Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Marta to dobrze, że jeszcze jesteś w dwupaku.Ale wydaje mi się , że to juz niebawem, skoro czop odszedł. Wypoczywaj dużo kochana.

Mittko do grudnia juz niedaleko 🙂

Ja uciekam się szykować do kościółka.

Buzka

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marto to leż dużo i odpoczywaj 🙂
Ale niestety jeżeli wydaje Ci się że wody się sączą to raczej tych 3 tygodni Natalka nie posiedzi w Twoim brzuszku 😉
Teraz to najważniejsze aby maleńka urodziła się zdrowa 🙂
Trzymaj się Martusia 🙂

cześć Grudniówki 🙂

Jezuuuu co ja tu czytam, Marcie odszedł czop i sączą się wody 🤪 🤪 🤪 hoho to zaczynamy się rozkładać, no juz nic innego nie napiszę bo aż mnie brzuch zaczął boleć, tak się przestraszyłam 🤪

• Mamusia
Martusia tak jak dziewczynki napisały dużo leż i odpoczywaj.Po odpadnięciu czopu to tak jak pisałaś wczoraj może potrwać jeszcze dwa tygodnie,ja czekałam 1,5 w poprzedniej ciąży.Wszystko zależy od organizmu i Natalki 🙂 Będzie dobrze zobaczysz i niczym się nie stresuj 😘

Aga ty mi nawet nie mów, ja jeszcze miesiąc to niby luzik 😉 a na samą myśl zawału dostaję, mnie to przeraża a cały czas wyobrażam sobie te nożyce nacinające krocze 🤪

Emmax spoko wodza nie taki diabeł straszny jak go malują :P
Też się bałam przy pierwszym porodzie ale nacinają podczas skurczu więc wierz mi to na prawdę nie boli jak to opisują 🙂
A teraz też najprawdopodobniej będą mnie nacinać więc co mam z porodówki uciec, niestety tak nie da rady a urodzić trzeba 🙂

Witajcie kochane!

Własnie się obudzilismy 😁 Muszę mężunia zmobilizowac do pójścia po chlebek...

Marta - ajajajajajaj! Zaczynam panikować jak czytam to wszystko. Nic nie chcę mówić ale chyba będziesz pierwsza grudnióweczką, która sie rozpakuje 🙂 Teraz to juz bezpiecznie można... ale panika zaczyna mnie ogarniac jak pomyślę, że to juz tak blisko!!!!

Mittka - niezły sen 😁 Ja bym tez chyba na siłę próbowała zasnąć 😁 😁 😁 😁

Agnieszko84 - wszystkiego najlepszego no i oczywiście bezbolesnego rozwiązania!!!!! 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

Do później mamusie!!!

• Mamusia
Dziewczyny bo mnie z wrażenia brzuch zaczął boleć :P

Agnieszka to fajnie że jak by co to masz kontakt z Martą 🙂
A ja dostałam maila że już wreszcie w tym tygodniu mają zacząć wysyłać łóżeczko o ile producent wywiąże się z umowy i dorzucą gratisa za długi okres oczekiwania 🤪

Aga a płaciłaś za to, prosiłaś o to badanie lekarza czy sam wykonał jako standard, bo u mnie okazało się , że nie mam badania WR i tak się zastanawiam czy to mi będzie robił.

Tak płaciłam dlatego że ja chodzę prywatnie do lekarza.
Lekarz sam mi pobrał z pochwy i odbytu wymaz i musiałam zawieźć do laboratorium w ciągu 24 godzin ale ja zawiozłam zaraz po pobraniu.
Zapytaj się swojego lekarza bo samo pobranie nic nie boli 🙂

A tutaj masz linka dlaczego warto robić to badanie 🙂

http://www.paciorkowiec.pl/

A zapomniałam Ci napisać że badanie kosztuje mnie 30 złotych także cena jak dla kogo ale dla mnie nie jest duża w porównaniu jak bym nie zrobiła tego badania a okazało by się że maleństwo jest chore, to dopiero były by koszta nie tylko pieniężne ale i sumienia 🙂

Mittka bo je robią chyba między 33 a 37 tygodniem, i nosicielem jest prawie 99% ludzi, położna mówiła, że generalnie wykonują je od ok 6 msc, a leczenie wygląda tak, że podczas porodu co 4 godz podają antybiotyk, który i tak nie działa, bo powinien być podawany przez ok 5 dni przed porodem, czyli i tak niewiele wnosi do bezpieczeństwa malucha, a i dziecko nie musi zarazić się podczas porodu.

Dziewczyny głowa do góry pewnie gdybym nie leżała w szpitalu też nie wiedziałabym że takie badanie się robi w czasie ciąży i na pewno wiele kobiet żyje w takiej nieświadomości choć to jest w interesie lekarza aby nas o tym informować 😉