Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja też sie zastanawiam czy spodnie kupic większe czy takie w sam raz, wsumie narazie mam jakieś 4 kg na plusie i to wszystko poszło mi w brzusio, na słodycze też nie mam ochoty, za to tak jak Wiolka zajadam sie jabłkami 🙂

szukam jakichs jeansów... ale chyba lepiej kupic takie w sam raz niż większe i sobie folgowac bo skoro bedą większe...:P :P

Hej dziewczyny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Uuuuuuuuuu zaskoczyłyście mnie 13 stron musiałam nadrabiać :laugh: :laugh: :laugh:
Ale teraz wiem co mam pisać bo rano to mi nic nie przychodziło do głowy 😉 😉 😉 😉
A więc Wiolu prześlicznego masz pieska 🤪 🤪
O tej Amsfibenie to nawet się nie wypowiadam bo co bym chciała napisać to już Wy napisałyście, po prostu żal.pl :P :P :P
I jeszcze na tema piesków, któraś napisała że marzy o Maksiu i Reksiu to ja Wam powiem że moja teściowa ma dwa psy i właśnie tak się nazywają :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Jeżeli się nie mylę Akompf pytała się o cenę tych śliniaczków to już piszę że za 11 sztuk zapłaciłam całe 2 zł 🙃 🙃
A reszty nie pamiętam bo za dużo tego było :P :P :P :P

• Mamusia
hejka

Wróciłam od lekarza, mam dużo wypoczywać i nie ma mowy żebym poszła do pracy -to mi akurat pasuje 😉 Niestety mam anemię i bardzo napiętą macicę. Znowu muszę łykać duphaston 3 razy dziennie, nospe, żelazo i magnez. Policzyłam, że mam łykać 13 tabletek dziennie. No i kontrola za 14 dni. Mam nadzieję, że wyniki się poprawią i macica wróci do normy.
Muszę zmienić dietkę żeby dostarczać więcej magnezu, ale nie lubię wątróbki ani buraków... muszę poszukac w necie co tu najlepiej podjeść.

No i od ostatniej wizyty przytyłam.... 5 kg!!!! 🤪 Makabra jakaś, w ogóle tego nie czuję hehe. Czyli licząc od wagi sprzed ciąży mam 3 kg na plusie bo na początku schudłam. No, ale ostatnio miałam mega ochotę na słodkie i sobie nie żałowałam.

No, a teraz zabieram się za czytanie zaległości 😉

gosiag, fajniutki, będą się nasze grudniowe laseczki za nim oglądały:laugh:

No Wiolka, ale fajna lekturę podrzuciłaś:laugh:
A tak swoją drogą to ja się obawiam, że też z siebie jakąś idiotkę na tej porodówce zrobię 🤪

• Mamusia
No ja próbuje sobie przypomnieć coś z mojego porodu,ale nie miałam takich śmiesznych sytuacji.Pamiętam jedno że baaaaaardzo dobrze mi się siedziało na kibelku 🤪 poszłam się wysikać i tak siedziałam siedziałam i siedziałam jak wyszłam to położna pyta dobrze pani było a ja z takim błogim uśmiechem że tak :P

Gosia bardzo ładny Twój synek 🙂 a to moja córcia (jak byscie zapomniały jak wygląda 🙂 ) w 21 tygodniu

Ewa to sie nafaszerujesz tabletkami biedna, odpoczywaj 🙂

Co do spodni to ja kupiłam sobie te http://allegro.pl/item686612736_ciazowe_spodnie_jeans_z_elastanem_roz_l.html jakieś 2 miesiące temu i nadal w nie wchodzę, sa bardzo fajne, pas na brzuszku się reguluje więc myslę, że posłużą mi do końca ciązy.

Kupiłam jeszcze te http://allegro.pl/item689163615_lniane_spodnie_ciazowe_l_wysylka_gratis.html tez super , ale juz nie polecam, bo one raczej na lato

Więc moim zdaniem nie ma co kupowac aż tak bardzo za duzych spodni. [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/DSC05103__640x480___320x200_.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Ja to pamiętam że jak po porodzie mnie zszywał lekarz to się pytał czy mi całą zaszyć :laugh: :laugh: :laugh: Mój mąż stał na korytarzu i słyszał całą rozmowę i krzyknął że nie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: