Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aleście się uparły na temat tego solarium :P

Siostra to fajna rzecz,wogóle wyczytałam ostatnio w jakiejś gazecie że osoby które mają siostre są szczęślwsze w życiu bo cos tam nie pamiętam :P Ale oczywiście nie mówie że jak ktos ma brata to nie będzie szczęśliwy nie o to tu chodziło 🙂
Za to AgnieszkoK widze że Twoj brat to chyba nie był z tobą szcczęśliwy tak mu linijką zasunąć że ślad mu został 😁 😁 oczywiście żartuje 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
PannaNikt moja mama bedzie dobrze znac swoja wnusie, za to przed "tesciowa" bede ja ukrywac. Nawet nie chce,zeby poznala kiedys moja niunie. Swoim dzieciom zrobila taka krzywde to mojego napewno nie pokocha a nie chce,zeby moja kruszynka sie nauczyla ,ze "babcia" zawsze prezenty przywozi i ze jest taaaaaaaka kochana. Bo swoim dzieciom przywiezie slodycze, zabawki da troche pieniedzy i jest wszystko ok. Naobiecuje ,ze ich zabierze i wogole... wczoraj do mnie dzownila,czy jestem z dziecmi bo ciocia do niej pisala sms ,ze sa chore. Od rozprawy w sadzie nawet do nich nie dzwonila. Dzieci kosztem dziecka. Lezy z tym swoim malym w szpitalu od 2 tyg a tamtych dzieci nawet nie odwiedzi...

Najważniejsze PannoNikt aby nasze starsze dzieci nie czuły się odrzucone jak się maleństwa urodzą a nawet trzeba je zachęcać do pomocy przy maluszku a na pewno nie będą zazdrosne 🙂
Trochę dziwna jest Twoja mama jak tak mówi 🤨

• Mamusia
mittka a ja jestem zdania,ze chlopak ktory ma siostre ma tez wiekszy szacunek do kobiet. Nie wiem dlaczego ale zauwazylam,ze wtedy inaczej sie zachowuja przy dziewczynach, szanuja je bardziej itd bo nie traktuja dziewczyn tak,jak nie chcieli by zeby byly traktowane ich siostry.

JA uciekam 🙂 papa

• Mamusia
ja też to zauważyłam freedeczka, mój Tomek ma dwie siostry i mam wrażenie,że rozumie pewne kwestie bardziej niż moi koledzy, którzy mają braci albo są jedynakami. I jak widzę jak w każdej sytuacji staje za nimi murem to też jakoś mi się ciepło robi na sercu 🙂

A ja ufam, że nasza Fredeczka jest rozsądną kobietką i jeśli będzie korzystać z solarium to z umiarem, bo przecież wszystko jest dla ludzi i nikomu nie mozemy mówic jak ma życ.

Ja mam dwóch braci. Jenen starszy o rok, drugi o dwa lata ode mnie. Rodzice płodzili nas rok po roku 🙂
Jakoś mi rzadko dokuczali moi bracia, ale to pewnie dlatego ze mieli siebie i ciągle się tłukli.
Całe zycie dzieliliśmy ze soba pokój 🙂
Teraz tez mamy ze sobą świetny kontakt i nie wyobrażam sobie życia bez moich dwóch kochanych braci 🙂

Agnieszko zgadzam się z Tobą w zupełności. Starszaka trzeba włączać do pomocy a nie odpychać.
A tekst mamy wnerwił mnie okropnie. Po pierwsze to niunia sama już prosiła o rodzeństwo. O maluszku wie od pierwszych tygodni ciąży, wraz ze mną kompletowała wyprawkę i często to właśnie ona pierwsza biegła na stoisko z ubrankami. Moim zdaniem to jest kwestia jak przygotuje się się starsze dziecko do tego, że rodzina się powiększy. Wiem, że na pewno jakieś schody się pojawią, ale to jest dla mnie normalne, bo noworodek potrzebuje dużo czasu na jedzonko, pielęgnację itp, więc mniej go zostaje dla większego dziecka. Ale damy radę 😉

Ale napisałyście przez ta chwilę!!!!! dwadzieścia pare stron!

Nie rozumiem kobiet, które zdrazają swoich mężów i odwrotnie... dla mnie to jest skurwysyństwo... Nie ważna jakaby była pokusa to męża/żonę sobie na całe życie wybieramy i składamy przysięgę bez żadnego przymusu, więc nie ma usprawiedliwienia... Z resztą najważniejsze dla mnie w związku jest zaufanie... jakbym chociaż odrobinę nie ufała mężowi to bym się nie zgodziła za niego wyjsć...
Ta pielęgniare to bym chyba gołymi rękoma udusiła
Co do zbieżności dat to tak: Moja bratowa ma imieniny w moje urodziny i urodziny w urodziny mojej siostry, ślub brali w ten właśnie dzień, ja wzięłam ślub w urodziny mojej drugiej siostry, moja mama urodziła się tego samego dnia co teściowa mojego brata 😁, mój mąż owiadczył mi się w Andrzejki - jednocześnie swoje imieniny 😁 no i mam imie, drugie imię i teraz nazwisko identyczne jak siostra mojego mężunia 😁

