Skocz do zawartości

Uciskanie na pęcherz | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
u mnie sikanie to norma już od 10 tc. i jeszcze pewnie długo tak bedzie 😉 staram się nie trzymać moczu nawet jak mi sie bardzo nie chce wstać z łóżka albo jak aż tak bardzo mi się nie chce lekarz mi tak zalecił bo poźniej mogą być jakieś problemy z tego... tez pije dużo wody oczywiście niegazowanej bo gazowana źle działa na jelita i wogole źle się po niej czuje chociasz przyznam że nigdy nie piłam niegazowanej zawsze gazowaną ale musiałam się przestawić 🙂

• Mamusia
Problem z sikaniem mam wlasciwie od 2 mc...nie ma strachu jak mnie to dopada w domu lub w pracy ( w nocy wstaje okolo 3 razy) ale ostatnio dopadlo mnie to w samochodzie i tez nie byloby problemu gdyby nie fakt ze stalam w korku i droga do domu ktora trwa 0,5 h trala 2,5 myslalam ze umre, az mnie bol chwycil ale jakos dojechalam...

• Mamusia
Z tym siusianiem to już chyba tak mamy wszystkie.Częste wizyty w wc mialam w pierwszych tygodniach ciąży,potem przeszło i teraz znów częściej chodzę,w nocy 2 lub 3 razy i w dzień też dość często,tymbardziej gdy maluch da mi kopniaka w pęcherz...:-)

• Mamusia
Ja tak mialam na poczatku drugiego trymestru, ze bez nocnych wedrowek do toalety sie nie obeszlo, teraz jakas spokojniej, moge przespac cala noc bez wstawania 🙂
Jedyne co mam to jak gwlatownie sie porusze to maluszek chyba splywa na moj pecherz i odwiedzenie toalety jest koniecznoscia 🙂

• Mamusia
Witam kochane ciężarówki 🙂
Tak odnośnie częstych wizyt w toalecie..
U mnie było tak, Gin stwierdził ciąże i wysłał na badania. w miedzy czasie nie spałam 4 noce bo cały czas ale to cały miałam parcie na mocz jakbym miała zaraz... no wiecie.. 😞 i ten lekki ból.. Poszłam juz z wynikami do lekarza (w moczu leukocyty erytrocyty i białko) i mówie mu o tych mych męczarniach. On na to że cuduje i kazda tak ma a wynikami mam sie nie przejmowac bo w ciąży to normalne...
Po kolejnych 2 dniach męki poszłam do innego a ten z krzykiem że co ja sobie wyobrażam ze stanem zapalnym tak o sobie spacerować... Dostałam Furagin i po 3 dniach czułam się jak nowo narodzona 🙂 Także teraz to wcinam żurawinke i problem z głowy 🙂 Ach, Ci lekarze.. Także uważajcie na siebie, ubierać sie ciepło i dużo witaminki C 🙂 O jejku już mówie jak babcia moja.. he he 🙂

Hej
Ja od początku ciąży, nawet jak jeszcze nie wiedziałam że jestem biegałam do toalety i czułam nie wielkie pieczenie podczas oddawania moczu. Po wizycie u gina wszystko się wyjaśniło że te częste siusianie to przez ciążę, pieczenie też piłam sok z żurawiny i przeszło 😉
Teraz mimo że kończę 23 tydzień też często siusiam i najśmieszniej jest kiedy mały ma czkawkę i skacze w brzuszku uciskając pęcherz 😉

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja też przynajmniej dwa, trzy razy muszę latać w nocy do WC. Na szczęście jak obudzę się do godziny 4 w nocy, to nie mam problemów z uśnięciem, gorzej jest jak przyciśnie mnie ok 5,6 rano, to już troszkę mi zajmuje zanim znowu usnę... Oczywiście jak mamy z mężem wyjść z domu to odwiedzam WC ok 2,3 razy a i tak 10 minut później jak już jesteśmy np w supermarkecie to biegiem lecę do kibelka, bo nie idzie wytrzymać hahahaah 🤪 A im bliżej porodu tym z pęcherzem będzie gorzej ehhhh

• Mamusia
NO WITAM BRZUCHATKI , JA Z KOLEJI TO MUSZE SIE JUZ STRASZNIE PILNOWAC I NIE TRZYMAC MOCZU , LATAM CO 15 MIN ALE TO TYLKO DLATEGO ZE JAK NIE POLEZE A MI SIE KASZLNIE LUB KISZNIE MAŁY UCISKA I LECI MI PO NOGACH HOLIRA . TAKZE PRZESRANA SPRAWA 😁 😁 😁

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
witam,
jestem w 16 tygodniu i dopiero teraz wiem co tzn chodzic co 2 godziny do toalety. najgorsze to sa noce potrafie 4 razy wstac do ubikacji. w pierwszym trymestrze nie mialam zadnych problemow z siusianiem bylo jak przed ciaza.