Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie 🙂
przeczytalam kilka Waszych postów odnosnie wszystkich "przyjemnych" ciazowych dolegliwosci i szczerze mowiac Wam zazdroszcze 🙃
Ja oprócz braku miesiaczki,bólu piersi (jak przed miesiaczka) i badania u gin,nie wiedzialabym ze jestem w ciazy.Apetyt zawsze mialam dobry,wszystko smakuje mi jak do tej pory....
Chyba moge mowic u urokach macierzynstwa,tych pozytywnych oczywiscie 🤪

Monika1987 napisał(a):
jeszcze jedno pytanko..gdzie moge znalezc suwaczki?Czy moge je skopiowac z innej strony?Czy na brzuszku tez znajde?Z gory dziekuje za odpowiedz 😆

Czyżbyśmy witały nową "grudnióweczkę 🙂 ???
Fajnie 🙂
Suwaczki z różnych innych stron można sobie dołączyć 🙂
Mnóstwo tego wyskoczy jak w przeglądarkę wpiszesz "suwaczki" 🙂

A w którym tygodniu jesteś 🙂 ???

Monika1987 napisał(a):
Dziekuje za informacje 🙂Ja jestem w 9tyg i 2 dni 😉chyba mamy podobne terminy 🙂)

Ooo jak fajnie 🙂
Tylko jeden dzień różnicy 🤪

• Mamusia
guga napisał(a):
CANDYNS napisał(a):
gosia20101 napisał(a):
Od wczoraj zauważam kolejna niechęć do następnego produktu a mianowicie zapachu kawy bleee... po prostu nic mi ostatnio nie smakuje, chyba najlepiej znoszę płatki z mlekiem

HEHE 🙂
TO ODRZUCENIE OD NASZEGO ULUBIONEGO JEDZONKA JEST CHYBA NAJGORSZE.CODZIENNIE PROBLEM-"CO BY TU ZJEŚĆ ŻEBY SIE NIE ZERZYGAĆ" 🙂
JA DZIS JAK OTWORZYŁAM LODÓWKĘ I ZOBACZYŁAM FILETY Z KURCZAKA TO LEDWO NA ZAKRĘCIE SIĘ "WYROBIŁAM"(DOBRZE ŻE KIBELEK NIEDALEKO KUCHNI) HEHE 🤪
2 DNI SPOKOJU A POTEM ZNOWU RZYGANKO!!! 😉

Hihihihihihi Ty zobaczylas chociaż kurczaka...mi wystarczyło ze przeczytałam, ze Ty rzygałas i ja LEDWO na zakrecie wyrobiłam 🤪

HAHAH.GUGA MIŁO MI ŻE PODZIELASZ MOJE"RZYGANKO" :p
ALE SIĘ UŚMIAŁAM 🤪

Monika1987 napisał(a):
Jak znosisz ciąze?ja bardzo dobrze 😉
mam mnostwo obaw bo to moja pierwsza ciaza a przy tym dosyc duzo pracuje...i dlugo.
Lekarz nie ma nic przeciwko,wiec chyba bedzie ok.

Jeśli o mnie chodzi to ból piersi męczy od samego początku i non stop bierze mnie na wymioty chociaż nie wymiotuję...przyznam, że czasami wolałabym sobie porządnie rzygnąć i żeby to uczucie zniknęło...ale się tak nie da i muli mnie przez cały dzień 🤢
Ja już na zwolnieniu jestem od dłuższego czasu ze względu na moje poprzednie nieudane ciąże no i trochę ze względu na godziny pracy jakie miałam i stresujący charakter pracy 😜

Teraz właśnie herbatkę miętową piję bo znowu nie wiem co mam ze sobą zrobić...czy mam się przytulić czy usiąść na kibelku heh 😜

gosia20101 napisał(a):
hura aa zjadłam obiad !!! 🙂 i zupełnie nic mi nie śmierdziało, nawet o dziwo mięsko !!!

Brawo Gosia 🙂
Ja dzisiaj "radzę sobie" bez obiadu 🤢

• Mamusia
Monika1987 napisał(a):
Jak znosisz ciąze?ja bardzo dobrze 😉
mam mnostwo obaw bo to moja pierwsza ciaza a przy tym dosyc duzo pracuje...i dlugo.
Lekarz nie ma nic przeciwko,wiec chyba bedzie ok.

Witamy nowa grudnioweczke 🙂
Lepiej sie troszke oszczedzaj, odpoczywaj czasem, bo ja widzisz tez pracowalam duzo i dlugo a teraz musze lezec... 🥴

• Mamusia
Ulka napisał(a):
wiecie co , mi tez jakos przeszło i jem, nawet pozmywalam, upralam.
nie wiem cieszyc sie czy martwic, ze jakiegos hormonu brak moze to juz mdlosci sie koncza? wogole kiedy to lozysko powstanie w ktorym tygodniu
i jakos siku rano mi sie nie chcialo, nie wiem, cos sie zmieniło

Ulka, gdyby mi nie kazali lezec to tez bym pozmywala i uprala, a siku to raz na maksa mi sie chce a raz w ogole. Moze jest cieplej i wiecej wypocilas wody z siebie? Moze mniej pilas? A jak cycki? 🙂
Lozysko to chyba kolo 12tc.

Gosia - loty samolotem nie sa wskazane, ale to zawsze jest indywidualna decyzja lekarza i Twoja.

gosia20101 napisał(a):
Dziewczyny co myślicie o lotach samolotem w ciąży ???

Hmm...jeśli o mnie chodzi to bym poleciała...tyle, że z reklamówką na wymioty pewnie 😜
A linie lotnicze "zabraniają" lotów ale z wielkimi brzuchami dopiero...tak coś kojarzę...

• Mamusia
W sumie tak o tym myślę, bo się wakacje zbliżają , a przecież podróż samochodem tez jest niebezpieczna. Myślę, że do urlopu tak dużo nie urosnę więc z pasami w samolocie nie miałabym problemu w szczególności, że są niżej niż pasy w samochodzie... ale nie wiem myślę o tym dużo i nie wiem jaka decyzję podejmę.

gosia20101 napisał(a):
W sumie tak o tym myślę, bo się wakacje zbliżają , a przecież podróż samochodem tez jest niebezpieczna. Myślę, że do urlopu tak dużo nie urosnę więc z pasami w samolocie nie miałabym problemu w szczególności, że są niżej niż pasy w samochodzie... ale nie wiem myślę o tym dużo i nie wiem jaka decyzję podejmę.

Pogadaj na ten temat ze swoim lekarzem/lekarką gin. na pewno pomoże Ci podjąć decyzję 🙂

gosia20101 napisał(a):
Przepraszam Marzenko 🙂 pomyłka

Hihi 🙂
Jak już się czegoś dowiesz to napisz ... ja też przy okazji wizyty zapytam bo chciałabym jeszcze zanim urodzę chrześnicę swoją odwiedzić na wyspach 🙂