Coś Agnieszka84 kiepski dzis dzień dla Ciebie... odpocznij, poleniuchuj...
Gosiag - własnie - jak ma się miękkie serce to trza mieć twardą dupę... ja uszykowałam troszkę ciuszków dla nienarodzonego jeszcze chłopczyka - moich mam w 3/4 dziewczyńskich wiec nie wiele tego, ale mam nadzieję, że nikt mi dupska nie zrąbie za te ubranka... Bo mimo, że za jego rodzicami nie przepadam to chce im pomóc....
Między mną a meżem jest rok różnicy 😁 Dogadujemy sie doskonale! 😁 Ale to nie kwesia wieku czy różnicy wieku ale charakterów, zainteresowań, podejścia do życia.. i jakby był ode mnie starszy o te Gosiowe 22 lata to napewno nie miałoby to dla mnie znaczenia!
Ja też nie lubie chodzic na solarium... wkurza mnie to leżenie bezczynne, nudzi mi się 🙂 Przed slubem obiecałam sobie, ze sie opalę do białej sukienki trochę 😁 ale nie wyszło 😁 Zresztą moja cera nie znosi solarium i nie poddaje się mu a ja nie mam cieprliwości, zeby systematycznie leżeć i nudzić się na tych łózkach...
GosiaG - a może i wróżka miała rację co do parki - wszystko okaże się po porodzie :P:P:P:P:P
Ami - zadnych przebarwień nie mam ale za to miliony rozstępów 😞 i syfy na plecach 😞
A lampki wina - nie dziękuję! ie wybaczyłabym sobie gdyby zaszkodziła mojej Niuni!
Moja siostra starsza o 3 lata jak sie urodziłam wyrywała mi butelkę z rączek 😁 a brat - starszy o 15 lat jak miał mnie pilnowac w wózku przed sklepem to przeszedł na druga stronę ulicy, żeby nikt nie pomyślał, że jestem jego dzieckiem 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Śmiać mi się chce z tego 😁
Mittka - ja jestem szczęsliwa bo mam brata :P a z siostrami to się dogaduję ale szału nie ma, a brata mam mega zajebistego!
AgnieszkaK - czy dobrze pamiętam? dopiero co wróciłaś ze szpitala? a teraz okna myjesz... za przeproszeniem ale chyba rozumku Ci zabrakło! :P
OOOOOOOOoo witaj Ewa!!!!!!!!!!!

Dobra, ide zatem obiad zrobić mężulkowi, dziś ostatni dzień w pracy przed weekendem wiec jest napewno nieźle zmęczony... Biedactwo 😞
Jak to wczoraj powiedział: Dobrze, że to ostatni piatek w tym tygodniu 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Oj jak dobrze że Wy tak daleko mieszkacie bo moja dupa by nie wytrzymała :laugh: :P

Wiem że nie powinnam ale jakiś przypływ energii nastąpił i musiałam gdzieś to wyładować więc oprócz okien troszkę posprzątałam w domku ale podłogę to już bratu zostawiłam :P

Ewa witaj w końcu w domku 🤪

• Mamusia
Cześc matulki :P

oj oj nie chce nic mówic ale chyba Was ostatnio zaniedbuje 🙃 ale mam wytłumaczenie: pracuje jeszcze- jak sie da to jeszcze 2-3 tyg a w domku generalne porządki i przygotowania. Mam takie przeczucie, że Bartek jednak wcześniej sie urodzi-stawiam na ok 5 grudnia :P

w tym tyg urodziły moje 2 znajome, kuzynka mojego M wczoraj wieczorem już tuliła córeczke a termin miała na 7.11 oraz moja szefowa-w poniedz urodziła synka- i na pon miała termin. W obu przypadkach poród trwał ok 3,5 godz-mam nadzieje, że nam też tak szybko pójdzie :P

a co do solarium-to byłam pare razy ale to dlatego, że mój M ma problemy skórne i lekarz zalecił więc wybrałam sie z nim dla towarzystwa ale jakoś nie widziałam rezultatów.

a jeśli chodzi o kłótnie między rodzeństwem to moja mama przeżyła piekło ze mną i moją 2 lata młodszą siostrą... od najmłodszych lat nie było nam razem dobrze-raz na nią nasikałam jak leżała w łóżeczku ipodobno skleiłam jej włosy gumą do żucia bo chciałam ją uczesac-potem fryzjer mógł tylko obciąc włosy-nie pamiętam tego ale na kilku zdjęciach z dzieciństwa moje siostra ma baaaardzo męską fryzurke 🤪 🤪

ide zrobic herbatke i zaraz wracam 😉