Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewa a to dobre :laugh: :laugh: !!!!
Anniussssia nie słyszałam o takim czymś, nie wierzę w zabobony, kompletnie nie interesują mnie takie bzdury ale skoro chrzestna w nie wierzy i sie boi to nie ma co jej do tego zmuszać. Podobno odmawiania bycia chrzestnym czy chrzestną tez przynosi pecha i co teraz?

Akompf ja też w nocy sapie jak pociąg jak się przekręcam i pewnie będę budzic mojego mężola, tym razem ja, bo to on mnie ciągle budzi tym swoim chrapaniem :laugh: teraz mu sie odwdzięczę :laugh:

Kurcze czas sobie zrobić cos do amu bo głodna jestem a taaaaaaaaaak mi się nie chce!

• Mamusia
Ja na ostatniej wizycie 7.09 miałam 4,5 kg do przodu. Ale te ostatnie dwa tygodnie...pokazały iż brzusio wszedł w fazę "BĘDĘ RÓSŁ" więc myślę iż do następnej wizyty trochę mi przybędzie. Poza tym od dwóch tygodni mam parcie na słodkie...:P
Jeśli chodzi o cellulit, niestety dopadło mnie paskudztwo. W ogóle czuję się jak arbuzik 😉

Eh...mam nadzieję iż po urodzeniu dojdę do jako takiej figury.

A co do spania.. to u mnie też coraz gorzej. Madzia nie daje mi spać - teraz kursuje w moim brzuszku przez 24 godz. Hehehe

Hej lasencje 🙂 🙂 🙂
Jestem z szokowana bo aż 10 stron musiałam poczytać 🤪 🤪 Należy Wam się duży buziak 😘
Ale się uśmiałam z tych Waszych postów na temat wagi :laugh: :laugh: :laugh: Szkoda że nie ma grupowych oklasków bo by Wam wszystkim się należały :laugh: :laugh: :laugh:
Aanniiuussiiaa ja słyszałam o takim zabobonie i powiem że w rodzinie mojego męża jest on przestrzegany, a i jak z Kamila miałam chrzcić to mi kuzynka odmówiła ale nie z powodu ciąży tylko że do matury się uczyła a ja Kamila chrzciłam 22 lutego 2004 a matura była w maju więc dla mnie to było byle jakie wytłumaczenie 😉 😉 Ale co najśmieszniejsze to że jak przygotowywała się do egzaminu licencjackiego a miała go w pażdzierniku 2007 roku to tydzień przed nim została chrzestną u drugiego kuzyna i dla niego nie odmówiła więc możesz sobie wyobrazić jak ja teraz się czuję, ale kiedyś to sobie wypomnę :P :P :P :P
A co do wagi to na ostatniej wizycie ważyłam 73 kg więc jestem do przodu od wagi początkowej 5 kg a ważyła 68 i jeszcze schudłam 3 więc można powiedzieć że 8 do przodu ale to sobie same zinterpretujcie jak to ma być :P :P :P :P

A i zapomniałam dopisać że laska u której wygrałam aukcję tego becika wysłała mi paczkę 🤪 🤪 🤪
Dobra zmykam :P :P :P Piszcie nadal to będę miała co robić dzis wieczorkiem o ile wrócę :laugh: :laugh: :laugh:

Ja tam nie wieże w zabobony człowiek się nimi ogranicza a przecież mamy 21 wiek a nie średniowiecze:P [img size=193]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/__ukasz-8f801ea9cf6fee01e32c73894540d6b4.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Wariatki 🙂 ubaw po pachy, Wy jesteście dla mnie najlepszym ,,odstresowaczem" 🙂

Ja przytyłam od początku ciązy juz 10 kg. Mam nadzieję, ze nie przekroczę więcej niż 15 kg.
Mój cellulit też juz chyba osiągnął apogeum... cieszę się tylko, że nie mam ani jednego rozstępu, bo chyba łatwiej pozbyc się cellulitu niz rozstepów.

Jak ja mam się uczyć jak ciągle chce mi się spać??
Wypiłam sobie kawe i dupa..
Zupy talerz zjadłam 10 minut temu i juz czuję głód 😞
Ło matko .... ;/

Mój mąz na szczęscie nie chrapie, współczuje Wam laski tych Waszych chrapioków, bo ja nie nawidzę chrapania. Mój tata strasznie chrapie, jak mieszkałam z rodzicami to słyszałam w swoim pokoju jego chrapanie... masakra, ja nie wiem jak ta moja mam tyle lat wytrzymuje haha

A mnie cholernie bolą biodra jak się przekręcam w nocy. Czasem tak mocno,że nie mogę wytrzymać...

Co do zabobonów to ja też absolutnie nie wierzę ... ale każdy żyje jak uważa...

No to pa kobietki, wieczorkiem wadnę znowu 🙂

• Mamusia
Jej a mnie się zimno zrobiło i zachciało mi się spać,więc się położyłam,ale oczywiście moja córa która jest na dworze nie da mi spać 😠 przed chwilą zadzwoniła żebym jej dała 30 gr 🤪 więc jak już mnie wybudziła to zrobiłam sobie kawke i wcinam ciacho 🤪

AgnieszkoW ja jak bym zjdła zupke to też zaraz bym była głodna 😁

Kurde 😠 dwa podejścia do spania i nic z tego za 1-szym razem zadzwoniła moja siostra a za 2-gim siostra M, że wpadnie na chwilkę 😠 😠 😠 więc się poddaję i biorę dalej za robotę 😉

Mittka tak z ciekawości zapytam... co może kupić teraz dziecko za 30 gr ? Ale masz oszczędną córcię i jaka ona jest ładna , jak laleczka normalnie 🙂 widziałam zdjęcie na NK 🙂

Musiałam zjeść jeszcze wielką bułę z kiełbaską, bo faktycznie po zupce to się jest zaraz głodnym.

• Mamusia
Hej a ja się zdrzemnęłam, 2h z życia wyjęte ale za to jak przyjemnie :P myję teraz podłogi ale za długo w 1 pozycji być nie moge więc sobie tu odpocznę chwilkę. Zaczęłam oglądać dr Hous'a na necie, może mi czas szybciej minie.

Ktoś się ostatnio pytał czy też nam się chce strasznie pić otóż ja dzisiaj wypiłam chyba cysternę i nadal nadal mam sucho w gardle 😮 . Moja Majeczka się dzisiaj tak malutko odzywa 😞 🤢