Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

amfisbena napisał:
Ua, nowe nabytki na wątku! Witam kasię i gosiaczka!!

Gosiaczek, dorwałam Twój post na grudniówkach (nie zaglądam tam, bo jakieś dziwne tam dyskusje, zupełnie nie dla mnie, ciągle o dobrym jedzeniu, złych teściowych, pięknych ubrankach itp... bleee) Jak trafimy do jednej szkoły rodzenia do tej samej grupy - bo termin mamy niemalże ten sam - to mogę Ci wypożyczać czasem swojego "mężulka"... huehue...jak się go poprosi, to "podyszy" i "pooddycha torem przeponowym" z dwoma laskami, zamiast z jedną...

No! Żem się napisała... fiu, fiu...

widzicie jakie się o nas rzeczy na forum pisze:laugh:

Pies świetny, a jedzonko pewnie nie do kupienia u nas 😉

• Mamusia
"Egzotyczna" heh, Majka będzie miała podwójne obywatelstwo, tak samo jak mamusia. Jak się urodzi automatycznie dostaje obywatelstwo chorwackie dlatego jak już urodzę i poczuję sie troszkę lepiej musze pojechać do ambasady i pozałatwiać formalności związane z otrzymaniem 2 obywatelstwa do Zagrzebia. Troche z tym roboty ale Majka będzie w końcu pół Polką i musi byc z tego dumna :P

Akompf słodkie te ubranka.
Ja dziś chciałam jechać i kupić coś córce do ubrania, ale pada i to nie zachęca mnie do biegania po sklepach.
I sama sobie kupiłabym jakąś parę spodni i bluzkę, bo moja szafa hmmm... to już tylko mała półeczka rzeczy, które zakładam na siebie.

Wiola, wiem o czym mówisz....
Co prawda moje dziecko będzie mieć obywatelstwo polskie, ale też muszę jechać do konsulatu, by wyrobić paszport. Konsulat mamy 3 godziny drogi stąd (autem).
I wiecie co?? Nawet toalet tam nie mają a kolejki są olbrzymie. A trzeba dodać, że trzeba wstawić się z dzieckiem do składania wniosku 😠

• Mamusia
Akompf śliczne ciuszki.

Wiola ja też chciałam maltańczyka, ale zamiast niego mam 2 koty :laugh:

Ja szukam sobie od rana zajęcia, już zrobiłam pranie i pomyłam okna. Na 16 jadę do lekarza i jestem jakaś zdenerwowana, sama nie wiem dlaczego.

Megulka imię Lena bardzo mi się podoba, gdybym miała córeczkę to prawdopodobnie tak bym ją nazwała 🙂

Dzięki dziewczynki!
Właśnie mama przynisła mi kolejnego bodziaka w kolorze różowymi sukieneczkę też różową 🙂 - wszystkie ciuszki prawie mam różowe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a obiecałam sobie, ze będę unikac tego koloru, a on jest taki słodki!

Wiolka - popatrzyłam sobie w necie na te Maltańczyki 🙂 ale słodkie są niektóre! Te z długą sierścią do samej ziemi już mniej 🙂 Myślałam, że to większe pieski 🙂

Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa obywatelstwa.
Wiem tylko na jakiej zasadzie wydają paszport. I ozywiście dwoje rodziców musi być. Jeśli właśnie chodzi o paszport, to najpierw wyrabiają dziecku tymczasowy na rok i w ten rok trzeba pojechać do kraju i wyrobić dziecku pesel. Po nadaniu peselu można się starać o paszport, który dziecko ma do ukończenia 5 roku życia.
Aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę, że to nas czeka,

• Mamusia
Akompf nie unikniesz różowego przy zakupach dla dziewczynki :P 😉

Maltańczyki są piękne ale na utrzymywanie takiego psa w dobrej kondycji potrzeba dużo czasu. Ja moją obciełam przed wakacjami bo by biedulka zdechła w długiej sierści w takiej temperaturze. poszukam jakiejś fotki jak miała długi włos i wrzucę, też fajnie wygląda.
Teraz idę w końcu zrobic sobie jedzonko bo zejdę z głodu.