Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dziewuszki

Wiola gratuluję 30 tki 🙂 teraz to już strzeli jak z bata do narodzin 🙂

Skórka super kombinezonik, mam podobny. Powiedz mi on nie jest czasem z firmy Ladybird ??

Mittka to nie jest straszne, to jest wspaniałe 🙂 teraz możemy bezkarnie wcinać ile chcemy i co chcemy hahah po porodzie będziemy się martwic o figurę 🙂

Ewa moja gin też zawsze w karcie dopisuje mi tydzień do przodu 🤨

A ja mam posprzątane, bo wczoraj miałam napad porządkowy, tylko muszę naczynia umyć i jakiś obiad wymyśleć i nie mam pomysłu... może jakąś zupkę ugotuję...

Śniadanko tez już zjadłam, już nawet koleżanka była u mnie na kawce 🙂

Miłego dnia grubaski 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

3:0 dla mnie :laugh: :laugh: Pozmywałam naczynia i toaletę umyłam :P :P Zaraz następne pranko do wywieszenia i następne do pralki trzeba włożyć :laugh: :laugh: :laugh:
Mittka to tylko Tobie kochana pozazdrościć można 🤪 🤪 🤪
Potem po porodzie to nie tylko o figurę będziemy się martwić ale co zjeść żeby naszym maluchom nic nie zaszkodziło jak będziemy piersią karmić 😉 😉 😉 😉 😉

Ewuniu nie martw się ja też mam takie dni że nawet palcem w nosie nie chce mi się podłubać :laugh: :laugh: :laugh:
Odpoczywaj dziewczyno teraz ile możesz bo po porodzie już nie będziesz mogła sobie tak błogo poleniuchować :P :P :P :P

• Mamusia
Witam ,

Emmax i Ewa, uważajcie na siebie a na pewno wszystko będzie dobrze, 3mam kciuki :-)

Anja, w takim razie zazdroszczę Ci tej smakowej glukozy:-)

Emmax, kiedyś już wklejałam taki fajny artykuł na temat bolących dziąseł w ciąży, wklejam jeszcze raz:
mnie na szczęście dziąsła nie bolą ale przy szczotkowaniu krwawią.A wczoraj zjadłam sobie czekoladę z lodówki i gdzieś pocharatałam sobie podniebienie i tak mnie boli od wczoraj że normalnie jeść nie mogę, masakra.

A co do szczawianów wapnia w moczu to też je mam. Lekarz kazał mi pić wodę Jana (kupuje się ją w aptece).Dzisiaj idę odebrać wyniki i zobaczymy.

Wiolka, wszystkiego naj z Okazji 30-stki:-)

A ja właśnie sobie zjadłam pomidorki z cebulką i ze śmietaną :-)

Witam Grudniówki 🙂
Jaka śliczna pogoda mmm 🙂
Dzisiaj mam wizytę u gina mama nadzieje że moje Maleństwo wreszcie przestanie być takim wstydzioszkiem i pokaże co tam ma bo jeszcze nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka :P A jak już będę wiedziała to kilka drobiazgów w odpowiednim kolorze będę mogła zakupić bo mam wszystko zielone i żółte 😉
No i jeszcze ten nieszczęsny cukier 😞 od 3 dni nic słodkiego nie jadłam i już mnie skręca a co będzie dalej jejku! 😮
Miłego dnia Brzuchatki 🙂

• Mamusia
Witam Was dziewczynki

wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest w porządku, mam tylko małą dietę bez cukrową.

Ewo nie tylko ty masz lenia ja jak wrócę po pracy to najlepiej bym tylko wskoczyła do łóżeczka i lała na wszystko inne, ale jakoś obiad się nie chce sam ugotować i samo nie chce się posprzątać:laugh:

A co do wagi to mam się z czego cieszyć bo mały rośnie jak na drożdżach a ja schudłam 🤪 Lekarz mnie tylko pocieszył że mój synek nie należy do maluszków i jak tak dalej pójdzie to może mieć ponad 4 kilo 🤪

• Mamusia
No to Asiula będziemy czekały na wieści co tam Twój maluszek chowa między nóżkami 😉

Gosiu to dużego masz syneczka 🙂 Najważniejsze, że zdrowy.

Nie wiem jak dajecie radę bez słodyczy, ale jak trzeba to trzeba, wyjścia nie ma 🙂 Twardzielki z Was!

Kurcze ja nawet nie wiem ile mój waży. Ja chcę usg!!!!!

• Mamusia
Ewo mnie tylko lekarz tak profilaktycznie zalecił tą dietę, tylko ze względu na wagę malucha, bo teraz dziecko rośnie najintensywniej prawie kilogram miesięcznie. I w naszym przypadku jak on już ma ponad kilogram to gdy go jeszcze bym podpasała słodkim to masę urodzeniową miałby ponad 4 kilo.
Dlatego ja wolę dmuchać na zimne :P

• Mamusia
Hej lasencje!

Nie uwierzycie ale ja się poszłam zdrzemnąć o 10 i dopiero wstałam, wstyd jak ja pierdziule :laugh: :laugh: :laugh: ja właśnie miałam napad czekoladowy i zjadłam pół tabliczki. Kochane dacie radę, ja całe życie bez słodyczy i przezyłam. Ja nie miałam badanej glukozy 🤨
Objawia sie jakoś ta cukrzyca?

Ja już jestem 🙂 🙂 Ale grzybków dostała i teraz siedzę przed kompem i je obieram :laugh: :laugh:
Ja cukier miałam badany i mam w normie 🙂 🙂 Czasami cukrzyca objawia się ciągłymi sennościami w ciągu dnia 😉 😉 😉
Wiolu to super że sobie pospałaś :laugh: :laugh: Chociaż wypoczęta jesteś :laugh: :laugh: :laugh:
Skórka jeżeli nie jesteś łapczywa na słodkie a lubisz pikantne i kwaśne potrawy to możesz mieć chłopca ale to wiesz to tylko nasze domysły :P :P :P

Ja tylko wpadłam na moment, bo muszę jechać na zakupy z małą.

Wiola gratuluję jeszcze maksimum 10 tygodni i będziesz tulić Majunię 😁

Wczoraj dostałam paczkę z ciuchami po mojej córci. I chodzę teraz jakby w obłokach, bo każda rzecz wiąże się z jakimś wspomnieniem 🙂

Co do glukozy to nie piłam, ale w środę pobierano mi krew i mają sprawdzić ilość glukozy we krwi 🤨
Do wieczora laseczki 😉