙂 czasem dużo trzeba znieść.

Witajcie. U nas pochmurno, deszczowo, szaro... no po prostu beznadziejna pogoda ☺️
Wiola, ja mam tak, że po nocce bolą mnie wszystkie możliwe wnętrzności. Masakra po prostu.

Ale mimo to super być w ciąży, tyle, że ja czekam by grudzień przyszedł jak najszybciej 😁 😁

• Mamusia
No faktycznie .... długo nie musiałam czekać, teraz mała skacze i sie przekręca ale wczoraj tak mi dawała po pęcherzu, że co 5 min. do kibelka latałam heheh. Urwisek :laugh:

Słuchajcie czy wiecie w jakiej pozycji znajduje się wasze dziecko, moja Majka juz od ponad miesiąca leży główką w dół, nie wiem czy to normalne? Myślałam raczej, że pod koniec ciąży się pzrekręci a ona już w 18 tc była tak ułożona 🙂.